Årsresume april


jag gjorde klart mitt förbannade projektarbete och de 1000 fördjupningsfråvorna om praktiken


jag lottade ut en spikmatta


jag köpte ett sommrigt nagellack


jag visade pressbilder på joel kinnaman


jag fick presenter från spastugan


en outfit från april


jag satt ute och fikade. njöt av våren


jag klippte håret


jag köpte nya tavlor


och listade ut gp:s aprilskämt

årsresume maj


jag var på tre studentmottagningar på samma dag


jag köpte en makeuppalett


jag köpte mina balskor (som för övrigt dödade mina fötter)


jag köpte löshår i form av clips


jag tappade bort min gamla mobil i Budapest och köpte mig en ny



såhär kunde jag gå runt


jag skrev inbjudningskort till min studentmottagning

jag gjorde mina naglar igen



jag fick hem bal + studentfestbiljetterna



jag pluggade körkortsteori


jag åkte på klassresa till rumänien i en vecka


Dagens nyårsoutfit

Hej!
lägger upp en outfit lite snabbt. Nu ska jag snart dra till mina kära vänner och fira in nyåret. Fast först ska vi göra nyårsmiddag tillsammans! Ska bli hur kul som helst!


accessoarerna har jag dock inte satt på mig än. Men det blir ett oversizearmband och ett stort silverhalsband.

Svart klänning från Bikbok och skor från Din sko

Resume 2010 mars


jag förälskade mig i brämhults blodapelsinjuice


jag åt våfflor på våffeldagen


jag fick bloggpresenter av bindefeld


jag hade fem veckors praktik i en förskoleklass. Pluggade järnet och längtade till studenten


jag festade mycket med Jaqueline. Här är en festoutfit


jag hade öppet hus med oriflame och några vänner kom på besök


anna bergendal vann melodifestivalen


jag var sjuk och tog naturläkemedel för att försöka bli frisk

Jag kämpade på med många dagar på min praktik, försökte bli frisk och pluggade som attan!

Nyårsmake

Gott nytt år allihopa!

Här kommer en bild på min nyårsmakeup som blev svart sotning med pearl powder. Svårt att ta bra bilder på makeup tycker jag. Nåja, denna får duga :)



Lite senare kommer en outfitbild. Ska bara gå loss med min volumaster först :D
Vad ska ni göra ikväll?

Resume 2010 februari

Min årsresume i bilder fortsätter

Under februari så:


började med mina uppskattade månadstävlingar. Under året har ni bland annat fått chansen att vinna produkter från björn axen, hela rosenserien, en spikmatta, parfymer, smink från maybelline, ansiktscreme från stockholmsgruppen, en stor goodiebag med produkttester mm


jag gjorde min egen nagelväska...


... och mitt eget fotbad


jag började inreda i mitt rum


jag fick förhandsvisa pressbilder från Sisters


jag blev (och är fortfarande) en trogen användare av min shaktimatta


jag åt semlor

och jag firade alla hjärtans dag med min älskling.

Resume 2010 Januari

Idag är nyårsafton och i morgon år 2011. Så dags att göra en resume om vad som hänt under året.

Januari

var på dagsspa med en fd klasskompis


var publik i postkodsmiljonären...


... och lyckohjulet


var på två klasskompisar projektarbete som var spadag med yoga, badtunna mm


var på kickoff med oriflame i Jönköping


fick besöksrekord


målade om i mitt rum


började göra akrylnaglar som jag hade nästan konstant hela våren

Topp 3 från Fixatilldig.se

Hej.
Här listas mina favorithårprodukter från fixatilldig.se

Orofluido 100 mlCatwalk Fashionista Smooth & ShineL'Oréal Absolut Repair Shampoo (1500 ml)

Orofluido skönhets elexir är en guldskimmrande, vaniljdoftande olja som vårdar håret samt gör det lent och följsamt. Jag använder denna olja i stort sett dagligen. En av mina absoluta favoriter!

Catwalk Fashionista Smooth & Shine är en värmeskyddande produkt som innehåller uv-skydd, ger glans och har färgbevarande egenskaper. Håret får glans och blir mjukt. Jag använder alltid värmeskyddande produkter när jag fönar och plattar håret.

L'Oréal Absolut Repair Shampoo är en megastor schampoflaska (1500 ml) och innehåller ett schampo som reparerar och vårdat skadat hår. Den håller hur länge som helst och kommer med en praktisk pump. Räkna ut literpriset och jag tror att denna inte är mycket dyrare än vanliga (oftast sämre) budgetschampon.

pass är uthämtat

Var tvungen att förnya mitt pass pga att det måste gälla 6 månader efter hemkomst (av någon anledning). Idag hämtade jag ut det. Och passfoton är ju som de är, man blir ju inte direkt den vackraste. Om man inte heter magdalena graaf då.



Förberedelserna fortsätter

Nu är allt (tror jag) i medicinväg köpt. Har ju två sprutor kvar att ta men tar de den 8 januari. Idag köpte jag även en ny resväska(som ska börja packas så smått) samt ett par svala (men rätt fula) byxor att ha på kvällarna för skydd mot myggen.

Här är det jag ska ha med. Allt från sårrengöring, plåster, handsprit till malariatabletter, vätskeersättning, myggmedel och trevis mot turistmage.

Nästan helt sjukt hur mkt medicin man ska ha med sig.


Malariatabletterna som jag kommer ta under min vistelse i ett barnhem i Tanzania.

Petrol Posh

häromdagen köpte jag ett nytt nagellack (igen! Förr köpte jag på mig massor av skor, nu är det nagellack i olika kulörer som allt som oftast kommer hem). Denna gången ett blågrönt nagellack från Isadora.


Färg nummer 703, petrol posh, från Kicks

hudvård

hejhej
ett litet nattinlägg innan jag lägger mig. Imorgon blir det en de ärenden att uträtta.

För ett tag sedan började jag använda endast rosenserien, kontinueligt. Annars har jag växlat med olika rengöringscremer, ansiktsmasker etc. eftersom att rosenserien är så ren och har endast naturliga ingredisenser i måste huden ju ha lättare att ta upp de ämnena än kemiska, det låter iaf logiskt för mig?! Har inte sett så mycket framsteg än men lite, tex att huden är mer spänstig och inte lika torr - och för den delen inte lika oren heller. Rosenserien är ju så mild så den torkar inte ut huden. Ska fortsätta med detta och se om fler förändringar syns! :)


En svängom i stan

hejhej. idag träffade jag supergoa Nasrin som jag knappt träffat sen studenten och det var supertrevligt! Vi kollade i affärer (jag hittade dock ingenting användbart) och åt på Pizza hut. Det får vi göra om snart igen, kära vän <3


(vi tog oss även en titt på gbghjulet, men åkte det dock inte)

Paow är framtiden


när man som jag läser ett gäng bloggar varje dag hittar man imellanåt inlägg som sätter huvudet på spiken. Idag kom jag in på joy Sanchez blogg där hon skrivit ett bra inlägg om nåt som är värt att ta upp.

Bakgrunden är att Paow är en tjej som driver en stor blogg som läses av såväl yngre som äldre och påverkar många människor.


Läs nedan det inlägget som skrivits av Joy Sanchez:

 

Paow, Paulina Danielsson. Vår framtid.

Söt tjej som driver en stor blogg där hon skriver om hennes vardag och då och då hennes åsikter i ämnen som till exempel invandringspolitik.

I ett inlägg igår citerade hon kommentarer från http://politisktinkorrekt.info, hon har tidigare uppmuntrat folk att rösta på SD vid valet och här är hennes svar på en kommentar hon fick på inlägget från igår:

Alltså Paow du är helt jävla blåst, vilka tror du öppnar företag och gör så att det blir mer jobb i Svergie? Invandringen. Svergie är beroende utav invandring. Jag fattar inte vad du tänker med igentligen, du skriver så mycket dumt på din blogg, även fast just detta du skrev nu var ifrån någon annans blogg. Tro inte på allting som du hör/läser på internet. Nästan inget av det är sant endå. Gå i skolan och lär dig någonting, i skolan får man lära sig dom riktiga siffrorna och om hur samhället verkligen påverkas. Såg dig i en intervju om SD du fattade inte ett skit du pratade om, helt jävla borta! Du kan inte bara slänga ur dig massa konstiga åsikter när du inte vet ett skit, speciellt inte som en så stor bloggare som du är. Tro mig, du är inte ”street smart” som du säger.

Svar: Du skämtar…? Sverige idag har inget behov av invandring som den ser ut idag. Det kostar mycket mer än det ger, säger man annat är man blind. Man måste anpassa invandringspolitiken till verkligheten. Det är knappast invandrarna som står för Sveriges tillväxt, vad får dig att tro att dom skulle vara mer framgågnsrika än svenskar i Sverige…?

Det är så lätt för mig (och säkert många andra) att ignorera hennes åsikter och utspel eftersom de skriker ignorans (Paow, om du läser detta, googla ignorans här) men i detta har faktiskt Paow en poäng. Det är det faktum att vi ignorerar de som gör sådana utspel (Jimmie Åkesson och hans lakejer bland andra) som låter dem stå oemotsagda. Till och med hennes pojkvän, Hugo Rosas (invandrarbakgrund, någon?) kan säga: ”Det hade varit värre om hon visste vad hon skrev och skrivit samma sak.”

Ja, det hade varit värre om hon fattade vad hon pratade om, så ska vi inte ge henne en chans att tänka till och ta och upplysa henne lite?
Innan du vill skriva om invandringens kostnader (vilket är lite svårare att räkna på än vad Paow verkar tro…) så kan du väl ta och läsa ”Vad kostar en man?”. Retoriken du väljer att papegoj-härma går att applicera till mycket.
Innan du börjar påstå att invandrare förstör Sverige så kan du väl ta och snacka med någon som hamnar i facket ”invandrare” enligt SCB? Jag ställer upp, säkert din pojkvän också. Oh ja, vi räknas.
Innan du refererar till en sajt med tydlig politisk agenda så kanske du vill kika på vad andra säger (tidningar, magasin, debattartiklar, böcker!). De har nog mer bakgrundsfakta som du kan gräva i, du verkar ju passionerad om ämnet.

Ja, jag hade kunnat fortsätta. Gör det någon annan dag. Men vi kanske alla borde tänka oftare på att det är Paow och de som använder henne som källa som är vår framtid.


Koleravaccin

hej
tog nyss min sista dos av det drickbara koleravaccinet. Så fruktansvärt äckligt så det är tur jag inte behöver ta det igen.  Det är ett bruspulver som man blandar med den lilla flaskan och dricker upp.

Idag har jag fö planerat massor med praktiska grejer nu under kvällen: vad jag ska ha för hemapotek, viktiga saker som är kvar att göra, packlista, budgetlista, resvägar mm. Känns skönt att läget är lite under kontroll :)

Imorgon ska jag:
hämta ut mitt pass
anmäla mig till svenska ambassaden i Dar Es Salaam
köpa ny resväska
köpa klart hemapotek som vätskeersättning, vattenrengöring etc.


Drickbart koleravaccin.

Dagens outfit

Det är jättesvårt att ta fina outfitbilder där man ser alla kläder bra och det är bra ljus osv. Försöke roch försöker varje gång. :P


Grym start på morgonen

hejhej!
har precis kommit hem efter en superhärlig massage hos cecilia of sweden nu på morgonen. Nu ska jag göra en fruktsmoothie, fixa iordning mig litegrann och sen dra till stan för att mellandagshandla och äta på restaurang med Nasrin aka nästrim. Det blir trevligt :)



Dagens outfit kommer upp senare.

Passa på att delta i tävlingen där du kan vinna en goodiebag från maybelline. Tävlingen avslutas och en vinnare dras i morgon!!

Jordnära

Jag har kärat ner mig i smashbox finfina naturnära ögonskuggor på sistone. Jag är en ögontjej och har gärna stark odiskret ögonmake medan jag känner mig obekväm i läppglans och läppstift. Så dessa ögonskuggor passar mig perfekt. Har aldrig testat smashbox bortsett från dess photofix primer som är helt outstanding. Någon som använder smahbox ögonskuggor? Är de nåt att ha?

Dessa färger är jag särskilt kär i just nu

"wish"paletten skulle jag gärna viljat ha om det varit lite större. Lila, kornblått, bronsfärgat, rostfärgat, mossgrönt och olika bruna nyanser känns som min grej just nu. Både runt ögon och på naglar.


hejhej

tråkig rubrik, men hade inte så mycket fantasi :P

Började dagen med att, tillsammans med J, dra till Sportlife och träna ett hårt träningspass på gymmet. Skulle egentligen ta mig ett core-pass men kom tre(3!!!) minuter för sent och då blev jag inte insläppt, lagom tyket...(ett gbg:skt ord för kaxigt). så blev som sagt ett pass på gymmet istället. Är helt slut i armar och ben, blir nog lagom träningsvärk ikväll eller imorgon kan jag tänka mig.




Min träningsoutfit, allt från Soc.

Dagens outfit

Här slänger jag upp en gårdagens outfit som jag helt glömde lägga upp. Jaja, bättre sent än aldrig :)


Spelar wii

hejhej!
Har suttit i tvrummet med J och spelat wii hela kvällen. Resort och mario bross, riktigt roligt!


Mellandagens reashopping

Idag köpte jag lite smått. Hittade två jättefina korta boleros som jag köpte i två fina färger, en puderrosa och en plommonlila. Sedan köpte jag även lite smink, ett nagellack och annat bra att ha, samt flaska silikondroppar för håret, i en läcker doft av granatäpple.

Blir säkert mer shopping i veckan om jag känner mig rätt, nya skor skulle inte sitta fel. Såg ett par supersnygga på h&m i biege mocka, ett par nya jeans och lite fler långärmade överdelar vill jag gärna också ha, likaså söta klänningar och, ja... en hel del vid närmare eftertanke.




Fikatime

Efter lite shoppande i stan. Några presentkort som tagit slut samt en hel del reakap (och en hel del annat som inte följde med hem men som gärna fick...) stannade vi vid Le crossiant och åt lite lunch.

En supergod italiensk sallad tog jag :)

(vad jag köpte visar jag strax!)


godmorgon

idag unnade jag mig en sovmorgon, hyffsat härligt :) nu ska jag och my love äta frukost(brunch blir detväl?) och sen ska vi in till stan och shoppa loss med lite pengar och presentkort vi fått i julklapp :)

see you around!

(en gammal partyoutfit får pryda inlägget ;))

Julklappar och avskedspresenter

hejhej!
på min sista dag på jobbet i onsdags fick jag ett gäng julklappar och avskedspresenter med mig hem. Det var en fin tillställning med fika och där jag och en till som skulle sluta samma dag satt i personalrummet medan pedagogerna kom och gick för att umgås och prata. Som sagt, väldigt trevligt. Och ajg har haft underbara arbetskamrater och barnen har också varit hur goa som helst. Men nu har jag min afrikaresa att planera så jag känner mig inte arbetslös riktigt än, det börjar nog kännas i början av februari när jag kommit hem och allt kommit igång. Men det ska ajg inte tänka på nu :D


en julklapp som jag fick av ett barn. Barnet var inte på förskolan den dagen utan kom på besök med sin pappa. Det var en gullig tanke tyckte jag :)


en julklapp jag fick av en fd jobbarkompis som ajg jobbat rätt tätt ihop med

Denna vackra avskedspresent i form av tre ljushållare fick jag av mina kära fd kollegor


lite julkort jag fått från barnen med en julhälsning.

Rätt vemodigt att lämna denna arbetsplats då jag jobbat där varje dag sen augusti. Som vissa vet var det ändå lite problematiskt, men det behöver jag inte gå in på mera nu. Men bortsett från det är jag väldigt ledsen över att lämna det jobbet som i stort sett tagit upp all min tid och lärt mig så mycket!

Julafton

julaftonen spenderades med farsans sida av släkten minus äldsta kusinen som befinner sig i usa, roligt för henne, tråkigt för oss.


hur 17 görs ränderna på längden?!


(det blev en vit jul i år!!) :D

Dagens outfit

så idag åkte vi hem och firade lite kort tillsammans med kusiner, mormor, morfar, moster och morbror som bor här nära oss. Inga bilder därifrån men en outfit kommer iaf nedan.


En inbjudan

fick ett mail från bindefeld ab nyss.



Spännande, synd dock att jag inte befinner mig i Sverige vid det utsatta datumet...

Torsdag

Hejhej!
I torsdags bar det alltså av genom hela sverige för att besöka farmor och farfar, farster, farbröder och kusin för att fira jul ihop. Eftersom inget internet fanns att tillgå så sprider jag ut inläggen jag egentligen skulle lagt upp då och lägger upp de nu istället.

På vägen dit

En översnöad bil





Lite sysselsättning på färden





på kvällen blev det uppesittarkväll med bingolotto såklart. En traditition varje år, dock ingen vinst i år heller. Som vanligt..




slog in de sista julklapparna, var väl på tiden.

längesen sist

hejhej
jag har inte dött. Jag åkte iväg till farmor och farfar och klantig som jag var fanns inget internet där, datorn följde dock med haha. Nu är jag hemma igen, har precis kommit hem efter en lång, lång bilfärd. Snart ska jag dra till kussarna och släkten som bor nära oss. Hörs med fler inlägg och bilder när jag kommer hem, ikväll eller i morgon!!

kramar

Mitt hår

Igår satte jag i löshår med metoden lim(eller heter metoden så, håret limmades fast iaf)
Här är resultatet. Bortse från den urtvättade färgen och det för övrigt ofixade håret :)


Före

Efter:



Julklappar

hejhej!
Idag fick jag lite julklappar i en vacker tomtepåse från min (för övrigt rätt idiotiska) chef(sånt kan man säga nu när man slutar i morgon :D)

Lite småprylar märkt med Göteborg stad Biskopsgården
en miniräknare, en tändare och en ficklampa

Kvällens tv-tablå



Ung & bortskämd 20.00 tillsammans med sis.

Mitt löshår

Hej!
Efter jobbet drar jag och förlänger håret. Jag tror att det är metoden weaving men är inte helt 100, återkommer om det sen ;)
Håret har ajg redan köpt och det är hemma. Fyra förpackningar med två olika nyanser så det blir lite skiftningar. Sinnessjukt långt hår kommer jag få. Kommer bli tvärfint! Återkommer med Före och Efterbilder lite senare när det är färdigt! Hoppas det inte blir för smärtsamt bara, hehe.


Kortmakeri

hejhej kära läsare!
Ikväll gjorde jag och kära syster yster lite julkort. Tyvärr började vi för sent och nu är det dags för mig att lägga mig för att orka upp till min sista arbetsvecka!


Me and sis.  I en organiserad oreda, hehe.

Lägger ut ett inlägg på korten i morgon.
Och på tal om i morgon, då ska jag göra hårförlängning i håret direkt efter jobbet. Ska bli så spännande!!

Flygbiljetten har kommit

Beställde och betalade flygbiljetten till och från tanzania idag. Nu har jag fått flygbiljetten på mail. Så spännande!!



Vägen ner:
åker den 10 januari klockan 06.25 och mellanlandar i amsterdam(holland) samt Nairobi(kenya). Slutstationen är Dar es salaam(tanzania). På fygplatsen tar en taxi mig till ett ställe som jag ska sova över natten. Dagen efter (den 11 januari) tar jag inrikesflyg till barnhemmet. Det ligger nämligen en bra bit in i landet. Avståndet mellan barnhemmet och Dar es salaam är längre än vad det är melan Göteborg och Stockholm. På landvetter flygplats, där jag börjar min resa, möter jag upp en mamma och en pappa som ska hälsa på deras son som är volontär på barnhemmet och vi har sällskap under hela resan.

Vägen tillbaka.
Åker hem mitt i natten den 28 januari. Den 25 januari åker jag från barnhemmet för att spendera mina sista dagar på Zanzibar och leva lite "turistliv". Zanzibar ligger bara ett stenkast från Dar Es Salaam och åker som sagt hem den 28 januari. Mellanlandar i Amsterdam där jag kommer få vänta i sex timmar helt ensam.(kommer dock ha sällskap från dar es salaam till amsterdam). Men det går nog bra. Kommer hinna titta i butiker och shoppa litegrann :)

Känns rätt skönt att det inte är så långa väntetider, bortsett från sista bytet från amsterdam till göteborg.
Nu finns ingen återvändo :)

Hämta ut paket

Hej!
Idag hämtade jag ut ett oriflamepaket som jag beställt för ett tag sedan. Har fått in en del "julklappsbeställningar" vid denna tiden.
Det var några produkter som var slut i oriflames lager och jag ringde runt till mina oriflameare och frågade om någon hade just dessa grejerna hemma. Vi köper ju in en del och har till direktförsäljning till våra kunder.

hon hade dessa grejer hemma och hon jobbade dessutom på ica där jag hämtar ut paketet. Då hade hon alltså lagt produkterna i en påse och tejpat fast påsen på mitt paket. Ja, vissa är påhittiga och jag fick mig ett litet skratt i butiken :)


Saker att bocka av

Nu har jag gjort lite grejer sen sist
Bokat OCH betalat flyget dit och hem!!!

Skickat in min anmälan


Saker kvar att göra:
anmäla mig till Svenska ambassaden
skaffa nytt pass (gör det på tisdag)
Ta de sista vaccinen

Och packa och dyl. såklart. Det börjar närma sig nu :D

Varberg home of peace

Hej!
Barnhemmet jag ska jobba på är varberg home of peace i Tazengwa, Nzega i Tanzania. Förberedelserna pågår för fullt.
Nedan kommer lite bilder från hur barnhemmet ser ut. På hemsidan Varberg home of peace finns fler bilder i galleriet.


barnen spelar fotboll på fotbollsplanen






fiskedamm


barnen är påväg till skola och förskola i sina fina skoluniformer.

Vaccinintag

Tjoho!
Idag tog jag lite vaccin. Ett i vardera arm så är helt öm. haha.

Idag tog jag:
Twinrix mot hepatit a+b, ska även ta en till dos den 8 januari samt en efter cirka ett halvår
Mot Gula febern och fick därmed ett intyg på att detta vaccin tagits då det är obligatoriskt.
Fick även kapslar med vaccin mot tyfiodfeber samt ett drickbart vaccin mot kolera. Dessutom kommer jag äta malariatabletter när jg är på plats och någon vecka efter att jag kommit hem.
Så det är mycket med vaccin och grejer att förbereda sig med.

Den åttonde januari ska ajg ta min andra dos twinrix samt även en poliospruta.




Här är det internationella gula kortet, en handbok om bra saker att veta, infoblad om malariaprofyax samt alla "ätbara" vaccin.

Ska även köpa ett hemapotek med:

myggmedel
myggnät med impregnerat myggmedel
vätskeersättning
koltabletter
resorb
imodium (för äckelgrejer som kan förekoma haha,)
Aquacare (som rengör vattnet)
hydrokortisolkräm
samt det vanliga som plåster, värktabletter, pincett mm.


Härnäst ska jag skriva min anmälan (jag är ju redan anmäld men ska skriva ner personuppgifter, kontaktperson mm), betala anmälningsavgift, skaffa nytt pass(gör det i början på nästa vecka. Tar ett snabbpass som går fortare at göra men som kostar lite mer) samt boka flygbiljetter!!(ska tala ihop mig med de jag åker hem med så vi hamnar på samma flight!). Bokar troligtvis biljetterna i helgen.

Bra stylingprodukter är a och o

hej!
det finns massor av stylingprodukter och värmetänger, mousse, vax, sprayer. Inte nog med det finns det de som ger glans, stadga, hållbarhet, en fjäderlätt känsla osv osv. Rätt svårt att hitta rätt produkter till håret, ellerhur?
Bästa torrschampot är Osis dust it, som ger volym och mattar ner fet hårbotten samt gör att håret inte blir så flygigt. Men det var bara ett extra tips.
Under partykvällar behövs denna trio, och i stort sett bara den:

Bed Head Party Girl Set
Du börjar med Tigi beadhead head rush, som ger glans och tar fram till hårfärg. Frisörens tips: Sprayas jämnt över håret för en naturlig och fin glans.
Används med fördel med fönen inställd på kall luft för att få en jämn fördelning med maximalt resultat.
Du kompletterar med maxxed out, Denna hårspray ger stadga, skyddar håret samt ger glans
Frisören tipsar Används i torrt, stylat hår. Upprepa för ökad effekt.
Använd även för att förstärka stadgan i någon av våra vaxer.

Dagen efter fixar du till fågelboet med After-party. Frisörens ord: Fördelas jämnt i fuktigt hår. Fönas och stylas som vanligt. På torrt hår fördelas
produkten i hela håret eller använd lite på fingertopparna och fördela krämen
på topparna för att få kontroll på flygigt hår.


just nu finns denna drömtrio Bed Head Party Girl Set till ett grymt pris med 50% rabatt!!.  En perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om?

Ny kategori


Följ med mig på min livsresa med alla förberedelser och allt som händer på plats!!

mitt livs resa!!

I januari kommer jag att uppfylla en av mina stora drömmar. Har kollat runt och planerat hela hösten men inte velat offentliggöra någonring förrän det var helt bestämt. Men nu så. Den 10 januari bär det av med destination Nzega, Tanzania. Där kommer jag jobba som volontär i 2 veckor åt föräldralösa barn på ett barnhem och eventuellt avsluta resan med en tripp till zanzibar några dagar. Ner åker jag med ett äldre par vars son jobbar på barnhemmet. Hur jag åker hem igen är osäkert än sålänge, men kommer komma hem mellan den 25-28 januari. Eftersom att flyget inte är bokat än så är inte hemdatum exakt skrivet än.
Jag åker alltså utan vänner och pojkvän och får stå på egna ben och kommer att växa enormt. jag kommer sakna min älskade J, men vi kommer klara oss strålande bra och har pratat igenom detta en hel del så vi vet vart vi står i allt detta.
Jag kommer att jobba på Varberg home of peace.
Så på lördag eller söndag bokas flygbiljetter och jag flyger med KLM, på tisdag vaccinerar jag mig mot polio, gula febern, hepatit a och b och kanske något mer. Kommer även att få äta malariamedicin under min vistelse. vaccinerar mig gör jag hos den privata Kungsportsläkarna som har sin drop in klinik på avenyn. Jag måste även förnya mitt pass, och eftersom det är många röda dagar nu och kort om tid gör jag nog ett snabbpass som jag hört finns.

Ni kommer nu att kunna följa alla förberedelser. antar att det är det kommer kretsa mycket kring detta nu framöver. Jag kommer även att blogga på plats så gott det går. Strömmen kommer och går och uppkopplingen är inte den snabbaste men med lite tålamod kan man i alla fall blogga någon gång om dagen eller med några dagars mellanrum.

Jag kommer också att så smått skriva en packningslista emd allt vad koltabletter, solkrämer och myggnät heter blandat med långa kjolar (tydligen visar man inte benen över knäna, men att ha linnen går bra). Jag ska även lära mig lite swahili vilket är det tanzanianska språket och har hittat en bra hemsida. Kommer även eventuellt att ta med mig någon form av bok eller cd-skiva att lära mig mer av på planet. Planet dit kommer ta 14 timmar från landvetter flygplats och då hamnar jag i Dar es salaam(tanzania) efter att först ha åkt via amsterdam(holland) och nairobi(kenya). Där ska jag ligga över för att tidigt på morgonen åka vidare till Nzega.

Jag är full av tankar och förhoppningar men just nu ser jag mest planering och tycker vissa saker (som vaccineringen) är ett litet stressmoment. Så efter att allt praktiskt är avklarat kommer jag kunna se fram emot resan mera!!


Ursäkta för ett rörigt inl'gg men ville få med så mkt tankar och info som möjligt innan jag glömde bort det, haha

ingen rolig dag

ojojoj idag är jag sjuk. förbannat sjuk. Ställde in den första jobbintervjun och får kämpa mig till min andra som är halv sex i kväll. Får proppa i mig alvedon och nässpray och hoppas att jag inte kolapsar. Hoppas jag blir frisk till jul bara! Har ju gått såhär halvdan hela fucking hösten.

Känns som jag har alldeles för lite tid just nu. Vill köpa och slå in julklappar, göra julkort till alla i hela familjen, planera min tanzaniaresa med pass, visum och vaccinationer och allt vad det innebär, vill ta körkort, vill storstäda i mitt rum för det ser ut som jag-vet-inte-vad. Stress, stress, stress. Men har endast två arbetsdagar kvar på mitt nuvarande arbete (sen tar vikatiatet slut) och efter det är julen här. Då har jag massor av ledig tid att fokusera. I januari drar jag till Tanzania och jobbar på barnhem och i februari går jag intensivkurs på kärskolan. Sen är jag ready för allt vad livet har att erbjuda mig! Att få fetingcash och köpa sig en våning i Göteborg tillsammans med J skulle inte vara fel del heller..


(eftereom att jag ogillar inlägg utan bilder läggs en random bild från blog award upp :D)

nåja, en sak i taget. Nu: mat, sminka mig och klä på mig och dra på återbesök på jobbintervjun från igår. wish me luck!!

hej

nu har jagkommit hem och allt gick jättebra. Ska ha ett återbesök i nmorgon redan plus en annan jobbintervju i morgon, PLUS en heldag på jobbet. Så stressigt stressigt blir det, men det är kul att det händer lite grejer. Känns som att det stått still typ hela hösten. Min sista arbetsdag på denna förskola är nästa vecka den 22, då mitt gravvik tar slut. Känns rätt sorgligt men njuter av varje stund nu!! Carpe diem Carpe diem

Nu ska jag äta nåt, och försöka hålla mig vaken. Är supertrött så lär somna vid tangentbordet, hehe.
ha en trevig kväll!!

Mitt i ruschen

Puh, nu är en rätt jobbig dag avklarad på jobbet. Ibland blir det mycket på gång och på samma gång när man är kort med personal (som man är vid denna årstid med sjukdom och ledighet) och med många barn i kombination med ett möte som vissa pedagoger ska gå på. Men det har varit roligt ändå. Som vanligt :) Nu ska jag skynda mig till en jobbintervju. Är rätt spänd. Så håll tummarna för mig ordentligt.




Missa förresten inte tävlingen som pågår nu. Där du kan vinna en goodiebag från maybelline

Vi hörs!!

Bada i choklad

Hej!
Igår tog jag mig ett härligt varmt bad i kylan. Denna gången ett riktigt chokladbad.

Jag använde Candy mountains badpulver som räcker till två bad. Detta badpulver skummar något vilket är härligt. Och det doftar mild choklad i badrummet. Jag var rädd att det skulle vara en sliskig och söt doft, som det gärna är. Men denna var konstigt nog ändå rätt fräsch. Doftade egentligen snarare kako än choklad och en svag doft av vanilj. Och nej, vattnet blev inte brunt som jag trodde från början. faktum är att vattnet förblev ofärgat!
Detta badpulver innehåller B5 som verkar lugnande för kropp och själ.

Alla produkter i candy mountain serien är pH-neutral. Innehåller INTE sodium laureth sulphate, mineral oljor eller silikon oljor, alkalisk tvål eller PEG (polyethylene glycol) emulgeringsmedel.

En produkt värd en riktig chokladälskare. Finns att köpa här,


Kvällsdopp

Hej!
blev helt chockad när jag såg att klockan var tjugo i elva haha.
Har haft en effektiv dag idag. Jobbade till klockan sex. direkt från jobbet till körskolan för teorilektion, om människan, usch såg en hemsk film om trafikolyckor. Blev nästan illamående..

Sedan kom jag hem, kollade mejlen och läste kommentarer och beslutade mig för att ta ett bad. Och när jag var färdig var klockan alltså 20 i elva :P Snart dags att lägga sig mao. Måste vara utvilad i morgon då jag ska på en jobbintervju. Håll tummarna!!


Jag har i stort sett alltid tända ljus när jag badar. Höjer mysstämningen enormt och gör det lättare för mig att slappna av!

Tips för stressad hy



visibly clear spot stress control är perfekt för oss med hy som tenderar att bli oren, glansig och finnig när vi är stressade. Och jag vet att många just nu kämpar på in i det sista med skolan så då är denna serie väldigt bra. Ansiktsskrubben kan användas dagligen, därefter tar man ansiktsvattnet på de synliga finnarna för att de drar ihop sig, till sist smörjer du in ansiktet med gelen som är kylande och väldigt väldigt härlig! Använd varje kväll och se skillnad efter några dagar.

Dessutom är neutrogena alltid till budgetpris för små plånböcker :)

Pralintaktik

efter att ha kollat in samtliga pralintaktiker på facebook.se/aladdin har jag nu utsett klippet nedan till min favorit


Hysteriskt rolig!!

Visst är det typiskt att alla slåss om de godaste på det översta lagret och kvar ligger alltid de med spritlikör. Och att det känns svårt at inviga det undre lagret innan de övre är helt slut. haha.