The body shop - så bra egentligen?

Jag hittade ett suveränt inlägg från bloggen Hälsogudinnan där hon granskar Body shops produkter. De flestas uppfattning om The Body Shop är väl att de ska vara hudvänliga och djurvänliga, men så är tyvärr inte riktigt fallet... Läs om allt nedan:



Är du en tjej/kvinna (eller kille) som helst väljer naturliga produkter för att vårda din hy, kanske du njuter av att tvätta dig med en vaniljdoftande duschkräm eller du kanske  smörjer in din kropp, noga med ett bodybutter i doften brazil nut. Dessa naturliga produkter som gör underverk för din hy, samtidigt som företaget är miljöns bästa vän, ja det är förstås Bodyshop jag syftar på!








Men vänta lite här... om vi tar BodyShops Body Butter Brazil Nut, den innehåller bland annat Cyclomethicone, B, som är ett syntetiskt silikon med dålig inverkan på miljön, 5 PEG-100 Stearage, B, ett ämen som  kan göra att huden släpper in skadliga ämnen och utvinns av cancerframkallande råvaror, Disodium EDTHA, H, ett fruktansvärt dåligt ämne ur miljösynpunkt. En produkt som alltså inte är särskilt bra för varken din hud eller för miljön.








Förknippar du BodyShop med naturliga och miljlövänliga produkter? I så fall antar jag att du även förknippar företaget Loréal som märket med ett naturligt innehåll? Eller du kanske inte kände till att Loréal köpte upp BodyShop år 2006 för närmare 1 miljard euro? Till Loréal hör föresten även märken som Biotherm, Giorgio Armani, Helena Rubbenstein, Kerastase, Lancome, Matrix, Redken och Sanoflore, alltså de ägs av samma företag.

Kommentarer
Postat av: M A R I A~ Make cupcakes not war~

- allt väl?

2011-08-19 @ 20:13:49
URL: http://typiisktmaria.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback