Färga håret och gå till frisör med BM?

Självklart ska man kunna färga håret och ha snygga frisyrer trots att man använder sig av balsammetoden. Det finns dock olika knep att ta till.


Jag färgade håret igår och jag gjorde det med en hemmafärgning från Schwartskopf. Den innehöll både SLS, SLES och en mängd parabener. Dock innehöll varken hårfärgen eller efterbehandllingen varken mineraloljor eller silikoner(vad jag kunde läsa av) vilket ändå gör produkten KLART godkänd eftersom man inte färgar håret speciellt ofta. Jag följde bruksanvisningen och avslutade med efterbehandling. Kommer dock att använda mitt sistaschampo följt av mitt godkända balsam vid nästa tvätt(allt för att undvika att få silikoner och annat i håret som inte tvättas bort med vanligt balsam)


Färgen ovan använde jag och den är fri från silikoner och mineraloljor. Använd dock ditt sistaschampo vid nästa hårtvätt!

När man är hos frisören vill man gärna få all lyx och behandling som man kan(hårtvätt, styling, skalpmassage mm)! Dock kan man naturligtvis ha funderingar på hur man ska ställa sig till detta. Ska man berätta för frisören om ens balsammetod och kanske komma in på en diskussion eller ska man strunta i det? Gör det du känner är rätt!! Ta med dig en flaska med ditt sistaschampo som frisören kan använda till ditt hår eller låt dig bli bortskämd med salongens väldoftande produkter och tvätta håret med sistaschampo när du kommer hem. Det är helt ditt eget val!


Kommentarer
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

sv; Aw tack så mycket! :)

2011-10-06 @ 14:34:10
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Jag har alltid färgat mitt hår själv, tills att syrran startade ett eget företag. Färgade håret på hennes salong för första gången för snart 2 veckor sen = helt frälst och jag återvänder inte till att färga själv! :)

2011-10-06 @ 15:21:00
URL: http://madeleinefroberg.blogg.se/
Postat av: Tette

Aha hur var det på jobbet då? :) Låter som en bra kväll ändå. Jadu, jag ska inte göra så mycket faktiskt. Tvätta, film, prata med pojkvännen och ja laga middag. Sen slöa mest :P

2011-10-06 @ 16:37:27
URL: http://misskekke.blogg.se/
Postat av: MMEELI.SE / rödhårigt bohofreak

sv: Hej! Då min mail strular svarar jag här. Jag vill gärna vara med, det låter superkul! :) Ska dock ta bättre och snyggare outfitbilder i framtiden kan jag ju lova, så kan skicka över dem till dig? Jag vill gärna ha mer info iallafall, låter som en rolig idé detta! ;)

KRAMAR

2011-10-06 @ 17:17:52
URL: http://mmeeli.se
Postat av: HANNA

sv: okej ;) hur har dagen vart än så länge?

2011-10-06 @ 17:22:32
URL: http://hannalovisasol.se
Postat av: aagnes

haha, ja! :), men tack :)

2011-10-06 @ 20:11:57
URL: http://anderssonnn.blogg.se/
Postat av: M

Jag färgar inte själv hemma efter en misslyckad gång ifjol, men har istället börjat gå till en ekologisk frisör - jösses sån skillnad. Helt underbart att komma därifrån!

2011-10-09 @ 21:55:32
URL: http://traningpag.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback