Världens bästa tips till torrisar!

Här kommer ett superbra tips för alla tjejer och killar som, liksom jag, får fnasigt torr hud under höst och vinter. Cocoa kokosolja smälter på huden vid 24 grader och förvandlas till en oljig konsistens. Jag smörjer in ansikte och händer varje kväll och vaknar med barnsligt len hud. Denna burk är galet dryg och håller i år och dar.

Smart förvaring av smink och hudvårdsprodukter

I min översta låda i byrån samlas större delen av mitt smink och hudvårdsprodukter (ansiktsrengöring och make-up jag använder dagligen ligger dock i badrummet.) Jag som alltid haft såna problem med förvaring av make-up och alla mina hudvårds- och hårvårdsprodukter har äntligen hittat en perfekt lösning!



Franskt modebloggtips

Nu ska jag avslöja en stor inspirationskälla. The cherry blossom girl. En modebloggare från Frankrike med galet snygga bilder. Kolla bara nedan.



Morgoninspiration!



Morgonens inspiration i en höstig färgskala och med ett och annat känt ansikte. Känner ni igen nån?

Blogghypat: Skinnshorts!


Skinnshortstrenden har både Angelica Blick, Elin Kling och Frida Fahrman hoppat på. Den är lättburen och ger trendfaktor lätt och snabbt. Använd med en stickad tröja så funkar trenden även under sensommaren och första hösten.

Vackra beyonce for Harpars Bazaar



Den alltid lika vackrasångerskan med världens mest hyllade kurvor pryder Harpars Bazaar UK septembernummer. Bilderna är kungalika och jag älskar lyxen de utstrålar!

Glorifiering av barnsoldater



Jag förstår mig inte på denna korkade journalistik. "Slutstrid för unga rebeller", "om jag dör nu, så dör jag lyckligt", snyggt och prydligt med flertalet bilder på små barn som håller i automatvapen, övade för att döda. Detta skrivs inte i en negativ mening, som man som journalist i i-land brukar skriva om. Nej, denna artikel skrivs med en positiv syn på vapen, att ha modet att själv delta i störtandet mot Gadafi (vilket är bra, att man protesterar mot denna fruktasvärta kallsinta diktator). Men varför, varför måste man ha en bild på unga pojkar lekandes med vapen med ett leende på läpparna och en rubrik som lyder "slutstriden för unga rebeller"?! Man går bak 20 steg av alla framsteg man gjort och glorifierar barnsoldater och deras roll i krig. Helt oacceptabelt aftonbladet, helt oacceptabelt!

Angelica Blick är snygg i svart!


Supermodebloggerskan Angelica Blick har veckans snyggaste outfit. Svart, svart, svart och de trendiga skinnshortsen. Extra stort plus för den snygga brytningen med den gula väskan.

Vill du pryda nästa veckas "veckans snyggaste outfit?"
Mer info på bilden nedan.


Style By

Glossiga modemagasin kan jag som sagt inte få nog av och den relativt nya tidningen "Style BY" tillhör redan eliten av mina favorittidningar.

Ett nytt nummer kommer strax ut i butikerna men jag fick min i brevlådan redan för några dagar sedan(priviligerier man har som prenumerant)


Dagboksutdrag från besök på en skola i Tanzania

I januari jobbade jag på ett barnhem i Tanzania. Det bästa jag gjort i mitt liv!

Tisdag 18 januari Idag har det varit en superlyckad dag! Klockan var ställd halv sju, pigg som tuppen hoppade jag upp. Klädde på mig, åt frukost och gick till Tazengwa primary school(ung. grundskolan, 1-7. Efter det går man i secendary school(ung, gymnasiet i fyra år). Jag var med en engelskaklass för de äldre som kanske var mellan 10-13 ¨år ungefär.  Det var rektorn som hade lektionen, vilken respekt!  Det är inte som sverige inte att man pratar och stojar med sin bordsgranne, men man vågar heller inte säga till att ens penna är ovässadeller fråga om hjälp. Uppbyggnaden av lektionen var ungefär samma som i Sverige, de skrev på svarta tavlan(vi skriver på vit), det var en föreläsning och sedan kompletterande uppgifter till den. Jag satt längst bak och iakttog. Och barnen sneglade på mig,

Sedan hade alla barnen på hela skolan rast och det var nu det riktigt roliga började. Minst trettio barn följde efter mig vart jag än gick. Satt jag så satt dom eller stod runt om, gick jag så gick dom hack i häl med mig. Det var roligt men väldigt speciell känsla. Och barnen var inte lika artiga och uppfostrade ute när inte fröknarna eller rektorn var med. Vissa slogs och drämde till varandra och jag försökte dra isär dom men visste inte hur man sa varken nej/sluta/lägg av på swahili. Komiskt nog lärde jag mig det senare under dagen, av en slump.

 



Drar till solen och värmen!

hej hallå!
Imorgon bitti drar jag till värmen, Mallorca närmare bestämt och stannar i en vecka.
Uppdateringen på bloggen kommer dock inte att vara dålig för det. Har tidsinställt massor av inlägg för er att njuta av under veckan :)

Passa på att vara med och tävla om ett presentkort för 250:-



Glöm inte att du varje vecka har chansen att bli "veckans snyggaste outfit"
och svara på frågor om din klädstil + bli länkad i bloggen i 3 veckor!






En bild på mina fötter i en solstol i världens vackraste plats - Zanzibar

Hello Cupcake!

I oktober kommer Leila Lindholm med ytterliggare en underbar, inspirerande bakbok. "Hello Cupcake!" heter den och är redan högst upp på min önskelista.


Ansiktsmask med kakao och honung!




Här kommer ett hudvårdstips för torra ansikten!

Återfuktande kakao och hunungsmask

Ingredienser
3/4 dl honung
2 msk kakao

Gör såhär:
blanda ingrediserna(ser nästan ut som en efterrätt, mums!) och fördela i ansiktet, förslagsvis med baksidan av en sked för enkel applicering. Låt verka i 15 minuter. Masken stelnar inte.

Välj valfritt plagg och vinn shopping!




Hos kläder.nu har de just nu en stor tävling i samarbete med Ulla popken. Du kan vinna flera hundra Euro. Allt du behöver göra är att välja ut ett snyggt plagg från webshopen så är du med och deltar. Du hittar tävlingen här.

Enkla, snabba och goda chokladmuffins


recept från A piece of cake - leila lindholm

Ingredienser:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)


Porsamandragande & djuprengörande face scrub

Denna askorbinsyraochricinoljeskrubb har jag hört mycket om iom allt man läst om "nopoo"metoden. Testade skrubben själv häromdagen och w to the ow vad grym den var! Den är porsamandragande och djuprengörande och det syntes verkligen resultat direkt efter att man sköljt bort skrubben.



Ingredienser:
lite ricinolja, ungefär som en femkrona i handen
askorbinsyra
ev lite vatten



Gör såhär:
blanda ricinoljan och askorbinsyran direkt i handen så att det blir en "skrubbig" konsistens. Blir konsistensen för skrubbig kan du späda ut med lite vatten. Skrubba ansiktet, framförallt haka, näsa och panna, med cirkulerande rörelser i någon minut. Skölj med ljummet vatten och torka med en frottehandduk. Gnugga inte!
Det räcker med att använda denna skrubb ca 1 gång i veckan(om man har oren hy, dock inte akne!) eller varannan vecka då ricinolja är uttorkande.

Lavendelbadsalt

När man kör nopoo kanske man undrar hur 17 man ska bära sig åt för att ta sig ett bad? Köpta badskum, badbomber och badoljor är väl egentligen inte att rekomendera. Så därför(eftersom att jag älskar att bada) gjorde jag mig för någon dag sedan mitt eget badsalt - så att jag kan njuta av ett härligt varmt bad även denna hösten!



Hur man går tillväga:
Använd dig av en lämplig behållare till ditt badsalt.

Häll i lagom mängd socker(INTE salt då det är uttorkande för huden, socker är fuktbindande och därför bra för huden). Blanda i en lite skvätt olivolja(ca 1/2 msk) och blanda noggrant. Några droppar eterisk olja(jag tog lavendel men man kan byta till den man själv föredrar). Till sist lade jag i massor av torkade lavendelblommor som jag hämtat direkt från trädgården!(kan bytas mot tex rosenblad).
100% ekologiskt, "närodlat", har lång hållbarhet, doftar ljuvligt.

Trend att ha koll på: polka dots!



Småprickigt är ett mönster att hålla koll på i höst. Svarta prickiga strumpbyxor(sett hos Marc Jacobs). Prickiga transparenta skjortor som knäpps ända upp i halsen och knyt ett sidenband runt hals. Prickig korsett/bondeau under kavajen eller vita skjortan. Matcha regnvädret med prickigt paraply och stövlar. Prickiga peeptoes på fötterna. Fullända looken med blekrosa naglar och blodröda läppar.

Nytt in: höstskor

Köpte mig ett par höstskor från den väldigt prisvänliga skobutiken "skopunkten". Ett par bruna kängor(svart är så tråkigt). De är lättburna och passar till allt. Svarta tight, uppvikta jeans eller stupisar under kängorna. Blir galet snyggt med klänning, tunna nylonstrumpbyxor, lårhöga svarta stickade strumpor(helst med rosett).


Andra sätt att tvätta håret på utan schampo

Det finns flera olika sätt än balsammetoden att tvätta håret på utan att använda schampo. Nedan kommer några exempel. Jag har dock inte testat någon utav dessa metoder så kan inte ge min åsikt om dessa (BM däremot, är helt outstanding!)

Bikarbonatmetoden 1-3 tsk bikarbonat blandas med vatten och masserar noggrant in i håret och hårbotten. Låt det sitta i håret i några minuter. Antingen blandar man 1-3 tsk bikarbonat i lite vatten så det blir en ”sörja” eller löser upp bikarbonaten helt i vatten och sköljer över håret. Efter några minuters verkan sköljer man håret noggrant. Avsluta gärna med efterbehandling för att neutralisera phbalansen. Efterbehandlingen: 0,5 dl äppelcidervinäger, 5 dl vatten. Doppa håret i eferbehandlingen eller skölj håret med den. Doften av äppelcidervinäger försvinner när håret torkat(annars kan man använda 1tsk citronsaft istället för äppelcidervinäger. Det ger samma effekt)

CBS 1 msk balsam, 0.5-1 tsk bikarbonat. Blanda ingredienserna och späd ut med vatten. Massera hårbotten och låt sitta. Skölj därefter noggrant. Gör efterbehandling (se ovan)

Honungsmetoden några matskedar honung, 1-2 dl vatten. Koka vatten och låt svalna. Rör ner 1-2 msk honung och rör tills smeten löst sig. Häll över håret, massera noggrant, låt verka en stund och skölj noggrant med varmt vatten.

Äggmetoden ägg har använts länge inom hårvård. 1-2 ägg (endast äggvitan om du har fett hår, endast äggulan om du har torrt hår). Skaka i en flaska tillsammans med en skvätt honung. Massera noggrant in i hårbotten. Låt sitta i tio minuter och skölj ur med svalt vatten.

 

 

Kombinera gärna din nopooschampometod med regelbunda hårmasker/inpackningar. Dessa inpackningar kan man göra själv. Här kommer några tips:

Avokadomask (ger näring och glans)

3 små mogna avocador
1 tsk avocadoolja
1 tsk honung

Dela avokadorna på mitten och mosa med gaffel till en smet. Häll i olja och honung och blanda väl. Massera in inpackningen i håret, koncentrera dig på topparna. Täck håret med en plastpåse och linda runt en varm handduk.

Skölj ur med ljummet vatten efter 30 minuter.

Hot Oil Treatment
3 msk olivolja
3 msk rapsolja

Häll oljorna i ett mikrovågssäkert kärl. Blanda ordentligt, ställ kärlet i mikrovågsugnen och värm tills oljeblandningen är varm.

Låt blandningen vila några minuter, och ta sedan lite olja mellan handflatorna och applicera oljan noggrant i håret. Börja i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna.

När du har oljat in håret, vira en varm handduk kring det och låt det sitta i 30 minuter. Tvätta sedan ur oljan.

 

Inpackning för skadat/slitet/behandlat hår
1 st ägg
1 tsk honung
1 msk avokadoolja
15 droppar eterisk rosmarinolja
3 msk extra virgin olivolja
1 msk äppelcidervinäger

Vispa ihop ägget och honungen och tillsätt sedan avokado- och rosmarinoljorna. Värm olivoljan.
Mätta håret med varm olivolja, täck med en plastpåse och linda sedan in i en varm handduk i 20 min.

Massera därefter in oljeblandningen i håret med fingertopparna. Massera hårbotten på hjässan, bakhuvudet och tinningarna med små cirkelrörelser. Dra lätt i håret över hela huvudet för att stimulera hårrötterna och slå lätt mot hårbotten med knuten hand. Skölj bort oljan med kallt vatten och tvätta håret (/SMT?).

Applicera ägg- och honungsblandningen i håret och kamma igenom det med en glestandad kam. Låt sitta i en minut. Skölj med varmt vatten och ta sista gången med vatten blandat med ÄCV.

 


Tävling: Vinn valfri vara värde 250:-



I samarbete med Erikas Garderob & Runns Webshop startar jag nu en tävling till mina fina bloggläsare!

för att delta:
1. Gilla Runns Webshop & Erikas garderob på facebook.
2. Välj valfri vara som du vill ha om du vinner(värde max 250:-) från Erikas Garderob eller Runns Webshop
och "gilla" varan.
3. Klistra in länken till det du vill vinna i kommentarfältet till detta inlägg

För större chans att vinna:
- Skriv om tävlingen och länka till detta inlägg samt varan du vill vinna i din blogg(länka till din bloggadress)
- skriv om tävlingen och länka detta inlägg samt varan du vill vinna på din facebooksida
- Börja följa denna blogg på bloglovin (skriv vilket prenumerationsnummer du blev)


Tävlingen avslutas 12 september. Lycka till!!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR UTSEDD!

Hur balsammetoden fungerar

Att tvätta sig med balsammetoden(hädanefter skriven som BM eller co=comditioner only) innebär att man tvättar håret på ett speciellt sätt och utesluter schampo.

Anledningen att jag använder mig att balsammetoden kan du läsa mer om här.



Börja med balsammetoden genom att tvätta håret med ett sistaschampo. Ett sistaschampo innehåller SLS och SLES men inte silikoner och mineraloljor. Efter att tvättat håret med sistaschampo är det dags att införskaffa sig ett godkänt balsam. Detta balsam innehåller inte silikoner, parabener, milneraloljor eller andra "svartlistade" ämnen.


jag använder mig av Franck Provost expert repair balsam.


Hur BM går till
Skölj håret och applicera rätt mycket balsam i håret och hårbotten. Massera noggrant i hela hårbotten, längderna och hårtopparna. Massera hårbotten 3 gånger längre än vad du tror räcker. Låt balsamet verka i håret ett bra tag, gärna minst 10 minuter. Skölj ur nogrant med ljummet vatten (väldigt viktigt att skölja ordentligt, annars kan man få problem med att håret blir fett direkt!). När du tror du har sköljt färdigt så ta en vända med sköljning till. Allt balsam ska ut!
Avsluta gärna med ÄCV(äppelcidervinäger). Blanda en dl ÄCV och en liter vatten i en bunke eller handfatet. Doppa ditt nytvättade hår i denna blandning och ordentligt i hårbotten. Skölj inte ur. ÄCV hjälper till att neutralisera PHvärdet i håret, gör håret glansigare, motverkar problem med hårbottenbesvär mm.


Vad är fördelarna med att använda BM?
Schampon innehåller starka kemikalier som torkar ut håret och hårbotten. Balsam innehåller mer vårdande rengöring vilket gör att håret inte blir fett lika snabbt. Håret blir friskare, får mer självfall, BM tar bort tovor i håret, ger för de flesta mer volym och inte lika flygigt hår. Och miljövinsterna blir stora iom att man utesluter SLS, mineraloljor mm vilket ger renare vatten och motverkar surt regn mm. Här hittas svaren på de vanligaste frågorna om BM



Veckans snyggaste outfit!



Nu när jag pratat så mycket höstkläder de senaste dagarna så kan jag ju fortsätta lite till! Veckans snyggaste outfit har min favoritstilförebild Tyra Sjöstedt. En riktig sensommar/tidighöst outfit.
Älskar den ursnygga ponchon från Gina tricot(lär bli ombloggad!) i kombon med skinnbrallorna(de lär också bli rejält ombloggade!!). Snygg fransväska och pilotisar är schyssta detaljer!

Vill Du bli utsedd till veckans snyggaste outfit?
Klicka på bilden nedan för mer info!


"Fall in love with a new jacket" med Vero Moda





Lite smakprov på vad som komma skall under hösten hos Vero Moda. Ovan är mina favoritjackor.

Hösten är min favoritårstid vad gäller mode(förutom när man ska ut på krogen, det eviga problemet!!). Jag kan inte låta bli att vilja ha senapsgula halsdukar, grå koftor, svarta stickade strumpbyxor och klä mig i grå/brun/militörgrön/marinblå/puderrosa/cognacsfärgade kläder. Det är så fint och mysigt och hösten är egentligen inte alls speciellt pjåkig (ja, förutom det eviga mörkret. Hade det inte varit för mörkret hade det nog varit fleras favoritårstid. En tid för pånyttfödelse, egentid, kvalitetstid och mystid)

Indiska släpper limited jubileumskollektion!


Indiska släpper sin efterlängtade limited editionkollektion den 5 oktober. Anledningen är att de firar 110års jubileum. Kollektionen kommer bestå av klassiska plagg i ny tappning och de kommer även ta in deras "beirutväska" som funnits sen 70talet! Färgerna är allt från starka turkosa, ljusrosa och limefärger till de lite dovare(och höstigare) färgerna marinblått, svart och brunt. Vi kommer finna både kläder, inredning och accossearer.


Jag ser fram emot indiskas höstkollektion. De har snygga bohochic-plagg som är lättburna i en bra prisklass.

Kämpa för de svaga, reagera och agera!

Jag ramlade in på en blogg igår. En fruktansvärd blogg som handlar om ett par tjejer från Sverige som jobbat på ett barnhem och adoptionscenter i Indien. Där dessa ca 100 barn dagligen blivit utsatta för misshandel, både psykisk och fysisk och sexuella övergrepp.

Tjejerna till bloggen Lotusbarnen beskriver bland annat om en flicka med en sned fot. "Hon snubblade fram med skon hängades runt foten och la krokben på sig själv, föll framåtstupa och han precis få tillbaka balansen innan händerna tog emot i betongen. Bortgjord trippade hon barfota iväg efter sina vanliga skor. När hon kom tillbaka skulle hon med tårar i ögonen skulle hon än en gång bevisa att hon kunde gå. Hon gick några steg, släpandes med ena foten i marken. Mammu hånlog. " Flickan blev tvingat av "Mammu" att gå på en rak linje mitt framför ögonen på de andra barnen. Dagens förnedringsdos.

De beskriver en händelse om en pojke som lider av epilepsi samt har en svår brännskada i ansiktet vilket gör att han är lite långsammare än alla andra "När M blir slagen sa blir hans ögon helt tomma och han kryper ihop till en liten boll som ligger och kvider mellan slagen. Jag orkar inte se det här mer nu. Inte ett enda slag till. Jag är inte stark nog att hantera det här längre. Det ända jag vill är att skrika och slita i mig själv tills något gar sönder i mig istallet for i honom. Fattar de inte vad de gör med själarna? "


Detta är bara två händelser av alla händelser de skriver om i bloggen. Detta barnhem drivs bland annat av Svenska medel och av en adoptionsbyrå i Sverige som inte tar sitt ansvar och ser till att barnen lever i en bra miljö!
100 spädbarn trängs och slåss om två "mammor". Barnens utveckling både motorisk och intellektuell försenas drastiskt. På lotusbarnen beskriver de svenska tjejerna att vissa barn inte ger ifrån sig ett ljud trots att de är över ett år gamla. Om andra barn som visar att de vill ut ur spjälsängen för att kunna krypa och lära sig gå men ingen som bär upp dom. Om spädbarn som bajsar på golvet och tvingas rulla i sitt eget och andras bajs för att ingen torkat deras rumpa. Om att denna brist på hygien gjort att barnen lider av skabb och andra hudsjukdomar samt mask i magen.

De äldre barnen sover på betongsängar under den kalla vintern, vissa utan filtar och madrasser och de är kontakt förskylda och febriga.



De beundransvärda tjejerna i bloggen som vågar reagera och agera även på hemmaplan har försökt nå en rad berörda människor samt olika medier för att upplysa missförhållandena men med ljummet gensvar.
Vissa av barnen från detta barnhem adopteras till Sverige och Sverige har därför en stor del med detta barnhem att göra samt deras ekonomiska bistånd.



Låt oss reagera och agera. Besök bloggen, skriv om deras upplevelser i din egen blogg eller på Facebook. Kontakta olika medier, rädda barnen, uppdrag granskning. Vägra tiga när det är barn som lider!!!




Dagmar & TRIWA vinnare i guldknappen!

Vinnarna av modeprisen Damernas Värld Guldknappen och Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2011 blev klädmärket Dagmar och klockföretaget TRIWA. Damernas värld utser varje år Gudlknappen och sen år 2010 även guldknappen accossoar då man slår ett extra slag för svenska märken och designers som har det där lilla extra.



Motivering Damernas Värld Guldknappen 2011
2011 års Guldknappenvinnare vänder sig till en generation av inflytelserika kvinnor, yrkeskvinnor som värdesätter
kvalitet och hållbarhet, men absolut inte vill känna sig tråkiga. Från en kofta inspirerad av en omtyckt farmor har de
lyckats utveckla en hel kollektion som erövrat svenska kvinnor och nu väntar världen. Juryn har imponerats av hur
företaget föredömligt lyckats förena miljöetiskt tänkande med hög modegrad. Den trettionde Guldknappen går till
Dagmar, ett modernt företag som vänder sig till den samtida kvinnan med koll.



Motivering Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2011
I en värld fylld av gamla normer och tekniksnobberi slog sig årets accessoarvinnare in med kraft. De har ingenting
emot att bli kopierade, tvärtom ser de det som en komplimang, då företaget ständigt är på väg mot nya utmaningar.
De färgstarka klockorna har synts överallt och framgångarna har varit omedelbara. TRIWA är ett uttryck i tiden,
därför är de 2011 års värdiga accessoarvinnare.

– Att få ta emot utmärkelsen Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2011 känns fantastiskt. Vår inställning till
accessoarer i allmänhet och klockor i synnerhet är att de ska ge en vink om vem du är. Genom Guldknappenvinsten
hoppas vi nu att fler får upp ögonen för klockor som ett uttryck för ägarens personlighet och vågar ta ut svängarna.

Priset är ett bevis på att vi satsat rätt och vi kommer att fortsätta tänja på modespelets regler
, säger Ludvig Scheja,
Creative Director, TRIWA.


intervju med Guldknappenvinnarna, Dagmar

– Det känns fantastiskt att få ta emot Damernas Värld Guldknappen 2011, det mest prestigefulla modepriset i
Norden. Vi har medvetet byggt Dagmar och våra kollektioner med en hög kvalitetsnivå för att skapa personliga
produkter som alla är unika i sin design och sina exklusivt utvalda material. Designen är både okonventionell och
sofistikerad med en sensuell känsla som skapar mystik till varje enskilt plagg.

Att vinna Guldknappen inspirerar oss
till det fortsatta arbetet med att bygga upp ett internationellt modehus och skapa nya kreativa kollektioner, säger
Kristina Tjäder, Dagmar.

Söta handgjorda smycken och ear cuff



Kolla in dessa snygga och billiga smycken på beccadesign.se!

H&M fall collection

Här kommer ett smakprov från h&ms höstkollektion. Jag tycker mig se många godbitar. Pälsvästen, den senapsgula klänningen och de gammelrosa plaggen. Mums!


Och här langar jag fram ett enkelt hösttips: Skaffa dig ett gäng enfärgade polotröjor med skön passform och ha under stickade tröjor med rund hals, nån gosig kofta eller en skön klänning. Helt träffsäkert!


OCM - oil cleansing method

OCM eller oil clensing method är en välanvänd hudvårdsrutin inom Nopoo-metoden. Den fungerar som så att ansiktet blir 1. utrensat från skit i varenda por 2. återfuktad på djupet

Blanda olivoljan och ricinoljan beroende på din hudtyp:

  • Oljig/fet hud: 30% ricin, 70% oliv
  • Balanserad hud: 20% ricin, 80% oliv
  • Torr hud: 10% ricin, 90% oliv
Häll olja lika stor som ca en femkrona i handen och värm med handflatorna. Applicera jämnt på ansiktet och smörj in hela ansiktet med cirkulerande rörelser. Fokusera på problemområden. Skölj frottehandduken i varmt(rykande!) vatten och lägg handduken över ansiktet tills den svalnat. Upprepa 2-3 gånger tills oljan är borta från ansiktet. Gnugga dock INTE bort oljan utan badda istället. Avsluta med en godkänd ansiktscreme, olja, aloevera eller kokosolja. Upprepa max några gånger i veckan. Jag kör en gång i veckan men för vissa räcker en gång varannan vecka.

Vissa upplever att de får problem efter ett tags användning av OCM. Får du problem med många finnar, torra partier etc kan du testa att minska andelen ricinolja i din OCM-blandning(min ocmblandning syns i den lilla plastflaskan på bilden och har en hållbarhet på hur länge som helst. typ...). Skär ner på gångerna du gör din OCM. Se till att du får ansiktet riktigt rent efter en behandling med OCM. Ricinolja kan ge hudproblem om den inte tas bort ordentligt.

The body shop - så bra egentligen?

Jag hittade ett suveränt inlägg från bloggen Hälsogudinnan där hon granskar Body shops produkter. De flestas uppfattning om The Body Shop är väl att de ska vara hudvänliga och djurvänliga, men så är tyvärr inte riktigt fallet... Läs om allt nedan:



Är du en tjej/kvinna (eller kille) som helst väljer naturliga produkter för att vårda din hy, kanske du njuter av att tvätta dig med en vaniljdoftande duschkräm eller du kanske  smörjer in din kropp, noga med ett bodybutter i doften brazil nut. Dessa naturliga produkter som gör underverk för din hy, samtidigt som företaget är miljöns bästa vän, ja det är förstås Bodyshop jag syftar på!








Men vänta lite här... om vi tar BodyShops Body Butter Brazil Nut, den innehåller bland annat Cyclomethicone, B, som är ett syntetiskt silikon med dålig inverkan på miljön, 5 PEG-100 Stearage, B, ett ämen som  kan göra att huden släpper in skadliga ämnen och utvinns av cancerframkallande råvaror, Disodium EDTHA, H, ett fruktansvärt dåligt ämne ur miljösynpunkt. En produkt som alltså inte är särskilt bra för varken din hud eller för miljön.








Förknippar du BodyShop med naturliga och miljlövänliga produkter? I så fall antar jag att du även förknippar företaget Loréal som märket med ett naturligt innehåll? Eller du kanske inte kände till att Loréal köpte upp BodyShop år 2006 för närmare 1 miljard euro? Till Loréal hör föresten även märken som Biotherm, Giorgio Armani, Helena Rubbenstein, Kerastase, Lancome, Matrix, Redken och Sanoflore, alltså de ägs av samma företag.

Mango look book Fall 2011



Ovan visas ett smakprov från Mangos höstkollektion. Jag gillar den. Mycket dova färger, som sig bör på hösten, och den propra feminina stilen som ju är så snygg. Glittriga klänningar lär vara nåt att satsa järnet på i höst!

Morgoninspiration!

god morgon, är det någon som vaknat än? Kanske påväg till skola eller jobb? Själv sitter jag och blir fylld med inspiration från olika bilder, bloggar, hemsidor, photoshoots och tidningsartiklar.


Liten uppoffring från oss i västvärlden räddar liv!

Visst har vi alla sett fattiga afrikanska barn med utmärgade kroppar och inga kläder nu på sista tiden? Många skänker lite pengar men de flesta tänker att de "ska göra det sen". Det som händer i västafrika med svält, inbördeskrig, alshabab, torka, milslånga vandrigar att gå för att få mat, att tvingas lämna sitt sjuka barn att dö och hjälp som inte kommer fram är fruktansvärt. Men känns för de flesta människor som så avlägset och så långt bort att man inte riktigt förstår.

Eftersom jag upplevt afrika, bokstavligt talat gått på dess sandiga gator, sett, kramat och pratat med dessa fattiga barn(dom hade dock kläder på kroppen, mat för dagen och ordentlig skolgång). Därför känns det inte riktigt så avlägset för mig. När jag läste dessa artiklarna om kenya och somalia blev jag så ledsen att jag fick tårar i ögonen. Det är fruktansvärt att världen är så upp-och-ner. Här klagar vi på om tröjan från h&m blivit lite sladdrig efter första tvätten eller att kaffet man köpt från fiket är för varmt.


Just nu krävs det akuta bidrag för att rädda alla dessa barn. Mödrarna behöver näring för att kunna amma sina barn, barnen behöver vätska, mat och vitaminer, vaccinationer och bot mot sjukdomar. Men sen då, när den akuta svälten är över? Vad händer då? Då glöms ofta denna gigantiska kontinent full av torka, svält och anarki bort i glömska. Låt denna krisen bli den sista och låt oss hjälpa till att skapa ett fungerande system med politik, skolgång, allmän rösträtt och andra rättigheter vi i västvärlden ofta ser som självklart. Gör att detta är sista gången vi får se utmärgade afrikanska barn och sista gången vi ska behöva ge akuta bidrag till afrikas horn!

Många bäckar små kan göra mycket och jag gör det jag känner att jag är kapabel till. Både idag(för afrikas horn) och på längre sikt. Därför har jag jobbat på barnhem i Tanzania, därför ska jag börja volontärarbeta med Röda korset, därför har jag ett fadderbarn via plan och därför har jag just skänkt 200 kronor till läkare utan gränser. En av de bästa hjälporganisationerna som finns enligt mitt tycke.



Dra ditt strå till stacken du också. Vi alla lever på samma jord, dock under olika förutsättningar och valmöjligheter...



Alla bilder ovan är tagna av mig och får aboslut inte användas av någon annan utan mitt medgivande!!!!

Höstens mönster!

Håll koll på vilka material och mönster som gäller kommande säsong och det är buslätt att "vara" mode. Nedan listas de mönster och material som kommer synas på var och varannan person under kommande höstsäsong. Välj om du satsar på detaljer och accossearer eller på hela klädesplagg och outfits i samma material.







Blogghypat: Fjäderextention




Denna gångens "blogghypat" är en pryl som jag själv kärat ner mig i. Nämligen fjäderextentions. Antingen gör man som Linda som driver lindas sminkblogg - man sätter i permanenta fjädrar, eller så köper man fjädrar som sätts fast med hjälp av clips som både Kenza och Tyra Sjöstedt har gjort. Extra snyggt är det om det är någon enstaka slinga i mörkbrunt hår! Döläckert till den lilla svarta under festnätterna.


Börja tvätta håret enligt nopoo

Att tvätta håret enligt nopoometoden är rätt speciellt. Man använder inget schampo. Schampot innehåller starka rengöringsmedel som har visat enligt amerikanska studier att barn kan få ögonproblem om de får dessa rengöringsmedel i ögonen, man kan även få allergiska reaktioner av olika slag. De rengöringsmedel att hålla extra koll på är SLES(Sodium Laureth Sulfate) och SLS(sodium launtry sulfate). Dessa finns även att hitta i rengöringsmedel till huset. Kan vara nåt att tänka på när man tvättar håret med samma saker som toaletten... Balsam kan man dock använda såvida de inte innehåller sulfater, silikoner, mineraloljor, alkoholer(vissa alkoholer är dock ok då de är vårdande) och parabener. Dessa lägger sig som en hinna över håret vilket gör att håret aldrig blir riktigt rent.

Man tvättar alltså håret med ett schampo som innehåller starka rengöringsmedel för att få bort silikoner och mineraloljor. Sedan appicerar man återigen silikoner och mineraloljor i håret tack vare ens balsam. SLS och SLES tvättar bort hårbottens naturliga fetter vilket resulterar att håret blir fett fortare. Detta leder till en ond cirkel att hårtvättande och föroreningar i avloppen.


Den vanligaste tvättmetod enligt nopoo är balsammetoden. Då tvättar man håret med ett godkänt balsam som inte innehåller silikoner eller några andra svartlistade ingredienser. För att kunna tvätta håret på detta sätt måste man dock göra en sistatvätt med schampo. Detta schampo ska innehålla rengöringsmedlena SLS eller SLES då det är det enda som kan tvätta bort silikoner och mineraloljorna från håret. Efter den sista schampotvätten kan man börja med balsammetoden såvida det är ett godkänt balsam.

Det finns en mängd andra sätt att tvätta håret. ed bikarbonat till exempel, eller med ägg eller vad sägs om honey wash?! Klart färre ingredienser och klart skonsammare för hår, hårbotten och miljö.


Jag har köpt ett sistaschampo på apoteket. Alla apolivas produkter är godkända enligt nopoo. Jag köpte en reseförpackning då man inte behöver schampo speciellt ofta. Det är ju framförallt då som sistatvätt och sedan nån gång då och då när man fått beläggningar på håret. Tex efter hårfärgning eller en period med mycket stylingprodukter.

Schampon som är "big nonos" är Garnier fructis och VO5 - i stort sett i alla fall!



jag hade tänkt skriva en lista på en del godkända schampon och balsam som finns på marknaden. Förvånande nog är det faktiskt majoriteten av de godkända schampon och balsamen som kommer från budgetmärken (fruktis, loreal, apoliva mm)

Nopoo - Checklista med produkter att köpa

Nopoo handlar om att utesluta kemikalier, silikoner, parabener och mineraloljor från sina produkter. De flesta skönhetsprodukter (även de dyrare köpta hos frisör och hudterapeuter innehåller ofta dessa kemikalier). Anledningen till att jag valt att ha nopoo som skönhetsrutin istället för att köra på Clinique eller annat är av olika orsaker. Den etiska anledningen: köper jag produkter med få ingredienser som är ekologiska och ofta direkt från kylen kan man garantera att de inte varit med i djurtester, det blir inga föroreningar som rinner ut i avloppen och framförallt vill jag vara hälsosam mot mig själv. Hur rent och fräscht känns det att ta ett skumbad fullt med gifter eller smörja in sig med en kroppslotion som innehåller mineralolja(vilket gör att huden blir beroende) och för att inte tala om håret. Schampot tvättar bort alla silikoner och äckliga rengöringsmedel medan balsamet tillsätter nya silikoner(utan silikoner och mineraloljor ser nämligen ett hår av dålig kvalitet ut som just ett år med dålig kvalitet. Silikoner och mineraloljor ger glans och trasselfritt hår men allt det är fejk och endast på utsidan av hårstråt). Det är en äcklig tanke att vi i västvärlden knappt kan värja oss mot alla dessa gifter och att vi får i oss dom dagligen och helt och hållet omedvetet. Nej jag har gjort ett val att vara utan gifter och använda skönhetsprodukter som innehåller skonsamma ingredienser och inte bli en slav under budgetmärkena inom skönhet!



Man kan välja själv hur man vill använda produkter enligt nopoo. Antlingen gör man de flesta själv - ansiktsrengöring, bodyscrub, kroppsolja etc eller så köper man de produkterna från snällare märken. Eller så blandar man lite.
Jag själv använder ansiktsrengöring, makeupremover och duschcreme från snällare märken. Balsammetoden kör jag på håret(men prövar mig fram till den metod som passar mig bäst. Jag kommer skriva ett inlägg om de olika metoderna att tvätta håret strax) men i mångt och mycket försöker jag använda det som finns hemma.

Här är en bra checklista med några av de mest användbara produkter som är helt godkända enligt nopoo och som har lite olika användningsområden.

Annemarie Börlind - Rose dew cleansing milk är den rengöringscreme jag kommer börja med. Kostade en rejäl slant men den kom i en stor flaska och lär hålla ett tag. Den innehåller inga av de svartlistade ingredienserna enligt nopoo och de flesta ingredienser är vegetabiliska.
Aloe vera Gel från Life 99%(?) aloe vera. Aloe vera har enorma användningsområden, i ansiktsmasker som fuktighetscreme mm
Cocoa - extra virgin coconut oil ekologisk denna kokosnötsolja blir flytande i 24 grader celcis. Snörj in händer/fötter/ansikte eller valfritt torrt hudparti på kvällen och du vaknar med babylen hud. Den innehåller endast kokosnötsolja. Finns att köpa på hälsokostbutiker
Olivoljetvål köpt från indiska. Innehåller endast olivolja och syra. Kommer användas i duschen och vid handtvätt
Ricinolja från apoteket denna olja används egentligen som oral lösning vid magproblem då den är laxerande. Dock "laxerar" den även ens porer i ansiktet varför den funkar utmärkt till djuprengörande ansiktsrengöring, funkar för att sätta fart på hårväxten
Eterisk olja lavendel på denna olja stod ingen innehållsförteckning varför jag inte vet om den är gokänd enligt nopoo, men ibland gäller det att välja sina strider. Eteriska oljor är superbra som doftsättning och ger olika påverkan på människan (lavendel är tex lugnande). Blanda i kroppsoljan, kroppsskrubben, inhalera mm.

a och o med godkända produkter enligt nopoo är egentligen rätt logiskt. Så mycket ekologiskt som bara möjligt och så lite ingredienser som möjligt, i största mån ingredienser från köket och produkter utan SLS(starkt rengörande medel), mineralolja, silikoner, parabener, alkohol och parfym(för de som är känsliga mot parfym)

Sjukt snygg Kate Moss for Mango

Kate Moss är en av mina absoluta stilförebilder och hon är en riktigt grym modell. Nu gör hon storsatsning tillsammans med Terry Ruchardson för klädkedjan Mango. En slags reklamfilm tillhör Mangos satsning och den är riktigt snygg. kolla in videon och tyck till.



Clutchen, paljettklänningen, vita kavajen, de grå stupisarna och "fjäderjackan" syns i denna videon. Håll utkik efter dessa plagg under de kommande höstmånaderna.

Glossiga modemagasin

Jag älskar att frossa i glossiga och lyxiga modemagasin. De inspirerar mig och ger sysslesättning ett bra antal timmar framöver. Men framförallt inspireras jag av de många sanslöst snygga frontpages.

roligt att kolla in lite äldre omslagsbilder och omslagsbilder från olika länder!


Hudvård och hårvård med nopoo

No poometoden kan man sätta in på sitt liv i mångt och mycket.  Och man väljer vilka delar av sitt liv som ska inkluderas. Hårvård, kroppsvård, ansiktsvård och till och med städning i hemmet kan man göra i ett nopooperspektiv. Likaså använda bebisprodukter med nopoo.

Så, varför nopoo? Många shampon innehåller sulfater. Varav de vanligaste är sodium lauryl sulfate (SLS) och sodium laureth sulfate (SLES). Dessa är starka rengöringsmedel och de kan ge permanenta skador på ögon(framförallt för små barn) och irritation på ens kropp redan vid små mängder. SLS kan orsaka skador på ens immunförsvar, hjärta, lever, lunga och hjärna genom att expandera på ens hud via bla schampo, hudcremer, duschcremer, ansiktsmasker och till och med tandkrämer. (källa http://www.natural-health-information-centre.com/sls-JACT-report.html)  SLES är ett något mildare rengöringsmedel, den ger ingen orsakan på levern och tar längre tid på sig innan de negativa konsekvenserna syns.

Såhär går det till: huden har naturliga oljor i håret som med schampotvätt(innehållande sulfater) tvättas bort. Detta leder till att hårbotten blir väldigt torr. Det motverkar man genom att applicera konstgjora oljor i håret (balsam). Man tar alltså bort hårets naturliga oljor för att ersätta med konstgjorda. Är inte det knäppt?!

Håret skadas lättare tack vare att oljorna är borta och för att maskera detta innehåller schampon mineraloljor och silikoner. Dessa gör att håret ser blankt och friskt ut men lägger sig egentligen som en hinna runt hårstråt och är svår att tvätta bort.

Mineraloljor är ett billigt ämne vars uppgift är att återfukta som man stoppar i skönhetsprodukter. Vid en kortare tids användning tillför produkten med mineralolja fukt men vid långtidsanvändning blir huden(eller håret) torr utan produktens användning och huden(eller håret) blir beroende av mineraloljorna för att se frisk ut.

Allt detta leder till en ond cirkel av hårtvätt följt av balsam som får ett sunkigt hår att se friskt och glansigt ut.

Genom att använda sig av nopoo-metoden utesluter man parabener, silikoner, mineraloljor och sulfater och använder istället dels produkter som inte innehåller dessa ämnen eller/och gör egna naturliga produkter med ingredienser från köket.

Varför jag väljer nopoo? Detär av lite olika skäl jag använder mig av nopoo:

1.jag engagerar mig mycket i diverse samhällsproblem i världen och nopoo är ett ställningstagande rent etiskt. Starka rengörinsmedel som förorenar vårt vatten och ger sura marker.
2. För min egen skull då det är bättre för huden att få en ansiktsmask gjord av endast honung och kakao än en köpt ansiktsmask där visserligen kanske både honung och kakao ingår mendär även konserveringsmedel, syntetiska doftämnen och konstgjoda färgämnen är tillsatta. Att jag undviker mineraloljor och silikoner mm i mina hårprodukter är på grund av den fakta jag fått reda på (och det ni kan läsa om ovan).
3. Jag vill inte bli en slav som konsument där skönhetsjättarna bestämmer vad jag ska ha applicera för ämnen i mitt ansikte, mitt hår och min hud. Jag vill vara medveten om vad som går in i min hud genom de skönhetsprodukter man köper
4. jag tycker all konsumtionshets som finns i våra västvärlden är riktigt äcklig och rent av snuskigt! Varför köpa en fuktighetscreme för hundralappar som dels skadar din hud, miljö och omgivning, dels (eventuellt) släpper ut en massa giftiga gaser under tillverkning och som dessutom kostar en massa pengar istället för att smörja in kroppen med återfuktande olivolja?


De produkter jag använder mig av är alla godkända enligt "nopoometoden" och kommer vara vissa duschcremer, balsam(då jag bland annat tvättar håret med balsammetoden), ansiktsrengöring. Body scrub gör jag själv, ansiktsskrubb och ansiktsmask likaså, återfuktar huden gör jag med kokosolja. Läs mer här.(länk!)


Veckans snyggaste outfit

Varje söndag lägger jag ut "veckans snyggaste outfit". och det innebär precis vad det låter.

Den person som har veckans snyggaste outfit är:



Minimalistiskt, enkelt men ändå uppklätt och sjukt snyggt. +1 för den kornblå skjorta. En färg som kommer bli löjlighet het i höst. Victoria törnegren lyckas få in alla rätt i denna snygga sensommaroutfit!


VILL DU bli utvald till veckans snyggaste outfit? skicka ett mail till [email protected] eller skicka en länk till din outfiit i kommentarsfältet.

Snake bite

Ett mönster som kommer synas mer och mer ju kallare och mörkare det blir är ormmönster. Följ med i trenden genom detaljer på smycken och skor, ormskinnsväska(kolla vintage!!!) eller genom plagg som byxor, toppar eller vänstar med boamönster till en övrigt stilren look.

tex: svart t-shirt och stupisar, svarta boots och boaväst - byxor med ormmönster och kavaj, stilettklackar - boaormstee och skinnbyxor


smyckesträd, antik godisskål och silverbricka

allt somrubrikenanger använder jag som smyckes- eller make-upförvaring. Silverbrickan är gammal, ursprungligen vintage och används för alla parfymer och fina flaskor. I godisskålen har jag hällt över några nagellack och smyckesträdet består förståss av halsband, armband och andra fina saker.

Praktiskt och snyggt!


Klipp och klistra med mode!

Jag har tillverkat en "modebibel.". Från början var det ett vanligt kollegieblock. Men efter att ha köpt ett antal modemagasin, lim och sax och klippt och klistrat fast inspirerande bilder och modereportage i kollegieblocket blev det helt plötsligt just en "modebibel". Min egentillverkade dessutom där jag kan välja själv vilka trender jag vill fokusera på och strunta i. Helt fenomenalt, och inspirationen flödar på. rekomenderas!


Well, hello my new loverly ones!



Ett nytt inköp jag gjorde ett tag sedan var dessa monsterklackar(15 cm). Sådär äckligt snygga att man rent av dör litegrann.

Den snyggaste sensommaroutfiten!

I collaget står det höstoutfit. Och visst, denna outfit funkar väl under varma höstdagar men kanske inte under de allra kyligaste när man vill dra på sig ett par uggs och en stickad tröja... Men framförallt lämpar den sig under sensommaren.




Lindex storsatsning: Reese witherspoon!

Lindex satsar på stort i höst och har använt själva Reese Witherspoon som modell för deras storsatsning "Get the look". Jag tycker Reese wtiherspoon passar perfekt då hon är en riktig "girl next door"tjej som många kan känna igen sig i.

Både denim och stickat är viktiga basplagg i höstens lediga Kalifornienlook och det är just de stilarna som Lindex utgått från under sin kollektion. De har även inspirerats av 70-talets feminina look och blandar olika stilar, material och mönster.

Fotograf är Alexi Lumbormirski.



My inspiration source

Jag är en riktig bloggoholic och ett modeoffer och letar hela tiden efter inspiration genom bloggar, inspirerande bilder, modefotograferingar... Alla dessa inspirerande bilder sparar jag i en mapp på datorn som jag döpt till trend.




Känner ni igen något ansikte ovan?...

En trend att ha koll på: senapsgult!

Senapsgult återkommer nästan varje höst och blir en lika het färg att bära.Bär färgen som deltajer genom smycken, väskor eller skor. Eller utgå från färgen när du matchar din outfit genom en stickad kofta, tights jeans eller skir klänning.

Matcha: Med röda läppar och svart sotade ögon. Svarta pumps till den senapsgula klänningen.