Hjälp till att plåstra om en sjuk värld!



Ni vet sedan tidigare mitt engagemang för att bota världssvält och skapa fred på jorden. Jag fick ett pressbrev från Läkare utan gränser där de bad mig hjälpa till att belysa en kampanj de kommer börja med nu på måndag - "Hjälp oss plåstra om en sjuk värld". Det är en självklarhet och en ära för mig att hjälpa till att sprida kunskaperna om hur många människor som dör av banala sjukdomar som knappt finns i Sverige varje dag och hur lite det krävs för att bota.

Några exempel:
Luftvägsinfektion - innebär allt från förkylning till lunginflamation. Lunginflamation kan snabbt bli dödligt för små barn och idag finns ett vaccin mot vissa typer av lunginflamation som dock är för dyrt för att användas i utvecklingsländer.
Malaria - varje år insjuknar flera hundra MILJONER människor i malaria och över en MILJON dör varje år. Varje minut dör två barn av malaria. Behandling mot malaria kostar 5 kronor. (när jag var i Tanzania kostade en behandlingskur med tabletter i tre dagar ungefär 80 svenska kronor hos vårdcentralen. Människorna i byarna runt om hade inte råd med detta utan drack vatten och motionerade istället, dock vet jag inte om det fungerade som ett säkert botemedel...)
Undernäring - 195 MILJONER barn under fem år är undernärda (det bor nio miljoner människor i Sverige, 19 miljoner människor i New York, 35,7 miljoner människor i Tokyo och 62 miljoner i hela Storbrittanien). Grav undernäring är ett medicinskt tillstånd och kräver vård.Det kostar 125:- att bota ett undernärt barn och det blir helt återställt efter 45 dagar.
Diarresjukdomar - var 15 sekund dör ett barn av dålig mage. En miljard människor saknar tillgång till rent vatten vilket gör att man tvingas dricka vatten med bakterier och parasiter. Diarre leder ofta till uttorkning. Det kostar 50:- att rena FEMTUSEN LITER vatten men ändå dör två miljoner barn varje år av diarresjukdomar.
Mässlingen - en sjukdom som är i stort sett helt utrotad i västvärlden men där barn i uländer är extra utsatta. Var tionde barn som insjuknar dör. Vaccin mot mässlingen kostar 1,50:-!



Ska dessa barn straffas för att de fötts på fel plats på jorden? (Bilder tagna av mig i Nzega, Tanzania. Copy forbidden!!)

Från idag - 31 december kommer Läkare Utan Gränser bedriva en kampanj för att belysa dessa skitsjukdomar. På deras kampanjsida kan man köpa virtuella plåster och sätta på valfritt ställe på jorden. Plåstrerna kostar inte mycket men pengarna går till att ge människor den vård de behöver.

50:- räcker till att vaccinera 33 barn(= mer än en hel skolklass i en genomsnittsskola i sverige) mot mässlingen, behandla tio barn mot malaria (= nästan en hel småbarnsavdelning på en genomsnittsförskola i Sverige) eller rena 50 000 liter vatten(hur många liter vatten dricker du om dagen?)
Vad får du för 50 kronor i Sverige?




Dagens spartips: få en julskiva

tidningskungen finns just nu massor av julerbjudanden med massor av tidningar som passar de flesta. Tidningenskungen ger bort 400 julskivor, antingen Il Divos julskiva eller Vår Jul med Sanna Shirley Sonja.

Beställ tidningar hos tidningskungen och ange kod "Divo" eller "Vår jul" i rabattkodsfältet för att få julskivorna. Passa på!


Lite tankar om matmissbruk och välgörenhet

Jobbar just nu på en förskola med egen mathantering och har jobbat i diverse olika storkök. Jag har sett vilka äckliga mängder mat man slänger varje dag - medan maten fortfarande är varm - för att det var maten som blev över.

Mängder med matbläck varje dag. En gång slängde jag ett helt bläck med pannkakor (inte en enda pannkaka hade tagits från bläcket!), idag slängdes två skålar potatismos och massor av korvar och tre skålar med orörd sallad som bara legat på matvagnen. Snitta ut det på alla skolor, förskolor, äldreboenden och andra ställen som äter i matsalar i hela Göteborg/västra götaland/Sverige.


När du går hem från krogen ligger ursvultna frusna människor på kartonger och sover, de ligger i din trappuppgång för lite värme, värmer sig på vintrarna med hembränt, säljer Faktum eller Situation Stockholm för att få lite pengar i egen ficka. Hela samhället har svikit dom på alla olika nivåer i alla instanser och de har definitivt inte mat för dagen.


Om man startar en organisation i skolor, förskolor och äldreboenden i Storgöteborg med omnejd. Efter avslutad måltid ställs all överbliven mat in i värmeskåp (eller kylen, men det kanske inte funkar med tanke på bakterier etc), man ringer organisationen och berättar om man har någon mat över. En bil kommer och hämtar all mat. Maten serveras på härbärgen, Stadmissionen och andr uppsamlingsplatser för hemlösa, missbrukare och utslagna för fem kronor

Ett tvättbalsam (för balsammetoden)


Garnier Fructis Strengthening Conditioner, strength and shine grapefruit extract.

Jag har köpt ett tvättbalsam (godkänt enligt nopoo) och ska testa hur det är att tvätta håret med tvättbalsam.

Min hårrutin är att jag tvättar håret 2-3 gånger/v och använder ett balsam från Franck Provost. Det balsamet är ett sk vårdande balsam. Slarvar dock väldans med efterskölj - det måste det bli bättring på! En gång i veckan har jag SMT-hårinpackning. Jag tycker min hårrutin fungerar väldigt bra men de flesta som använder balsammetoden använder två olika balsam. Ett tvättbalsam följt av ett vårdande balsam.

Tvättbalsam: använder man innan det vårdande balsam (precis som man gör med schampo). Tvättbalsam vårdar inget speciellt och är egentligen till för - precis som namnet antyder - att tvätta.
Vårdande balsam: använder man efter att man sköljt ur sitt tvättbalsam. Vårdande balsam är till för - precis som det låter - att vårda håret.

Hur vet man om man har ett vårdande balsam eller tvättbalsam?

Ett tvättbalsam är i regel billigare än ett vårdande och innehåller därmed mer vatten och mindre vårdande ämnen. Kolla efter godkända balsam från märken som Fructis, Dove, VO5, Sunsilk, Eldorado, Icas egna märke mm.
Ett vårdande balsam är något dyrare och innehåller mer vårdanden ämnen. Vissa balsam kan man köpa hos frisören medan andra finns i matbutiker så som TREsemme, Franck Provost, Loreal och SYOS. Se dock till att balsamen, oavsett vilka du väljer ska vara godkända enligt BM och inte innehålla silikoner, alkohol, parfym, mineraloljor, parabener!

Vid midnatt startar julkalendern!

Vid midnatt smäller det och jag hoppas ni alla är med! För första gången anordnar jag en julkalender på bloggen. Med fantastiska priser varje dag plus massor av unika julerbjudanden som ni bara hittar här på Beautyboxen!

 

och pssst alla som deltar under 1 december vinner något! Allt du behöver göra är att skriva en kommentar...

(följ mig på bloglovin här och bokmärk julkalenderkategorin här för att inte missa någon grym lucka!)

Nu börjar jag få julkänslor i massor. Dags att julpynta, äta lussekatter, baka julgodis, sätta på julskivan och göra julkort. Mysigt!!!


Fin och enkel paljettkjol



underskatta inte fynden du kan göra på Tradera! Denna kjol (som egentligen är en tubtop) fyndade jag på Trandera för 57 kr inkl frakt.

Jag tänker klä ner den med knähöga mockastövlar, stickade strumpbyxor, polotröja och stickad kofta på dagen och klä upp med tunna strumpbyxor, höga klackar, svart transparent skjorta och massor av smycken på kvällen. Eller vika dubbelt och använda som bondeautop, transparent oversizeskjorta, snortights jeans, svarta lackpumps och röda naglar.

Snyggingringar


Snygga stora ringar i massor (helst silver och guld blandat!) på alla fingrar är det enklaste tipset att pimpa din outfit!

Alla ovan finns hos Calli och skriver du rabattkod
"jul2011" får du 20% rabatt på hela sortimentet fram till jul!

Christmas Clothing


Inköpsställen: Bubbleroom, Avanna, Calli, Have2Have, H&M
Dags att få julkänslor trots brist på snö och alldeles för många plusgrader. På med julskivan, sätt tänderna i julgodiset, tänd ett doftljus med doft av kanel och nejlokor och klä dig i rött, grönt, grått och älgmönster. Stickad och högklackat - blandat för perfektion.

Hur klär du dig under juletider?

Snygga smycken med julig inslagning




Varför inte passa på att fynda julklapparna online i år istället för att trängas i överfyllda butiker? Smyckena fyndar du hos Diem smycken - handgjorda, trendiga, billiga med snabb leverans, grym kundservice och fri frakt i hela Sverige!

Dessutom får du gratis paketinslagning på ALLA smycken med rabattkod "Beautyboxen". Kombinera nytta med nöje!

Guldskimrande vinterpartynaglar


Köpte för ett tag sedan ett riktigt nyårs-/partynagellack för höstens alla skimmrande fester. Eller vad sägs om detta guldsprakande nagellack från min nyfunna bästa vän China Glaze. Nagellacket sitter som berget och är lätt att applicera.

China Glaze finns att köpa hos Kicks för ca 98:-

Ett "Linn"smycke



Idag var det en liten julafton inna julafton för mig. Fick nämligen ett skräddarsytt namnsmycke från minanamnsmycken.se. Hur snyggt?! Med tillhörande kedja och i äkta silver. Kommer bäras flitigt till alla tillfällen!

Julklappstips: Nu kan du få två namnhalsband i äkta silver för 499:- (ord. pris 598) Perfekt julklapp!

En digital goodiebag



Goodiebag.nu ger bort goodiebags regelbundet och jag har fått hem några goodiebags från dom förut. Nu börjar dom dela ut digitala goodiebags med rabattkoder och vissa gratisprodukter. Smart och nytänkande! Gå med du också.

Här hittar du vinterns kepsar



En trend i vinter som kommer synas ännu mer i vår är de sportiga kepsarna med böjd skärm. Ovan har jag visat några snyggingar och vart man hittar dom.

Matcha med: baggy jeans/kostymbyxor, högklackade skor, oversized vit skjorta knäppt i halsen/stor stickad tröja med krage, massor av silvriga armband, ringar och en fet stel halsring i silver.

Avocadoolja och ansiktsborste



Igår köpte jag hem två nopooiga produkter som jag hoppas blir nya favoriter här hemma.

Avocadooljan vars enda ingrediens är just avocadoolja återfuktar på djupet och har massor av användningsområden. Dessutom innehåller den solskyddsfaktor - helt naturligt!
Ansiktsborsten ser lite rolig ut och används som extra skrubboost medan man rengör ansiktet. En klick rengöringscreme på borsten och för med cirkulerande rörelse runt ansiktet. Tar bort döda hudceller och gör huden strålande!

Två goodiebags från två events



Igår gick jag på två events och fick hem två goodiebags. Goodiebag nr 1 från Studio lugnet i Borås med presentkort på valfri behandling, lite prover på olika produkter och premiärerbjudanden. Goodiebag nr 2 från Cecilia of Sweden med bodyscrub (galet god doft!), godis och lite prouktprover.
Väldigt uppskattat!

Veckans snyggaste outfit - June


T-shirt, H&M, mockaskärp, Monki, kjol, Åhléns.

June driver bloggen Junes abstracts och skriver om balsammetoden och naturlig skönhetsvård på ett enkelt och inspirerande sätt. Hon klär sig i ´retro´ outfits och bjuder på färgglada make-uper!

Beskriv din stil med tre ord
Uppklädd, färgglad, vintage (inte nödvändigtvis i samma outfitta dock).

Du lägger ut många sminkningar på din blogg, hur ser en typisk "June-sminkning" ut?
En typisk June-sminkning är rejäla eyelinervingar, något färgglatt läppstift och ingen foundation utan bara massor av fräknar! När jag har ögonskugga får den gärna vara fuchsiafärgad, turkos eller lila.


Två typiska "June-sminkningar"

Blir du påverkad av rådande trender eller kör du på i ditt eget race vad gäller din klädstil?
Jag kör helt och hållet på mitt eget race och har massor av klädesplagg som jag har haft i många år. Om jag känner till någon trend som är inne för tillfället så är det helt och hållet en slump, jag har noll koll på sånt.

Du har väldigt fräscht och lockigt hår och det är ju alltid lika mycket på tapeten att ha ett friskt och sunt hår. Beskriv kort om hur du sköter om dina lockar.
Jag har inte använt schampo eller plattång på tre år och har inte borstat eller färgat det på två år. Jag kör helt och hållet på balsammetoden och det är bland det bästa jag gjort. Då tvättar man håret med balsam och undviker ämnen som inte är vattenlösliga. Håret blir starkt, blankt, växer fortare och tovar sig aldrig. Jag är dessutom väldigt lyhörd för hur mitt hår mår. Om det krånglar ändrar jag mina hårrutiner direkt.


Junes vackra lockar!

Vilken klädbutik gör dig aldrig besviken?
Förutom några extra bra second hand-affärer: Monki. Man hittar alltid någonting fint och kvaliteten är bra med tanke på priserna. Inte nog med att det är rätt billigt redan till ordinarie pris, dessutom brukar rean vara helt vansinnigt bra. Jag har fyndat många plagg för typ en tjuga på Monki.


Nopoofrågor

Hej!
Hög tid för ett nopooinlägg.
Jag har fått några nopoofrågor från en person som kallar sig AD. Jag tänkte svara på frågorna i ett inlägg, så att ni kan ta del av svaren också!

jag undrar kan man använda cocosa enxtra virgin kokosnötsolja på ansiktet ?  gör du det? när du använder olivolja på ansiktet, har du fått problem på ansiktet och vad är det för olivolja du använder? är det från mataffär eller ett speciellt för ansiktet ?
Jag har testat att använda min kokosolja i ansiktet men upplever den som alldeles för fet. Jag har fått finnar jag inte fått förut och när jag slutade använda kokosnötsoljan i ansiktet försvann finnarna.
Olivolja har jag också testat i ansiktet men även där fick jag väldigt mycket finnar i ansiktet och slutade med det. Det jag använder att smörja in ansiktet med är aloe vera eller en fuktcreme från Rosenserien(a-creme funkar också!).

Men med egentligen allt inom nopoo gäller det att testa sig fram - vad funkar för din hud? Många nopooare använder olja i ansiktet och det fungerar superbra för dom! Olivolja använder jag i min OCM-blandning, blandat med socker som kroppsskrubb, eller i badet (återfuktning för kropp är även det aloe vera, eller kokosolja).
Olivoljan jag använder har jag köpt i vanlig mataffär.

Ang. oljor är just oljor något som många nopooare inte kan leva utan. Och det finns en mängd olika oljor: olivolja(vanligast), rapsolja(lite mindre fet), kokosolja(extra återfuktningsboost) och lite ovanligare oljor som avocadoolja, mandelolja, jojobaolja mm. Prova den olja du gillar mest!

Oljor har många olika användningsområden. Använd några droppar i badvattnet, massera in i nagelbanden, använd i nagelbad för att göra naglarna starkare, i fotbadet, smörj in kropp och ansikte, använd som fotkur(med massor av olja på fötterna, trä på plastpåsar och ett par strumpor. sov med det över natten = bebislena fossingar), massageolja, smörj in i håret som leavein, ocm, kroppsskrubb blandat med socker med mera med mera med mera!


Events x 2



Det har varit en rätt eventfylld vecka och idag har jag hunnit med ytterliggare två stycken.

Det började på morgonen med adventsfrukost hos Cecilia of Sweden (i lerums centrum, om ni har vägarna förbi) med mingel, LCHF-frukost, nagelbar mm.
Direkt därifrån vidare till en gammal klasskompis jag inte sett på år och dar som öppnat en skönhetssalong i 21 års ålder. Väldigt inspirerande och imponerande! Även där minglades det runt, det bjöds på bubbel och snacks. Stannade där länge och väl och snackade lite välbehövlig skit ;) Studio Lugnet hittar man på skolvägen 43 i Borås.

(på båda eventen fick jag goodiebags. Visar upp dom imorgon!)

Följ mig på twitter

Har börjat twittra nu som ett komplement till bloggen. Twittrar lite mer personligt, med en släng mode, mingel, tankar o vardagsglamour.
Har börjat "idoltwittra" redan nu så kolla in!
Beautyboxen heter jag på twitter.


Livsfyllda dagar



Jag vann ett valfritt väggord från Paxlux i en bloggtävling hos Ida för ett tag sedan. Jag valde det fantastiska citatet "Fyll inte ditt liv med dagar, fyll dina dagar med liv" då det tankesättet kretsar kring hela mitt liv. gör alla dina dagar minnesvärda, fastna inte i den grå slentrianmässiga vardagen, gör nåt kul av ditt liv, följ dina drömmar. Citatet påminner mig att ta vara på varje dag och fylla dom med liv. En riktig boost för glamourig vardag.

En goodiebag från Lindex & Elle


Igår på eventet hos Lindex fick man det nya numret av ELLe(som jag tyvärr redan hade hemma) samt Loreals nya mascara Mega Volume Collagene om man handlade någonting under kvällen. Eftersom det var underklädestema köpte jag ett litet bh-set.

Underklädeskväll med Elle & Lindex


Kvällen spenderades hos Lindex som i samarbete med Elle magazine hade ett event med temat underkläder. I Elles senaste nummer fäljde det med en underklädesbilaga och det var den man utgick från under kvällen.

Det bjöds på bubbel och macarons. 25% rabatt på hela sortimentet var det också, dessutom fick man hem en mascara från Loreal samt det nyaste numret av just ELLE.


Elles moderedaktör samt en inköpare från Lindex berättar om höstens trender och hur man bäst matchar trenderna med det man har under.
Smaragdfärgade bhar, bh och trosa med paljetter, transparent, korsetter under kavajen och funktionella underkläder ska det vara.


Tokdiggade klädhängarna i omklädningsrummet!


Dags för jul igen - vinn julklappar varje dag!



För första gången anordnas en julkalender här hos Beautyboxen där du som läsare kan vinna julklappar varje dag fram till julafton till ett värde av tusentals kronor. Dessutom kommer du få möjlighet att ta del av massor av unika dunderbra erbjudanden!

Julkalendern startar 1 december(om exakt en vecka!) klockan 00.00
Varje lucka är öppen i 24 timmar och det är totalt 24 luckor (en lucka för varje dag fram till jul.)
När luckan kommer upp kommer ett tillhörande rim samt en bildledtråd. Du ska då gissa vad luckan innehåller (det kommer inte bli alltför svårt).


Hur du deltar:
Du skriver en kommentar med din epostadress/bloggadress samt svarar på vad luckan innehåller mha rimmet, bildledtråden och annat som finns till hjälp. Du har fram till midnatt varje dag på dig.
En, eller flera, vinnare utses varje dag.

Häng med redan från början! Börja följa mig på bloglovin så du inte missar någon lucka och bokmärk julkalendern!

bohochic/indianlook inspiration




Nu har jag väl pratat sönder franstrenden/indiantrenden/bohochictrenden vid detta laget. Men ovan kommer i alla fall en riktig inspirationsbomb på det nämnda temat.

Detta symboliserar trenden: flätade armband, fransar, fjädrar, röd, blå, bruna färger, virkade plagg, zikzakmönster, ponchos, jeansshorts, vita byxor, mocka.

Mina nya fransskor



Det är så svårt att ta bra bilder i detta mörker - visst är det? Inte lätt att hinna med att ta alla bloggbilder i ljus när det är ljust tre timmar per dag + att det är mörkt när man kommit hem från jobbet.. Nåja, får hitta en lösning på det.


I vilket fall som helst, här är mina nya fransskor från Style By Tyra. De finns även i svart men brunt är finast på skor ;) Löjligt små i storleken då dessa är 38or (och jag brukar ha 35-36!!!) men väldigt snygga, lättmatchande och sköna. Kommer användas flitigt!

Dagens outfit


Väst och shorts från Vero Moda, skor från Style By Tyra(nya, hämtade ut dom idag! Visar bättre bilder på skorna lite senare), ring från Calli

Min enkla look idag, osminkad och med uppsatt hår som sig bör. Skorna hämtade jag ut på posten idag. Så äckligt snygga - älskar fransar och indiantrenden som är just nu!

2 nya in



Detaljbild på "metallic"tröjan



Två nya från Nelly (varav ni sett den blåglittriga tröjan förut, men här är ju en bättre bild).

Ett sjukt snyggt slappt sittande transparent linne med lite glans i tyget(eller vad man säger. Samt den blå stickade tröjan med guldtråd. Big love!

Dubbelt upp med ringar från Calli


Fick hem två ringar från Calli Smycken idag. Och vad tycker ni om den medföljande asken? Hur söt?! Otroligt fina ringar var det i alla fall, kommer pryda många outfits framöver! :)

Goodiebag från Oriflame glöggmys




I söndags var jag på ett mysig event i Oriflame Showroom på Östra larmgatan 13 här i Göteborg. Med mig hem fick jag en liten goodiebag inehållandes deras julkatalog(underbar!), lite godis, några produktprover och den rosa Discovertvålen.

Metallic nail stickers




Metallicfärgade nagelstickers kan vara det lättaste sättet att bära trenden metallic i höst. Själv testade jag på det: lite kluriga att sätta på utan skrynklor men grym hållbarhet och med lite tålamod ordnar sig allt.

En tutorial hur man sätter på nagelstickers hittar du hos Klippdockorna.

Dagens spara: Earcuffs för 15 kronor!



Dagens kapär dessa ear cuffs ovan från JFR. Endast femton kronor styck och dessutom fri frakt fram till 31 december. K.A.P! Jag klickar hem de båda fjädercuffsen ovan direkt. Gör det du också!

Nyårsoutfits från H&M



Jag fortsätter nyårstemat litegrann med dessa tre kompletta outfits - allt från H&M. Vilken är din favorit?

Nyårspaljetter



Jag har börjat kika så smått på nyårsklänningar de senaste dagarna. Eller ja, snarare nyårsoutfit. Skulle lika gärna kunna ha en snygg topp med kjol/byxor med hög midja och heels.
Klänningarna ovan är ungefär den stilen jag tänker och passar lika bra att tränga på sig en svart högmidjad kjol över och ha klänningen som topp som att ha ett par svarta snortajta jeans med klänningen istoppad i byxorna eller såklart bara som de är med ett par tunnastrumpbyxor under och kavaj över.

Klänningarna kommer från Nahla och anger du "Beautyboxen" i kassan erhåller du 15% rabatt. Gäller fram till 24 november, så passa på att utnyttja erbjudandet!

Happy Socks klassiska julstrumpa



Inför stundande julen passar Happy Socks på att styla om den klassiska julstrumpan till en lite mer "Happy Sockig". Med massor av färger och mönster - fyllda med Happy socks. Visst blir man pigg och glad av bara åsynen av dessa färgglada strumpor? Och framförallt med tanke på vad de kan innehålla för godsaker och julklappar ;)

Skönhetsmingel med glögg och pepparkakor




Dagen har spenderats i skönhetens tecken på Oriflame Showroom i Göteborg (Östra larmgatan 13). Jag har klämt, känt, doftat och kletat med produkter och beställde lite produkter (som kommer om ungefär en vecka). Det bjöds på glögg, pepparkakor och juleskum och allt kändes allmänt juligt. En goodiebag fick man hem också. Visar vad den innehöll i morgon.

Nu fortsätter jag på temat skönhet med OCM, askorbinskrubb och blandar ihop någon ansiktsmask. Inte en dag för tidigt!

Och så var det det där med plasttuttarna

En känd mammabloggare har nu offentliggjort att hon ska operera sina bröst efter sina graviditeter då hon vill se ut som innan. Ramaskri har uppkommit i bloggsfären och hejdlösa diskussioner pågår.
Här tänkte jag säga vad jag tycker om det...

Innan har jag väl tänkt att "jo, men alla får göra som dom vill" och själv tänkt att jag gärna vill ta bort min rynka mellan ögonbrynen, påsarna under ögonen redan nu. Kanske också förminska mina tuttar en del? Men varför vill jag det? Hade jag brytt mig ett skit om hur min kropp såg ut sålänge den fungerade som den gjorde om jag bodde på en öde ö utan spegel? Nej! Varför denna utseendehets, jag blir så jävulskt trött på den. Jorden håller på att gå under, barn svälter, folk är deprimerade, cancer och aids har blivit folksjukdomar. Den psykiska ohälsan i alla åldrar bland både kvinnor och män pekar stadigt uppåt. Genom att själv lägga sig under kniven för att "må bättre i sig själv" sänder väl inte ut några sunda ideal till varken sina egna barn eller andra människor i ens omgivning. Varför ska ens utsida påverka hur man mår på insidan? Denna sjuka utseendefixerade västvärld har gjort att snyggt utseende och perfekt kropp = lycklig människa. Men det handlar inte om det. Har du för små bröst? Jobba med din självkänsla. Har du för stora? Jobba med din självkänsla. Har du hängtuttar efter graviditeten? Jobba med din självkänsla. Har du för stor näsa/för små läppar/för utåtstående öron/osynliga linjer i ansiktet? JOBBA MED DIN FUCKING SJÄLVKÄNSLA! Jorden står och faller inte på hur du ser ut. Ditt välbefinnande sitter inte i ditt utseende - är det så att det faktiskt är så så är det ett allvarligt fel. Gräv i ditt förflutna, varför är du osäker på ditt utseende, handlade fokus hemifrån på vad du åstakom eller på ditt utseende? Vad pratade ni om i omklädningsrummet i femman? Hur mycket magen hängde? Antagligen. Utseendet sitter så djupt inrotat i oss att vi inte ens märker av det själv. Att man jämför nervgifter i ansiktet och plast i kroppen med att noppra ögonbrynen, gå till frisören och sminka sig. Det är ju helt befängt!

Det är ingen, ingen som opererar brösten för sin egen skull! Och varför är idealet att se ut som man gjorde innan man blev gravid? Varför ska alla 40+tanter med 4 barn se ut som 20 år? Varför opererar sig 17åringa tjejer och varför bantar 7åriga flickor? Du ser ut som du gör. DU ÄR VACKER! Och snälla, låt inte samhället styra dig - styr samhället istället! Var medveten om varför du gör vissa val, var medveten om hur samhället hjärntvättar och formar dig, var medveten om hur din bakgrund och din historia påvekar dina val idag. Låt inte dina komplex från när du gick i högstadiet vinna över dig nu när du är vuxen.


Och att jag driver en mode- och skönhetsblogg. Ja, det skriker kanske dubbelmoral. Men faktum är att det är två stora intressen (nej, de skulle säkert inte vara lika stora intressen om jag fötts som man eller bodde på en öde ö) men jag är medveten. Jag går ut med hår på benen, osminkat ansikte och fett hår ibland. Ingen skada skedd. Jag har fuldagar, jag gillar att köpa nya kläder, känna mig snygg, ha långa ögonfransar, stort hår och högklackade skor. Men jag är hemskt medveten om min utseendefixering och skulle aldrig, aldrig lägga mig under kniven (eller nålen). Jag korrigerar mina mcdonaldsögonbryn med pincett, mitt råttfärgade hår med hårfärg, min ojämna ansiktston med foundation och mina korta ögonfransar med mascara men nånstans är jag ändå nöjd med mig själv. Utseendefixeringen upptar inte all min tid. En dag blir inte förstörd om jag har en "bad hair day" utan om jag kommer för sent till jobbet. En festkväll blir inte förstörd för jag inte fått till sminket ordentligt utan för att jag blivit för full. jag umgås inte med mina vänner för att de är snygga utan för att de har underbar personlighet.

Le, jobba med din självkänsla, skippa de utseendefixerade bloggarna och tjejmagasinen, blunda för all sexualisering och utseendefixering i världen. Du är din egen lyckas smed. Inte ditt utseende!

Peace out!


Snygga isabelle Strömberg före sin näsoperation. Är det någon som ser en ovanligt ful näsa på henne? Inte jag iaf.


Det var väl på tiden att Engla som driver Englas Showroom att fylla ut tuttarna lite?!


Skulle kissie brytt sig om att ha en kropp som denna om hon bodde på en öde ö?

Veckans snyggaste outfit - Meli


Alla plagg kommer från:

Meli är det rödhåriga yrvädret som inspireras av bohochicstilen, utbildar sig till frisör och tar dagen som den kommer. För Beautyboxen avslöjar Meli hur hon håller sin snygga hårfärg fräsch samt vart hon hittar sin bohoinspiration.

Beskriv din stil med tre ord

Blandad, egen och ganska chill!

Jag tror att fler än jag diggar ditt knallröda hårsvall. Hur har du fått till den perfekta färgen och hur får du den att hålla sig fräsch?
Det är faktiskt mycket svårare än man kan tro! Röda pigment fastnar aldrig riktigt utan rinner ur varje gång håret fuktas/blöts. Därför måste jag färga om varje vecka och väljer då en färg som är som en inpackning, även kallad färgbomb! Sliter inte något på håret men läggs som ett skyddande lager så håret är ganska svårstylat. Jag har använt mig av eugene perma's blush satine med färgen rogue, 6*6! Sedan har jag även köpt några knallröda från ica i olika märken och färger.


En tydligare bild på Melis snygga hårfärg

I din blogg beskriver du dig själv som ett "bohofreak", på vilket sätt märker man det i din personliga stil?
Man märker det inte så mycket i min stil, men dock inspirationsbilderna. Jag har inte riktigt den stilen men inspireras enormt av den! Så ibland kanske man kan se något som har med boho-stil att göra.

Vart hittar du din bohemiska inspiration?

Jag följer tiotals bloggar med inspirationsbilder som jag faktiskt hittat på bloglovin. Kolla tex en bohoblogg och läs där det står "andra som gillar denna bloggen gillar också.." eller något i den stilen. Sökte runt lite och hittade alla på det viset!


Ovan syns en av alla inspirationsbilder som Meli lägger ut på sin blogg

Du utbildar ju dig till frisör, vilka frisyrer är hetast i höst ?
Oj det vet jag faktiskt inte! Jag tror att det är ganska blandat i höst faktiskt, det är mer färger man riktar in sig på!

Ditt bästa stylingtips för de som vill göra sin stil mer bohoinspirerad?
Mycket accesoarer, fjädrar, trashiga kläder osv. Och ta inspiration från boho chic bloggar!

Lär känna Meli lite mer genom att gå in på hennes blogg.


Dagens outfit



Tröja(riktigt glittrig och galet cool irl, visar en bättre bild senare!) Från Nelly.se
Kostymbyxor från Bikbok
Skor från Skopunkten

Idag tog jag mig en tripp till Freeport i Kungsbacka tillsammans med min pojkvän. En mysig lördag! Och jag körde dit - wiie! Har inte riktigt vant mig vid mitt körkort än. Blev iaf inget köp (jag är grym på att gå på shoppingrundor utan att behöva köpa nåt)


Grattis Elina, vinnaren av hårvård från Sachajuan. Maila din adress till [email protected]!

En outfit med kläder från Kan-Dee


Linne, tygväska, nagellack och ringar från Kan-dee shop, skor från have2have, byxor och jacka från bikbok, parfym från Dior, läppstift från MAC, vit kabelhalsduk från Pieces

Kan-Dee shop är en webbutik med fasligt mycket vackra plagg. Det som är viktigast att belysa är att Kan-Dee med sin konst vill förmedla ett budskap om vilken sjuk värld vi lever i. Jag tycker det är fantastiskt initiativ!

Kan-dee har just nu en tävling där man ska göra den snyggaste outfiten med plagg från kan-dee. Ovan syns mitt bidrag i tävlingen.

Sno stilen: paljetter

 

 

Vinterns största trend och en detalj som måste finnas på samtliga festoutfits och nyårsoutfits i år! Paljetter. Jag älskar! Var lite klurig och matcha paljettkjolen till stickade strumpbyxor, oversized stickad kofta och filthatt. Bär paljettskorna med en vardagsoutfit. Ja, mixa och matcha med festligt och vardagligt och använd paljetterna även på jobbet, på shoppingrundan, fikan, eventen och bion. Och klä upp dig till tänderna med paljetter när det vaknas helg. Det BLIR inte för mycket paljetter sålänge man håller sig i en och samma färgskala.

Happy Socks Couture By Terry Richardsson



Stjärnfotografen Terry Richardsson har skapat 11 porträtt med kända amerikaner för att visa sin syn på Happy Socks. Kändisarna är klädda i Couture bestående av Happy Socks-strumpor.
Ovan syns resultatet vilket visar att mode finns i precis allt - till och med strumpor. Titta och inspireras!

Jordgubbscupcakes med cupcakemix



Testade på att göra cupcakes med hjälp av en cupcakemix från Kungsörnen. Det gick väldigt lätt och smidigt. Allt ingick inkl. dekorationer och muffinsformar.
Fast det är väl bara att konstatera, hemmagjort är alltid godare än snabba lösningar vad gäller bakverk!

Jag använde mig av kungsörnens cupcakemix med jordgubb


Sött i Avannas Art Shop



Garderobsgrubbel & Byråbekymmerbloggen
har jag läst länge och väl. Underbara Anna driver sin supersöta webshop Avanna med otroligt fina och unika plagg. Just nu har jag förälskat mig i hennes Art shop och då särskilt tavlorna ovan. Tänk en av dessa tavlor i ditt vita sovrum, vid klädstången, i din walkin, i badrummet, vid sminkbordet. ja, mums, tjejigt är vad det är!

tips: nu kan man vinna ett presentkort hos avanna för 300:-.

Testar - Sunsilk co-creations Dry Shampoo



Jag har testat en mängd torrschampon med varierande resultat. Detta torrschampo från Sunsilk för rek pris 50 :- är bland de bättre. Torrschampot absorberas lätt i håret tack vare sprayen. (vissa torrschampon är annars lätta att överdosera). Men man får ändå hålla på ett tag för att det ska vara jämnt i hela håret. Håret lämnas med en fräsch känsla och doft av nytvättat.
Dock ser jag inte någon märkbar skillnad i volymen, som produkten sägs ge... Är man ute efter ett torrschampo som absorberar fett hår och som lämnar håret med en nytvättad känsla och kan tänka sig att styla håret på annat sätt är denna produkt - till sitt budgetpris - suverän.

Ett tips är att borsta igenom håret noggrant innan du sprayar håret. Gör en quick fix genom att borsta håret och sätt i en stram tofs samt spraya Sunsilk Volyúmizeing dry schampo på skalpen (med håret i tofsen). På så sätt fixar du en bad hair day med otvättat hår.

Tänk nytt - Cuffs på benen



Gör som Elin Östman (min största inspirationskälla vad gäller mode, att tänka utanför boxen och modepyssel) och tillverka ett par cuffs att ha på smalbenen till dina spetsigaste pumps med den smalaste svindlande klacken. Till bara ben - såklart (visst det är november, men det är först de senaste dagarna temperaturen krypit ner under nollan. Dessförinnan har det ju varit 10+!). Bylsa på dig på överkroppen istället :)

Blogghypat - transparent långkjol




Både Lisa som driver bloggen Lisa Place och Therese som driver bloggen Shoppingandfashion har fallit för den åh så fina transparenta långkjolen. Nedan tipsar jag om två olika varianter som finns att köpa i butik nu.


Naturliga borstar: ECOTOOLS



Nu har jag investerat i några nya sminkborstar vilket verkligen var på tiden. Jag valde att köpa ekologiska borstar från ECOTOOLS. En foundationsborste, puderborste och ögonskuggsborste blev det.
ECOTOOLS borstar har:
Mycket hållbara handtag i bamboo
Borst med god kvalitet som är 100% ickeanimaliska
Återvunnen aluminiumhylsa
Fodral som kan återslutas dvs återanvändas
Naturliga och återvunna material

Använder du sminkborstar av god kvalitet? Är sminkborstarnas kvalitet viktigt för dig?

Läcker skinnklänning från Style By Tyra



Tyra Sjöstedt är en av mina största stilförebilder (och förebilder överhuvudtaget) och jag älskar varenda produkt i hennes Style By Tyra. Det glädjer mig att de nu mer och mer börjar med kläder! Skinnklänningen ovan är en kommande nyhet och jag älskar den. Tycker den är galet ball i sin utformning. Jag är väldigt förtjust i skinn just nu (är väl iofs inte ensam om det va?). Diggar klänningen som 17!

Testar: Hype By Mood Vax & Heat protection



Wow vilka amazing produkter. Är totalimpad av de båda. Känslan, doften, hur de är att arbeta med. Love!
Okej, vaxen då - är precis så klibbig som en vax ska vara och det är lätt att fördela i håret. Frisyren håller länge (sen är det bara att rufsa till håret så återfår man strukturen). Tvättas ur håret utan problem.
Heat protection sprayas över handdukstorkat hår för att skydda håret från hårfön och värmeverktyg. Älskar att det är en spray då det är lätt att fördela produkten i håret. Extra plus att man slängt i lite uvskydd i produkten. Efter föning lämnas håret lent och det är lätt att styla. Heat protection tar bort den där flygiga känsla som lätt kan komma (och som jag hatar!) efter att man fönat håret torrt.

Jag har egentligen bara positivt att säga om dessa båda produkterna (förutom att de inte är godkända enligt nopoo..). Rekomenderas varmt!

Versace for H&M



Snart släpps Versace for H&M som det har talats om hela hösten. Ovan syns mina favoriter.
Jag har väldigt svårt för de färgglada hawaiimönstrade plaggen samt vissa av skinnplaggen med nitar. Tyckte de såg så stela ut, och hade fel snitt och modell.

Vad tycker ni om kollektionen?