Tillbakablick - mode 2011

Nedan kommer ett väldigt omfattande inlägg om alla trendet, it-plagg, färger, accessoarer och skor vi haft på oss under år 2011.

Hur har du klätt dig under året? Vilka trender har du hakat på? Vilka trender har du fullständigt struntat i? Vilka trender önskar du att du snappat upp tidigare?


Våren var så längesen så den har man ju nästan glömt, ellerhur?!


Under hela året var det en del modeflugor som började under våren och som fortfarande håller i sig. Bland annat de stela halsringarna i olika färger. Stela smycken överhuvudtaget har varit riktigt hett i år - örhängen, arm cuffs och halsringar.
De ovan från Nelly Trend blev en riktig succe.


Kilklackar i mocka. Milshöga klackar och gärna med synliga dragkedjor. Skorna började synas redan förra hösten (eller? Det var i alla fall då jag köpte mina kilklackar..). Var perfekt för långa partynätter utan att döda fötterna och rejält snyggt till vardags med tighta byxor.


Under våren började man se ear cuffs, ett smycke som jag tyckte var galet snyggt och användes flitigt under vår och sommar.

En stor anledning till att ear cuffs blev så stort var tack vare Tyra Sjöstedt som flitigt bloggade om ear cuffs



Armytrenden slog stort under våren med parkasjackor i militärgröna färger.


De två överdelarna ovan har synts hela året från början till slut. Skinnjackan (i valfri modell) matchade vi med svarta tighta stuprörsjeans och converse/boots under våren och sommaren. Under hösten med pälskrage eller pälsväst över.
Jeansskjortan har också fått vara med från start. Den tighta modellen med uppvikta ärmar och knäppt ända upp i halsen. Ihop med jeans under våren och skinnbyxor under hösten.


Under sommaren bar vi virkat, höga jenansshorts, boots, converse och gina tricots färgglada bondeauer.


Som sagt - virkar! Ihop med en brun mockaväska med fransar. Virkade shorts och virkad väst. Klänningen ovan från Emmaoclothing blev riktigt populär!


Shortsen alla bar var levis 501. Höga i midjan och uppvikta ben. Fanns i massor av olika nyanser - helst skulle man ha en av varje!


Ett par glasögon som plötsligt alla hade råd med. Rayban Wayfarer sågs på alla. Ofta tillsammans med senilsnöre


Skorna från Nelly fanns i massor av olika färger och blev omåttligt populära. Äger du ett par?


Populära väskor var de stora cluches från Vivistyle i olika färger


Snygg färgkombination var knallgult + knallrosa


Alla flickor äger väl någon av dessa färgglada tubtoppar från Gina tricot? Själv har jag den svarta, orangea och turkosa. Antingen hade man den som den var, under kavaj, under transparent skjorta...


En outfit från Kenza som är rätt typiskt sommar 2011. Maskulint feminint och it-skorna.


Magtröjor, magtröjor, magtröjor. Allt jag kan säga. Alla bar magtröjor. Och snyggingarna från Kan-Dee shop fanns på allas läppar.


Då vi haft en varm höst och en varm vinter i år (har knappt använt min vinterjacka!) så har de båda säsongerna flytit in i varandra litegrann.



Skinn och paljetter har varit (och är sannerligen fortfarande!) hett, hett, hett. Skinnbyxorna fick se sitt ljus för första gången på åratal och paljetterna gjorde en till festens partypingla. Andra material och mönster som var stort var transparent, päls, stjärnor, djurmönstrat, metallic och prickar.




Skorna som varit på tapeten under hösten är framförallt loafers/gubbskor. Låga skor med knytning. och spetspumpsen i högblankt svart...


...för att inte tala om Jeffrey Campels Lita Shoes som synts i varje modeblogg!


Håret har klädsamt förts bort från ansiktet i en stram tofs på huvudet eller en såkallad donut för en sofistikerad look.


Under vintern har vi skyddat öronen med ett stickat pannband.


Fjädrar har fyllt våra smyckesskrin och prytt allt från örhängen till halsband.


En typisk androgyn outfit från Victoria Törnegren. Androgynt har vi sett mycket av. Både vad gäller loafers, skjortor, kostymbyxor, hattar och kavajer.


(kollage från rebfre.se)
Kragar! Antingen skjortor med detaljer på kragarna men även kragsmycken att pryda alla outfits.



Vad kommer till våren då? Framförallt det sportiga modet med sneakers, kepsar och hoodies. Färger i såkallat block, lila, rött, gult och orange. Massa massa och smala smala armband. Hawaiimönster. Smycken med klor. Vitt från topp till tå. Men det kommer såklart massor av inlägg om mode 2012 nästa år!

Kommentarer
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Åh, jag har tydligen inte följt modet alls :O haha

2011-12-30 @ 18:43:09
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: ladymuffin

fin blogg må jag säga!

Önskar dig en toppen onsdag, blås inte bort!! kram på dig :)

2012-01-04 @ 13:07:12
URL: http://ladymuffin.blogg.se/
Postat av: IRMA.

inpererande inlägg!

2012-01-04 @ 15:35:26
URL: http://irmaborg.webblogg.se/
Postat av: Ev

Hej!



Jag vet att du köpte dina mocka kilklack för ett tag sen men jag undrar vart du köpte dem? De var supersnygga!



2012-02-15 @ 15:18:18
Postat av: linn svarar:

till Ev:

Hej. Vad snäll du är :) Jag köpte dom 2010 på Scorett, kan inte tänka mig att just den modellen finns kvar. Vet dock att det finns massor av andra utformanden (fast alla med kilklackar i mocka) hos både Scorett och Nelly.com. Kolla även in Bianco och bubbleroom. De borde ha, annars kan du alltid googla :)



kram

2012-02-15 @ 21:05:43
URL: http://beautyboxen.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback