Dagens outfit

Hej!
nu drar jag på student och såhär ser jag ut.
Hörs senare!


Nån som sett nån av dessa filmer?


Modemagasin med underkläder

Hej!
Igår fick jag hem Evas underkläder Magazine. Ett glossigt modemagasin med fokus på just underkläder. Massor av intressanta reportage och mycket inspiration bjöds det på.  Så gissa vad jag gjorde igårkväll innan läggdags? :)

tidningen kan köpas direkt från hemsidan eller på Pressbyrån
Arbetsdag och studentfirande

god morgon!
Har precis stigit upp och ska göra iordning mig för en arbetsdag. Min sista arbetsdag innan jag tar frivillig och obetald semester, som jag så fint kallar det. Semestern kommer vara till för att tentaplugga till mitt körkort. Wish me luck :D

Direkt efter jobbet ska jag på studentmottagning för min kusin. Kommer bli jätteroligt!


Bild från min student förra året. Lyckliga tider!

Fika på stan!

Hej!
Kvällen spenderades med en vän på stan. Vi fikade och tjötade och satt på uteserveringen (!!). Riktigt härligt!


Big hair beautytransparent skjorta - gina
Svarta lite högre shorts - kappahl barn

Körde på storhår idag. Gillart! Med touppering, volumaster och grymt grymma hårprodukter är det en lätt match som håller typ tills man tvätta håret nästa gång om man så vill.


Nu drar jag till stan och fikar. hörs ikväll!

Träningstips!


Work out time!

Hej!
Har precis kommit hem från gymmet där konditionen, ryggen, armarna och magen fick sig en rejäl omgång.
Var bara där i 40 minuter men tränade stenhårt under tiden jag var där. (tänker börja med ett inlägg om bra träningstips när man gymmar och publicera det lite senare)

Härligt att kunna kolla på simpsons medans man springer på motionsbandet!

God morgon!

Hej på er!
Har varit vaken ett bra tag redan och har hundra saker att göra. Därför tackade jag nej till alla jobberbjudanden jag fick idag.

Imorgon ska jag jobba och på onsdag tar jag semester fram till augusti nån gång. Då är det intensivt körkortsplugg som gäller, så ledigt får jag ju inte riktigt ändå..Nu är det dags att göra iordning sig och fixa och dona med allt som behövs göras. Men först: frukost XL och gp!
Mina rädslor

Jag är en person som tänker väldigt mycket, hela tiden. Och därmed reflekterar över en hel del vad gäller livet, både igår, idag och i morgon. Jag har alltid varit en person som haft mycket rädslor. Tror det varit en försvarsmekanism för att kunna kontrollera och hantera vissa känslor. Genom att vara rädd för insekter, trånga utrymmen, sprutor och annat kunde jag hantera andra rädslor, som dödsrädsla, rädslan för att vara olycklig, ensam...
Naturligtvis är jag rädd för att bli ensam, utan vänner, familj eller något nätverk, att bli utkastad ur det sociala nätverket, att vara olycklig. Men istället för att vara rädd för detta försöker jag göra det bästa åt saken. Jag försöker vara en bra medmänniska, bry mig om andra och mig själv.
Mina andra rädslor, egentligen borde nämnda dessa som rena fobier, har blivit bättre med åren. Insektsfobin har blivit bättre. När jag var yngre kunde jag få hysteriska sammanbrott och få gråtattacker av spindlar. Jag kunde inte se insekter på film.
Sprutor är väl nåt de flesta känner ett obehag inför och det har blivit bättre och bättre det också. Det är ju inte så att jag dör av det!
Men klaustrofobin, den har jag fortfarande. Och det är nåt jag lärt mig leva med.Vad har du för rädslor?

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – min största kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Vad är kärlek.
Dag 5 – Min bästa vän.
Dag 6 – Ett ögonblick.
Dag 7 – Min tro.
Dag 8 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 9 – Mina syskon.
Dag 10 – I min handväska.
Dag 11 – Mina drömmar.
Dag 12 – Min första kyss.
Dag 13 – Mitt favoritminne.
Dag 14 – Min favoritfödelsedag.
Dag 15 - Detta ångrar jag.
Dag 16 - Min första
Dag 17 - Det här upprör mig
Dag 18 - Det här får mig att må bättre
Dag 19 – Det här får mig att gråta.
Dag 20 -  Ett annat ögonblick
Dag 21 – Mina rädslor.
Dag 22 – Min favoritplats.
Dag 23 – Det här saknar jag.
Dag 24 – Mina ambitioner.
Dag 25 – Ett sista ögonblick.
Dag 26 – Det här åt jag idag
Dag 27 – Min dag
Dag 28 – Den här veckan ’
Dag 29 – Vad hade jag på mig idag
Dag 30 – Den här månaden

En present till mor

Hej!
Tänkte ju göra något fint till mamma men hann inte det. Fick bli en färdigplockad påse med smaskiga saker i från Kahl kaffehandel. Med "en-lycklig-dag"te, olika chokladpraliner och chokladkakor och kaffekex blev det nog hem rätt bra ändå.


Jeans på jeans

Hej!
Dagens outfit idag blev jeans på jeans, silversmycken och en bad hairday. Men så kan det gå ibland.

(synd bara att jag köpte jeansskjortan i en större storlek för att den skulle sitta mer oversize, är ju mycket snyggare med välsittande skjorta till jeans...)

Jeansskjorta - gina tricot
Jeans - Gina tricot
Smycken - guldfynd och glitter


Mors dag!

hejhej!
Idag har det varit mors dag, har ni firat era mödrar?
Jag har firat tre mödrar tillsammans med några fäder(fädrar?) och ett gäng barnlösa. Var mat och prat och ja, det vanliga. Trevligt som vanligt.

Morsan fick en liten present såklart, visar den i ett inlägg lite senare ikväll.


(bildkälla: Ellas inspiration)

Depend nailpolish nr 6220Ett nytt nagellack från Depend, ett märke som jag börjar tycka mindre och mindre om. Tar evigheter att torka, jättesvårt att få jämnt, sämsta appliceringspenseln. Men det är ju billigt och har alla trendfärgerna. Så jag får väl stå ut med det eller köpa färre nagellack...
Färgen heter iaf 6220 och köpt från bikbok.

New in!

Tydligen är det den rubriken man skriver numera när man har köpt nåt nu, så är väl så illa tvungen ;)

Var i stan idag. Blev lite grejer som följde med hem (såklart!). Hittade de perfekta svarts shortsen från kappahls barnavdelning(I love barnavdelningarna, billigare än vanligt och de största storlekarna sitter perfekt!). Lagom längd, satt som en smäck och lite högre i midjan.
Kommer bli sommarens mest använda plagg - I can feel it :)


Jag skäms över att vara barnskötare!

Hej!
När nyheter som dettta uppdagas skäms jag över att vara barnskötare. Ett yrke som redan har dåligt rykte, dåligt betalt och dåliga arbetsvillkor får det ännu värre.
Denna nyheten är helt sjuk! Det är alltså en förskollärare som lyfte upp denna flickan i armen och slängde ner henne i golvet. Nu har hon gips på sin arm. Denna förskollärare har arbetat på förskolan sen i höstas och fått flera anmärkningar på sig - ändå får hon vara kvar.
Jag blir så fruktansvärt upprörd över sånt här så att jag nästan saknar ord!


Dagens outfit

hej
har ju varit förkyld hela veckan så har varit dåligt med outfits. Men här kommer i alla fall en.
Ska shoppa upp en stor del av lönen idag samt eventuellt gå på restaurang ikväll - kul! Vad ska ni hitta på denna lördag?

Jag körde grön skuggning och riktigt platt hår. Riktigt ovanligt för att vara mig!

Kofta utan ärm - vero moda
leopardfärgad byxdress (här som tubtop) - bikbok
Halsring - style by tyra

Ett annat ögonblick

nu var det ett tag sedan jag skrev på denna 30dagarslista. Så nu kör vi! Alla kvarvarande ämnen(10 st) avverkerkar jag under de närmaste tio dagarna!

Så nu kör vi.
Ett starkt ögonblick för mig är naturligtvis min fantastiska resa till Tanzania. Där jag jobbade på ett barnhem för föräldralösa barn och levde det afrikanska bylivet på riktigt.
Men det är ett särskilt ögonblick som etsat sig fast i mitt minne som jag ska skriva om nu.
Nämligen mitt besök på Nzegas vårdcentral.

Några svenska volontärer inklusive jag åkte till vårdcentralen för att en av oss skulle kolla om hon hade malaria. Under tiden vi satt i deras väntrum kom det in en kvinna som stödjde sig på sin make. Det blev väldig kalabalik när de kom in och han satte henne på en bänk. Hon var så dålig att hon inte ens kunde sitta, så hon blev liggandes på bänken. Maken slet av henne sjalen hon hade på huvudet och hennes hår var blött av svett. (denna dag var en rätt sval dag, så det var inte för värmens skull). Hon såg så dålig ut och hon skakade om vartannat och såg knappt ut att vara vid medvetandet. Vid det här laget hade vännen fått sitt provsvar och gått till expeditionen.
Jag tänkte att "jag måste göra nåt", hon höll ju på att dö där inne! Jag gick fram och frågade om de ville ha min vattenflaska. Maken tackade mig så hemskt mycket och tog flaskan. Och när jag tittade in i hans ögon, herregud, det går inte att beskriva den rädsla och hopplöshetskänsla man såg. Den blicken kommer jag nog aldrig att glömma.
Efter ett tag fick de komma in till läkaren och jag vet inte vad som hände sen, hon kanske dog, de kanske inte hade råd med medicin. Så fruktansvärt!
Där finns ingen ambulans med bra standard eller fungerade akutmottagning. De kunde ha färdats lång bit för att ta sig till läkaren. Dessutom finns inget högkostnadsskydd och medicinen är allt som oftast alldeles för dyr så de flesta försöker bli friska på egen hand. Vatten finns ju inte i överflöd heller vilket gör att feber kan bli rent livsfarligt om man blir uttorkad. För att inte tala om hygienen de har där. Tvål är dyrt, handsprit existerar inte och jag såg inga plasthandskar på sjuksköterskornas händer.

Mycket inom sjukvårdens standard måste förbättras, men hur ska det fungera i ett redan fattigt samhälle? Hur ska man ringa ambulans när telefonkommunikationer knappt finns? Och hur ska ambulanserna kunna köra säkert när majoriteten av alla bilar är rena skrothögar? Och när bilvägarna ser ut som bilden nedan (denna bilden har jg själv tagit och det var på denna väg som skolbarn, bilar, bussar, djur, cyklister och gångare trängdes)Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – min största kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Vad är kärlek.
Dag 5 – Min bästa vän.
Dag 6 – Ett ögonblick.
Dag 7 – Min tro.
Dag 8 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 9 – Mina syskon.
Dag 10 – I min handväska.
Dag 11 – Mina drömmar.
Dag 12 – Min första kyss.
Dag 13 – Mitt favoritminne.
Dag 14 – Min favoritfödelsedag.
Dag 15 - Detta ångrar jag.
Dag 16 - Min första
Dag 17 - Det här upprör mig
Dag 18 - Det här får mig att må bättre
Dag 19 – Det här får mig att gråta.
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Mina rädslor.
Dag 22 – Min favoritplats.
Dag 23 – Det här saknar jag.
Dag 24 – Mina ambitioner.
Dag 25 – Ett sista ögonblick.
Dag 26 – Det här åt jag idag
Dag 27 – Min dag
Dag 28 – Den här veckan ’
Dag 29 – Vad hade jag på mig idag
Dag 30 – Den här månaden

Klädmakeover

hej!
har haft planerna ett tag på att göra om lite bland mina kläder. Just nu har jag alla gömda i byråar och i mörka garderober. Allt hamnar huller om buller och jag har ingen översikt över vad jag faktiskt äger och har.
Har haft planer på att köpa mig en klädställning och hänga de snyggaste plagg och även de flitigast använda plagg ur min garderob. Som sagt för att få lite mer översikt, och för att det är hemskt snyggt också såklart!

Har kollat lite på internet och hittade en jättesnygg och billig från IKEA.
Klädställningen heter Portis och kostar 349 kronor. Den har även ett skoställ längst ner med plats till 16 par skor(har jag för mig om). Snygg i svart färg är den också.Och om jag spinner vidare på denna idén så skulle det vara perfekt att ha en hylla i svart lack över denna klädställning. Tänkte att man kunde köpa snygga förvaringslådor där man lägger undan alla stickade koftor och tjocka tröjor under sommaren. Och somriga tunikor, shorts och bikinis lägger man i lådorna under vintern.

Kanske ett par av dessa lådor, också från IKEA:


Eller kanske den största lådan i serien Tilda från Panduro


Det kan nog bli riktigt snyggt och bra.
Och vips, så har jag ett nytt projekt att sätta tänderna i. Jag blir trött på mig själv ibland att jag alltid måste ha nåt på gång. ;)Glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna en girly girly goodiebag med skönhetsprodukter, smink, doftljus mm. (länk till tävlingen)

En ny design

Hej!
jag har fått en hel del beröm över min nya header samt mina nya knappar under presentationstexten. Min nya design har ju vuxit fram under flera veckor, genom att jag testat själv med bakgrundsfärger etc och sen kommit på att jag saknar all talang what so ever att göra snygga headers. Så gav det ansvaret till en fantastiskt duktig tjej vid namn Nicole. Här hittar ni hennes blogg.
Nu ser det ut mer som en professionell blogg vilket också var min avsikt. Ibland lönar det sig att betala litegrann för att få en riktigt snygg design som man är nöjd med.

Mitt tappra försök till en snygg header....Den header som Nicole skapade

Glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna en girly girly goodiebag med skönhetsprodukter, smink, doftljus mm. (länk till tävlingen)

Få frisyren att hålla hela kvällen!

Nu är det fredag och många håller säkert på att göra iordning sig för kvällens äventyr och fester. Lyckost er! Själv är jag förskyld och orkar knappt gå upp ur sängen. Kurerar mig så jag ska orka någonting imorgon istället.


När jag fixar till mitt hår är det viktigt att jag har volym, det är det första jag fixar med min frisyr. Självklart ska frisyren hålla hela dagen och kvällen utan att man ska behöva bättra på och fixa till.
Nedan kommer därför två av mina favoritprodukter som fixerar och behåller frisyrens skick från början till slut!


Budgetvarianten kommer från Loreal paris och heter Studio line silk & gloss. Det är ett fixerande hårspray med extra styrka. Fixa till frisyren och spraya hela håret med en halvmeters avstånd (eller ha huvudet upp och ner, spraya hårrötterna och föna torrt så får du en fabolous volym)
Lyxvarianten är inte överdrivet dyr (kostar runt  200-300kr) och är en styling gel som kommer från Wella. Denna har jag köpt på Bellbox. Gör frisyren färdig. Ta en klick gel i handflatorna och bara "toucha" håret med gelen för grym fixering som verkligen håller hela kvällen (och ärlig talat hela dagen efter också, men det känns inte så fräscht)


Glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna en girly girly goodiebag med skönhetsprodukter, smink, doftljus mm. (länk till tävlingen)


Hur förvarar ni ert smink?

Mitt eviga problem är att förvara mitt smink på ett smart sätt, att det är lättåtkomligt, överskådligt så att jag ser allt och utan att man tappar bort något. Mitt eviga problem kvarstår men har sedan ett tag tillbaka lite korgar som används till förvaring av makeup, nagellack med mera. Det funkar, men är inte optimalt.


Bildtext till första bilden: två fulla korgar med det smink jag använder mest (det jag sällan använder ligger i en låda i garderoben)
Bildtext till andra bilden: smink jag använder ibland, typ till fest och nagellack i säsongsfärger mm ligger i denna sminklåda på en hylla som delar plats med mina make-uppaletter
Bildtext till tredje bilden: detta smink finns i sminklådan


Har ni något tips på ett smart sätt att förvara sitt smink?

Glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna en girly girly goodiebag med skönhetsprodukter, smink, doftljus mm. (länk till tävlingen)

Färgglada clutches från Urban clutch

Hej!
Jag äcklas ofta av denna köphysteri som finns i detta samhälle även om jag är en del av den. Men nu har jag på riktigt fått ett extremt köpbegär efter färgglada clutches i olika färger och storlekar som piffar upp vardagens färglösa outfits och ger festoutfiten en trendig touch.

Den gula(i största storleken), gröna och chockrosa är mina favoriter!

Passar bäst till en i övrigt färglös outfit som vit skjorta, svarta stupisar och mockakilklackar.
Eller matcha den rosa väskan med gula plagg och tvärtom - hetaste färgkombinationenGlöm inte att delta i min tävling där du kan vinna en girly girly goodiebag med skönhetsprodukter, smink, doftljus mm. (länk till tävlingen)

Evas underkläder MagazineI dagarna börjar den första(?) seriösa underklädestidningen från webshopen Evas underkläder. Namnet på tidningen kommer att bli just Evas underkläder Magazine och passar både kvinnor och män. Spännande... Nu kan man köpa tidningen före alla andra, innan den börjar säljas på Pressbyrån.

Smart förvaring av örhängen

Hej!
här kommer ett litet smart tips om smyckesförvaring. Jag har alltid haft problem med det, att smycken tappas bort, förstörs, är i oreda... Men sen jag köpte två smyckesträd och ställdepå byrån känns det som en bättre ordning. Dock har jag inte vetat hur jag skullegöra med alla örhängen som inte går att hänga upp. Det problemet löste jag dock idag! Genom att lägga de små örhängena i en av de fina påsarna jag fick av Style By Tyra och sedan hänga upp hela påsen på smyckesträdet! snyggt blev det också.


Små detaljer förändrar helheten

Hej!
Jag älskar inredning och att hålla på att pyssla och förändra med små och stora medel. Har en större ommöblering i huvudet och även små inköp som gör stor skillnad.

Jag har två tavlor i a4format på en av mina väggar som jag haft i evigheters evighet. Hade nu tänkt uppdatera mig litegrann med grafiska tryck från formeli.se. Lägger en beställning på denna fina webshop i slutet av veckan när lönen kommer och tror de kommer pryda mina väggar riktigt fint,

Dessa tavlor har jag nu


Dessa tavlor vill jag byta till
(det rosa hjärtat fanns i lite olika varianter och färger så har inte beslutat mig om exakt vilken, men vill ha den stilen på det. Och visst är "dammtusstavlan" hur söt som helst!)

Fjädrar, halsringar och ear cuffs

Hej!
Fick hem mitt smyckespaket igår från Style By Tyra. Smyckena var inlindade i silkespapper och vackra tygpåsar. Väldigt lyxig känsla.

Ear cuffen var lite svår, vågade inte ta i för mycket för att vidga själva ringen och den fick inte riktigt plats runt mitt feta(?) öra. Men halsringen älskade jag! Blir att klicka hem en i guld också så småningom. Lär bli asläckert till gult och leopardmöstrade outfits och framförallt med solbrun hy!


Det svenska samhället, fullt av blattar och bögar!

Nu ska jag skriva några ord om saker om är aktuellt i Sverige.

Särskilt eftersom Sverige är ett modernt och rikt i-land där man faktiskt kan vara öppet homo/bi/transsexuell och där det är i det stora hela accepterat med gayklubbar, gayevent osv. Och nu när pridefestivalen närmar sig för första gången(?) i Göteborg visas det hbtflaggor överallt, på varenda lyktstope oc varena buss! Vilket är bra, ju mer man möter "dom där", ju mer förstår man att "de" inte är konstiga, sjuka i huvudet eller har en funktionsstörning. Ju mer hbtpersoner syns i samhället desto mer förstår man sig på deras sätt att leva. Skriver "dom där" inom citattecken för vill inte dela in i grupper mellan "vi" och "dom". Allt blir så fel då!

Att invandrarfrågan blivit aktuell, i synnerhet sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och är särskilt aktuellt i Göteborg nu då en Moske snart invigs vid Ramberget. Ett ställe jag själv aldrig besökt i vuxen ålder men som ska vara nån fin park av något slag. Det har protesterats och särskilt i lördags var det en protest där extremhöger (ca  100pers) protesterade mot kyrkan och där ca 1000 andra personer, både politiskt obundna och extremvänster protesterade mot extremhöger(om ni fattar...).
Inte en krona av kommunens skattepengar har gått för att bygga mosken utan den är helt och hållet betald av någon privatperson. Så att detta väcker sån stor uppståndelse förstår jag inte. Särskilt eftersom Sverige är ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle. Muslimer är inte direkt någonting nytt och främmande här. Och man ska värna om varandras olikheter, kulturer och ursprung snarare än motarbeta dom. på det sättet blir Sverige ett färgglatt land där man tar vara på varandras erfarenheter. Alltid kan man lära sig någonting genom att lyssna på en kristen persons livssyn. Så varför ska man inte kunna lära sig någonting av muslimernas?

Jag ser inte på vilket sätt en moske skadar Göteborg, svenskar och ickereligiösa personer. Jag ser snarare positivt på att det blir större acceptans, större lärdom om någonting som är främmande för många. Likt det jag skrev om hbtpersoner är det bra att muslimer (och naturligtvis andra invandrargrupper men islamreligionen och dess kultur är ju högaktuellt just iom mosken) syns och hörs i media så man förstår att de inte är konstiga, självbombningsbenägna och al qaidastödjare. Utan människor precis som vem som helst. Alltid kan man lära sig någonting av varandra och göra något bra av det. Och det, det ska man inte motarbeta!
Dagens outfit

Hej!
puh, gjorde något vettigt av denna dagen också. Har precis varit med några goingar till vänner och fikat. Riktigt mysigt, trots vädret.

Var dock en aning underklädd, byxor skulle sitta fint för det var ju rena stormen ute, men klarade mig från regn!

Klänning - indiska
Jeansjacka - jc/crocker
stickad kofta - ruut (tror jag, gammal)
skor - scorett
örhänge - style by tyra (paketet kom idag med allt ajg beställt, visar ett inlägg i morgon!)
Syns det att jag varit i hotellbranchen?Inte en skrynkla, inte ett veck i min nybäddade säng. Allt som allt tog det drygt 5 minuter att bädda om. Jag är nog för van vid att bädda om sängar i ett stressigt tempo, haha =D

En skohylla

Hej!
har just storstädat i mitt rum och när jag gör det fixar jag alltid iordning i bokhylla, på byrå etc. Denna gången gjorde jag mig en skohylla med tre par snygga skor.

Nu drar jag iväg och tränar(ovärt dock eftersom jag är svettig som om jag redan tränat ett träningspass med all dammsugning och sånt!


Uppdatering bland mina smycken

Äntligen har jag ju ordnat med mina smycken genom att köpa två smyckesträd. Nu har jag också klickat hem tre nya smycken från Style By Tyra. Varav en silvrig tunn halsring, är den snygg och sitter bra ger jag mig 17 på att jag kommer köpa den guldiga också! ear clips med lång kedja och ett kors. Skitsnygg! Har suktat efter ear clips i evigheter men inte hittat någon jag tycker varit snygg. Men nu så! Och till sist ett fjäderörhänge i brons och guld. Velade mellan brons och svart, men kom tillslut på att bronsfärgad är snyggare under sommaren. Så kanske jag köper den svarta till hösten om fjädertrenden håller i sig då.

Hoppas postgången går fort. Beställde dessa i söndags så de kanske har kommit fram redan idag!(hoppas!)


Scrappar ett album

Började så smått förra sommaren (!) när jag varit i Grekland att göra ett litet album om denna mysiga familjeresa. Har inte kommit längre en två sidor men idag fick jag mig ett ryck och gjorde ett helt uppslag. Här får ni se en liten del av det jag gjorde ikväll.

Det är en sida med temat njutning. En bild där jag får thailändsk massage på stranden, en bild på en pinacolada och en bild på en god grekisk buffe.

Den är väl inte riktigt färdig än, fler detaljer ska komma till osv. Men själva helhetsintrycket ser man nedan.Scrapbook Student

Hej!
Gick till Panduro idag och köpte lite scrapbookingpapper i studenttema för att göra kort till alla kommande studenter samt att kunna dekorera mina egna studentbilder i ett fint fotoalbum.

Köpte dessutom en bunt med vita kort att scrappa på. Det är så svårt att skära ut dom själv så att de blir bra.Sponsrat inlägg: Svensk kasino Guide

Hej!

Jag har, tillsammans med en bloggsamarbetspartner, fått i uppdrag att göra någon slags recension om en OnlineCasino sajt som heter SvenskKasinoGuide. De beskriver sig själva såhär: ” Här presenterar vi vad vi anser vara de allra bästa online casinona. Vi ändrar listan fortlöpande när vi anser att det behövs. Det finns en utförlig recension för varje casino.” Det är alltså en samlingsportal där man hittar olika online casino och recensioner och omdömen om dessa. Denna sajt är dessutom helt perfekt om man inte är en speciellt van Casinospelare, som inte riktigt vet hur man gör men som gärna vill testa då den innehåller utförliga spelregler om de vanligaste casinospelen så som roulette. Enkla frågor och svar om casino finns också och dessutom ett helt eget avsnitt som handlar om spelberoende (vilket jag tycker är en viktig fråga att ta upp, belysa och diskutera i ett sånt här sammanhang).

Jag tycker det är roligt med casinospel, särskilt ”på riktigt” som på Stenabåten. Hade inte heller tackat nej till en vistelse i Las Vegas om det skulle vara så. Däremot tror jag onlinecasinon tar över mer och mer vilket gör att man kan ha detta spelnöje mer lättillgängligt, man har möjlighet att träffa människor över internet man aldrig skulle träffa. Och man kan ägna mer tid åt det vilket ju är kul så man kan utveckla sitt intresse.(förutsatt att man har en sund syn på spel och inte spelar bort alla sina pengar)

 


Att sätta upp tydliga mål

Hej!
Har precis kommit hem från en lagom jobbig arbetsdag
. Som omväxlings skull fick vi mat gjord av en kock(istället för helfabrikat som man brukar få på förskolor). Så har sluppit gå runt hungrig idag =D

Kommentarerna till min tävling strömmar fortfarande in(länk här för att vara med och tävla). Den sista som deltog igår kväll skrev klockan 00.40 och den första i morse skrev klockan 09.00. Kul!


Jag är en riktig projektmänniska. Och jag måste ha tydliga mål och en tydlig planering för att kunna uppnå någonting. Sen är jag inte den som sitter på arslet och väntar utan jag kämpar gärna för att uppnå målen. Och jag har alltid något för mig, alltid något projekt igång, antingen så är det att måla om mitt rum, boka en resa till Afrika, läsa igenom allt jag kommer över för att kunna starta ett företag, rensa ut min garderob och skriva en deltaljerad lista om exakt vad jag behöver plus en översiktlig budget för att kunna detta. Men jag är inte för den skull någon som måste planera allt i detalj, nej, för jag är också väldigt spontan. Men måste alltid ha massa bollar i luften(fast inte för många stora projekt, då faller allt platt.)

Nu har jag fått för mig om tre mål som måste avklaras(eller i alla fall göra det bästa för att det ska kunna avklaras) innan året är slut, helst tidigare.


Jag har hållt på länge med att plugga och köra. Mer eller mindre intensivt i tre år. Har egentligen aldrig varit speciellt motiverad och har lagt av så fort något annat kommit upp. Men nu är jag i slutfasen av min körkortsutbildning(har avslutat stadskörningsdelen på körskolan, har gjort både halkan och riskettan). Det enda som är kvar är halva teoriboken ungefär, lite finslipning på backningen, bättre uppmärksamhet och att höja blicken när jag kör. Jag ska ta två-tre körlektioner på körskola i veckan samt försöka köra hemma så mycket jag kan. Dessutom ska jag plugga på förmiddagarna, varje förmiddag! Får se det som en intensivkurs - fast att jag tar den hemma. Och att jag klarar av körkortet (eller i alla fall planerar in en uppkörning) innan motivationen tryter nästa gång!


Punkt nummer två är ju ingenting jag kan avgöra med tanke på hur jobbristen bland ungdomar ser ut. Men jag kan göra mitt bästa. Just nu jobbar jag som timanställd på skolor och förskolor i två olika SDN i Göteborg plus en kranskommun. Detta ger väldigt mycket jobb, i stort sett varje dag som jag kan. Ofta får jag fler förfrågningar från olika ställen under samma dag. Jag kan ju vara mer "på" personalen och fråga om de behöver folk lite längre framöver och hålla tummarna att det kommer ett längre vik.

Jag är from förra veckan med i en särskild grupp på arbetsförmedlingen fr ungdomar som varit utan anställning i tre månader eller mer(classy huh). Där får man extrahjälp med att söka jobb samt kontakter. Jag går till arbetsförmedlingen denna veckan(torsdag eller fredag då jag jobbar tis + ons) och skriver in mig i det särskilda programmet.
Om jag inte får något jobb försöker jag kolla mer fakta om företagsidén jag har i huvudet. Om det finns en möjlighet att få ihop kapital och rätt kontakter till det. Annars får jag börja plugga, socionom har ju alltid legat i bakhuvudet... Och detta med jobb leder direkt till punkt tre som är:Detta är ju omöjligt om jag misslyckas med punkt två. Men om inte annat har jag ju förhoppningssvis högskolestudier i höst och kan då ta maxlån och genom det ha råd med lägenhet. Jag kan ställa upp mig i bostadskö(om det finns några bra) och vara aktivt runtringande till privata hyresgästföreningar.
För jag känner mig alldeles för stor att fortfarande bo hemma hos mamma och pappa vid 20årsålder, om man säger så...


Om dessa basicpunkter går igenom så är det ju stora steg in i vuxenlivet. Känner att jag är mer vuxen än tonåring just nu.


Chokladskor med glasyr

Hej på er alla!
Roligt att så många av er har deltagit i tävlingen av en goodiebag - blev rena rama stormen igår i kommentarsfältet. Nästan en ny deltagare varje minut! (Länk till goodiebagtävlingen)


Nu har jag hittat den perfekt födelsedagspresenten till mig. Och till alla andra som har en passion för lyxig choklad och höga klackar. Dessa chokladskor finns i mörk och vit choklad och har 12 cm klack. Funkar kanske inte så bra att gå i men desto finare att ha framme som prydnad.


Härliga söndag

Hej!
Idag har det varit en riktigt slapp dag, väldigt välförtjänt och skönt!

Dagens har bestått av att njuta på inglasad balkong och lyssna på regnet som smätter mot rutan, att spela kort och dricka gott te. Idag blev det med smaken champagne, jordgubbar och grädde.

Pure Gold

Hej!
Igår vaknade jag med en dunderförskylning men mådde något bättre framåt kvällen. Idag orkade jag till och med till stan i en timma. Åt på burger king - riktigt classy ;), och kollade på Göteborgsvarvet. Deltog dock ej själv. höhö.
Har tackat nej till en födelsedagsfest ikväll på grund av min fysiska hälsa. Har superont i halsen, ända bak i nacken... Hoppas jag känner mig tiptop i morgon!


Har en hylla hemma hos mig. Med en plats för bara det bästa av det bästa. Allt i temat guld. Nuxes underbara guldolja med oändliga användningsområden. Återfukta huden, reparera håret eller få en guldskimmrande hud till festen. Tillsammans med en miniprodukt från samma märke med skimmer deluxe. Favorithåroljan från Orofluido som gör håret lent, väldoftande och glansigt. Till sist, en god doft som heter So Elixe.


Bjuds på en sommardrink

Hej!
Blev detta året - likt förra året - inbjuden av Micael bindelfeld AB att få en drink med Oriflame. Synd bara att jag inte har vägarna förbi Stockholm i år heller. Skulle varit väldigt mysigt... Får köra nästa år istället! :D


Sommar på landet

Hej!
för några dagar sedan skrev jag om trenden med blommöster. Här kommer ett collage om hur jag kommer matcha denna fina trend i sommar.

Utgår från en snygg blommig tunika. Adderar ett kognacsfärgat skärp om man så vill. Höga, korta jeansskjorts. På fötterna ett par skor med träklack och på huvudet en filthatt. En doft med toppnoter av blom. Avslutar med en ren make up. Typ ljusrosa läppar, solpuder på kinderna och nudefärgade naglar.


Träskor

Hej!
Förra sommaren var det kilklackar med korkklack som gällde. Denna säsongen gör vi plats till platåskorna i träklack. Sjukt snyggt.

Till jeansskjort och en magkort löst sittande tröja
Till blommig maxikjol och vitt enkelt linne plus filthatt
Till den svarta tighta partyklänningen med massa silversmycken
Till de svarta stuprörsjeansen och den vita lätt transparenta tunikan

Några som jag fastnat för är dessa Fashion Wood Shoes från Novaqueen.se. Jag ska klicka hem dessa kap (kostar just nu 300 kronor istället för 600!)
Ange som vanligt rabattkod Beautyboxen för att få ytterliggare 15% rabatt(gäller hela sortimentet)!Lite om casinospel

Hej!

Tänkte prata lite om casinospel. Något som jag länge varit väldigt okunnig om men som nu intresserat mig litegrann mer och mer. Man ska ju såklart spela måttligt, framförallt när det gäller pengar(men tror det är ett visst folk som drabbas av speljävulen, tror inte ni). Jag tänker inte direkt på att vinna storvinsten och kunna vara ekonomiskt oberoende. Men skulle ju såklart aldrig tacka nej till att vinna högsta pris på  till exempel Roulette. Tanken lockar mig mer och mer att samlas ett gäng vänner en helgkväll. Dricka lite drinkar, lyssna på musik och spela casinospel med varandra. Få lite Las Vegasfeeling hemma i Sverige. Framförallt när värmen nu börjar komma mer och mer.

Det finns ju så mycket roliga casinospel som man kan spela som inte är det där ”gamla vanliga” som Texas Hold’em med mera. Det finns ju till exempel Black Jack, Jack Vegas… Det finns ju även en hel del gratisspel man kan spela som man visserligen inte blir rik på, men man förlorar ju å andra sidan inga pengar heller!

 


God kvällsmat

På senate tiden har jag börjat försöka äta på kvällarna och mornarna. Innan kunde jag ta en skål yoghurt till frukost och hålla mig till lunch och äta mitt sista mål mat klockan sex på kvällen. Men de senaste veckorna/månaderna har ajg ändrat på det och mått så mycket bättre!!

Vid denna tiden blev jag vrålhungrig pga att jag tränade ett stenhårt spinningpass tidigare under kvällen i en timma. Så himla skönt!

Anyway, kvällens mat blev laktosfri blåbärsyoghurt med en klick honung, pumpakärnor från Risenta och skivad banan. Mums!


Tävling! Girly girly goodiebag

Hej!
Tänkte att det var dags för en tävling här på bloggen. Var ju flera månader sedan sist!


(bildkälla: simoneh.se)

Det du kan vinna är helt enkelt ren lyx. Eller vad sägs om bland annat make up från Oriflame, återfuktande duschcreme, över 15 badkulor och doftljus?!

För att delta går det bra att kommentera detta inlägg om att du vill delta(ingen motivering behövs). För att öka dina chanser att vinna - skriv ett inlägg om denna tävling på din blogg och länka till det inlägget i en kommentar.

Glöm inte att skriva med din emailadress/bloggadress!
Tävlingen avslutas om tre veckor, dvs den 8 juni.Exakt detta innehåller goodiebagen: 3 lila doftljus, 3 röda doftljus, 20 badbomber med olika egenskaper, färger och former, en återfuktande duschcreme från dove, två cremeögonskuggor i färgerna lila och grön från Oriflame, läppglans i två olika nyanser från Oriflame, tampongeuti från OB med plats för ca 3 tamponger, en soap bar med saffransdoft från Oriflame.TÄVLINGEN AVSLUTAD OCH VINNAREN ÄR KONTAKTAD!

...Och så ett bad på det

Har varit så trött hela dagen så tog mig ett bubbelbad. Och en ansiktsmask på det(tog aldrig en ansiktsmask igår, så använde lermasken från Rosenserien idag istället). Ljuvligt! Nu är jag fylld med massor av ny energi!
Ha en fortsatt trevlig vecka mina vänner. Imorgon blir det jobb igen för min del och även på fredag.


Flower Power
En av vårens och sommarens mest omtyckta trend enligt mig är det somriga blommiga möstret. spelar egentligen ingen roll om det är vit botten, mörk botten, småblommigt, storblommigt eller vilken färg det är. Och blommigt passar egentligen bra på alla plagg. Ovan tex finns en byxdress, en tubtop, en tunika/klänning och ett par skjorts, en maxiklänning och till och med ett par skor!

Att matcha trenden
Bäst matchar man med blommig överdel, jeansskjorts med hög midja och skor med träklack Tillsammans med vågigt hår ger det extra sommarfeeling. Och en blomma i håret på det! :)
Skjortsen funkar bra till svarta boots och vitt ribbat linne
tubtopen funkar under en transparent skjorta eller som den är till en enfärgad maxikjol

Vimmelbild från helgen

Hej!
i lördags var jag på 20årsfest och det firades storslaget med tårta, förfest, dans och vidare till Berså. Jag fastnade på en vimmelbild med klädseln på sniskan flera timmar efter läggdags.
Och fråga inte vilka killarna är, de dök upp när vimmelbilden togs och jag såg de först efter att vimmelfotografen gått iväg. haha


2011-05-18

Hej!
har precis kommit hem från jobbet och är jättetrött idag igen! Så jag ska äta, vila lite, ta ett bad och slappa järnet så uppdaterar jag med lite mer innehållsrika inlägg lite senare ikväll.

Tisdagsmys

Har precis tittat på "fyra bröllop" med syrran, en liten tradition vi har. Nu blir det fortsatt mys på denna slappa tisdag.

Att påbörja en ny bok som lär vara bra "allez, allez. Socialgrupp tre" av Robban Ljung. Spännande.. Älskar att ha en bra bok att se fram emot att läsa (som morsan skulle sagt, höhö).
Kör på återfuktande ansiktsmask på det - det behövs x100! Passar på att måla nytt nagellack också. Känns rätt avskavt och ovårdat vid detta laget..

Ha en fortsatt trevlig kväll!