Vi har det renaste vattnet i världen men överkonsumera sockrad läsk. Var ligger logiken i det?!

Okej, socker leder till att man blir fet, lat, speedad, får ruttna tänder och även sjukdomar som diabetes,  uatism/asperber, damp/adhd, allergier, alzheimers mm. Med detta i åtanke är det synnerligen märkligt att så många svenskar dricker läsk eller annan sockrad dricka till varje jävla måltid (som saft, juice, lättdryck...).
 
Och något som saknar all logik i ovanstående sammanhang är ju att vi har världens renaste vatten. Som vi diskar med, duschar med, spolar våra toaletter med. Men inte fan duger det att dricka? Varför?! För att det smakar illa tycker vissa - BULL FUCKING SHIT. Det är väl bara att dricka det där jävla vattnet istället för att spendera extrema summor pengar på läsk (=rent gift som är totalt ohälsosamt utan några fördelar).
 
Vissa dietister daltar med dessa vattenhatare och säger att "jo men du kan väl kolsyra vattnet? Lägga i en citronskiva eller lite gurka". Sluta dalta med själviska personer som hatar sig själva(och tydligen sina barn eftersom de låter barnens mjölktänder ruttna bort innan de tappat dom!). Drick vattnet som är helt rent från kranen, ta i en isbit om det är ljummet och sluta klaga! Tyckte du om vin första gången du smakade det? Eller kaffe? Tycker du om det nu? Precis, vissa saker får man helt enkelt lära sig att tycka om oavsett om man vill eller inte. Dessutom - vad skadar det dig om du måste dricka någonting du inte är riktigt förtjust i?! Troligtvis skadas du inte på något sätt överhuvudtaget.
 
Fan, i större delen av världen har man inte ens tillgång till rent vatten utan måste köpa vatten ur flaska. För att inte tala om många av världens u-länder. Där man behöver gå kilometer efter kilometer för att få tag på en brunn med smutsigt vatten som kan ge kolera, tyfoid, amöbor eller annat äckel. Där de dör av uttorkning eller av vattenburna sjukdomar.
 
Visst, somliga tycker att det bara handlar om vatten. Men det handlar om både ens hälsa, världens miljö(ni vet, plastflaskorna), bry sig om sin omvärld och ta vara på det man har. Tankar som många ohälsosamma läskdrickare inte har. Alls.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback