Packar inför stockholm!



Packar inför morgondagens resa till Stockholm, globen och rihanna! Har knåpat ihop lite outfits så man har nån koll på vad man har med sig (så gör jag alltid innan). Addera halva smyckessamligen och 10 par skor så vet ni hur mkt jag har att göra ;)

Och ja, jag har hört om att konserten i Malmö blivit inställd, men det är två dagar kvar till konserten i globen, och klarar hon inte av den är hon kleeen  och då får jag se det som några grymma dagar i stockholm tillsammans med en av mina närmsta vänner. Stay positive!

(vet ej om jag bloggar därifrån men har tidsinställt massor. Så fortsätt kolla in som du brukar!)

Paket från Blogkeen



Idag damp det ner ett paket från Blogkeen i min brevlåda. Kul! Blogkeen funkar som bloglovin ungefär, där du kan följa din favoritbloggar. Blogkeen har även en gratis app som du kan ladda hem från Appstore för att kunna följa dina bloggar även i mobilen.

Du får jättegärna följa min blogg på blogkeen så att du inte missar något roligt inlägg!

Clutches för 30 kr!!



För några dagar sedan hittade jag dessa fina, stilrena väskor/necessärer från H&M. Viker man ner dragkedjebiten funderar de perfekt som clutches till krogen (icke att förglömma hur snyggt en kuvertväska kan vara till vardags också!). Jag köpte en ormskinnsmönstrad och en silvermetallic(älska metallictrenden!!). Fanns även i guld. Hett, hett tips!

Fönstershoppar såhär på kvällskvisten

'Jag fantasishoppar upp min lön nu, såhär nästan midnatt. Avanna har 25% rabatt på allt och Nelly.se har midseason sale. Det är ju inte endast ett plagg jag vill köpa iaf, var så säker!

Fjädrar och döskallar




För några dagar sedan fick jag hem finfina smycken från DIEM. Har dessutom fyllt på fjädersamlingen litegrann med ett par fjäderörhängen samt en ear cuff med fjäder. Och hur cool är inte tvåfingerringen med döskallarna?!?!

Halloween fashion



Älskar inspirerande halloweenoutfits som är lite roligare och dessutom lite mer "fashion". För mig blev det total bojkott - märkte inte av det ett dugg, likt varje år. Tycker det är skönt att bojkotta vissa högtider som hetsar till galet party och bara blir ett stort jippo. Har myst med killen jag älskar mest av allt, och det duger rätt bra så faktiskt.

Vad gjorde du på halloween?

Veckans snyggaste outfit - IdaVendela


Polotröja från Lindex, jeans från Dr Denim, väska från Zara, skor fråm Vagabond.
I Ida Vendelas blogg bjuds det på en stor dos inspiration. Med fina foton, välgjorda kollage och en mängd inspirerande outfits har hennes läsare aldrig tråkigt!

Beskriv din stil med tre ord
- Enkel, trendig, bekväm.

Du fotar massor av snygga outfits i din blogg, vad är ditt bästa tips att knäppa av en snygg outfitbild och vad använder du för redigeringsprogram?
- När du ska fota en outfitbild, tänk på vad du själv tycker om att se för bilder. Jag tycker om när outfiten är fotad utomhus i någon fin, dock inte för rörig, miljö! Då blir det lite roligare och personligare. Att använda stativ, eller som ofta för mina bilder en tålmodig pojkvän, ger också bättre bilder! Mina ledord är miljö, vinklar, ljus och känsla. Jag använder Photoshop Elements 8.0 när jag behandlar mina foton.

Om du får bära ett plagg varje dag resten av hösten, vilket plagg blir det?
- Mina svarta stuprör med ett trashat knä. Svarta jeans fungerar till allt: skjortor, oversizetishor, stickat, blusar, kavajer.. You name it. Fungerar till alla typer av jackor, skor och färger och du kan i stort sett få till vilken outfit du vill om du har de perfekta svarta jeansen, både till vardags och fest! Det öppna knäet blir en fin detalj.




Hon bloggar inte bara om mode utan lägger ut vackra vardagsbilder också!

Vad kör du på för accessoarer i höst?
- Jag har successivt dragit mig till en mer minimalistisk stil när det kommer till accessoarer, så i höst blir det främst enkla, tunna silverringar i smyckesväg för min del. Även tunna silverhalsband och armband. Det enda maffiga i höst blir min klocka, även den i silver. Fint att matcha med mer maskulina kläder! Ska jag bära något smycke i guld blir det en bred halsring. Andra accessoarer blir stora, tjocka halsdukar, någon hatt då och då och så min fina väska från Zara.


Hatten är en av alla accessoarer Idavendela väljer att bära i höst.

Vilka klädesplagg/skor/accessoarer behövs för att ha en perfekt basgarderob?
- Hade jag fått börja om totalt och köpa mig en riktig basgarderob hade jag först köpt svarta jeans och några oversizetshirts i svart och vitt. Även en fin vit skjorta och en kavaj hade fått följa med. Utöver det hade jag köpt några fina stickade tröjor, klassiska så att de fungerar säsong efter säsong! Ett perfekta jeansshorts är ett måste för sommaren. I skohyllan behövs ett par svartvita låga converse, ett par MC-boots, låga vardagsskor och ett par svarta pumps. Smyckerna hade gått i silver och varit väldigt enkla, men noga utvalda. En klocka måste finnas, både snyggt och praktiskt! Svart, vitt, neutralt, stilrent, klassiskt och minimalistiskt utgör en perfekt basgarderob för mig. Har man allt detta kan man fylla på med unikare och färgglada plagg och accessoarer allt eftersom!

Lär känna Idavendela lite mer på hennes blogg.



Vill du också visa upp din snyggaste outfit, svara på frågor om din stil och bli länkad med din blogg i tre veckor?
Anmäl dig till veckans snyggaste outfit! Klicka på bilden nedan för mer info eller skriv en kommentar!

Här hittar du fjäderextensions

Jag har fått lite förfrågningar om vart man hittar snygga fjäderextensions som är så hett i höst. Rent genrellt finns det inte många budgetvarianter att välja mellan. Men jag har knåpat ihop några godbitar ovan som jag hoppas faller er i smaken.
Vill man så finns det vissa frisörer som sätter fast en mängd fjäderextensions med hjälp av keratinvax i håret som då sitter i hela tiden. Ett tips för den late!


Dags för Stockholm och Globen!!

Snart åker jag med en finfin vän tåget till Stockholm, där vi checkar in på ett fint, lyxigt hotell och ska spendera lite tid i Sveriges huvudstad! På tisdag beger vi oss till Globen för att se Rihanna live - hennes första besök i Sverige. Om jag ser fram emot det? Ja, jag kan knappt bärga mig!!

 

Vad får jag INTE missa att besöka/göra/äta när jag är i Stockholm? (var flera år sedan jag var där sist..)


Dagens outfit



Jacka och byxor - Gina tricot, Skor - skopunkten, tröja - Indiska

SachaJuans schampo och balsam



Jag har testat SashaJuans schampo och balsam ett litet tag, såpass länge att jag tror mig kunna ge en ärlig recension om produkterna.

Först till det uppenbara - i vanliga fall använder jag mig av balsammetoden (med schampo blir mitt hår ofta platt, volymlöst, flygigt och väldigt tråkigt) vilket gjorde att jag bävade för att använda schampo igen. MEN jag är totalnöjd. Håret blev rent och väldigt glansigt och flygigheten kände jag inte av alls!. Doftade en svag god doft av typ citrus(eller nåt annat fräscht). Redan efter schampotvätten (innan balsamet applicerades) kändes håret inte alls lika sprött som det annars lätt kan göra och det löddrade sådär lagom mycket.

Produkterna är till för skadat och slitet hår(framförallt hår som skadats av solen) och iom att mitt hår har rätt god kvalitet för tillfället kan jag inte avgöra om den vårdande formulan gett resultat.
Jag ger dessa produkter klart godkänt och kan rekomenderas varmt!

Här kan du läsa mer om Sashajuan intensive repair.

Ibland skipas inte rättvisan!



Fallet om Davit Isaak har jag följt så länge jag kan minnas. En svensk medborgare, en svensk journalist med fru, barn, ett liv i Sverige åker till Eritrea för att skriva ett tidningsreportage. Han fängslas och har suttit fängslad i 10 år. Att Sveriges regering inte hunnit lösa detta under alla dessa år är skamligt. Och inte minst bevisar detta bara att rättvisan inte alltid skipas, ibland vinner ondskan. Och det gör mig rädd!

Hemklickat - nya höstskor


Dessa finigar ovan klickade jag hem idag från Style By Tyra (passade på när det var fri frakt och 20% rabatt). Fransar - Check, brun mocka - check, lagom höjd - check. Perfect!

Dagens outfit - Att vara en halvkropp


Älskar skorna!

"Var köper jag pälssvansen?"


Celine undrar vart man får tag på pälssvansen (som man kan fästa på sin väska, gärna kuvertväska för en trendig look. Ett inlägg om hur det ser ut att fästa pälssvansen hittar du här.)

Ovan hittar du några godbitar som finns att köpa hem till budgetpriser. Hoppas någon faller dig i smaken! Är du ute efter en äkta pälssvans eller vill ha en unik variant är ett tips att hålla utkik på Tradera, Blocket och vintagebutiker i din stad. Där borde du, med lite tur, hitta en och annan pälssvans i bra skick.


undrar du hur du ska matcha itplagget? Vart du hittar det snyggaste på catwalken hos budgetkedjorna? Eller Vilka trender som är hetast? Skriv din modefråga/shoppingfråga i en kommentar (eller mejla [email protected]) så svarar jag i ett inlägg. Alla som frågar får en länk.

Fjäderextention från Becca Design



Idag damp det ner ett finfint paket från Beccadesign(som jag vann i en tävling för ett tag sedan). En jättefin fjäderextention där fjädrarna hänger i en silverkedja och fästs enkelt med en hårnål. Den kommer användas flitigt under fantasilösa hårdagar. (om du också vill köpa en fjäderextention från Beccadesign hittar du den här)
Man kan välja att få fjädern i naturfärgad (den valde jag), rosa eller rödbrun.

Silverskorna - Spara eller slösa?



Metallictrenden är ett faktum i höst och dessa gliottariga Lita Shoes har blivit omåttligt populära! Nu har jag hittat ett lite met budgetalternativ som ser exakt likadan ut men som kostar 1000:- mindre. 'Budget'skorna kommer från Nahla.se
Villka väljer du?
Skriv "Linn" i kassan så erhåller du 15% rabatt på hela Nahla.se:s sortiment!

Dagens outfit


Blå tröja  och vit polo från H&M

Ber om ursäkt för tystnaden i bloggen igår. Tog en vaccinationsspruta (Twinrix) vilket gjorde mig helt matt! Det var tredje och sista dosen jag tog igår och jag var sängliggandes hela dagen och kvällen. Sov två timmar mitt på dagen och tyckte allmänt synd om mig själv. När jag tog dos två (innan min resa till Tanzania i början av januari) blev jag också sängliggandes och dessutom kräktes jag blod! Jag tål mao inte den sprutan riktigt som man bör ;) Men nu är jag back on track!

En grej till: Jag tycker det är så ofantligt mysigt att gå upp vid niosnåret, äta en lång frukost, blogga, kolla mejlen när det är höst, regnigt och ruskigt ute. Det ger mig riktig mysfaktor, jag vet egentligen inte varför!

Dagens outfit


Jacka från Gina tricot, Skor från skopunkten. Gammal strumpbyxa som hårband (så kreativ är jjag)

Naglar och löv



Invigde ett nagellack jag köpte för ett tag sedan. Grönt är skönt. Färgen 949 starboard från China Glaze. 120:- från KICKS. Hett tips :)

Dagens outfit


polotröja H&M, metallicshorts från tradera

4 produkter för maximal volym till håret!



Andra enkla gör-hemmatips:
Tuppera hårrötterna med en kam
Föna håret med upp-och-nedvänt huvud
Björn Axen Volumster (flitigast använt av alla hårtänger hos mig!)
Massera med fingrarna i hårbotten

Har DU nåt volymtips att dela med dig av?

Witches, devils & vampires - who are you?




Snart vankas Halloween - vet du vad du ska vara? Ovan syns tre, kanske ganska vanliga men väldigt snygga, förslag. Var en häxa med häxhatt, svarta pumps och lösögonfransar eller en vampyr med blodröda läppar och svarta nagar eller varför inte en djävul (min favorit!!) med röda naglar, blodtörstande läppar och svart ögonmake?

Dräkterna ovan(plus många fler!) kommer från Maskera Mera. Där hittar du allt du behöver till halloween eller maskerad.
Skriv "Beautyboxen" i kassan så får du 10% rabatt på din beställning!!
Gäller alla dräkter i damavdelningen.
Det är alltid snabb leverans - du får dina varor 48 timmar efter beställning. Du kan få leverans redan dagen efter din beställning (leverans rakt till din dörr även på lördagar!) om du pratar med Maskeramera:s kundtjänst.

Chokladfestival i Göteborg!

Idag var jag på chokladfestival. Hade jag haft med mig mer pengar hade jag kunnat shoppat alla julklappar på denna festival. Det var över förväntan - många montrar med både choklad, kaffe, praliner, ostar, honung, korvar, julskinka, marmelad, naturliga hudvårdsprodukter mm. det fanns chokladvandring genom historien, chokladprovning, pralintillverkning och historik och provsmakning av kaffe och te. Rolig söndagsaktivitet!




Det var tårttävling med 10 fantastiska tårtkonstverk. Ovan ser ni några av dom!


Ovan syns bilder från chokladprovningen. Vi fick ett gäng olika choklader från olika delar av världen. Vi luktade, smakade och lyssnade(!) på de olika chokladbitarna för att känna skillnad. Samt fick en otroligt intressant föreläsning av VD:n för Skånes chokladfabrik, om Skånes chokladfabriks historik samt hur choklad går från kakaoträd till chokladkaka.

New in - Höstjacka, basicplagg och söta skor!




Igår blev det en shoppingrunda (månader sedan!) och uppdaterade med massor av snygga och nödvändiga höstplagg.
Stickad tröja som är lite kort i den vackraste kornblå färgen från H&M
Höstkappa som funkar även i vinter med en tröja under. Älskar naturfärgerna . Känner mig riktigt "classy" i kappan. haha! Från Gina Tricot
Söta pälsskor för kalla dagar från Skopunkten
Två par polotröjor (ska du köpa ETT plagg i höst så ska du köpa en polotröja!) från H&M.

Veckans snyggaste outfit - Daisy Kintu


Tröja: Gina Tricot och Fakeskinnshorts: Lindex.
Daisy är en snygg 16årig tjej som skriver om mode, vardag och second handfynd. för Beautyboxen berättar hon allt om sin stil och hur man blir grym på att hitta i vintagedjungeln!

Beskriv din stil med 3 ord:
Second Hand, färger, svart!
Du köper en del på second hand vad jag har förstått, vilka secondhandbutiker är de bästa?: Jag gör så gott jag kan med secondhandshoppingen! Myrorna är nog stället jag köpt på mest men jag har fått mig en ny favorit: Emmaus, den finns lite över hela Sverige men är inte lika uppmärksammad som Myrorna fastän Emmaus är billigare och bättre!


Daisy fyndar mycket kläder på second hand. Dessa tröjorna ovan fick hon för sammanlagt 100:-

Bästa tips för "vintagerookies" som vill börja handla mer second hand? Hur hittar man guldkornen?: Att bara gå till en stor second handbutik och tänka ''okej, nu ska jag hitta något'' är ingenting som fungerar tycker jag. Det bästa är att veta vad man vill ha eller ungefär vad man vill ha, för då underlättar det när man sedan ska leta. Visst att det finns chans att man blir besviken då, men man kanske hittar något annat kul då!
Om du skulle beskriva dig själv med ett klädesplagg, vilket skulle det vara då och varför?: Levi's 501:or, utan tvekan. Jag köpte dem i våras och har i stort sett bott i dem sedan dess, de är förjäkla sköna och snygga! Mitt bästa köp någonsin. Jag sörjer lite att det börjar bli så himla kallt...


Daisy har låtit sina läsare följt med henne på en hel del resor. Bilden ovan är på Daisy tillsammans med sina vänner på en resa i Italien.

Utsvängda jeans börjar komma tillbaka igen, Vad tycker du om det? Hiss eller diss?: Jag är väldigt tveksam, men man kan ju aldrig säga aldrig. Det finns självklart folk som kan bära upp dem riktigt snyggt (Kenza!) men sedan så kan jag inte se mig själv i sådana, inte på ett tag iallafall.


Dagens makeup


Håret blev i en stram tofs idag - skönast så. Foundation och puder från MUS, concealer och läppstift från Oriflame (som du kan tävla om att få här.), blå lite skimmrande ögonskugga från Oriflame, svart ögonskugga, vit ögonskugga samt ögonbrynsfärg från MAC

Värm dig med söta vantar och öronmuffar


Becca Design har fyllt på lagret med riktigt prisvärda öronmuffar och vantar så att ingen ska behöva frysa om varken öronen eller händerna i vinter. Ursöta vantar med jordgubbar på och puderfärgade öronmuffar. Gulligt värre!

Dagens outfit



gosig väst - vero moda
Fakeskinnbyxor - Gina tricot
Boots - Din sko
Halsnband med texten "våga drömma" - Diem smycken
Ringar - glitter, Style by tyra, Gina tricot

Här hittar du de trendiga ugglesmyckena!



Gå till DiemSmycken här. Gå till JH style & Design här. Gå till Becca Design här.

Focus: red, red, red

I höst klär vi oss i alla nyanser av rött. Klarrött, blodrött, vinrött. Satsa på skor och väskor. Stickade tröjor. Naglar och läppar. (och hår, för den vågade!)



Det är bara rasister som kritiserar invandring!

Det är jävligt knepigt problem det där. Så fort man öppnar munnen om invandring och har åsikter som man tycker är fel om invandring är man genast snabb med att säga "men inte för att jag är rasist eller så, men jag tycker alla som inte sköter sig inte ska vara kvar i detta landet". Vem är det som skapat det klimatet? Jag tror dock inte det är de det faktiskt handlar om - invandrarna. Aldrig har jag hört en invandrare tyckt att man är av rasistiska åsikter för man kritiserar invandring (eller invandrare). Är det vi svenskar som inte har haft så mycket kontakt med invandrare och inte "vet hur de fungerar" och därför är rädda att trampa på en öm tå(svenskar är ju väldigt konflikträdda..) och egentligen inte har en aning om vad det är vi pratar om? Jag tror dock att den största bidragande faktorn som gjort att det kan vara skamligt att prata invandring och att man lätt ses som en rasist så fort man öppnar munnen är M.E.D.I.A. Kommer ni inte ihåg vilket ramaskri det blev när sverigedemokraterna kom in i riksdagen?! (stödjer inte SD för fem öre. Deras åsikter står så långt från mina det går att komma!) och såg ni inte precis vad jag gjorde, jag poängterade att jag inte gillade SD ifall någon skulle tro nåt annat. Nej, jag tycker det är märkligt att man inte kan prata om ett, ändå aktuellt, ämne som detta och jag är övertygad om att det inte är invandrarna som skapat detta hyshhysh kring invandring.
Vad tror ni?

Tre väskor du inte klarar dig utan i höst


En stor clutch att ta med på alla festtillfällen och vardagstillfällen. Satsa gärna på en i färg snarare än vanlig (tråkig) svart. Väskan hittar du här.


En stor väska med axelrem i skinnimitation i svart, camel eller kognaksbrun att ta med till skolan, jobbet, träningen. Slit med hälsan! Väskan hitar du här .


en liten behändig väska som får plats med mobil och plånbok. Med smalt långt axelband. För de dagar du inte vill bära runt på 10 kilo onödiga saker. Väskan hittar du här.

bonus för trendnörden
transparent och plast - inget kan vara mer rätt

Alla väskor hittas hos Modegallerian.se

undrar du hur du ska matcha itplagget? Vart du hittar det snyggaste på catwalken hos budgetkedjorna? Eller Vilka trender som är hetast? Fråga i en kommentar (eller mejla [email protected]) så svarar jag i ett inlägg. Alla som frågar får en länk.

Varför vill man inte lära sig svenska i Sverige?

i em kommentar jag fick till diskussionsinlägget jag skrev igår var det en som nämnde att man kunde fråga sig varför man kommer hit och inte VILL lära sig svenska. Vilket är rätt dumt att inte vilja lära sig när man ändå bor här(sålänge man inte har planer på att flytta tillbaka till sitt hemland, fast fortfarande ska man väl försöka anpassa sig så gott det går i det land man befinner sig i under en längre period).

Man får gratis möjlighet till SFI och läxhjälp och svenskaträning på olika ställer i landet via Röda Korset (jag ska förövrigt börja som läxläsare och hjälp med svenska via Röda korset som volontär inom kort). Har man barn så löser man det genom att barnen får gå på förskola 25 timmar i veckan vilket motsvarar en hel del timmar som kan avsättas för att plugga. MEN det som är viktigt i denna fråga är att INTE se alla invandrare som en homogen grupp som fungerar på exakt samma sätt. Människor har väldigt olika förutsättningar beroende på om man är en invandrande professor från USA som pratar flytande engelska, en nomadkvinna från Somalia, en krigsskadad kille från Israel eller en kirurg från Irak. För vissa som invandrar till Sverige har det inte funnits någon möjlighet att överhuvudtaget kunna gå i skolan alls. Andra är högutbildade och det enda som sätter käppar i hjulet för dessa människor är just bristen på språk. Det är svårt att sätta en enda anledning för varför man väljer att inte lära sig svenska men man ska inte avskräckas för det. Faktum är att man ser många invandrare i dagliga livet som pratar flytande svenska (men har svårt att få till accenten ordentligt). Ens läkare, lärare, städerskan på hotellet, kundtjänstmannen till skatteverket, taxichauffören....

Sedan beror det såklart även på av vilken anledning och vilka val man hade när man flyttade från sitt hemland till ett annat. Handlade det om krig och förföljelse har man väl fullt upp med att vänja sig vid tanken att kunna vakna på en trygg plats snarare än att sätta sig i skolbänken och lära sig ett helt nytt språk och kultur från dag 1, och det är klart att de personer redan från början hamnar i efterkälken jämfört med kvinnor och män som av egen fri vilja flyttat och är någorlunda mentalt förberedda på vad som väntar.

Och sedan kan man ju även diskutera huruvida möjligheterna att få lära sig svenska i ens dagliga liv är om man får en soc.lägenhet i ett väldigt segregerat område där busschaufförerna, affärsbiträdet, grannarna och andra människor man träffar i ens vardag inte är duktiga på svenska. Men den diskussionen tar vi nästa gång! :)

Vad tycker ni om invandrare som bott i Sverige i flera år och inte ens kan beställa en big mac på mc donalds själva?

Fem fina chokerhalsband

1. Lindex 99:- 2. ItemsbyJohanna 180:- 3. Beccadesign.se 169:- 4. H&M 100:- 5. Nelly.com 126 :-

Stela hals- och armsmycken är hetast i höst. Ovan ser ni mina fem favoriter. Bryt av en enkel outfit, pimpa till partyoutfiten

eller sätt ditt chokerhalsband utanpå kragen på din skjorta

 

 

 


 

Är du ute efter höstens hetaste trendplagg men inte hittar ett bra bidgetalternativ? Eller undrar du hur du ska bära upp den snyggaste trendfärgen eller de extremt snygga men ack så svårmatchade skorna? Fråga din shoppingfråga i en kommentar (eller mejla [email protected]). Jag svarar på frågan i ett inlägg och givetvis länkar jag till dig!


 


New in - Shorts från Tradera



På sistonde har Tradera blivit min bästa vän. Gud vad grejer jag hittat och gud vad roligt det är!!
Mitt senaste fynd är dessa helt nya shorts med lapparna kvar. I lite metallicfärg. Jag tänker svart tight polotröja, stickade strumpbyxor, silverchokerhalsband, massor av armband, boots, röda läppar, långa ögonfransar och en stram hästsvans. (haha, såhär gör jag alltid när  jag ska köpa något - jag fantiserar ihop en hel outfit om ett enda plagg = dålig vana?)

Nu lanseras Dove Nourishing Oil Care



Dove Nourishing Oil Care är ett unikt hårvårdssystem för torrt hår. Produkterna återställer torrt och frissigt hår genom att ge näring och förebygga fuktförlust. Torrt hår kan man få av många orsaker, tex. genom att använda fel kam/borste, locktänger, föntorkning vid hög temperatur(ha alltid lägsta temp. när du fönar håret), vind och väder samt vissa kemiska behandlingar.  Dove nourishing oil care innehåller mandel- och kokosnötsolja som ger håret näring på djupet. Dove Nourising Oil Care lanseras nu i oktober.

- Undersökningar har visat att fler än var tredje kvinna upplever sig ha torrt och frissigt hår. Dove Nourishing Oil Care löser detta problem eftersom den nya formulan är överlägsen på marknaden och erbjuder ett helt nytt grepp gällande näring, återfuktning och uppbyggnad av hår. Sofia Syrén, Nordisk varumärkeschef för Dove hår.




Ej nopoo

Snygga höststövletter

Ett par snygga, varma stövletter med klack att använda tills snön och halkan kommer. Jag älskar utformningen på skorna ovan som är från have2have. Svart - funkar till allt men kan vara rätt tråkigt i längden, därför passar brunt bättre. Eller varför inte satsa på någon av höstens hetaste färger vinröd eller mossgrönt? jättesnyggt till jeans med smala ben eller stickade strumpbyxor och en stickad gosig vit tröja + lång halsduk och stickade vantar. Myyysfaktor!


Därför vill jag veta hur deras tidigare liv var

Jag faschineras över människor som invandrar till Sverige i vuxen ålder. Det är så mycket jag vill diskutera, fråga och veta. Hur levde dom i sitt hemland? Gick de i skolan? Hade de många vänner? Vad kunde man göra på fritiden? Hur var det att växa upp? Hur kom det sig att de hamnade i just Sverige och hur tycker dom att de blir bemötta? Hur var deras kultur? Vad saknar de? Vad är skönt att slippa? Var de rika? Hur såg färden hit ut - var den svår, lång? Vad var anledningen att de valde att flytta från sitt eget land - svält, fattigdom, diktatur, krig eller drömmen om ett bättre liv, en bättre utbildning? Har de någonsin ångrat sig? Hur tänker de om Sverige - en plats att vistas i tillfälligt, att anpassa sig till? Och varför tänker de så? Vad har de för drömmar och vad hade de för drömmar, eller hade de möjlighet att ha drömmar(ingen kan ju förbjuda en att ha drömmar men man har större eller mindre chans att uppfylla sina drömmar beroende på om man är en medelsvensson i Sverige, en hemlös flicka i Kina eller ett barnhemsbarn i Kongo)? Hur var det att växa upp i Pakistan, Somalia, Thailand eller Bosnien?
Vad tror dom är lösningen på segregationsproblemen vi har i Sverige, vad är lösningen på alla problem?

Tänk om man tar vara på alla tusen personers olika ursprung, erfarenheter, kunskaper och kulturer på rätt sätt. Och satsar resurser på att läka trasiga själar som flytt med rädsla för sitt liv. Vilka möjligheter det skulle funnits, vilka städer som skulle kunna byggas fram, vilken kärlek som skulle kunna spridas till alla människor i samhället. Hjälper man människor till en bra utbildning, att förstå det svenska samhället, språket, kulturen och samtidigt respektera allas ursprung så tror jag vi skulle kunna leva i en fantastisk plats med fantastiska möjligheter för alla!
Vad tror ni?

Tävling - Vinn ett valfritt Iphoneskal

Nu har mina läsare möjlighet att vinna ett valfritt Iphoneskal från Iphoneskal.nu i samarbete med bloggtävlingar.com

För att delta:
Välj ut ett valfritt iphoneskal (finns både till iphone 3g och iphone 4)
Skriv om tävlingen i din blogg och länka hit
Gilla inlägget på bloglovin
Skriv ett motiverande svar till DETTA inlägg (kopiera länken till ditt inlägg, vilket skal du vill vinna och skriv vilket nummer du blev som gillare på bloglovin)

För extra stor chans att vinna:
Börja följa Beautyboxen på bloglovin (skriv vilket prenumerantsnummer du blev)

Tävlingen avslutas 11 november kl 23.59

AVSLUTAD. GRATTIS TILL Teskedsmamma

Sneek peak - Versace for H&M



Ingen har väl undgått att designern i år för H&M är Versace?! Jag gilar Versaces stil. Mycket färg, skinn och nitar. Tufft blandat med sött. Men vissa av plaggen som kommer släppas den 17 november i H&M var lite "för mycket", tycker jag. Får se om det blir något köp.

Vad tycker ni om Versaces kollektion för H&M?

Diem Smycken - Våga drömma



Idag fick jag ett fint paket från DIEM. Jag fick ett halsband i silverimitation med budskapet "våga drömma"(bra för en drömmare som mig som glömmer bort sig själv och sina ambitioner ibland, i all vardagsstress). Halsbandet finns även att få i andra citat - man kan till och med hitta på ett eget! (Halsbandet hittar du här)
DIEM säljer handgjorda moderna smycken med otroligt snabb leverans och gratis frakt till hela Sverige. Grymt!

Miljövänliga tygväskor från Avanna

Bästa kombon av snygga skor och snygga väskor ser man ovan. Jag älskar tygväskor - det är riktigt hett i höst. Och jag väljer hellre lite snyggare, roligare motiv än enkla enfärgade. Dessa ovan kommer från Avanna.   Webbutiken som drivs av den inspirerande entreprenören Anna Larsson. Mums!


Dagens spartips: Style By



Nu finns ett grymt erbjudande på Nelly.se som jag tänkte tipsa om. Om du lägger en beställning på nelly.se får du tidningen styleby med Elin Kling för endast 29:- (sjukt bra deal!) Modekläder OCH en av sveriges bästa modetidningar - det gillas.

SMT - naturlig hårinpackning



En dunderkur för ditt hår om det är slitet och livlöst är en nopooklassiker utan silikoner, mineraloljor och andra konstigheter. SMT eller snowymoon's moisture treatment.

Du behöver:
4 delar balsam (ett godkänt enligt nopoo utan silikoner, mineraloljor, parabener, alkoholer)
1 del aloe vera
1 del honung
Värm honungen i mikron i ca 10 minuter till fingervärme och blanda i resten av ingredienserna. Tvätta håret på vanligt sätt och applicera inpackningen i handukstorkat hår. Trä en plastpåse över håret och låt sitta så länge som möjligt, gärna hela natten men minst en halvtimma.

resultat: otroligt lent, glansigt hår som är väldigt lätt att reda ut. Tokdiggar!

Snygg med plastpåse på huvudet medan inpackningen verkar!

En annan dunderkur är balsammetoden och olivolja. Dvs ha olivolja i hårlängderna några gånger i veckan. DOCK kan det behövas tvättas ut med schampo efteråt. Men i alla fall värt ett försök.


"You're such an animal"!


Djurprint är hett i höst. I ovanstående kollage visar jag vart du hittar de snyggaste fynden. Utan att du ser ut som en av pantertanterna. Satsa på ringar med djur, eller ett basplagg som du kombinerar med enfärgade kläder och guldsmycken.


Dove, Sunsilk, SachaJuan - testar hårproduker!


Möttes av hela tre paket idag. Alla innehöll diverse nylanserade hårprodukter


Så hela dagen har bestått att att läsa igenom allt pressmaterial som skickades med


Jag tycker det är trevligt när PR-tjejerna skickar med personliga hälsningar i paketen!

Så nu blir det att (frivilligt) pausa min balsammetod ett tag för att kunna testa samtliga av ovanstående produkter. Så roligt! Jag ska nu testa SachaJuans nya serie intensive repair (balsam & schampo), Sunsilk Cocreations Thickness volume (schampo, balsam, mist och torrschampo) och Dove Nourishing Oil Care (schampo, balsam, vårdande inpackning). Stay tuned :)

SachaJuan intensive repair



Nu lanseras Intensive Repair schampo och Intensive Repair balsam från SashaJuan som kompletterande produkter till overnight hair repair. INTENSIVE är till för skadat och poröst hår som exponerats för sol. Produkterna innehåller Ocean Silk Technology som ger intensiv vård och kontroll över skadat och frissigt hår. Dessutom innehåller de UV-skydd som sitter kvar i håret efter bad. I kombination med algextrakt från Rhodophycea och Chondrus Crispus ger de intensiv vård med ett unikt resultat. Rhodophycea stärker håret från insidan och Chondrus Crispus återfuktar och ger glans. Rek. pris för schampo 120:- och för balsam 140:-.

KORT OM SASHAJUAN:
Sashajuan grundades 1997 av Sacha Mitic och Juan Rosenlind - två frisörer med lång bakgrund och erfarenhet inom både frisör- och modebranchen. De har arbetat med internationella tidningar som Vogue, Elle och glamour. Sashajuans produkter säljs på Kicks, NK, Åhlens, Parelle, Apoteket och på de egna salongerna i Stockholm. Sashajuan säljs även internationellt - både i LA och New York.

Ej nopoo


Skjorta och boots, min dagliga uniform.


Örhängen Style by tyra, Kofta JC, Skjorta Gina tricot, Tygpåse Vero Moda, Boots Din Sko

Tackar för fina ord



Så skrev fina June om mina inlägg om "nopoo". Naturligtvis blir man smickrad när ens blogg blir uppmärksammad och när man får beröm, tack.

Så det är väl inte mer än rätt att jag rekomenderar Junes Abstract för Er som vill läsa ÄNNU mer om naturlig skönhetsvård då hon lärt mig massor om nopoo och inspirerar mig till att fortsätta med nopoo.