Vad ska man göra på en regnig och blåsig sommarlovsdag?

Idag är det så tråkigt väder där jag bor, det är blåsigt och regn. Det är med andra ord inte direkt något sitta-ute-och-sola-väder.

Men då har jag en lösning på vad man kan göra(såklart). Nämligen annordna ett eget hemmaspa

På bilden nedan ser du vad du kan behöva för ett hemmaspa.

På bilden: från vänster: badskum med apelsinarom (från yves rocher), ansiktsmask för torr hy(från yves rocher), havssalt, fotkräm (från aco), hudkräm med aloe vera och gurka (från vaseline), lila nagellack(från depend), kroppsskrubb(från nivea) rosa badsvamp (från yves rocher), fotfol (från apoteket), guldigt ljus(från lagerhaus) hårinpackning för skadat hår(från Keune), nagelfil (från depend)

Såhär får du ut mest av ditt hemmaspa:
I badet:
Förbered genom att tända fina ljus och lägg runt badkarskanten tappa upp ett varmt skumbad (har du inget badkargår det lika bra med en lång varm dusch). Läs en rolig bok eller tidning. Ha i hårinpackning och ansiktsmask under tiden du badar. Såhär får du ut ännu mer: sätt på lugn och rofylld musik att lyssna på medan du badar. Ta i några droppar aromaolja i badvattnet.

Efter badet:
skölj ut hårinpackning och ansiktsmask ordentligt. Peela kroppen, raka benen och tvåla in kroppen med en showergel. Avsluta med attsmörja in kroppen med ett väldoftande lotion.. Såhär får du ut ännu mer: köp showergel och lotion med samma eller liknande doft. Vira in kroppen i en skön badrock och gör iordning ett stort glas isvatten och en frukttallrik.

Manikyr och pedikyr:
gör manikyr medan du äter frukttallriken. Fila och måla naglarna. Avsluta med topplack och handkräm. Såhär får du ut ännu mer: måla naglarna med tre lager nagellack för en starkare färg eller gör fransk manikyr

tappa up ett varmt fotbad och häll i en deciliter havssalt per liter vatten. Fila fötterna och klipp och måla naglarna. Avsluta med en fet fotkräm och t på dig ett par tjocka strumpor. Såhär får du ut ännu mer: Det finns fotbad med massagefunktion som är skönt att använda om man har trötta fötter.


Såhär får du ut ännu mer: be din älskling att massera dig på ryggen. Har ni ingen massageolja går det lika bra att använda rapsolja eller hudkräm. Om du inte har någon som kan ge dig massage så kan det vara skönt att ta en vetedyna på axlarna.


Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback