Andra sätt att tvätta håret på utan schampo

Det finns flera olika sätt än balsammetoden att tvätta håret på utan att använda schampo. Nedan kommer några exempel. Jag har dock inte testat någon utav dessa metoder så kan inte ge min åsikt om dessa (BM däremot, är helt outstanding!)

Bikarbonatmetoden 1-3 tsk bikarbonat blandas med vatten och masserar noggrant in i håret och hårbotten. Låt det sitta i håret i några minuter. Antingen blandar man 1-3 tsk bikarbonat i lite vatten så det blir en ”sörja” eller löser upp bikarbonaten helt i vatten och sköljer över håret. Efter några minuters verkan sköljer man håret noggrant. Avsluta gärna med efterbehandling för att neutralisera phbalansen. Efterbehandlingen: 0,5 dl äppelcidervinäger, 5 dl vatten. Doppa håret i eferbehandlingen eller skölj håret med den. Doften av äppelcidervinäger försvinner när håret torkat(annars kan man använda 1tsk citronsaft istället för äppelcidervinäger. Det ger samma effekt)

CBS 1 msk balsam, 0.5-1 tsk bikarbonat. Blanda ingredienserna och späd ut med vatten. Massera hårbotten och låt sitta. Skölj därefter noggrant. Gör efterbehandling (se ovan)

Honungsmetoden några matskedar honung, 1-2 dl vatten. Koka vatten och låt svalna. Rör ner 1-2 msk honung och rör tills smeten löst sig. Häll över håret, massera noggrant, låt verka en stund och skölj noggrant med varmt vatten.

Äggmetoden ägg har använts länge inom hårvård. 1-2 ägg (endast äggvitan om du har fett hår, endast äggulan om du har torrt hår). Skaka i en flaska tillsammans med en skvätt honung. Massera noggrant in i hårbotten. Låt sitta i tio minuter och skölj ur med svalt vatten.

 

 

Kombinera gärna din nopooschampometod med regelbunda hårmasker/inpackningar. Dessa inpackningar kan man göra själv. Här kommer några tips:

Avokadomask (ger näring och glans)

3 små mogna avocador
1 tsk avocadoolja
1 tsk honung

Dela avokadorna på mitten och mosa med gaffel till en smet. Häll i olja och honung och blanda väl. Massera in inpackningen i håret, koncentrera dig på topparna. Täck håret med en plastpåse och linda runt en varm handduk.

Skölj ur med ljummet vatten efter 30 minuter.

Hot Oil Treatment
3 msk olivolja
3 msk rapsolja

Häll oljorna i ett mikrovågssäkert kärl. Blanda ordentligt, ställ kärlet i mikrovågsugnen och värm tills oljeblandningen är varm.

Låt blandningen vila några minuter, och ta sedan lite olja mellan handflatorna och applicera oljan noggrant i håret. Börja i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna.

När du har oljat in håret, vira en varm handduk kring det och låt det sitta i 30 minuter. Tvätta sedan ur oljan.

 

Inpackning för skadat/slitet/behandlat hår
1 st ägg
1 tsk honung
1 msk avokadoolja
15 droppar eterisk rosmarinolja
3 msk extra virgin olivolja
1 msk äppelcidervinäger

Vispa ihop ägget och honungen och tillsätt sedan avokado- och rosmarinoljorna. Värm olivoljan.
Mätta håret med varm olivolja, täck med en plastpåse och linda sedan in i en varm handduk i 20 min.

Massera därefter in oljeblandningen i håret med fingertopparna. Massera hårbotten på hjässan, bakhuvudet och tinningarna med små cirkelrörelser. Dra lätt i håret över hela huvudet för att stimulera hårrötterna och slå lätt mot hårbotten med knuten hand. Skölj bort oljan med kallt vatten och tvätta håret (/SMT?).

Applicera ägg- och honungsblandningen i håret och kamma igenom det med en glestandad kam. Låt sitta i en minut. Skölj med varmt vatten och ta sista gången med vatten blandat med ÄCV.

 


Kommentarer
Postat av: Karin

Svar på hur man gör islatte: man mixar glass och mjölk och krossad is och häller i det i ett glas med kallt kaffe. Sen skummar man mjölk som man häller på allra sist. Du borde prova det, riktigt gott!!!!

2011-08-22 @ 13:23:59
URL: http://karhin.blogg.se/
Postat av: Sophia

Sv: Aa, haha ;)

2011-08-25 @ 07:42:34
URL: http://soophiiaaa.blogg.se/
Postat av: Ida

Tack för ett tydligt inlägg över olika tips! Blir så sugen på att prova, hah :)

2011-10-09 @ 23:05:56
URL: http://aidu.blogg.se/
Postat av: Lesly Valencia

Du har en jättebra blogg med många bra recept. Jag går också efter Noo poo metden och använder bara naturliga produkter. Men jag har inte testat bokarbonat än. Många säger att håret blir så torrt efter, men rent då. Både bra och inte.



Hade så bra

2011-10-13 @ 23:21:18
URL: http://leslita.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback