Veckans snyggaste outfit - Alexandra Ekstrand


Alexandra är precis färdigutbildad frisör och jobbar på mc donalds. Denna vecka har Alexandra veckans snyggaste outfit och hon förklarar hur man lockar håret med plattång, sommarens hårtrender med mera. Fortsätt läs :D

Beskriv din stil med tre ord:

Trendig med en touch av mig egen stil som består lite utav både mönster & basic.
Du jobbar en del på mc donalds. Har du några tips att vara lite "fashion" under arbetstid?:
Först och främst får man stiga i graderna så man får lite finare kläder, haha. Sedan är det ganska strikta regler, inga smycken får användas, inget nagellack på fingrarna och sminket får inte vara för over the top. Så det som är kvar att jobba med är håret, då jag brukar piffa till mina uppsättningar med flätor och hårband till exempel. 



Du har dessutom precis blivit utbildad frisör. Vilka är sommarens hårtrender?:
Sommarens hårtrender inom färg är absolut (liksom på kläder) dip dye. Ha en blond eller brun bas och färga in dina toppar i en färggrann ton. Vill man fortfarande hålla sig netural så är det inne att färga in en fejkad utväxt, "Ombre". Antingen att man som brunhårig bleker upp sina längder en aning eller som blondin lägger en mörkare färg i botten och en bit ut på längderna. På frisyrsidan så ska håret vara jämnlångt, inte allt för mycket volym och väldigt rakt avklippt. Länge har det varit modernt med tunna toppar och mycket volym på hjässan med hjälp av uppklippning, nu är det tvärtom.



Kan du beskriva hur man gör lockar med plattång?
Se först och främst till att ha en mjukt hår som du kan få med hjälp av olika leave inprodukter och oljor, då är det lättare att få fina lockar. Och självklart ska du applicera ett värmeskydd innan (!) Sedan tar man ut en slinga någonstans där du känner för att börja, förslagsvis i fram. Klämmer åt plattången överst på slingan och vrider plattången samtidigt som du drar utåt. Beroende på hur mycket du vrider, därefter bestäms lockigheten.

Vad är dina favoritsmycken för säsongen?:
Absolut cuffsen runt överarmar och anklar! I 18 år har jag prytt mina handleder med likadana armband, så himla roligt att det kommer något nytänkande. Likaså dessa små, tunna ringar som man har flera stycken på händerna, gärna två ringar på samma finger (En på den övre delen av fingret och en på den undre till exempel).



Vad väljer du:
neonfärger/helvitt - Neon!
platta skor/höga klackar - Höga klackar!
slokhatt/keps - Keps!
runda solglasögon/pilotglasögon - Runda!
army/romantic - Hmm.. Båda?

Lär känna Alexandra lite mer på hennes blogg.
Trackback