omg!!

Hej!
Har precis beställt hem en dator från komplett.se :D Får se hur lång frakttiden är men jag längtar så. 2,6 kg, 3 gb ram och 500 gb hårddisk (om någon av mina läsare förstår ett skvatt av detta så betyder det att den rätt bra). Snygg var den också, men å andra sidan - finns det någon ful laptop som säljs idag?



Hyffsat glad är jag nu. Nu är det bara att vänta, och vänta, och vänta tills smsavit plingar ner.

Dagens shopping

Hej!
Som sagt shoppade jag hem lite småsaker från Gina Tricot. kunde inte låta bli, ni vet hur jag är ;)



Ett långt basic linne, en möstrad halsduk (supersnygg!!) och en jättefin glesstickad(heter det så? alltså när det är glesa maskor) tröja. Allt från gina.

Septembertävling

Hej!
Denna höstmånaden har jag fått möjligheten att lotta ut en välgörande ansiktsserie från Rosenserien. Har skrivit mycket om de produkterna förut, helt enkelt för att jag avgudar dom. Passar särskilt bra för känslig hy

Hela paketet är värt cirka 800 kronor!!

En läsare har chansen att vinna allt detta:
Rengöring 200 ml. Bra för torr, känslig och normal hy
Peelingkräm 50 ml. Bra för fet, torr och normal hy
Rosenvatten 200 ml
Lermask 50 ml passar alla hudtyper



För att vara med och delta:
1. skriv om denna tävling i din blogg och länka till detta inlägget (http://beautyboxen.blogg.se/2010/june/julitavling.html)
2. skriv en kommentar till detta inlägg och svara på frågan

Hur många kilo rosor går det åt för att göra en liter rosenolja?
samt klistrar in länken till ditt blogginlägg. tips: kolla in rosenseriens hemsida


Har du ingen blogg? Skriv en kommentar till detta inlägg där du vill vara med och tävlar men att du inte har någon blogg så har du lika stor chans att vinna som alla andra :)

Tävlingen avslutas och vinnare utses 30 september!!


OBS PGA ATT DET KRÄVS ETT SVARSALTERNATIV HÅLLS ALLA BIDRAG DOLDA TILLS TÄVLINGEN AVSLUTATS!!

AVSLUTAD!!!!
Grattis till Jonas


Fikalunch med mamma

Hej!
Idag har jag haft en mysfika med lite shopping med mamma i Göteborg. Vi möttes direkt efter att jag slutat jobbet. Lunchen/middagen/mlellanmålet (vad man nu kallar det) intogs på Cafe vanilj vid Domkyrkan. En favorit :)


blev parmasallad med fetaost, olivolja, soltorkade tomater och annat gott. till fika blev det en stor marräng. Sliskig men god :)

Blev lite småshopping på gina tricot också. Lägger upp grejerna om en stund.

En liten kärlekspresent

Hej!
Bara helt apropå fick jag för ett tag sedan en bok av min pojkvän. Varför då undrade jag? ja,varför inte svarade han. En sån där gullig gest med så små medeln. Gosh, vad jag älskar honom!


Ps I love you var boken. Han vet att jag gillar filmen :)
På tal om mina naglar blir det en uppfräschning nu, med en gång. jag lovar :) bort med gammalt lack, på med lite nagelolja och sen lackas i någon annan läcker färg ;)

Svenska kvinnors hårvanor

Hej!
TNS-SIFO har gjort en undersökning om kvinnors hårvanor och frågat 100 svenska kvinnor i åldrarna 16-50år.

Visste du till exempel att
  • Varannan kvinna använder hårfönen regelbundet vilket ger slitage på håret?
  • Genomsnittskvinnan tvättar håret 2,9 gånger i veckan?
  • Sex av tio kvinnor ägnar mindre än fem minuter per dag på sitt hår
  • Svenska kvinnor spenderar i genomsnitt 83 kronor i månaden på hårvård
  • Drygt en tredjedel av de tillfrågade kvinnorna (32%) besöker frisören var tredje månad för klippning och färgning?
  • 38% av de tillfrågade anser att det viktigaste med hårprodukterna är att de doftar gott
  • 76% av alla kvinnor uppger att de färgar elelr slingar håret en gång per år
  • 46% av kvinnorna anser att män får bry sig och vara måna om sitt hår men att män inte ska använda dyra hårvårdsprodukter
Sammafattningsvis du behöver inte känna skuld över att du aldrig spenderar tid på ditt hår till vardags, spenderar stora pengar på produkter eller tvättar håret för sällan. Däremot kan du dra ner lite på hårföningen och låta männen gå loss på styling och hårvårdsprodukter, ja, i alla flal om du är som genomsnittskvinnan i denna undersökning.


Gå till frisören oftare, låt männen bry sig om sitt yttre, spara på hårfönen.
Vill du ha ett gott doftande schampo likt 38% av de tillfrågade? använd gliss väldoftande produkter
Vill du likt 6 av 10 tillfrågade att hårvården ska gå fort? använd Dove enminuts intensivinpackning

Ägna håret en extra tanke under hösten!!

Hej på er!
Har spenderat dagen med att kolla in massor av drömutbildningar. Många dyra, många lite billigare och många som ligger långt bort, som ligger nära eller som man kan plugga på distans. Det är en ren djungel ute. Puh, bara att fortsätta leta.

Men nu till nåt annat. Är ni precis som jag såna periodare som ljusar upp håret på sommaren och mörkar ner det på vintern? Snart börjar det nämligen bli dags på riktigt för de vintriga och höstiga hårnyanserna. Färgning och stora temperaturväxlingar sliter på håret och då är det viktigt med bra hårprodukter!

Produkter för slitet hår som reparerar är bra och  nu är den rätta tiden på året att spendera lite mer pengar på just hårvård. Bed Head superstar är en slående favorit :)

Bed Head Superstar Shampoo (750 ml)


Min önskelista

Hej!
Detta är första hösten i hela mitt liv då jag inte går i skolan. Hela världen (och hela livet också för den delen) ligger framför mina fötter. Här kommer de önskningar som jag vill uppfylla inom ett år.

Först och främst ska jag jobba. Detta jobb jag har nu (barnskötare på en förskola i ett tufft område i ett av Göteborgs mest invandrartäta områden) är en stor merit och en tung erfarenhet för mig. Där ska jag vara till årsskiftet och eventuellt längre.

1. Volontär i Tanzania plus äventyrsresa i Zamzibar

I sexton dagar vill jag åka till tanzania för att jobba som volontär på ett barnhem (detta i tio dagar) och för att åka och uppleva Zanzibar kryddön samt Stonetown resterande av tiden. Blir denna dröm sann kommer jag bloga dagligen därifrån med massor av bilder. Resan betänks vara i januari 2011

2. Semesterresa/charterresa till Tunisien med min pojkvän och några vänner



Planerar att åka till Tunisien i två veckor under våren. Februari eller marsmånad

Få pengar till min drömutbildning - Hud- & spaterapeut

Gå en utbildning i Göteborg som kostar fetingpengar och som inte är studieberättigad. Efter utbildningen blir jag får jag cidescodeplom samt shrdeplom. Denna utbildning är ett år lång och blir allt som jag vill börjar jag hösten 2011 och tar examen sommaren 2012. Efter det vill jag starta en skönhetssalong.

Utöver detta vill jag resa till USA. New york, Los angeles ligger först på avcheckningslistan. Jag vil besöka en regnskog, Himalaya och Indien. Jag vill skriva på ett kontrakt som garanterar en månadslön för mitt bloggande. Och flytta ihop med min pojkvän till en bostadsrätt eller hyresrätt i Göteborg, drömläget är Avenyn eller Linne men det lutar mest åt Olskroken/redbergsplatsen/heden någonstans där.

Vad har ni för framtidsplaner?



Rihanna & eminem på repeat

Hej!
älskar Eminem & rihannalåten love the way you lie just nu. enormt!! Den går på repeat, non stop dygnet runt (nästan iaf). Till skillnad från många andra tycker jag dock att eminem kompletterar låten lika mycket som Rihanna gör. Jag är en liten eminemnörd, och har alltid varit det. avgudade honom när jag var yngre och han var som störst :)





Vad tycker ni?

Look

hejhej!
snart ska jag på middag med min pojkvän. Mysigt :)

Idag ser jag ut på detta vis

tunika från ruut mfl skor från scorett.


Höstmakeup enligt Jonas Wramell

Den 22 september lanseras Oriflame beauty Wild West Couture utformad av Jonas Wramell


– Jag har använt en mjuk och dämpad färgskala och Wild West Couture är perfekt för dig som
vill skapa en feminin och naturlig look som känns genomtänkt utan att vara överarbetad, säger
Jonas Wramell.

Nedan syns höstlookerna.




Jonas använder väl markerade ögonbryn och makeup i mättande färger för både ögon och läppar.


Titta och inspireras. Wild West Couture finns att köpa online, i Oriflames Concept Store i Stockholm eller via någon av Oriflames fristående säljkonsulenter.




Ny kategori


Där alla mina pyssliga och trixiga inlägg hamnar. Ni kommer få se "klädomgöningsinlägg", "pyssliga inredningsinlägg" och mycket mer. Håll utkik :)

Work in progress

Nu håller jag på att göra ett fotoalbum Scrapbookingstyle med mina nya grejer från Creative club som jag berättade om i inlägget nedan.

Detta fotoalbum ska innehålla foton och minnen från vår Greklandsresa i juli i år.

Detta är enliten titt av hur framsidan ska se ut. Inte i närheten av klar, detaljer ska slipas till, foton ska klistas in med mera. Men såhär långt kom jag idag.

Som sagt, är du intresserad av att själv prenumerera på creative club, kontakta mig via en kommentar eller på mejl. [email protected]

Kreativ höst med Scrapbooking

Idag fickjag hem mitt välkomstpaket från Creative Club. Där får man var fjärde vecka ett fullproppat paket med massor av grejer avset för Scrapbooking. scrapbooking är en syssla jag återkommer till varje höst. Att göra fotoalbum, kort osv är hur härligt som helst. :)


Detta välkomstpaket ovan kostade endast 49 kr(inkl porto!) och innehåller
* Papper i formatet 30,3 x 30,3 cm: 5 enfärgade ark, 5 olika mönstrade ark
* 4 olika tygband med mönster
* 1 svart papperssnöre
* Pappersblommor i 2 olika storlekar
* Små blommor i kartong med tryckt mönster
* Metallbrads i 3 olika färger
* Ett akrylblock
* En silikonstämpel med hjärtmönster
* En brun stämpeldyna
* Ett fotoalbum i formatet 20 x 20 cm
* Bokstavsstickers
* Dubbelhäftande tejp

Vill du själv börja prenumerera på dessa paket? Man får själv välja vilket eller vilka man vill köpa. Släng in en kommentar, så hjälper jag dig :)


Beroccakuren



Nu kör jag igång med beroccakuren. En brustablett varje dag som ger ökad koncentration och skärpa samt är uppiggande och gör att man klarar av perioder av psykisk eller fysisk press, för att nämna några fördelar. En brustablett som blandas med juice (skitäckligt att blanda med vatten, mindre äckligt att blanda med juice ;D)

Varför inte testa du också när skola och jobb börjat igen efter semestern??

Städdax

Dagen har spenderats med städning och tvättning av smutsiga kläder. Nu är jag för trött för att fortsätta. to be continued ;) Om ett tag tar jag tag i skräp, dammsugning, våttorkning osv. Om ännu ett tag blir det storrensning i garderob och bland smycken samt ny inköpslista över höstens behövelser :)


Dagens idag

Hejhej!!
Idag har jag varit helt slut. Kommer ju hem klockan fem på em varje dag(tidigast). Efter den obligatoriska matintaget och tuppluren på någon halvtimma så är klockan långt över sex när jag får min fritid.

Iaf, här kommer dagens klädsel


Leopardmönstrad tunika (NY!, köpte igår) från Ruut mfl
lacktights
svarta nya mockaskor med kilklack från Scorett

En liten reminder






Ni som läst bloggen länge har redan hört talas om denna lilla nyhet. Men ni vet hur det är, man får så mycket information så man kan lika gärna ta det igen.

KICKS öppnar dörrarna för sin nya webbshop 25 augusti. Detta ger alla möjligheten att köpa Cliniqye, Lancome. MAC och Biotherm bland annat. Oavsett vart man bor i landet.

De varnar dock för oauktoriserade och oseriös e-handel.
- Det känns viktigt för oss, som den ledande skönhetskedjan i Norden, att belysa vikten av säker
e-handel från auktoriserade återförsäljare. Som auktoriserad återförsäljare har KICKS en unik
position då vi alltid kan garantera äkta vara, att produkternas innehåll följer gällande regler inom
EU, ett fullsorterat sortiment och de senaste nyheterna,
säger Pontuz Bjelfman, vd för KICKS.



My new darlings!!

Idag har jag köpt hem skorna i mitt liv, mina nya älsklingar. Som jag kommer vara trogen (med några få undantag) hela mitt liv, eller i alla fall hela hösten 2010. Hittade dom igår sista paret i stlk 36 som de hade!!





Kvällens aktiviteter



Nya numret av ELLE (med bonustidningen trendbibeln). Jag älskar de inspirerande modesidorna, de roliga intervjuerna och de spännande reportagen. Men måste säga att cosmopolitan, solo och glamour faller bättre i min smak.
Kvällen avslutas med en komedi. Marley & me. Någon som sett?
Såg förresten på snabba cash igår, har läst boken innan. Den var grym!!

Dagens look


Rossjal present
jeansjacka crocker
biege tröja med tryck från laredoute
svarta jeans
ballerinas

Enkelt, men så är det ibland :)

Jag - En shoppaholic?


Dagens småshopping

hej!
Idag har jag gått en tur på shoppingcentret med pojkvännen. Han köpte massor av stickade tröjor till sig - supersnyggt!!!

Själv köpte jag lite småplock "bra att ha grejer" och allmänna impulsköp. Hittande skorna från heaven (men har lagt undan dom och köper dessa imorgon) likaså ett par svarta stupisar från Crocker som jag också köper imorgon.


Coola örhängen från ur & penn


ett sött armband, från H6m barnavdelning. Har du smala handleder så kolla gärna där efter fina smycken :) har du små fötter kan jag även tipsa om skorna. har köpt en del skor från barnavdelningen :)


2 bondeauer (stavning?) från bikbok. snyggt under transparanta tyger utan att bli för avklätt





rosor från ur och penn


enkel tisha från gina.


Hårexperternas tips

Hej!
Nyligen har Sunsilk CO-creations lanserats. En mängd nya hårprodukter utformade av experter. I samband med lanseringen berättar hårexperterna från hela världen dersa bästa hårtips. enjoy.


Francesca Fusco är en av världens främsta dermatologer och är expert inom områdena håravfall och vård av hårbotten. Hon har en lång erfarenhet då hon praktiserat medisinsk och kosmetisk dermatologi sedan 1989. Hon har utformat Sunsilks serie Liverly Clean & Fresh.

Franscescas teori är att hårbotten ska behandlas lika varsamt som huden i ansiktet. Ett av hennes bästa tips är att öka intaget av essentiella fettsyror som finns i fet fisk och avokado för att höja hudens kvalitet. Växla mellan kallt och varmt vatten när man tvättar håret, då ökar blodcirkulationen i hårbottnen.


Jamal Hamadi är född i Paris och har arbetat med hårstyling sedan början på 90talet. Han är favoritfrisören för till exempel Linda Evangelisa, Eva Mendez, Drew Barrymore och Maggie Gyllenhaal. Han har gjort visningar för bland annat Dior, Chanel och Galliano och hans verk har synts på omslagen av Vogue, Elle, Vanity Fair och Harpers Bazaar. För Sunsilk har han utformat Addictive Brilliant Shineserien

Jamal betonar vikten av att klippa håret ofta och vårda hårtopparna. "Genom att höja ditt järnintag kommer ditt hår återfå sin naturliga lyster. Jag råder alltid mina kunder att äta mycket grönsaker och protein" säger han.


Rita Hazan är en av värdens främsta hårkolorister och kändiseliten världen över älskar henne. Hon har varit med i kända tv-program som Oprah. Ritas kundkrets består av Jessica Biel, Jennifer Lopez och Jessica Simpson för att nämna några. För sunsilk har hon utformat serien Vibrant Color Protection

Rita tipsar om att vänta minst fyra veckor mellan färgningrna så att håret hinner återhämta sig. Hon tipsaräven om att man ska blöta ner håret innan man badar i en pool, anars kan klor påverka ett färgat hår på ett oönskat sätt.

Teddy Charles har utformat Plumped Up Volume. Han har samarbetat med några av världens främsta modefotografer och hans hårkreaktioner har prytt omslagen på vogue, I-D och Numero. Sarah Jessica Parker, Hayden Panettiere och Blake Liverty använder Teddy som sin främsta frisör.
Thomas Taw påbörjade sin frisörkariär som 15åring. Han är idag Senior Creative Director för kosmetikjätten Aveda. För Sunsilk har han tagit fram Damage Reconstruction Program.
Yuko Yamashita är en hårstylist och entreprenör från Japan. Hon hjälpte japanska kvinor att snabbt styla håret med sin världskända Yuko Hair Straightening. Denna produkt har tagit världen med storm och finns i ett flertal länder idag. Hon är utformaren av Perfect Straight för Sunsilk.



min tolkning av höst 2010

Hej!
Här kommer ett rätt stort och uttömmande inlägg om höstens mode.


Collection from Lindex.
I höst klär jag mig i tajta skinnbyxor/lacktights, svart transparant tröja och skinnhandskar
Svart är alltid snyggt!!



Leopard är en stor trend i höst. i kombination med transparant tyger blir det träffsäkert.
Leopard kan vara svårt att kombinera så man inte ser ut som en svensk hollywoodfru.
En leopardsjal (denna från bubbleroom) tillsamans med en i övrigt enkel outfit
En transparent leopardtunika med en bred boundeau(stavning?), svarta jeans/tunna strumpbyxor och lite grövre skor



Sommarklänningen(ovan från lindex) funkar ett bra tag in på hösten med rätt kombination. med strumpbyxor som plussas på efter kylan (börjar med tunna och avslutas medstickade), till det en kognaksfärgad väska (denna från hm) och en kort skinnjacka i mcmodell. Eller, vilken skinnjacka som helst funkar iofs.



Fårull är höstens hetaste snackis. dock kan det vara sårt att veta hur man ska klä sig. Det finaste är att satsa på detaljer. Som fårullsfodrade skor eller skinnjacka. Satsa annars på vantar med fårull som detaljer eller tights med fårull som detalj.
Överlag tycker jag det är snyggast att använda detta material som detalj snarare än som ett helt plagg. Fårullsleggins eller fårullsvantar är inte så snyggt. (förstår ni skillnaden?). Jackan ovan från Jofama by kenza och skorna från scorett


Vilka skor ska man använda då?
Börja inte använda de tjockaste skorna med en gång utan ta det pö om pö. Platta jodpushskor är ju väldigt hett, men själv gillar jag inte den modellen något vidare. Tunnare kängor, låga stövlar, gummistövlar funkar alltid. Min skofägrsfavorit är brun av alla nyanser istället för den tråkigt vanliga svart. Kilklackar är superhet (alltså de kilklackarna som ger e täckt fot oc som inte har korkklack), dessutom funkar uggsen alltid när snön och minusgraderna faller på.
Skorna ovan kommer från bubbleroom, scorett och vagabond


Stickat är alltid hett under höst och vinter. Det snyggaste är oversized med tights eller strumpbyxor under de stickade tröjorna. Använd stickat i alla kombinationer: strumpbyxor knästrumpor, mössa, halsduk.. Vaiera grovstickat med tunnare material.
De hetaste vantarna under hösten är fingerlösa långa stickade vantar som du drar upp över underarmarna. Detta i kombination med en trekvarts eller korttröja.
Använd de stickade accessoarerna i svart, plommonlila, tegelröd eller grå.
Tröjorna från bubbleroom och halsduken från h&m


Dessa sammetstights från ruut mfl
Sammet är ett återkommande material. Det lättaste sättet att använda sammet är i form av tights.


Men vad ska man ha för tjocktröjor då? Det är mitt slående problem under hösten oavsett mode. Använd tjocka bredrandiga tröjor i tunt material, koftor med assumetrisk skärning, en vanlig hederlig ziptröja eller använd trekvarsärmarna och ha en tjockare jacka över.


Smycken ska vara oversized och mycket. Stora örhängen, gnuggistatueringar, stora ringar, halsband och massor av armband. Använd skorna som ytterliggare en assossear genom att spendera lite mer pengar på fler par skor. glöm ej väskorna, sjalarna och denna årstid även vantarna, mössan och halsduken. Varför inte använda ett lårsmycke? Solglasögon funkar alltid - framförallt med höstens bländande sol.

Vad effektiv man kan vara då


Har suttit och pluggat körkortsteori i någon timma nu. Nu tar jag en paus för att suga i mig all information. Snart kör jag igång igen :)
Håller du på med ditt körkort? Eller har du det redan?

Smoothiefrukost

Hej!
vaknade jättetidigt idag. Nio(!!). Har inte vaknat så tidigt av mig själv på flera år. Började dagen med en uppfriskande smootie (ni vet hur mycket jag älskar mina smoothies.).





Innehållande tropisk juice, en skvätt honung med citronsmak, jordgubbar och bananer. Blev supergott. De frusna jordgubbarna fungerade även som isbitar. yummie!

testar Dove intense repare 1minutskur




Dove intense repair enminutskur är ett grymt budgetalternativ för alla slitna hårtoppar där ute! efter sol, saltvatten och styling är denna produkt extra viktig. Du tvättar håret med schampo (förslagsvis schampot ur samma serie) och applicerar denna produkt i hårlängder och toppar. Medan den verkar passar du på att tvåla in dig fila fötterna, skrubba kroppen eller nåt annat. Efter en minut är det färdigt. Resultatet blir ett grymt lent, välvårdat och väldoftande hår som håller länge. priset ligger på runt 40 kronor!! Och värt varenda krona (skulle vara väd att köpa om den så kostat 200 spänn.) Denna produkt är perfekt för stressade, fattiga unga kvinnor som bryr sig om sitt hår.

Passa även på att kolla in hur man gör ett speedspa!


Fredagstips

Hej!

Nu är det fredag och för vissa är det party och för andra är det myskväll på G. för mig blev den planerade utgången utebilven från min sida pga att jag var alldeles för utpumpad för att överhuvudtaget orka åka in till stan. Sov till åtta på kvällen.

Iaf, myskväll var det. Här kommer några av mina favoritfilmersom jag kan se om och om igen.


Back to cold mountain med bland annat Jake Gyllenhaal. Sjukt bra och värdig film att se!


Dagboken. Denna filmen är den finaste kärleksberättelsen som man gråter sig igenom (första gången jag såg denna var i klassrummet, väldigt roligt... hade en rätt elak lärare :P)


Åter till Cond mountain. En stjärnspäckad film med bland annat Renee Zellweger, Jude Law och Nicole Kidman. vacker film som utspelar sig under andra världskriget


Sista filmtipset är Australia. En relativt ny film med bra skådisar och en fin story.


Till sist. jag äter alltid chokladfondue med frukt eller en skål smöriga popkorn. Vilket är ditt favoritfilmsnacks?


Nytt jobb, nya möjligheter

Hej!
Jag har varit nära at missa dörren och gå in i väggen istället ett tag så denna oplanerade bloggpaus har varit väldigt bra för mig. Med jobb upp till öronen, som ger både psykisk och fysisk utmattning kändes det omöjligt att ha en bra blogg och samtidigt ett privatliv men nuär det ordnat någorlunda i alla fall. Sömn och en stadig frukost är a och o för att orka med vardagens görligheter - tänk på det. Jag sover minst åtta timmar per natt och äter en bamsefrukost varje morgon för att orka.


Började jobba på en förskola i måndags, barnskötare som jag är. Väldigt roligt och väldigt jobbigt stundtals men lärorikt och givande är det i alla fall. Där ska jag vara hela hösten och som en välkomstpresent fick jag en väldigt fin blomma. Väldigt uppskattande och en trevlig tanke :)




psst. nu kommer uppdateringen bli som vanligt igen
psst 2. snart utses vinnarna i goodiebagtävlingen!

Snyggaste kändishåret

Enligt en studie genomförd av TNS-SIFO på uppdrag av Dove har de klartlagt kvinors vanor och attityder kring hårvård. Studien visar att kvinnor föredrar klasiskt välvårdat hår och enkla frisyrer snarare än avancerat.

Klassiskt gick även hem när ma skulle kora de snyggaste kändisfrisyrerna

Först ut kom Jennifer Aniston


På andraplats km Eva Longoria


Och på tredje plats av snyggaste kändisfrisyrerna kom Prinsessan Madeleine



Männen ska gärna klä sig i en frisyr som Måns Zelmerlöw


Eller som Salem Al Fakir



Om man vill se ut som stjärnorna ska man alltså ha rakt, långt, välfönat och välvårdat hår som kvinna. Inget avancerat eller krångligt där inte. Nyckeln är plattången, hårfärgningen och vården - masor av inpackningar, intensivkurer, hårserum och värmeskyddande produkter behövs.

Som man ska man ha kort mörkt och lockigt hår. Är man lyckligt lottad har man alla rätt, är man mindre lyckligt lottad har man det inte.


Vad är din favoritfrisyr?

Åh nej !

Hej.
Packade nyss upp alla mina smycken ur väskan (tar av mig dom från jobbet och tar på mig dom efteråt men idag glömde jag det) Upptäckte att en relativt ny och väldigt fin ring gått sönder. fyfan, för dålig kvalitet och annan skit "/


Dagens tips

som ni vet älskar jag eco. Man kan vara medveten och ändå vara en beautybrutta lyder mitt motto. Har tidigare skrivit om Holy Lama, ett ekologiskt skönhetsmärke.



holy lama finns i en mängd olika varianter men just Body lotionet finns som 50% rabatt för tillfället. Kolla in mer här.



gör din vision board

Hej!
Igår kväll gjorde jag en visionboard. Ett klipp och klistra (i verkligheten eller i paint om man föredrar det)projekt där du hittar bilder som symboliserar grejer i ditt liv som du vill uppnå/uppleva inom typ.. tio år.

Detta är min board


körkort och bil fattar ni vad det står för
Kenza står för att få en framgångsrik blogg samt designa ega kläder och skor
nallarna står för giftemål och usa står för att få utforska hela usa
studenthatten står för universitet och bilden i mitten för träning och god hälsa
Angelica blick står för att ha moderiktiga och snygga outfits
dykaren står för dykarlicens och delfinen för att badamed delfiner.

Den ska jag hänga på något synligt ställe så jag ser den var dag och blir motiverad att uppleva det jag vill uppleva :)

hur ser din vision board ut?


Byxdress o armband

Hej!
här kommer en dagens


Byxdress från Åhlens, armband och ringar från glitter, Guldfynd och Gina. Det lila armbandet från Limit. Skor från Din sko.


Idag har jag haft allra allra sista dagen på hotelljobbet, känns sjukt ksönt. Ka konstatera att hotell inte direkt var någonting för mig. För tungt och för ensamt, kort sagt. Men erfarenheten sitter bra :) I morgon börjar jag mitt tredje jobb inom loppet av en månad - ingen ledighet här inte - detta jobb är på en förskola i Biskopsgården. En utmaning som ger grymma erfarenheter! Där ska jag stanna till november. Önska mig lycka till.




Dont forget!!!
Mina två tävlingar.
klicka här för att få chansen att vinna en ansiktscreme från Stockholmsgruppen, Caroline Winbergs serie.
Klicka här för att få chansen att vinna en skönhetsgoodiebag (tävlingen avslutas på torsdag!!!)
Det enda ni behöver göra att att skriva en kommentar i respektive inlägg.


Dagens outfirre

Hejhej.
Har jobbat idag. Heeeelt slut. Grejen är att det är så in i helvetes varmt på hotellet så man rinner nästan bort. Ute blir man ju inte direkt avsvalkad... Ska ta mig en kall uppfriskande dusch nu. Anyway. här kommer en look of 2day



Sjal from indiska - älskar den lila färgen :)
linne från monki
jeansskjorts från london och spetsleggins som jag dragit upp från danmark
svarta tjocka knästrumpor från nått randomställe och skinnstövlar med knäppen och remmar från Scorett. And that is it. :D



Går på energisparläge

hej!
Är supertrött, har jobbat hela dagen efter värsta natten på länge - åska, mardrömmar och en snarkande sängpartner. Skulle upp så fruktansvärt tidigt och har ju som ni vet ett lagom slitsamt jobb... Har jobbat idag(vad känns som den längsta dagen någonsins) och ska även jobba imorgon och på söndag. Hoppas tiden rusar iväg. Behöver få en dags ledighet för att få sova. börjar jobba på förskolan på måndag. Ska bli roligt :)


Höstens mode

hej!
Har just sett Tyra(bloggaren, ni vet?!) som modell för några kläder från acne. Skinnjacka och hög kjol. Supersnyggt!!




Isabellas EgoBoost

Hej!
Nu har jag läst egoboost ett tag, köpte den samma dag som den kom ut - bloggnörd som jga är haha. Är inte riktigt färdig men har kommit en bra bit.

Hittills kan jag ju säga att det inte riktigt är mig och min målgrupp som hon riktar sig mot utan snarare yngre tjejer i högstadiet. Ofta blir det lätt en liten "jag är större nä dig och vet allt"situation tyvärr. Dock är hon väldigt öppen och skriver om komplex med mera. Avsnitett om det sexuella övergreppet var gripande och fruktansvärt. Men boken ger inte mycket, någon enstaka gång kanske man ser sitt liv i ett nytt perspektiv men en långsiktig lösning är det inte dessvärre. Hon skriver som sagt med ett språk som visar att hon har varit med om allting, det var så synd om henne och hon vet allt, vilket är synd för då blir det inget personligt emot läsarna utan bara en "tyck-synd-om-mig"bok i vissa stunder. Dock är tipsen som avslutar varje kapitel en väldigt uppskattat inslag i boken.

tycker du om blondinbella så läs boken, då man får reda på mycket om hennes förflutna.



Dagens clothes

hejhej
här slängs det upp en outfit. längesen sen sist. Strax ska jag till en inredningsaffär och köpa upp ett presentkort som jag haft länge och väl. Efter det ska jag direkt till en 70minutare med helkroppsmassage - totally underbart!! Det är det jag firar med att jag klarat av fem veckors jobb med max en dag ledighet i veckan. Nästa vecka går jag in i de normala rutinerna med måndag-fredag (troligtvis). Då är det slut på hotelljobbet och jag kommer därmed börja mitt tredje(!) jobb på en månad. Denna gången är det ett vikariat på en förskola, jag antar att det är schemalagt och förskolor har ju stängt under helgen.


Synd att skorna syns så dåligt. de är svinsnygga.
Iaf, skjorta från gina
oversizedväska från kappahl el lindex (kmr ej ihåg)
jeans h&m
stöveletter från din sko
ringar och armband från glitter och gina

psst. jag älskar rostfärgade ögonskuggor just nu. brännande hett under höstsäsongen. Likaså en biege/brun skjorta.






update: massagen var underbar. har inte ont någonstans nu, alla soänningar är borta.känner mig som en prinsessa :)

hårtrender vi aldrig vill se igen

Tns-Sifo har gjort en stor ny undersökning om attityder och vanor kring hårvård på uppdrag av Dove. Där fick kvinnor bland annat svara på hårtrender de aldrig vill se igen.


57% av de tillfrågade kvinnorna vill aldrig mer se hoockeyfrillan när det är ute på gator och torg


Hårmascaran, alltså en mascara som man tar i håret i olika färger, vill 24% aldrig mer veta av (jag är meredd att hålla med!!! otroligt fult!)


Mohikanfrisyren vill 23% av de tillfrågade kvinnorna aldrig mer se. Om det stämmer längre fram får vi se, efersom rihanna för ett litet tag sedan klippt till mohikan så kanske det sprider sig och blir en trend igen?


Christina aguileras gamla frisyr med mörk underhår och blont överhår vill 21% av de tillfrågade aldrig mer se.


Vilka konstiga trender vi haft genom åren. Nya knepigheter kommer väl komma igen, och igen och ses konstig om ett tag. Trender kommer och går, kanske hårmascaran blir populär snart igen? (usch, hoppas inte jag ryser av bara tanken!!)

testar Schwartskopf dust it

Nu ska jag skriva en liten recension om bloggarnas (blondinbella, kenza, ebba von sydow osv) favorittorrschampo. Kort fattat är ett torrschampo en mjölliknanade konsistens som man pudrar i hårbottnen och geggar runt ordentligt. Det ska då ta bort den feta hårbottnen. Dust it ska även ge en amazing volym.



Den är för det första väldigt dyr i förhållande till dne lilla mängden. Se nedan där jag jämför storleken med en mobiltelefon. Det är rätt klurigt att applicera det rätt utan att spilla ut på hela golvet. Och man måste gnugga och gnugga i hårbotten tills det svider för att det ska ha smetat ut sig jämnt. Mitt hår får visserligen sällan någon vilym så det är väl ingen överraskning att jag fick megavolymen och blev ritkigt nöjd - i tio minuter. Sedan föll håret pladask trots massor av spray och annat styling - plus denna dust it då. Så volymeffekten var misslyckad men att ta bort fet hårbotten gjorde den faktiskt väldigt bra. Dock med undantag på grund av den kluriga appliceringen som tar några gånger att lära sig En godkänd produkt som dock är alldels för dyr och kommer i alldeles för liten förpackning.


Hä ser ni jämförelsen. flyg till småputtarnas land, dust it!!

Amerikanska pannkakor till kvällsmat

hej!
Nu har jag precis stått och stekt amerikanska pannkakor. Så hmla gott!! Lite filmjölk och bakpulver så är det fixat i ett nafs. Massor av hallonsylt är min favorit. Vad har du på dina pannkakor?



För att många har frågat om receptet, tar jag nu åt mig och publicerar det. Enjoy :)

Du behöver:
2 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
0,5 tsk salt
2 msk flytande margarin

Gör såhär:
1. vispa samman ägg och filmjölk
2. blanda ner vetemjöl, bakpulver, socker och salt samt rör ner margarinet. Smeten ska bli riktigt tjock.
3. använd en sked och lägg några klickar av smeten i en het stekpanna eller i ett plättlagg om du har ett sånt. Platta till dom lite och grädda dom (de ska vara rätt tjocka) i låg värme. Serveras med valfri topping :)

Köp skor

Hej!
Nu har jag uppe en hel del skor på blocket. Endast festskor, pumps, högklackat och i bra skick. Ett par är till och med äkta skinn!! Alla skor utropspris 3 kronor.

vad sägs om att köpa mina favoritskor?


kolla in och buda här: http://www.tradera.com/Partyskor-for-partypinglor-Oanvanda-Stlk-36-auktion_340306_116676096

det här är ju löjligt

Jag är en skofettishist och köper gärna skor. Så nu är det dags för skorensningstider.

Jag tror inte man fattar att det är en hel del skor som gömmer sig på bilden nedan men det är det. golvet är helt fullt och skorna ligger på varandra.

Skinnstövlarna finns med, likaså conversen, uggsen, balerinaskorna, ett xantal vita och svarta pumps samt ett antal finskor med nitar på.


För att göra det rättvist är en del skor utlånade, jobbskorna är ej med, inte heller träningsskorna och jag är inte färdig med utplockningen än. En hel del av dessa skorna har jag aldrig använt, eller använt enstaka gånger. onödig konsumtion kallas det.

Vad sägs om en campingcykel?



Kevin Cyr är en konstnär som kommit på den smarta iden att göra en husvagn på cykel. smart att ta sig iväg och ha med sig sitt hem. eller? Finns bara i ett exemplar i världen och konstnären är inte intresserad av att producera iden till massproduktion.

OBS LÅNGT INLÄGG Varför utse barn till svarta får?



För det första är Jan Björklund inte speciellt smart och säger sällan kloka saker trots att han styr över svenska samhällets soklor och utbildning. Han har nog säkert inte gått i det hårda klimatet i högstadiet.. Det måste nog vara så det är. för när man är barn och tonåring gör många allt för att passa in, "vara som alla andra" och vara den coola i klassen. för att motverka denna problematik ska man, som jag sagt många många gånger förr, ge bättre resurser till skolan och förskola inom de lägre åldrarna så att man redan där kan ge de bra självkänsla och bra begrepp och etik och moral. Detta behövs även i högstadiet. "lille kalle som leker alban gör inte det om föräldern är med i klassrummet", nej det stämmer säkert. Istället får lille kalle sitta i skamvrån med ett skämsstrut på huvudet. Föräldern till barnet gör samma sak. Detta reagerar självklart de andra barnen på men det kommer med största sannorlikhet INTE resultera i att lille kalle slutar vara ball (eller så slutar han, blir ett osäkert barn instängd i sig själv istället. Har man ett behov av att synas och höras finns endast de alternativen).

Att Jan Björklund vill att det ska bli lag på att få barn att skämmas är en stenålderspedagogik jag inte förstår ett skit av. För en gångs skull får han se det i ett större perspektiv. Om lille kalle som leker alban har föräldrarna med sig och får ställa sig i skamvrån kanske han slutar balla sig och lugnar ner sig. Han blir ett barn som bara passar in i ramen, för passar man inte in i ramen om hur ett barn ska vara så måste det bli åtgärder, STORA åtgärder enligt Björklund. I längden blir Kalle antagligen väldigt osäker och vågar inte göra så att man varken ser eller hör han pga rädsla över att ännu en gång bli uttittad för hela klassen och skämmas.

DESSUTOM finns det säkert i flera fall - inte i alla - men i en hel del, en liten pojke (det är sällan flickor, ellerhur?!) som kommer från en problematisk familj. Det bheöver inte handla om missbruk, kriminalitet och bråk för att klassas problematisk. Snarare en familj, kanske med skilda föräldrar, rotlösheten att inte få behovet av att synas och höras bekräftat hemma på grund av att mamma och pappa jobbar för mycket/har fritidsintressen som tar upp tiden/inte bryr sig eller vet hur de ska göra/har många barn att ta hand om så att dena pojke hamnar i kläm. Tror man på riktigt att det då blir BÄTTRE av att föräldrarna sitter med i skolan, blir konsekvenserna bra. förstår han då att "jaha, nu var jag dum och jag kommer aldrig någonsin vara bråkig mer för jag förstår hur dåligt det är. Jag ska bli en snäll pojke, för min egen och andras skull!!". Nej. Snarare mer, okej jag ska tona ner mig lite för det är skämmigt och jobbigt när förälndrarna är i klassrummet och det blir ett förbannat liv när jag kommer hem.

Istället satsar vi på bättre förebyggande pedagogik, bra förebilder inom skolomsorgen, bra lärartäthet så man kan få förstroende och bra lärarkapacitet som kan få barnen att sluta vara bråkiga. Vad tycker ni om hela debatten?


Förlåt för ett långt inlägg, men när jag skriver om något som jag har starka åsikter om är det lätt att skena iväg.

Håll kvar sommaren lite till

Nu har det varit mycket prat om hösten, grått och stickat. Men faktum är att jag ser fram emot hösten första hösten i mitt liv utan en skola med massor av studerings/jobb/karriäs/resemöjligheter. Så det känns inte det minsta ångestfullt. Ett plus är naturligtvis att jag fått ett drömjobb (kan man kanske kalla det, iaf med tanke på min situation) som börjar nästa vecka (!) och håller på fram tills november :)


Men nu till er som vill ha kvar sommaren lite till. Jag säger bara - kokosdoft! Det är sommar för mig. Jag tipsar er om Oriflame nature serien med coconut & rise milk. I serien inkluderar bland annat handcreme, schampo, balsam, badskum, hudlotion och duschcreme. allt i en somrigsöt doft av cocos. Om inte det duger så tänd ett doftljus med en söt somrig doft. tex partylite, vad sägs om honungsmelon eller sommarbris?


här ett badskum på en halvliter med kokosdoft. Mums!!


Inspirationen flödar

Nu står det om höstens trender i alla tidningar och modebloggar man kan tänka sig. Idag fick jag ett solonummer i brevlådan, ett stort hösttrensnummer. Dags att bli inspirerad, känner redan hur jag tänker igenom mina höstoutfits, nya inköp och förändringar i garderoben. Kan förresten lägga upp ett sinpirationscollage när jag är klar med detta saftiga magasin :)


Prickar in alla rätt

Hej!
Nu (eller snart?) släpps Jofama By Kenza Fall 2010. Skinnjackan nedan är min nya doll. Hon prickar in allt med fårull (som kommer vara brännhett i höst), skinn och kortkort. Mumba, Vill ha, tack!