denna politik

Hej!
jag vill inte fördjupa mig i detta valet allt för mycket här på bloggen men här kommer det förmondligen enda inlägget om gårdagens valresultat.

Ett inlägg från Blondinbella.se , skrivet söndag 19 september

Jag är så trött på er som säger att man är egoistisk om man är moderat och bara har sympati och är en god människa om man röstar rött. Vad lever ni i för värld egentligen? Vad är det för fint och godhjärtat med att tvinga alla att ha det lika dåligt, straffa folk som kämpar att lyckas i sitt liv och arbetar hårt. Om det är något som är egoistiskt så är det er rögröna-röra där man ska leva som en parasit på andra. Det går inte att bygga ett samhälle på bidrag, på att ge människor pengar så att det blir ett alternativ till att inte jobba. Det är en björntjänst, ett sätt att få människor passiva och beroende av en stat som det dessutom om de röd-gröna vinner, kommer att sitta en kommunist i. Vi måste ha en regering som driver en politik där människor får jobb, får känna gemenskap och dessutom får pengar i plånboken. De som tjänar mest på låga skatter är människor med låga löner för den tusenlappen är extra viktig. Och det går inte att straffa stora företag som ger männniskor jobb i Sverige med höga skatter så att företagen flyttar till andra länder med lägre skatter och det går inte att straffa människor som pluggar i fem år, sliter med jobbet och sedan ta hälften av allt personen tjänar. Ingen människa kommer vilja jobba i Sverige och var ska då alla pengar komma in till välfärden?!

Socialdemokraterna och vänstern driver ingen jäkla godhjärtat politik utan de bedriver en politik som får folk beroende av en stat. En politik som får svaga människor ännu svagare och ännu mer beroende. Godhjärtat är en politik som gör allt som går för att lyfta dessa människor och ge alla en möjlighet till frihet.

Och ett svar på tal från stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna skrivet måndag 20 september

Blondinbella har inte riktigt förstått vad de röd-gröna står för. Vi punktar upp motargumenten till det Blondinbella skriver:

  • De röd-gröna tvingar inte alla att ha det dåligt. De röd-gröna ser till att så få människor som möjligt har det dåligt.
  • Är det att straffa en människa när man ber den att betala skatt för att upprätthålla en välfärd? Det är inte så kul att lyckas när man ser hur samhället förfaller vid sidan av en. Hur kan man vilja leva i ett sådant samhälle? Där kan man sitta med sitt Mulberryfodral till datorn medan barn går och tigger till mat.
  • Det handlar inte om att leva som en parasit. Det handlar om att ta HJÄLP under den tiden man inte KAN jobba.
  • Sverige har fungerat utmärkt med socialdemokratisk politik och hjälp med bidrag till de som behöver i många herrans år. Det har alltså gått hur bra som helst att bygga ett land på trygghet och solidaritet.
  • Det finns inte jobb till alla som är arbetslösa och som VILL jobba. Vad skall de som inte har något jobb göra? Menar Blondinbella att ALLA skall starta eget? Tveksam till om det skulle fungera.
  • När man sänker skatten för de som har lägst inkomster så äter inflationen upp den innan man ens har hunnit blinka. Så de med lägst inkomster tjänar inte alls mest på sänkta skatter. Det blir samma för allt blir dyrare.
  • Det är inte bara höga skatter som gör att företag flyr utomlands utan det är också den billiga slavarbetskraften. Till de lönerna vill vi inte arbeta här i Sverige. Ett låglöneland är för mig är inte frihet. Det är förnedring. Precis som Blondinbella själv säger så är det inte lika roligt att jobba om man inte får något för det. Så där lägger hon ett stort krokben för sig själv.

Till sist. Ger man en sjuk människa frihet om man slänger ut den på gatan utan ersättning, ger man en arbetslös frihet när det inte finns några jobb och ingen ersättning, ger man barn frihet när de föds in i en familj där det är misär pga av de två föregående frågorna, ger man våra barnbarn frihet när vi inte tar ansvar för vår jords resurser och klimat för att pengar och framgång är det enda som räknas?

Tänk om alla någon gång hade fått känna hur det känns att vara längst ner på samhällsstegen. Då tror jag knappast att de röd-gröna hade fått så mycket skit som de har fått den senaste tiden.

Dessutom lite skrämmande fakta om SD

  • Åkesson har uttalat sig i en intervju i Aftonbladet om att han vill att svenska skolkök ska servera svensk mat snarare än utlänsk (så som pizza, hamburkgare, kinamat...)
  • Åkesson vill också att man ska ha fler svenska spel i svenska skolans fritids. då kan jag kommentera detta med att vad har det med politik att göra? att man ska ha svensk mat och svenska spel har väl inget med politik att göra överhuvudtaget och vad är det för fel på utlänsk mat?
  • I Göteborgsposten 20 sep står det att Reine Wikström, en som kommer att sitta som sverigedemokrat i mölndals kommunhus har ett förflutet i nazistpartiet Nordiska rikspartiet.
  • Patrik Ehn, Vice ordförande i partidistriktet i Göteborg har sagt att "Alla barn som kommer från andra länder ska bli svenska. Det handlar inte bara om språk, det handlar också om svenska värderingar". Så vad innebär svenska värderingar då? Vi har haft invandring i Sverige hur länge som helst, så vad är egentligen svenskt idag? Och skulle det inte vara bättre att vi svenskar lär oss av invandrarna, deras kultur, religion och värderingar och de lär sig om våra så att vi får mer förståelse och blir mer jämlikar?
  • De vill att vi endast ska ha svensk kultur eller "bra" kultur från andra länder(em som nu bestämmer vad bra kultur är?) Persiskt nyår lär väl inte vara det men halloween är okej, eller?
  • Sverigedemokraten Kent eneroth, som snart kommer sitta i riksdagsledamöten säger att en troende muslim kan inte vara svensk och han vill stoppa 90 procent av all invandring. Med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige, säger han.
glad är  jag dock över att miljöpartiet numera kan klassa sig som sveriges tredje största parti. En symbol om att svenskar bryr sig om miljö, djur, natur och kommande generationer.

Så mycket mer har jag inte att säga.

Kommentarer
Postat av: Nasrin

fyyyyyyyyyyyyy!

2010-09-20 @ 22:29:50
URL: http://nasrinyousef.blogg.se/
Postat av: bloglovinbyten-ja

Ett ord: Katastrofval!

2010-09-20 @ 22:59:36
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Duwaan

Kolla in min blogg :)

2010-12-18 @ 12:31:30
URL: http://duwaan.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback