Ge julklappar till de som behöver det


Vi lever i överflöd och shoppar mer än vad vi behöver, slänger ätbar mat, har en överfylld garderob som vi hela tiden vill ha större, vill ha de nyaste teknikprylarna och det dyraste sminket. Men faktum är att de allra flesta människor på jorden (och en hel del i Sverige) inte har chansen att ens köpa sig ett klädesplagg för skojs skull. Nej, där har man det nödvändigaste för att överleva och ibland knappt det.

Självklart ska man ge julklappar till sina nära och kära - men varför inte köpa något som glädjer en annan person och som verkligen kommer till användning!


Tänd en stjärna hos Rädda barnen och döp den i ditt namn


skänk pengar så att ingen behöver sitta ensam i jul hos Röda korset



Köp julklappar att ge bort från Efva Attling. En summa för varje sålt smycken skänks till Röda korset



Köp någon av Canons nya kameror så skänks 35:- till Röda korset



Ge en livsavgörande julklapp till fattiga barn i fattiga delar av världen. Köp skolböcker till en klass på 25 barn för 82:-, 167 påsar vätskeersättning för 86:-, vaccinationspaket med 30 doser mässlingsmedicin och 40 doser poliovaccin för 96:-, 60 påsar nötcreme mot undernäring för 190:-, 30 förpackningar malariamedicin för 201:- eller 1000 påsar vätskeersättning för barn för 515 kronor och mycket mycket mer
Hos Unicefs julklappshop.



Ge bort en julgåva till stadsmissionen för att hjälpa de utslagna i det svenska samhället. Förutom exemplen ovan kan du även ge hopp, värme och hjälp.


Värna om djuren som inte har en egen talan. Köp årets julkort hos Djurens Rätt. 10 stycken kostar 35 kronor och pengarna går till att höja djurens röster i samhället.



Hjälp till att besegra cancer genom att köpa en jullott för 100 kronor hos cancerfonden att ge bort. För jullotten kan man bland annat vinna resor och pengar.



Jag tycker det är viktigt att inte glömma bort andra individer som vandrar på vår jord och framförallt nu när det är jul. Ge nåt litet - mer än en tanke - till de som behöver det mest. Själv ska jag bland annat shoppa lite malariamedicin, glädje, skolpaket och tända en stjärna.
Gör det lilla du kan göra!

Kommentarer
Postat av: sonja

Superfin header!!

2011-12-01 @ 19:41:25
URL: http://zlokka.blogg.se/
Postat av: Jennifer på Fashioncut

SV: Kikar in på den :)

2011-12-01 @ 19:45:38
URL: http://fashioncut.blogg.se/
Postat av: Anna

Sony NEX-5n är ett tips eller kansoe Canon EOS 600d eller 550d (jag har 450d, en äldre och lite sämre version än 550d och 600d) är några bra exempel. Beror ju lite på vilken prisklass det gäller och vad du är ute efter :}

2011-12-01 @ 23:49:14
URL: http://madeinjapan.nu
Postat av: angelina

ha en bra dag!

2011-12-02 @ 11:41:58
URL: http://angelinav.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback