Hemmagjord Musli - In Linn´s way!


Vardagslyx på handfatet

 
...Vad sägs om att återfukta händerna med en lyxig creme från Odd Molly efter varje handtvätt?
Jag tackar inte nej och hädanefter tackar inte mina gäster nej heller. Handfatet pryds numera av denna lyxiga creme i pumpflaska från Odd Molly. Återfuktade vinterhänder? Check!

Smarrigt immunfrämjande te

 
Roobos-te(rött) är det nyttigaste av alla teer tillsammans med vitt te. Rooibos finns i en mängd smaker nuförtiden och min favorit är kanel från friggs. Ihop med en bit färsk ingefära (som höjer immunförsvaret under dessa influensa och förkylningstider) och en skvätt mjölk smakar det som chailatte. Vardagslyxigt tips till alla frusna novembersjälar.

Bästa förvaringen för sminkborstarna!

Mitt eviga grubblande på diverse olika förvaringsmöjligheter är slut. I alla fall för sminkborstarna. För en tid sedan la jag en bamsebeställning hos ELF där bland annat denna sminkborstförvaring. I denna finner man inte bara mina sminkborstar. Orangepinnar, nagelfilar och mascarar har också funnit sin plats. Borstförvaringen fanns även i modell xl som införskaffas när denna blir för liten. Stort tips tiller sminklovers!

Working out shoes

 
Efter att ha haft mina gamla dansskor från Puma sen jag var 14 så kommer ettpar nya träningsskor inte en dag för tidigt. Det är rätt illa när man är trött och har ont i fötterna efter ett bodypump-pass, det är ju inte riktigt det som är poängen...
 
Jag älskar att träna, jag älskar mina nya träningsklder,mitt gymkort. Tränar några gånger i veckan när inte ögonfranskunder eller mitt ordinarie jobb tar min tid (vilket det tex gjort denna vecka,därför har också min blogguppdatering drabbats). Skulle dock önskat att jag tränade varje gång jag kände att jag ville göra det. Bara ta en joggingtur och fylla lungorna med frisk luft. Tog en joggingtur förra veckan, och oj, vad jag kände mig vältränad efteråt!
 
Vem är det förresten som bestämmer att tjejer inte ska vara starka? Svaghet ger smärta i kroppen och oförmåga att göra saker. Jag säger som Kissie: strong is the new skinny!

Intuition Naturals- Miljövänlig rakning

 
Vad gäller mitt brinnanade intresse för naturlig skönhetsvård så skriver jag om bra produkter jag hittat, oftast utan någon form av ersättning från företaget. Med detta nämnt vill jag poängtera att detta inlägg inte på något sätt är sponsrat.Produkterna på bilden har jag bekostat själv och företaget ifråga vet ej att detta inlägg nu publiceras.
Puh! Då var det sagt.
 
Jag har letat länge efter naturliga alternativ på produkter som inte är helt logiska att hitta - som tvättmedel(naturals), handtvätt(ej hittat), sköljmedel(ej hittat), diskmedel(grumme handdisk) mm. Nu har jag hittat en naturlig rakhyvel från EFI.se vid namn Intuition Naturals. Vid kontakt med vatten förvandlas rakhyvels sidor till rakskum. Rakskummet innehåller aloe vera och e-vitamin (ingenting annat!!). Produkten är allergivänlig, parfymfr och parabenfri. Produkten är tillverkat i 100% återvunnet material.
Det smidiga med Intuition är att man kan skriva på ett abonemang så man får rakhyvlarna direkt i brevlådan. Alla tummar upp från mig!
 

Crazy ruise & Sugar Rush

 
I ett pressbrev för en tid sedan fick jag hem två ögonskuggor från KICKS nya make-uplinje med samma namn. Det är svårt att få färgerna rättvisa i den mörka årstid vi befinner oss i men jag gjorde mitt bästa.
Namnen är så söta att jag dör och förpackningarna ser lyxiga ut med tanke på priset (cirkus 100:-). Det är bra med pigment och ger därför ett snyggt resultat snabbt och lätt. Jag upplever dock att ögonskuggorna lätt försvinner och faller. Tips är att använda primer på ögonlocket för att få ögonskuggan att hålla bättre.

Mitt sjunde set lash extensions

Här är mitt sjunde set lash extensions. Det bästa setet jag gjorde, utan konkurrens. Blandade 12 mm och 10 mm fransar (10 mm fransar längst in vid ögat för att se så naturligt ut som möjligt). Räknade inte hur många fransar jag satte i men det måste varit iaf 40 st/öga. Detta set tog lite mindre än 2 timmar att göra och tekniken har finslipats som sjutton. Vilket känns hur skönt som helst. Tror inte det är långt kvar till att avlägga slutprov nu ;)

Vinterns jackor

Untitled #79
 Det är alltid svårt att veta vilka jackor man ska ha under vinter. Framförallt eftersom i alla fall jag gärna inte ser ut som en michelingubbe. Ovan har jag plockat ihop fyra snygga jackor från Miinto.se Jag gillar särskilt jackan från Odd Molly som är märkt med ett hjärta. Miinto är förövrigt en riktigt bra hemsida med över 3000 varumärken där man hittar det mesta för både dam och herr.

Nya ögonfransextensions

 
Detta set gjorde jag för någon vecka sedan men har inte hunnit ladda upp bilden än. Det går otroligt mycket framåt nu och jag har blivit riktigt grym på att applicera lim, sära på fransarna samt applicera lösögonfransen. Detta set tog endast strax under 2 timmar och är en extrem förbättring sen setet jag gjorde innan detta. Detta är mitt sjätte set ögonfransar.

Favorit i repris Julkalender hos MESTYLE!

 
Ovan syns några av vinsterna som kommer finnas i årets julkalender
Visst blir det en julkalender i år precis som förra året! Utformandet är detsamma som förra året, dvs en vinst till er läsare varje dag från 1 december fram till julafton. Luckan publiceras klockan 00.00 och avslutas 24 timmar senare. Varje lucka innehåller ett enkelt julrim samt en bildledtråd och för att delta ska man gissa vad luckan innehåller för vinst.
 
Detta året kommer bjuda på makeup, (naturliga) skönhetsprodukter, smycken, bikinis, kameratillbehör, accessoarer mm. Och från riktigt grymma företag. Årets julkalender är 100 gånger bättre än förra årets och jag hoppas ni är med och deltar från start!
 
För att inte missa någon lucka:

Phax swimwear fall/winter

Untitled #78
 Åh, nu när det är mörkt klockan tre och kylan börjar komma längtar jag till sol och värme. Kanske en sista-minuten till solen? Förra året var jag i gran canaria. Känner att nåt sånt behövs denna vintern också. Någon av er som ska iväg på solsemester? Själv inspireras jag av Phax vinterkollektion med bikinis. Klickar kanske hem ett gäng och kollar in fritidsresor samtidigt. Älskar de härliga färgerna, de lyxiga materialen och exklusiviteten som phax swimwear ger.

DK adrian

Untitled #77
Klänning DK adrian 299:-, Bikbok
 
Jag är inte mycket för klänningar. Och jag är inte mycket för trenden med peplumvolanger. Men denna klänning från Bikbok, så jävla snygg så jag dör lite.
 
Nu till nåt som gjort mig otroligt ledsen. Tidigare i veckan krashade min dator tack vare en trojan som letat sig genom virusskydd och brandväggar. Denna trojan har många fått och det har även stått om den i tidningen. Min kille lyckades starta datorn igen och jag paniksparade alla bilder och filer i mitt dropbox-konto. Så fabriksåterställning av datorn blev det av det. Och trodde naturligtvis att alla mina bilder franns på dropbox. Under veckan har det stått att över 1000 filer håller på att överföras till dropbox. Nu är överföringen färdig och inte en enda relevant bild finns. Meningslösa bilder jag googlat finns och gamla bilder men inte en enda från 2011 eller 2012. Alla resor jag gjort, till turkiet, gran canaria inkl min volontärresa till Tanzania. Min student och min bal. Alla andra äventyr jag hittat på. Allt är borta. Och det gör mig så förbannat ledsen att  jag till och med gråtit en skvätt. Jag känner mig tom.

Med tanke på diskussionen om abort hos Paula Uribe & bloggkommentatorerna

Med tanke på abortdiskussionerna hos Paula och bloggkommentatorerna kan jag väl likagärna dela med mig av mina åsikter om abort. Som ju är väldigt ovanligt i världen, framförallt i u-länderna och väldigt skamligt på många håll. Visste ni tex att man gör olagliga aborter i Chile. Oftast blir man sjuk och inlagd på sjukhus.Läkarna är skyldiga att anmäla om man gjort olaglig abort och kvinnan kan hamna i fängelse i tre år. Inklusive vid graviditet vid våldtäkt.
 
Här i Sverige har vi ju dock en någorlunda generös lagstiftning men själva synsättet är det ofta fel på. Att man skulle använda abort som ett preventivmedel, det tror jag inte. Kanske av ytterst få kvinnor används abort som preventivmedel(det finns ju alltid undantag) men då är det deras förhållningssätt till sin egna kropp man får lägga fokus på.

Jag var på en föreläsning när jag var 17 år gammal där en organisation som i det stora hela vill ta bort abortgräns och förbjuda abort överhuvudtaget (de sa att de ville att abortgränsen skulle läggas tidigare än vad den gör idag men det genomskådas rätt fort). Argumentet var "när blir ett foster egentligen ett liv". Jo, min åsikt är att det är helt individuellt. Är det en kvinna som får en planerad graviditet tror jag att fostret i många fall blir ett barn direkt i denne blivande mammans ögon. Däremot om det är en 14åring som blir oplanerat gravid och inte vet om man vill behålla barnet eller inte så är det nog en del av ens kropp länge, tills man tagit ett konkret beslut.

Men ett foster är ett foster sålänge den är i kvinnans mage. Det finns liksom inget att diskutera om. Däremot blir ett foster ett liv när man själv bestämt sig för att behålla barnet, så tror jag i alla fall många kvinnor känner sig när man blir gravid.

Detta ämne är nåt jag har stora åsikter om och jag tycker det är kvinnans rättighet att när som helst få göra abort på grund av att det är kvinnans kropp.  Inga myndigheter ska lagstifta om att man kan tvingas föda ett oönskat barn, det är bara synd om alla parter - om mamman som tvingas sig till ett föräldraskap innan hon känner sig redo, om barnet som var oönskat till världen...

Jag tycker att sålänge barnet är i mammans mage så kan man göra abort dvs tills dagen innan ens förlossnng. Om man föder sitt barn förtidigt - naturligtvis är det då ett barn, en människa värd att vårda att älska. Men i en helt annan kvinnas kropp kan ett barn växa i hennes mage och vara lika gammal som det barns om föddes för tidigt. Men kvinnan kan ändå göra abort.
 
Och att snacka om barnamord - det är inget mord sålänge barnet ligger i magen och då skiter jag blanka fan i om fostet sparkar, kan lyssna, blinka och har fullt utvecklade organ. End of diskussion.
Däremot är det barnmisshandel och kvinnomisshandel att tvinga en mamma att behålla sitt barn pga man kom på sin graviditet/hann inte ta ett beslut innan v 18.
 
och sen är det intressant att lyfta fram jämställdhetsfaktorn - det hade inte funnits abortgränser om det vore män som blivit gravida!

Ingen ska säga om man ska behålla sitt barn och ingen ska heller tvinga en att ta bort barnet. Det är kvinnans kropp det handlar om, naturligtvis ska man stå för sina konsekvenser och misstag men inga myndigheter ska tvinga en att föda ett oönskat barn till världen bara för att man gått över tiden.
Dessutom är abortgränsen tillräckligt slimmad redan, jag vet om och har hört talas om flera kvinnor och tjejer som varit så långt gångna att deras abort blivit ett fall för socialkontoret eller att de tvingats förlösa barnet. Dessa tjejer visste inte om att de var gravida förräns det var försent.
Om anledningen till detta är bortträngning, slarv med att titta efter tecken eller att man helt enkelt ignorerar faktum spelar ingen roll. Ens kropp är ens kropp, och allt i ens kropp tillhör en själv.

Jag tror inte heller att en abortgräns behövs,
förhoppningsvis överväger man mer noggrant att behålla barnet om det är långt gånget och förhoppningsvis tar man det beslut som är bäst för en själv och ens livssituation.

Dove älskar färg

Ni som följer mig på instagram(linnsanpinnsan heter jag där) har sett det gigantiska paketet som budades hem till mig för några dagar sedan. Ovan ser ni det mesta av innehållet.
 
Dove lanserar sin nya serie Colour care för färgat hår. Serien kommer ge både näring till håret samt behåller färgens lyster upp till tio veckor. Jag fick också ett gäng penslar, akrylfärg från Panduro, färgduk och andra målartillbehör. För att Dove älskar färg - Fyndigt!!

Lightnings

 
Jag testade att göra bilder med ljuslinjer på Londons gator när jag var där tidigare i höstas. Slutartid ca 10sek. Coola effekter. Ett helt godkänt resultat :)

Dagens höstiga outisfirre

|Snoddas - bikbok . Tröja - topshop london . Skor - Style by Tyra|
 
Såhär gosig går jag runt idag och njuter av att vara utvilad. Nu dags för babyshower hos en preggo-kompis. Skojigt! :)

Trött,förkyld och arbetsfullt

Hemma efter tolv timmars jobb inkl kvällsplanering. Sjukt trött, som sig bör, alltså. Väldigt förkyld är jag också. Väntar på min årliga bihåleinflamation.
 
Gårdagens samt dagens fritid spenderades framför datorn genom att kika på olika hud-och spaskolor.
Just nu lutar det mer på Elisabethskolan än Gildaskolan pga har läst att Gildaskolan ställer krav på extrem disciplin, att man får betyg i lydnad, att lärarna systematiskt bryter ner ens självförtroende samt att städningen är i det närmaste fanatisk. Elisabethskolan har jag dock inte hittat något negativt om alls. Än.
Nackdelen är att Elisabethskolan kostar 10 000:- mer samt att Gildaskolan har fler utbildningstimmar. annars är utbildningsinnehållet likvärdigt.
 
Bara lite tankar såhär på torsdagkvällen. Nu är det dags för en matbit sen sängen!

Nytt set lash extensions

Detta är en av mina nya set ögonfransförlängning jag gjort på sistonde. Använde 10mm fransar(något kortare än vad jag gjort tidigare) med det bästa resultatet hittills. Lite kladd och många fransar. tidsåtgången blev något längre än vanligt, ca 3,5 timma. Men med tanke på resultatet är det värt det. Nästa steg: fortsätta i samma stil men speeda upp arbetet något. Slutgiltliga mål är är göra ett set ögonfransar som är snyggt med många fransar på ca en timma. Men det dröjer väl en tid antar jag ;)

Förvirrad om utbildningar till hudterapeut

Som ni vet är jag under utbildning till lash stylist(ögonfransförlängning). Jag förväntas bli klar senast slutet av januari men räknar att bli färdig tidigare. Direkt efter det (eller kanske pararellt) hoppar jag på nagelterapeututbildning med gel som material. I nagelutbildningen jag valt kommer jag även att bli spamanikyrist och spapedikyrist samt jobba med CND. Ett av de bästa,största och kändaste nagelmärkena i världen.
 
Utbildningarna ovan vet jag vad jag kan räkna med. Tidsåtgång, pris, skola mm. Efter nagelutbildningen (som jag räknar bli klar med i sommar, beroende på när startdatum är) vill jag hoppa på en hud- och spaterapeututbildning, gärna så snart som möjligt. Men det känns som en djungel.
 
Jag var till en början inne på Ewas utbildning för naturkosmetisk hudvårds-och spaterapeut. Men har läst en mängd dåliga saker som skolan efter en enkel googling. Nu är jag tveksam. Axelssons var nästa skola. De börjar med ekologisk hudvårdsterapeut våren 2013 samt har spaterapeututbildningar. Då visar det sig  att båda utbildningarna är förlagda i Stockholm varav spautbildningen är på 10 veckor. Vad ska jag göra i Stockholm i tio veckor? Utan att känna någon och utan pojkvän? Kommer gå under av tristress, för att inte tala om vad det kostar att bo och äta i Stockholm i 2,5 månader.
Okej, därefter hittade jag Åre spa school. En dyr skola som (utöver mat och boendekostnader) kommer kosta över 80 000:- för att bli hud- och spaterapeut.
Gildaskolan har jag varit inne på en tid, man blir medlemi SHR samt får cidescodiplom (som är prestigefullt och internationellt) efter avslutad utbildning. Utbildningen kostar över 80 000 :- vilket är snuskigt mycket pengar. Men det får väl kosta det då, tänker jag. Jag har ju sparpengar och får väl leva snålt i ett år? Problemet är att man går 100% i skolan i 12 månader utan en chans till extrajobb eller annat sätt att få in pengar vid sidan av studierna. Det innebär att man går utan inkomst under ett års tid men har hyra, mat, telefon, gymkort, busskort samt andra utgifter att betala. Jag är förvirrad och rent ut  sagt ledsen över att det ska vara så krångligt.
 
Är det någon av er som har tips på skolor jag ännu inte hittat? Jag bryr mig egentligen inte om skolan ger medlemsskap i cidesco eller shr sålänge det är en bra utbildning inom hud-och spaterapeut. Helst en distanskurs så man samtidigt kan jobba hemifrån och ha en inkomst...

Vi har det renaste vattnet i världen men överkonsumera sockrad läsk. Var ligger logiken i det?!

Okej, socker leder till att man blir fet, lat, speedad, får ruttna tänder och även sjukdomar som diabetes,  uatism/asperber, damp/adhd, allergier, alzheimers mm. Med detta i åtanke är det synnerligen märkligt att så många svenskar dricker läsk eller annan sockrad dricka till varje jävla måltid (som saft, juice, lättdryck...).
 
Och något som saknar all logik i ovanstående sammanhang är ju att vi har världens renaste vatten. Som vi diskar med, duschar med, spolar våra toaletter med. Men inte fan duger det att dricka? Varför?! För att det smakar illa tycker vissa - BULL FUCKING SHIT. Det är väl bara att dricka det där jävla vattnet istället för att spendera extrema summor pengar på läsk (=rent gift som är totalt ohälsosamt utan några fördelar).
 
Vissa dietister daltar med dessa vattenhatare och säger att "jo men du kan väl kolsyra vattnet? Lägga i en citronskiva eller lite gurka". Sluta dalta med själviska personer som hatar sig själva(och tydligen sina barn eftersom de låter barnens mjölktänder ruttna bort innan de tappat dom!). Drick vattnet som är helt rent från kranen, ta i en isbit om det är ljummet och sluta klaga! Tyckte du om vin första gången du smakade det? Eller kaffe? Tycker du om det nu? Precis, vissa saker får man helt enkelt lära sig att tycka om oavsett om man vill eller inte. Dessutom - vad skadar det dig om du måste dricka någonting du inte är riktigt förtjust i?! Troligtvis skadas du inte på något sätt överhuvudtaget.
 
Fan, i större delen av världen har man inte ens tillgång till rent vatten utan måste köpa vatten ur flaska. För att inte tala om många av världens u-länder. Där man behöver gå kilometer efter kilometer för att få tag på en brunn med smutsigt vatten som kan ge kolera, tyfoid, amöbor eller annat äckel. Där de dör av uttorkning eller av vattenburna sjukdomar.
 
Visst, somliga tycker att det bara handlar om vatten. Men det handlar om både ens hälsa, världens miljö(ni vet, plastflaskorna), bry sig om sin omvärld och ta vara på det man har. Tankar som många ohälsosamma läskdrickare inte har. Alls.

Vägra frysa om dina händer! Vägra sluta knappa på din telefon!

 
Untitled #76

Låt denna höst och vinter vara den du inte fryser om händerna tack vare touchvantar. Touchvantarna ovan hittar du här och de finns i fler färger och modeller än kollaget ovan. Jag har själv investerat i ett gäng fingervantar med touchfingrar och det är super. Ja, om telefonen ringer, du vill byta låt, skicka ett sms medan du väntar på bussen utan att frysa ihjäl dina fingrar,menar jag. Höstens bästa(och billigate) investering. Utan protest!

Min moodboard/visionboard

 
Det är bra att göra moodboards ibland för att få en koll på vad som egentligen är viktigt och att prioritera i ens liv. Jag kom fram till att ett fint hem, inre frid, resor, lycka, kärlek och karriär är det jag tycker är viktigast just nu. Konserter får vara med på ett hörn, likaså pengar (jag skulle vilja ha pengar i överflöd men det är ändå lågprioriterat), fred på jorden och en kämpan för afrikanska barn får också vara med på ett hörn. Det tar inte upp hela min vakna tid som det gjorde för några år sedan, men finns ändå nånstans inom mig. Ett fadderbarn(som jag precis ansökt om) får vara det lilla jag gör, just nu.. Jag vill även bli en bättre fotograf, äta hälsosam mat och tycka att det är roligt att löpträna. Samt skaffa mig fler tatueringar.
 
Genom sin moodboard,eller visionboard, får jag lättare att prioritera mina val samt göra en vision om den jag är och hur jag vill vara.Och framförallt hur jag ska komma dit.
 
Vad ska finnas på din visionboard?

Dags att ta tag i träningen

Världens skönaste träningsbyxor från Gina Tricot
Vissa saker går inte att blunda för trots att man vill. Som sin kassa fysiska kapacitet till exempel. Jag har en god kondition men icke-existerande muskelmassa i samtliga av mina muskler. Jag försöker förtränga det för även om jag tycker träning är roligt så gör det ont, det tar tid och är sjukt jobbigt. Och ja, jag är väl en rätt lat jävel när allt kommer till kritan. Hehe.
Det blir extra påtagligt att jag inte har tillräckligt med muskler i min kropp nu när jag dels jobbar i förskola med att lyfta barn och böja mig ner på golvet flera gånger om dagen och dels gör ögonfransförlängningar vilket innebär total fixering av axlar,rygg och nacke i flera timmar.
 
Så nu har jag gjort slag i saken. Jag har köpt mig ett gymkort på Sportlife. Denna gången ett månadsabonemang (förr har jag köpt tex ett 6 månaderskort, tränat intensivt i ett halvår och sen lagt av) på Sportlife. Spinning, body balance, body pump och mrl är min grej. Så de passen ska jag köra.
Dessutom har jag gjort ett schema för rygg och axlar som tar ca 30 minuter och tänker att jag kan göra axel och ryggpasset innan mitt "riktigt" träningspass.
 
Visste ni förresten att Gina tricot säljer träningskläder? Jag köpte dessa snygga träningsbyxor för ett tag sedan och de är världens skönaste. Tips,tips,tips.

En fredagkväll som den ska vara

 
Denna veckan har varit jobbig på arbetsfronten. Jag vet inte varför, eftersom arbetsbördan varit densamma om inte lugnare. Måste varit att vi ställde om klockan i söndags då jag inte alls vant mig än.
 
Jag intalar mig själv varje år att jag ska ta tillvara på hösten och vintern men det finns ju inget att göra - utgångar är det för kallt för, uteserveringarna stängt. Jo, mysiga fikor går ju om man vill vänta på en buss huttrandes i kylan påväg hem. Det går fasen inte ens att fota normalt längre på grund av mörkret.
 
Nåja, denna fredagkväll ska bli det man behöver på hösten, nämligen full av mys! Nya Elle interiör, x-factor på tv, mysig pojkvän vid sin sida och taccos på bordet. Mysfredag <3