Balsammetodens fördomar för okunniga

 
tjenis!
Få saker blir jag så upprörd över som när folk ska ifrågasätta andra människors val till en medveten livsstil utan att själva reflekterat över varför de gör som de gör.
 
Häromdagen "kom Kenza ut" med att hon skulle börja använda balsammetoden (hur fucking ra för det!) Varpå för-stå-sig-påare som använder loreals anti breakage och clinique och tror att de ger sin hud och hår en tjänst genom dyra frisörprodukter utan att veta ett skit tror sig veta - just - ett skit och bara skriver massor av dumt.
 
Det jag är rädd för är att skeptiker tittar i kommentarsfältet, tror att BM är skit och därmed inte vågar testa.
 
 
Därför har jag tagit fasta på vissa motargument (och förhoppningsvis totalkrossat dessa) nedan.
 
Schampon från ICA osv gör håret torrare pga att de är utspädda.
Hår blir inte torrt av vatten, hår slits av produkter som finns i schampon. Bovarna är frisörschampon då du förväntar dig ett bättre reslutat på ditt hår pga att du lägger en stor peng på dessa schampon. Därför innehåller de mer skit för att  lura dig att tro att du får en bättre hårkvalitet av frisörprodukterna
 
Varför inte bara använda ekologiska schampon och balsam?
klart man kan. Valet är väl fritt? Dock tvivlar jag på att alla som kör dessa argument själva tvålar in håret med ekologiska schampon. Där är det nog head & shoulders som regerar, är min gissning.
Balsammetoden innehåller färre produkter än "schampo & balsammetoden". Samt så är det svårt att bli av med alla äckliga ingredienser från schampon även i ett ekologiskt sådant. Dessutom har man överlag svårare att rengöra håret med dessa schampon iom att de inte skummar samt är odryga. Och framförallt är det ekonomiskt att köra med balsammetoden.
Vill du hellre köra med ekologiska hårprodukter? BRA! då har du gjort ett medvetet val som passar din livsstil och plånbok.
 
Balsam rengör inte fett
För det första innehåller balsam massor av starka rengöringsingredienser som även finns i schampo(dock inte i lika stor mängd). Däremot måste man tvätta bort allt silikoner mm som krävet SLS/SLES med ett sistaschampo
 
Balsam tar inte bort avgaset, svett etc
Jo, det gör det. Men upplever du att håret inte blir riktigt rent: tvätta håret med ditt sista schampo, skölj ur, upprepa, sätt i ditt balsam och avsluta med några droppar ekologisk olja i topparna så är du fit for fight igen.
 
Min frisör säger att BM är skit
din frisör har gått en lång och gedigen utbildning som fokuserat i stora drag av total hjärntvätt av den blivande frisören. Frisören har lärt sig att frisörprodukter är det enda rätta och icaprodukter är skit. Frisören tjänar pengar på att du köper produkter med en hög andel silikoner och annat som gör att ditt hår ser friskt ut istället för att köpa de med mer vatten och mindre skadliga ämnen på ICA (dock måste tilläggas att vissa frisörschampon är bra och de flesta icaprodukter är ren skit.)
 
Vi har blivit hjärntvättade att dyrare produkter = bättre kvalitet. Det stämmer inte alltid och vad gäller skönhetprodukter stämmer det sällan. Du blir hjärntvättad att SEBASTIAN, Loreal anti breakage och andra typiska frisörmärken är de som är bra för ditt hår. Att du ser ett bra resultat gör ju det hela ännu värre,tyvärr, eftersom du luras över att ditt hår blivit bättre fast håret är i oförändrat tillstånd.
 
mitt hår blev torrt och smutsigt
kör sistaschampot en runda till, byt till annat godkänt balsam, gnugga hårbotten noggrannare(din late jävel som bara gör ett halvhjärtat försök för att sedan säga att det bara är skit. Det är du som är skit!) och skölj håret längre(engagera dig lite för fan annars behöver du inte ens börja från början!). Är håret torrt applicerar du två droppar ren arganolja i hårtopparna.
 
Förövrigt ser ni min ilska kommentar jag skickade i kenzas kommentarsfält nedan:

för folk som är skeptiska. schampot är ett påfund för att vi moderna människor i västvärlden har skapas oss ett behov att använda schampo. schampo innehåller bara skit som torkar ut håret, föroernar naturen och kostar massor av pengar.

Godkända balsan innehåller mildare ingredienser utan mineraloljor, silikoner, sulfter, parabener och alkohler mm. Mycket bättre för kropp och miljö.

Balsam innehåller rebgörande ingreduenser varför det funkar utmärkt att använda balsam som tvättmetod genom att gnugga i hårbotten noggrannt samt skölja ur det ur håret rikligt.

Ni ovan som skrivit att ert hår har blivit fetare har gjort alla fel man kan göra. 7
nr 1. olika balsam funkar på olika personer. byt till ett lättare balsam om ditt hår blivit fett tex
nr 2. eftersomkroppen från ca ett års ålder ständigt blir av med det naturliga fettlagret i hårbotten (tack vare giftiga äckliga schampon som ger permanenta ögonskador på spädbarn) kan det ta en tid för kroppen att vänja sig att göra fettproduktionen i hårbotten normal igen
nr 3. blir håret fett för snabbt så gnugga håret i hårbotten ännu mer. I tio minuter om det ska vara så. Samt skölj skölj skölj håret noggrant i vattnet.
nr 4. är du torr i hårlängderna använder du en vegetabilisk olja som tex jojobaolja (varför köpa inpackning med jojobaextrakt som innehåller 1% jojobaolja istället för ren jojobaolja till samma pris?)
nr 5. ni som ”har fått” fett och torrt hår har gått på hela skiten om vad världens hårvårdsmärken vill. Nämligen att tro att den kvalitet din hår får att dina dyra frisörprodukjter är den rätta. Det är helt fel! Genom att tvätta bort att rester från silikoner och mineraloljor och börja med BM kommer du se din egen hårkvalitet hur den egentligen är. Vilket ofta för oss svenskar är platt och torrt hår. Fixa det genom volumaster för volym och olja i hårtopparna.

Tack Kenza för att du kommer få flera hundratusen tjejer att prova balsammetoden och förhoppningsvis i längden spinna vidare på naturlig skönhetsvård vilket gör världen bättre, folk mer miljömedvetna och hälsosammare!
 
 
Har du andra argument som talar mot BM eller har du svårt att ge svar på tal när du får motargument av omedvetna varelser som bara bryr sig om sin iphone och suparcharterresor? Sänd dom i kommentarsfältet så ska jag krossa arguemnten, ett efter ett. jag lovar1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback