Vad är alla hudvårdsprodukter bra för?

Att hitta bra hudvård är en riktig djungel. Full med massor av serum, trestegsserier, ansiktsmasker... Varför ska man använda alla produkter? Och gör de egentligen nån nytta? Jag klarar ut begreppen :)

Rengöring
Rengöring tar bort smuts och makeup samt återfuktar och vårdar hyn, till skillnad från tvål som täppel till porerna och torkar ut huden. Rengör man inte ansiktet kan man få utslag, rodnader och finnar för att bara nämna några av de saker man kan råka ut för. Att rengöra ansiktet varje kväll, oavsett om man har sminkat sig eller inte, är en bra tumregel. Det finns rengöringscreme, gele och mjök som är avsedda för olika hudtyper.
Rengöringsmjölk från Optimals, Oriflame

Ansiktsvatten
Tar bort de sista spåren av smuts, makeuprester och rengöringsrester. Förbereder huden för efterföljande cremer samt återställer ph-balansen i huden. Dessutom fräschar ansiktsvatten upp ansiktet. Använd ansiktsvatten efter rengöringen. Du kan även använda den på morgonen för at fräscha upp ansiktet.
ansiktsvatten från Optimals Balance, Oriflame

Dagcreme
Återfuktar och bekämpar ålderstecken. Hjälper till att skydda huden mot dagens alla påfrestningar (AC, kyla, blåst, solsken osv.) Använd gärna en dagcreme med solskyddsfaktor :)
Dagcreme med spf från Natural skincare, Oriflame

Nattcreme
Är fetare än dagcreme och innehåller massor av nyttiga ämnen eftersom att det är på natten som kroppen har en chans att återhämta sig.
Nattcreme från Optimals Nutricalm, Oriflame

Ögoncreme
Ögonområdet har 15 så tunn hy som resten av ansiktet. Det är oftast där trötthets/stress/ålderstecken syns. Ögoncreme är speciellt anpassad för ögonens ömtåliga område (ofta har den även en kylande effekt som reducerar mörka ringar). Använd endast ögoncremen under ögonen, aldrig på ögonlocken!
Ögoncreme med kylande effekt från Aloe vera, Oriflame

Serum
Serum appliceras innan dag- eller nattcremen. Serumet går ner på djupet i huden och förstärker effekten av cremerna man har i efteråt.
Serumkapslar från Optimals radiance energy, Oriflame

Ansiktsskrubb
Ansiktsskrubb hjälper till att avlägsna döda hudceller vilket gör att hyn blir spänstigare och livligare. Döda hudceller kan "stoppa" ansiktsprodukter från att gå ner på djupet. Dessutom förnyar sig huden lättare. Skrubba ansiktet en till två gånger i veckan.

Ansiktsskrubb från Swedish Spa, Oriflame

Engångskapslar
Engångskapslar garanterar maximal renlighet och effekt, kapslar innehåller massor av vitaminer och näringsämnen som gör huden fastare och mer strålande. Engångskapslar innehåller oftast ansiktsserum.

Ansiktsmask
Ansiktsmasker gör det lättare för hyn att tillgodogöra sig de andra produkterna. Dessutom är det en intensivkur som ger snabbt resultat direkt! Det finns olika slags ansiktsmasker beroende på hudtyp. Använd en till två gånger i veckan.
Ansiktsmask med bla vitt te från Pure nature organics, Oriflame

Fotnot: I inlägget har jag givit exempel på produkter som endast finns i Oriflames sortiment, men alla sortsers produkter finns i de flesta större hudvårdsmärken i olika prisklasser.



Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback