Dags att förnya kameraväskan!

Untitled #75
 1. Kamerastativ 2. Starfilter 3. Kamerarem 4. Kameraväska
 

Nu när hösten är här och det stundtals känns fruktansvärt deppigt passar jag på att shoppa lite nytt och fräscht. I höst satsar jag på nyheter till kameran. Starfiltret är jag speciellt intresserad av, det är ett filter att skruva längst fram på objektivet och har ett rutnätsmönster. Om man tar foton i mörker med fina ljuskällor ger det ett fint stjärnljus över bilden. Tänk till mysiga vinterpromenader :)
Och vad sägs om den snygga kameraremmen med glittriga paljetter? Roligare än de vanliga canon-remmarna, om man säger så..
 
Vad gör du för att bringa lycka i höstmörkret?

Min senaste lashextensions-kund


 
Min senaste kund som ville ha 12mm fransar. Jag blev nöjd men har fortfarande seriösa problem med att applicera limmet på ett fulländat sätt. Men vad är det man man säger - övning ger färdighet. Ellerhur?

Här är hårvårdsmärkena som försöker ge ett fint yttre för att dölja ett fult inre

 
Wen - Innehåller allt som är förbudna ämnen inom nopoo. Tjänar miljoner på att folk vill vara medvetna men samtidigt inte orkar/kan läsa innehållsförteckningen på produkterna. Totalbojkotta! Borde brännas på bål!
 
 
Moroccan oil - Innehåller arganolja. Jag har en fråga: varför inte bara köpa ren arganolja för samma pris? Två droppar arganolja i hårtopparna ger samma effekt med mindre skit i håret.
 
ALTERNA - säljs hos frisören och har en lyxig stil och riktar sig till medvetna kunder. Marknadsför sig genom att säga att de är  "Fria från sulfater, parabener, syntetiska färgämnen, ftalater, natriumklorid, gluten, mineralolja, petrolatum & PABA.". Ser ni nåt de glömt i ingredienslistan? Just det, silikoner. Inte mindre än TRE olika icke vattenlösliga silikoner innehåller vissa av Alternas produkter. Vilket gör hela iden med att köpa dessa produkter totalt värdelöst.
 
Ett basic tips: markandsförs hårvårdsprodukter med att de inte innehåller en massa skit? Då innehåller de troligtvis nån liten bov som pajar ditt hår tio gånger om. godkända hårvårdsprodukter behöver inte skrika efter uppmärksamhet eller skryta om det. Hitta lista på godkända balsam hos lockig.se
Ett till basictips: marknadsför en hårvårdsprodukt med att de innehåller "aloe vera" "jojobaolja" "arganolja" eller annan säljbar ingrediens kan du ge dig på att  silikoner, mineraloljor,parfym kommer före den näringsrika ingrediensen i innehållsförteckningen Och ingrediensen kan vara så lite som 1% i den fullständiga formulan!. Nyckeregel: köp ren "aloe vera" "jojobaolja" "arganolja" eller vad det nu är som marknadsförs som huvudingrediens.

Linn testar SCALPURE premium clay mask

SCALPURE finns att köpa hos Eleven.se och kostar 298:-
SCALPURE är en helt godkänd enligt nopoo hårmask. Hårmasken passar alla hårtyper och kan dessutom användas som en ansiktsmask för alla hudtyper. Hårmasken appliceras i hårbotten och är effektiv mot mjäll(fuck head & shoulders!), fett hår, torr och kliander hårbotten eller andra besvär. Som ansiktsmask är den vitaliserande och djuprengörande.
 
Vad jag har att säga om produkten: jag har använt SCALPURE mest som ansiktsmask och för det ändamålet är den grym! Masken stelnar i ansiktet och efter avsköljning är ansiktet rengjort ända in i varenda liten por.
 
Som hårmask är produkten säker superbra om man har besvärlig hårbotten. Men för mig som har en problemfri hårbotten tyckte jag att produkten var rätt osmidig.  Tack vare konsistensen var produkten svår att få in i hårbotten. Efter avsköljning var håret inte alls speciellt följsamt ellerkändes välskött. Håret kändes strävt, var svårt att reda ut och produkten var riktigt svår att få bort från hårbotten. Dessutom har den en doft som mintig tandkräm samt är väldigt odryg,
 
Jag rekommenderar skarpt SCALPURE som ansiktsmask då den är helt fantastisk för det ändamålet samt bekväm för oss som vill ha nopoomasker men inte orkar blanda en halv kaksats varje gång vi ska göra ansiktsmask. Som hårmask funkar den nån gång då och då om man fått mjäll tillfälligt mm men inte att använda flera gånger i veckan. Klart godkänd men inte så mycket mer. Med tanke på det saftiga priset av 300:- förväntade jag mig lite mer av produkten.

Min senaste lashextensions-kund

 
 
Ovan ser ni min senaste ögonfranskunder. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Måste dock lära mig att inte ta för mycket/för lite lim samt låta limmet torka ordentligt på den egna fransen innan jag släpper den. Eftersom att släpper jag fransen innan det torkat limmar fransarna ihop sig, detblir svårt att reda ut fransarna och klumpar. Dock är detta endast min tredje lashextensions jag gör i hela mitt liv. Så kanske inte kan förvänta mig ett 100% resultat redan?
 

Kicks lanserar egen make-up linje

 
Under hösten 2012 kommer KICKS att lansera sin egen make-up kollektion. Kollekionen innehåller foundations,puder, rouge, ögonskuggor, lipgloss, läppstift, concealers, nagellack, eyeliners mm. Och priserna kommer ligga mellan 80-200 kronor.
 
Jag har fått äran att testa en stor del av KICKS egna sortiment innan det släpps i butik. Jag har inte hunnit testa några av produkterna än men tycker hitills att priset på produkterna är bra, förpackningarna ser något plastiga ut och det finns massor av olika färger och nyanser att välja mellan. Det plastiga utseendet kan man dock leva med om det betyder att priserna hålls nere utan att tumma på kvaliteten. Uppdatering kommer när produkterna testats!

Mitt andra set lash extensions

Idag gjorde jag mitt andra set ögonfransar. Jag tyckte det gick mycket bättre än det första. Dock ser man fortfarande att jag är nybörjare. Lösögonfransen ska sitta längre in på den egna fransen samt så tar jag för mycket/för lite lim på fransen (lyckas inte få till det riktigt..). dock är jag bättre på att hitta en ögonfrans nu än på första setet. De första 30 minuterna är lite pilliga och kluriga, men efter en studn flyter det på riktigt bra. Detta set tog endast 1,5 timma att göra.

Min lash stylist verktygslåda

 
I helgen hade jag två intensiva dagar på min fantastiska skönhetsskola där jag lärde mig grunderna i lash stylist-yrket(ögonfransförlängning). Dag 1 bestod av hälften teori och hälften praktik. Dag 2 bestod av praktik med en liten tävling(utformat som det praktiska provet är utformat). Och det var skoj.
Dock mycket svårare och pilligare än väntat eftersom man använder både höger och vänster hand samtidigt, och eftersom jag är högerhänt är ju min vänsterhand helt handikappad.
 
Jag fick hem ett stort startkit i en låda som såg ut som en liten verktygslåda och som innehöll allt man behöver för att ta emot kunder. Materialet till lash styling är svindyrt och bara ögonfranslimmet kostar över 1000 kronor. Kitet ovan ska iaf räcka till runt hundra kunder. Så det räcker ju ett tag :)

Två nya nagellack från CND

 
I helgen gick jag min lash stylist-utbildning vilket var otroligt kul (men svårt!!). Men mer om kursen senare idag.
 
Anyway, dag två hade vi en liten tävling där vinsten(och tröstpriset) var nagellacken ovan. Höstigt tema som kommer bäras på mina naglar inom kort. CND är förövrigt märket jag kommer använda mig av när jag går utbildnigen till nagelterapeut(kommer ske i november eller januari beroende på hur snabbt jag lär mig lash extensions).
 
Ha en fortsatt trevlig dag.

Balsammetodens fördomar för okunniga

 
tjenis!
Få saker blir jag så upprörd över som när folk ska ifrågasätta andra människors val till en medveten livsstil utan att själva reflekterat över varför de gör som de gör.
 
Häromdagen "kom Kenza ut" med att hon skulle börja använda balsammetoden (hur fucking ra för det!) Varpå för-stå-sig-påare som använder loreals anti breakage och clinique och tror att de ger sin hud och hår en tjänst genom dyra frisörprodukter utan att veta ett skit tror sig veta - just - ett skit och bara skriver massor av dumt.
 
Det jag är rädd för är att skeptiker tittar i kommentarsfältet, tror att BM är skit och därmed inte vågar testa.
 
 
Därför har jag tagit fasta på vissa motargument (och förhoppningsvis totalkrossat dessa) nedan.
 
Schampon från ICA osv gör håret torrare pga att de är utspädda.
Hår blir inte torrt av vatten, hår slits av produkter som finns i schampon. Bovarna är frisörschampon då du förväntar dig ett bättre reslutat på ditt hår pga att du lägger en stor peng på dessa schampon. Därför innehåller de mer skit för att  lura dig att tro att du får en bättre hårkvalitet av frisörprodukterna
 
Varför inte bara använda ekologiska schampon och balsam?
klart man kan. Valet är väl fritt? Dock tvivlar jag på att alla som kör dessa argument själva tvålar in håret med ekologiska schampon. Där är det nog head & shoulders som regerar, är min gissning.
Balsammetoden innehåller färre produkter än "schampo & balsammetoden". Samt så är det svårt att bli av med alla äckliga ingredienser från schampon även i ett ekologiskt sådant. Dessutom har man överlag svårare att rengöra håret med dessa schampon iom att de inte skummar samt är odryga. Och framförallt är det ekonomiskt att köra med balsammetoden.
Vill du hellre köra med ekologiska hårprodukter? BRA! då har du gjort ett medvetet val som passar din livsstil och plånbok.
 
Balsam rengör inte fett
För det första innehåller balsam massor av starka rengöringsingredienser som även finns i schampo(dock inte i lika stor mängd). Däremot måste man tvätta bort allt silikoner mm som krävet SLS/SLES med ett sistaschampo
 
Balsam tar inte bort avgaset, svett etc
Jo, det gör det. Men upplever du att håret inte blir riktigt rent: tvätta håret med ditt sista schampo, skölj ur, upprepa, sätt i ditt balsam och avsluta med några droppar ekologisk olja i topparna så är du fit for fight igen.
 
Min frisör säger att BM är skit
din frisör har gått en lång och gedigen utbildning som fokuserat i stora drag av total hjärntvätt av den blivande frisören. Frisören har lärt sig att frisörprodukter är det enda rätta och icaprodukter är skit. Frisören tjänar pengar på att du köper produkter med en hög andel silikoner och annat som gör att ditt hår ser friskt ut istället för att köpa de med mer vatten och mindre skadliga ämnen på ICA (dock måste tilläggas att vissa frisörschampon är bra och de flesta icaprodukter är ren skit.)
 
Vi har blivit hjärntvättade att dyrare produkter = bättre kvalitet. Det stämmer inte alltid och vad gäller skönhetprodukter stämmer det sällan. Du blir hjärntvättad att SEBASTIAN, Loreal anti breakage och andra typiska frisörmärken är de som är bra för ditt hår. Att du ser ett bra resultat gör ju det hela ännu värre,tyvärr, eftersom du luras över att ditt hår blivit bättre fast håret är i oförändrat tillstånd.
 
mitt hår blev torrt och smutsigt
kör sistaschampot en runda till, byt till annat godkänt balsam, gnugga hårbotten noggrannare(din late jävel som bara gör ett halvhjärtat försök för att sedan säga att det bara är skit. Det är du som är skit!) och skölj håret längre(engagera dig lite för fan annars behöver du inte ens börja från början!). Är håret torrt applicerar du två droppar ren arganolja i hårtopparna.
 
Förövrigt ser ni min ilska kommentar jag skickade i kenzas kommentarsfält nedan:

för folk som är skeptiska. schampot är ett påfund för att vi moderna människor i västvärlden har skapas oss ett behov att använda schampo. schampo innehåller bara skit som torkar ut håret, föroernar naturen och kostar massor av pengar.

Godkända balsan innehåller mildare ingredienser utan mineraloljor, silikoner, sulfter, parabener och alkohler mm. Mycket bättre för kropp och miljö.

Balsam innehåller rebgörande ingreduenser varför det funkar utmärkt att använda balsam som tvättmetod genom att gnugga i hårbotten noggrannt samt skölja ur det ur håret rikligt.

Ni ovan som skrivit att ert hår har blivit fetare har gjort alla fel man kan göra. 7
nr 1. olika balsam funkar på olika personer. byt till ett lättare balsam om ditt hår blivit fett tex
nr 2. eftersomkroppen från ca ett års ålder ständigt blir av med det naturliga fettlagret i hårbotten (tack vare giftiga äckliga schampon som ger permanenta ögonskador på spädbarn) kan det ta en tid för kroppen att vänja sig att göra fettproduktionen i hårbotten normal igen
nr 3. blir håret fett för snabbt så gnugga håret i hårbotten ännu mer. I tio minuter om det ska vara så. Samt skölj skölj skölj håret noggrant i vattnet.
nr 4. är du torr i hårlängderna använder du en vegetabilisk olja som tex jojobaolja (varför köpa inpackning med jojobaextrakt som innehåller 1% jojobaolja istället för ren jojobaolja till samma pris?)
nr 5. ni som ”har fått” fett och torrt hår har gått på hela skiten om vad världens hårvårdsmärken vill. Nämligen att tro att den kvalitet din hår får att dina dyra frisörprodukjter är den rätta. Det är helt fel! Genom att tvätta bort att rester från silikoner och mineraloljor och börja med BM kommer du se din egen hårkvalitet hur den egentligen är. Vilket ofta för oss svenskar är platt och torrt hår. Fixa det genom volumaster för volym och olja i hårtopparna.

Tack Kenza för att du kommer få flera hundratusen tjejer att prova balsammetoden och förhoppningsvis i längden spinna vidare på naturlig skönhetsvård vilket gör världen bättre, folk mer miljömedvetna och hälsosammare!
 
 
Har du andra argument som talar mot BM eller har du svårt att ge svar på tal när du får motargument av omedvetna varelser som bara bryr sig om sin iphone och suparcharterresor? Sänd dom i kommentarsfältet så ska jag krossa arguemnten, ett efter ett. jag lovar1

Mitt första set lash extensions

 
Dagen efter att jag avslutat skoldagarna för att bli lash stylist fick mamma sitta modell. Det tog två timmar för två hela ögon. Men det blev ett bra resultat. Några fransar som limmades ihop i varandra och jag kunde tagit flerfransar längre in mot ögonen. hur som helst blev jag väldigt nöjd med tanke på hur fruktansvärt dåligt det gick under den praktiska delen i skolan. I veckan har jag flera stycken bokningar på ögonfransar. Minimumkrav för att få certifikat är att ha gjort tio set. Stay tuned :)

EF 75-300

 
Jag har sedan jag köpte min systemkamera från Canon fotat med standardobjektivet och trivs bra med det. Nu har jag dock införskaffat mig ett teleobjektiv EF 75-300 och hoppas det ger mig inspiration och ny kunskap inom fotografering.
Har förstått att teleobjektiv även funkar till ex porträtt och naturbilder pga det fångar in mer ljus, stämmer det?

NOTD Red & beige

Dezert high ELF, High risk red Gina Tricot, Top coat - Matte Finisher Clear Nail Polish
 

Kul att mixa naglarna med två olika färger att variera naglarna med. Jag har inte ett enda perfektionistdrag hos mig så därför tyckte jag det var snyggast att variera färgerna oregelbundet på naglarna. Invigde mitt nya topcoat från ELF, tyckte inte det ger nån skillnad på naglarnas hållbarhet(flagnar bort efter bara några dagar). Däremot är det grymt att topcoatet ger en mattande finish. Jag tycker det är kul att variera naglarna högglansiga och matta. Dock är jag nog mer inne i en matt period nu.

Make up store Aqya Cooling Powder

Aqua cooling powder - Make up store. rek pris 255:- Lanseras i butik v. 38
 
Framtidens makeup-produkt är här - Aqua Cooling Powder. Det är en löst puder gjort av glaciärvatten. Pudret kan appliceras under din makeupbas och gör att glansiga partier snabbt blir matta, huden blir sval och får en sammetslen känsla. Det går även att använda pudret ovanpå din makeup.
Det medföljer en särskild borste att applicera produkten med. Doppa borsten i pudret. Knacka borsten försiktigt mot puderdosans kant. Skaka av det överflödiga och pudra över ansikte och dekollage.
 

Höstens blingigaste öron

Untitled #74
Örhängena hittar du här
 
Ska du köpa en trendig accessoar i höst så ska du köpa ett par stora örhängen som hänger. Gärna lite kitchig/krimskramsstil. Själv älskar jag örhängena ovan och håller ögonen öppna efter lååååånga örhängen som hänger en bit ner från axlarna. hur coolt?!

Det du gör idag avgör hur du mår i framtiden

Jag brukar tänka på att allt jag gör idag är inveseringar för min framtid. Jag tror att om man använder sin tid på rätt sätt lever man ett längre och lyckligare liv.
 
För att investera år och lycka till mitt framtida jag om sisådär 50 år så:
- tränar jag roliga pass, helt kravlöst. Jag satsar på att träna 2-3dagar i veckan(med dusch efter träning, färd till och från träning och en timmas träningspass är det ca 6 timmar PER VECKA jag lägger på träning. En vanlig dag spenderar jag åtta timmar per dag på jobbet..)
- Äter jag ren mat. Vilket innebär mycket frukt och grönt. Försöker tänka på att handla närodlad frukt och grönsaker. Alltid svenskt kött. Enbart smör(ej margarin), inga lowfat produkter, så lite vit pasta och bröd som möjligt(två av mina största cravings, så det är tufft...), kravmärkt mjölk. Det enda jag dricker är egentligen vatten (coca cola på helgerna) och jag äter i stort sett aldrig godis, snacks eller fika. Choklad är mitt största beroende men försöker minimera intaget och äta fairtrade mörk choklad
- använder jag så mycket naturliga skönhetsprodukter som möjligt. Både köpta produkter från snälla märken, men gör även en hel del skönhetsprodukter med grejer från skafferiet.
- Skrattar så mycket jag kan, försöker att inte ödsla energi på saker och människor jag inte kan förändra.
- Sållar bort energitjuvar från min vänskapskrets. Spenderar tid med människor jag tycker om. Pussas med min pojkvän
- Spenderar pengar och tid på stora och små upplevelser. Resor, evenemang och saker jag tycker om. Vardagslyxar så ofta jag kan.
 
Men dock utan krav. Att lista upp alla måsten och tankar om att "nu ska jag bli hälsosam!" så bildar det ångest om listan är för lång och orimlig. Jag äter pasta med falukorv och ketchup, jag använder olika skönhetsprodukter och smink som inte är nopoo(man måste väl få testa!) och det kan gå långa perioder utan träning, med för lite sömn,snabbmat och inga ansiktsmasker. Men då får det väl vara så då.
Det är viktigt att leva hälsosamt för att undvika framtida sjukdomar och investera i en lycklig ålderdom med en frisk kropp och själ. Men det är också viktigt att vara lycklig NU och inte få ångest över brist på träning.
Man får skapa en fin balans som funkar för dig. Jag menar, alla är olika, har olika mycket fritid, pengar och intressen.
 
Grundpelare: ät ren mat och lite socker, träna rolig träning, våga älska, res mycket, använd skönhetsprodukter som är snälla för hud och miljö(grundtanke. detta ska jag kunna äta utan att det är farligt), le och ta bort det som inte gör dig lycklig!
 
Älska, skratta och var lycklig <3

Snart är jag en lash stylist!

I helgen går jag en utbildning för att bli lashstylist. Dvs göra permanenta ögonfransförlängningar. En ögonfransförlängning tar ca 2 timmar och sitter i 4-8 veckor(innan man behöver påfyllning). Poängen är att man inte behöver ha mascara på sig, och att ögonfransarna ser längre ut (eller ja, de ÄR ju längre) än om du hade haft mascara på dig.
 
Som sagt, lektionstid lördag och söndag, sedan har jag kundpraktik och för att till sist göra ett praktiskt och teorietiskt prov. När detta är godkänd ska jag göra nagelterapeututbildning(med gele) och nästa år hoppar jag på en hud-och spaterapeututbildning. Efter det öppnar jag salonger över hela sverige, eget hudvårdsmärke och välkända skönhetsutbildingar. Det dröjer väl tills jag är där. Men efter helgens utbildning är jag en liten bit påväg iallafall. Jag har sett fram emot detta sen augusti så jag är riktigt taggad! :)
 
Och därmed har jag skapat en ny kategori: lashes & nails By Linn. I den hamnar inlägg om mina utbildningar, samt bilder på de ögonfransförängningar och nagelextensions som jag gör.

Sex sexiga wedge sneakers

Untitled #73
 
 
Alla skor ovan hittar du här
 
Jag klär mig i mina sneakers med kilklack till både klänning, jeans och strumpbyxor. Till både vardags och fest. Wedgesneakers passar alla stilar och är höstens coolaste skor!

Höstens OOTD

 
|jacka - gina tricot . väska - Turkiet . Skor - Nelly|
 
Jag har fortfarande ont i mina njurar efter inflamationen men knaprar pencillin så det går åt rätt håll. Jag är pigg och normal, det är bara en molande värk i ryggen, som en extrem variant av träningsvärk ungefär. Låt det gå över snarast, tack!
 
Denna söndagen har annars varit väldigt lugn. En snabbis in på Blomsterlandet och ICA, och efter det totalkrasch i soffan men datorn i knät. Tänker inte röra mig i fläcken på hela dagen,haha.
 
Kram

Så, varför ska man bry sig om vad man applicerar på sin hud?

Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse inom hudvård, homespa hade jag redan när jag var tio år, hårinpackningar och ansiktsmasker kom strax efter. Jag hade aldrig varit så make-up och nagelintresserad(för att inte snacka om hår. hu! det är det tråkigaste jag vet!!) utan det har varit hudvård som varit min grej. Så när jag av en slump ramlade in på skönhetsblogg efter skönhetsblogg som skrev om naturlig skönhetsvård blev jag intresserad. Sen dess är jag fast. Jag köper mina svindyra hudvårdsprodukter från Rosenserien och använder kokosolja och avocadoolja som återfuktning på resten av huden. Jag har ekologiska handcremer, ekologiska duschcremer, hemmagjorda kroppskrubbar gjord av socker och olivolja, gör ansiktsmasker av honung, kakao, olivolja och annat från livsmedelsbutikerna.
 
Men varför detta engagemang? Vad gör det för skillnad om jag använder clinique eller rosenserien? Dove eller ekologisk olivolja?
Jag vägrar bli grundlurad av samhällets jättar (inom kost, medicin, skönhet och mode)och vägrar ge pengar till människor som bidrar till miljöföroreningar, barnarbete och en sämre hud, (och kropp, miljö och hälsa) för oss som använder deras produkter.
 
Dessutom låter det mer logiskt att använda en ekologisk avocadoolja som återfuktare av huden än tex express moisturising body lotion från Nivea med innehållsförteckning: Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Alcohol Denat., Glyceryl Glucoside, Glyceryl Stearate SE, C12-15 Alkyl Benzoate, Cetearyl Alcohol | Maris Sal, Sodium Carbomer, Sodium Cetearyl Sulfate, Dimethicone, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Linalool, Benzyl Alcohol, Limonene, Citronellol, Parfum. Med akoloholer, vatten och silikoner som främsta innehåll plus en massa ingredienser inte en vanlig människa vet vad det är skryter NIVEA med att deras Express Moisturising Body Lotion ger långvarig återfuktning för torr hud.
Kan tilläggas att jag innan jag hittade Niveas innehållsförteckning testade atthitta innehållsförteckning på någon Doveprodukt. Det gick inte att finna på deras hemsida och googlingar gav heller inga resultat(företag kan köpa upp sökningar som ger den information man vill att kunden ska se och därmed låta de sämre sökningarna hamna längre bak).
 
Skönhetsindustrin marknadsför sina produkter genom att säga att de innehåller aloe vera, sheasmör, grönt te mm. Och i flera fall kommer dessa ingredienser efter både alkoholer, mineraloljor, silikoner och annat som är uttorkande för huden.(hittar inget exempel eftersom det är så otroligt svårt att hitta innehållsförteckningar på hudvårdsprodukter sålänge man inte har dom hemma!!).
 
Här har jag skrivit en lista på ingredienser som jag skyr som pesten.
 
Var försiktig med att köpa produkter som marknadsför sig som naturliga. Ofta sägs det att de inte innehåller "silikoner, alkoholer, parfym, SLS, parabener"men är proppfulla med det beroendeframkallande och uttorkande ämnet mineraloljor. På Life finns många snälla hudvårdsprodukter, likaså är Lush och Rosenserien att lita på och här kan du köpa ekologiska hudvårdsprodukter över nätet. medan Body shop är skit (ett företag som är bra på sin marknadsföring med naturliga produkter medan innehållsförteckningarna talar för att de är lika dåliga som vilket annat "skitmärke" som helst).
 

Jag gillar stora färgglada tavlor på väggarna!

Untitled #71
Inköpsställen: All posters, Wall44, SMÄM, Kandee shop
 
 Nu när sängen är iordning ska väggarna få sig en omgång. Jag gillar stora tavlor som inte är från IKEA. Gärna med samhällskritik och vackra budskap. Ovan har jag gjort ett ihopplock av tavlor jag suktar efter att dekorera mina väggar med.
 
Har du någon favorit?

Hösttrent: animal prints

 
Untitled #72
smycken och väskor hittar du här
 
Safariprints tycker jag är riktigt riktigt snyggt (sålänge man inte är en panter-tant, hehe...). Älskar ryggsäcken ovan, hur snygg?! Och armgodiset, mums!!

Shoe porn!

Fringe hells - Bikbok
 
Alltså. Att skor kan göra en lycklig är ibland en rejäl underdrift. För jäklar vad lycklig jag blev när jag hittade dessa skorna inne på Bikbok för nedastt pris(199:- ). Nu kommer vi leva lyckligt i alla våra dagar!

Sjukstuga

Hej på er!
 
Den korta versionen: jag har fått inflamation i njurarna. Kommer nog orka blogga lite smått men återkommer när jag är helt friskus.
 
Den långa versionen:
I måndags kväll fick jag ont i mina njurar. gick till läkaren igår och fick reda på att jag hade inflamation i njurarna (en mild sådan). Fick en pencillinkur och allt skulle vara frid och fröjd.Åkte tillbaka till jobbet. Smärtan i ryggen och mitt fysiska tillstånd blev värre och värre. Jag gick hem från jobbet innan jag slutat. Igår kv'äll hade jag så ont att jag grät, och grät och kunde varken sitta, ligga eller stå. Idag mår jag lika pruttigt som igår. Ingen feber, inget illamående men smärtan är nåt utan dess like. Det känns som jag har två fotbollar i ryggen pga att det känns så svullet. Samtidigt gör det så ont att jag likagärna kunde ha två¨knivar instuckna i ryggen.
 
Bloggar när jag orkar med det. Och om inte annat hörs vi när jag blir frisk :D
 
kram <3

New in - dubbelsäng,sängram och gavel 
 
 

 
Skillnanden mellan en hundraåttiosäng och en hundratjugosäng(som vi hade innan) går inte att beskriva. Vi har definitivt bytt upp oss iaf ;)
 
Med en sänggavel som har förvaring på sidorna gör ju att man inte behöver sängbord. fyra stoooora lådor under sängarna ger grym förvaring. Och för att inte tala om ovansidan. Som man kan dekorera på hundra olika sätt. Nu är det fullt av ljus, änglar och foton. Men det kan ju bytas ut eftersom. Helnöjda är vi iaf! Nästa steg: stora, maffiga tavlor, färgglatt överkast och en klick färg på väggarna! :)

Ekologiska och etiska skönhetsprodukter hos Swedish beauty factorySom ni kanske vet är jag en "skönhetsaktivist" utan dess like! För mig är skönhetsrutinen lika viktig som att äta, men samtidigt använder jag i stort sett aldrig produkter med skitingredienser.
Nu har jag hittat en ny svensk skönhetsbutik: Swedish Beauty Factory. Där man strävar efter vackra produktförpackningar med salongskänsla men som samtidigt är helt ekologiska, har minimal miljöpåverkan och stort etiskt tänkande. För att garantera kvaliten på produkterna har alla som jobbar på SBF testat och använts av dom själva. Dessutom har de ingredienslistor på alla produkter.
 
Jag ser att ekologisk hudvård är en ökad trend i samhället och hoppas att det förblir så!

OOTD - Jack Daniels, sneakers & studded bag

|Ryggsäck - Primark . Hoodie - Cubus . Linne & skor - London|

ÄNTLIGEN är vi färdiga med sovrummet och sängen,puh!. Efter blod, svett och tårar så är vi äntligen,äntligen helt färdiga, det känns galet bra. Kommer sova kungligt inatt!! Men, ärligt talat.. Var försvann denna helgen egentligen? Hihi.

Helgens projekt: bygga säng

 
I fredags åkte vi och beställde säng, sänggavel och sängram på IKEA. Tidigt i lördags kom delarna med budbil. Sen dess har vi hamrat, skruvat, läst ritningar.Igår blev vi klara med sängen efter över tolv timmars slit(klockan 01.00 stod sängramen helt färdig!). Idag har vi hållt på med att skruva fast sängramen på vår tjocka betongvägg vilket vi fått veta nu - är lättare sagt än gjort.
 
Änsålänge har det mestadels varit kul och det är ännu ingen seperation i sikte ;) Nu hoppas jag bara att vi får det färdigt utan fler missöden, så att vi kan ta och städa undan sen då resten av lägenheten ser ut som bilden ovan. Puh! Var inte förresten helger (och framförallt söndagar) till för att vila ut sig?!

Det medvetna valet - smör istället för margarin

 
Smör/margarindebatten har hållt på en tid nu och jag har gjort mitt val. Jag köper aldrig något annat än bregott. Till bakning använder jag smör. Steker gör jag i smör(eller veg.olja).
 
Köp bregott/smör och använd till allt som smör används till och du får hem:
Pastöriserad grädde, rapsolja, mjölksyrakultur, salt 1,2%, vitamin A och D = Sex ingredienser (källa)
 
Köp margarin, till exempel Becel(som lurar stackars äldre att det ska sänka deras koleterolvärde, och som lurar folk att det tillgodoser deras omega3behov) och du får hem:
Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestrar (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer = 19(NITTON(!!!!!!) ingredienser. (källa) Varav två e-ämnen:
E471 som är ett emugleringsmedel. Även kallad mono- och diglycerid av fettsyror och kan produceras syntetiskt, animalist och vegetabiliskt i en komplicerad process.(källa: boken äkta vara av Mats Eric Nilsson) (förstår du fortfarande inte vad det betyder? Du är inte ensam. Det enda jag förstår att jag inte vill ha det i min kropp!)
E476 är ett syntetiskt emugleringsmedel (källa)
 
Prisskillnaden är marginell, smörsmaken är godare. Visst smöret är hårdare, men vänta i två minuter då!! Jag är övertygad om att all skit margarin innehåller förkortar ditt liv mer än två minuter (konsekvenser vi ännu inte sett!!)
 
En liten parantes
Bregotts innehållsförteckning stod klartoch tydligt på deras hemsida. Väl inne på Becels hemsida var det inte fullt så enkelt att hitta fullständig innehållsförteckning. Innehållsförteckningar på deras margarinprodukter existerar INTE på hemsidan(bara det ett wakeupcall!!) däremot en fullständig lista på produkternas resp. energivärde i form av energi, protein, kolhydrater etc.
 
Och det där med att Becel innehåller omega3 är ju förvisso helt sant. Men du behöver få i dig knappt ett kilo margarin/dag för att det ska ge effekt. Bättre då att äta fet fisk/omega3kapslar. Eller?
 
En liten parantes nr 2
På tre år har försäljningen av Bregott ökat med 40%(!!!!!!!) vilket är helt sjukt galet!!
På fyra år har försäljningen av lättmargarin mer än halverats(!!!!)
 
 
 
En liten parantes nr 3
Många livsmedelsföretag vill gärna framstå sig själva som hälsosamma, nyttiga och bra(naturligtvis. Allt handlar ju om pengar!) så även om vi nu vet att Becel är skit - trots deras reklam från läkare och om bra hjärtan. Även Flora är av samma skit. Flora som i reklamer ses väldigt hälsosamt och som jag trodde var ettalternativ till Bregott till en början. En nyckelregel: köp Bregott och endast Bregott samt produkter där de är tydligt märkta med SMÖR!
En liten parantes nr 3
Margarin och annat äckelpäckel bidrar enligt studier till astma, eksem, allergier, reumatism och tarmsjukdomar. Och margarin i synnerhet till astma för barn.(källa som dessutom länkar till åtskilliga vetenskapliga studier i ämnet)
 

Och en sista grej
Varför var det nån som valde att tillverka margarin när smör funkar suveränt? Jo, år 1866 sa den franske kejsaren Nepoleon III att den som fick fram ett billigare alternativ till smör skulle ersättas med en betydande summa pengar. Sagt och gjort. Tre år senare uppfann kemisten Hippolyte Mege-Mouries margarinet genom att komma på att man kunde smaksätta talg från nötkreatur och på så sätt få till en blandning som liknade smör. I dagens läge har processen utvecklats och margarin har kommit att bli en hårt processerad industriprodukt. I de flesta margarin tillsätts dessutom ett aromämne för att ge en liten smörsmak. Margarin är billigare att framställa än smör, varför är då priset ofta detsamma eller dyrare än smör? Och för att locka till sig kunder tillsätts omega 3, extra vitaminer och marknadsförs som hälsoprodukter för den medvetna människan. Usch!!!
 
 
Margarin och smör används till detsamma, ser likadant ut, smakar likadant(nåja...) och ligger på samma plats i butiken till i stort sett samma pris. Det tar inte mycket av din tankeverksamhet att välja smör istället för margarin.

Fantastiska wedgesneakers!

Skor från Camden/London
 
Liknanade dessa skor kommer nog vara en av de mest ombloggade under hösten. Finns det några ballare? Klä upp,klä ner, klä till fest, klä till vardags. Urballa!
 
 

Rebecca &amp; Fiona - Sveriges coolaste duo!

Jag såg Rebecca och Fiona live tidigare i somras. Var såld på dom redan innan, men my god vad dom tog mitt hjärta efter deras konsert. Fruktansvärt duktiga, coola, snygga, . Och trendsättare som få. Fan. Vad balla dom är!
 
 

Krämig tomatsoppa

 
 
I somras var jag och Jocke på ett riktigt flott hotell i Turkiet med All inclusive. Där bjödsde,förutom på frukost,lunch och middag, på nattsoppa. Vilket blev en väldigt mysig tradition för oss. Så därför tänkte jag att vi skulle återuppliva den traditionen ikväll. Det blev en finfin tomatsoppa med parmesanost. Jag hittade ett grymdrecept men gjorde om det en hel del, så här kommermin versition aven god tomatsoppa.
 
Linns krämiga tomatsoppa med parmesanost
- En finhackad gullök
- En finhackad vitlöksklyfta
- En burk krossade tomater
-Tomatpure
-Tabasco
-  3dl grädde
- 2dl vatten
 - Oregano, salt och peppar efter smak och en grönsaksbuljongtärning
- Parmesanost(jag hade bara pulver hemma,men färsk är naturligtvis i särklass godast!)
-Olivolja
 
Stek löken och vitlöksklyftan med en stor skvätt olivolja. Häll i de krossade tomaterna, tomatpure(efter smak), tabasco(efter smak), grädde och vatten Låt koka i tio minuter. Krydda efter smak  och släng i buljongtärningen..Låt koka ytterliggare ca 10-15 minuter.(ju längre koktid desto godare smak). När det känns klart häller du i en djup skål och stör över parmesanost.
 
Jag gillar soppa med bitar i.Men tycker inte du att det är speciellt high five tycker jag att du ska mixa soppan med en stavmixer el liknanade innan servering :)

Fyra fina armyjackor

Untitled #70
 
Armyjackor syns på många under denna hösten och själv tycker jag det är fantastiskt snyggt med jacka som passar till det mesta: tuffa till det med stickat, skinnbrallor och dr martens. Sockersöt kjol eller basic till stupisar och converse,
 
Den första jacka klickade jag förövrigt hem på en gång. Frakten tar cirkus en vecka och efter det kommer ni få se den irl. Superpromise!
 
KÄLLA:
1,2,3,4,

Sysslor från sjuksängen

Jag har legat hemma i förkylning denna veckan men är på goda bättringsvägar. (förövrigt en perfekt tid att börja blogga igen. När man är så sjuk att man inte kan göra något men såpass frisk att tv:n gör en uttråkad). Dagen spenderas med två färska magasin som damp ner i min brevlåda för några dagar sedan: det nya magasinet OM samt Sveriges enda bra modetidning, enligt - STYLEBY. Med raggsockar och en gigantisk kopp te blir det precis sådär höstmysigt som det kan vara :)
 

Emma S ageless oxygen mask

Pics by me
 
Hösten 2012 lanseras denna nya ansiktsmask från fd supermodellen Emma Wiklunds hudvådsmärke Emma S.
Ageless oxygen mask är en riktig energibooster för din hy! Den är energi- och fuktgivande samt innehåller en mängd verksamma ämnen som främjar cellförnyelsen i huden.
Kommer säljas i 75ml pumpflaska för 329:-
 

Dagens spartips - smink från ELF

Har äntligen fått tummen ur och lagt en beställning från sminkmärket ELF. Jag har hört mycket gott om deras produkter och med tanke på att hela min order (inkl frakt från England) kostade lite över 300:- förlorar jag inte speciellt mycket om allt, mot förmodan, är urkasst. Jag är dock förväntansfull att använda deras topplack som gör nagellacket matt samt ögonbrynskitet från deras Studio line.
 
Har du använt ELF? Levde de upp till dina förväntningar?
 

Förövrigt har ELF en kampanj som pågår till den 8 oktober. Välj mellan fri frakt och hemlig gåva eller 25% rabatt på hela sortimentet!

Höstoutfit

|stickat - topshop/london . Skinnbrallor - Gina tricot . Backpack - Primark/london . Skor - levis|

Och där kör jag igång med min första outfitbild sen bloggens "nystart". Jag har tänkt länge på hur första "riktiga" inlägget skulle vara. Vad ska jag skriva? Ska jag låtsas som inget? Men nu är det gjort. Denna outfit togs iaf för några dagar sedan, precis när löven börjat gulna och det var precis så varmt att man slapp jacka.
 
 

Ny årstid, ny motivation

hallå hallå.
såatteh... hur 17 ska man börja skriva ett inlägg efter nästan fyra månaders total tystnad? Jag ser att det fortfarande är massor av folk som kikar in på min blogg varje dag, vilket är helt sjukt! Kanske googlar folk på nopoo eller aupair i tanzania som jag skrivit så mycket om? Eller så har jag faktiskt ett gäng trogna läsare som kikar in då och då för att se att jag lever?
 
Hur som helst.
Sen sist har jag hunnit vara i Turkiet med min älskade Joakim. Åkt en tur till London. Börjat jobba på en ny förskola med stora barn(4-5åringar) och trivs som fisken i vattnet. Anmält mig till en kurs för att bli lashstylist(ögonfransförlängning) som börjar om någon vecka. Fått ett nytt intresse som engagerar mig - naturlig mat. Inte nödvändigtvis lchf men nåt åt det hållet. Jag och Jocke är fortfarande sambos och kära. Vi har ett förstahandskontrakt troligtvis inom räckhåll(har bott i möblerad andrahand i snart ett år).
Jag har inte saknat bloggen under sommaren. Inte det minsta faktiskt. Däremot har jag börjat få ett bloggsug nu när hösten vandrat in. Jag har inte haft någon anledning att klä upp mig (har ju ingen anledning att ta outfitbilder...), eller ta tag i mitt fotointresse(vem ska jag visa fotografierna för?), eller att göra inspirerande kollage(som jag faktiskt tycker är roligt men helt meningslöst att kämpa med när man inte har en blogg).
 
Detta blir en nystart fast samtidigt precis detsamma. Fortfarande mycket skönhet, mode, vardagslyx, nopoo. Yta och djup i en bra mix. Dessutom kommer jag smyga in inredning, naturlig mat, bakning och fotografering så smått.
 
 
Hoppas mina gamla läsare hittar tillbaka och nya läsare hittar hit.
 
Välkomna den bästa hösten. Någonsin! <3