Hur balsammetoden fungerar

Att tvätta sig med balsammetoden(hädanefter skriven som BM eller co=comditioner only) innebär att man tvättar håret på ett speciellt sätt och utesluter schampo.

Anledningen att jag använder mig att balsammetoden kan du läsa mer om här.



Börja med balsammetoden genom att tvätta håret med ett sistaschampo. Ett sistaschampo innehåller SLS och SLES men inte silikoner och mineraloljor. Efter att tvättat håret med sistaschampo är det dags att införskaffa sig ett godkänt balsam. Detta balsam innehåller inte silikoner, parabener, milneraloljor eller andra "svartlistade" ämnen.


jag använder mig av Franck Provost expert repair balsam.


Hur BM går till
Skölj håret och applicera rätt mycket balsam i håret och hårbotten. Massera noggrant i hela hårbotten, längderna och hårtopparna. Massera hårbotten 3 gånger längre än vad du tror räcker. Låt balsamet verka i håret ett bra tag, gärna minst 10 minuter. Skölj ur nogrant med ljummet vatten (väldigt viktigt att skölja ordentligt, annars kan man få problem med att håret blir fett direkt!). När du tror du har sköljt färdigt så ta en vända med sköljning till. Allt balsam ska ut!
Avsluta gärna med ÄCV(äppelcidervinäger). Blanda en dl ÄCV och en liter vatten i en bunke eller handfatet. Doppa ditt nytvättade hår i denna blandning och ordentligt i hårbotten. Skölj inte ur. ÄCV hjälper till att neutralisera PHvärdet i håret, gör håret glansigare, motverkar problem med hårbottenbesvär mm.


Vad är fördelarna med att använda BM?
Schampon innehåller starka kemikalier som torkar ut håret och hårbotten. Balsam innehåller mer vårdande rengöring vilket gör att håret inte blir fett lika snabbt. Håret blir friskare, får mer självfall, BM tar bort tovor i håret, ger för de flesta mer volym och inte lika flygigt hår. Och miljövinsterna blir stora iom att man utesluter SLS, mineraloljor mm vilket ger renare vatten och motverkar surt regn mm. Här hittas svaren på de vanligaste frågorna om BM



Kommentarer
Postat av: Jaha jaa

Jaså de visste jag inte

2011-08-22 @ 00:33:32
URL: http://www.nattstad.se/Jaha%20jaa





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback