Här är hårvårdsmärkena som försöker ge ett fint yttre för att dölja ett fult inre

 
Wen - Innehåller allt som är förbudna ämnen inom nopoo. Tjänar miljoner på att folk vill vara medvetna men samtidigt inte orkar/kan läsa innehållsförteckningen på produkterna. Totalbojkotta! Borde brännas på bål!
 
 
Moroccan oil - Innehåller arganolja. Jag har en fråga: varför inte bara köpa ren arganolja för samma pris? Två droppar arganolja i hårtopparna ger samma effekt med mindre skit i håret.
 
ALTERNA - säljs hos frisören och har en lyxig stil och riktar sig till medvetna kunder. Marknadsför sig genom att säga att de är  "Fria från sulfater, parabener, syntetiska färgämnen, ftalater, natriumklorid, gluten, mineralolja, petrolatum & PABA.". Ser ni nåt de glömt i ingredienslistan? Just det, silikoner. Inte mindre än TRE olika icke vattenlösliga silikoner innehåller vissa av Alternas produkter. Vilket gör hela iden med att köpa dessa produkter totalt värdelöst.
 
Ett basic tips: markandsförs hårvårdsprodukter med att de inte innehåller en massa skit? Då innehåller de troligtvis nån liten bov som pajar ditt hår tio gånger om. godkända hårvårdsprodukter behöver inte skrika efter uppmärksamhet eller skryta om det. Hitta lista på godkända balsam hos lockig.se
Ett till basictips: marknadsför en hårvårdsprodukt med att de innehåller "aloe vera" "jojobaolja" "arganolja" eller annan säljbar ingrediens kan du ge dig på att  silikoner, mineraloljor,parfym kommer före den näringsrika ingrediensen i innehållsförteckningen Och ingrediensen kan vara så lite som 1% i den fullständiga formulan!. Nyckeregel: köp ren "aloe vera" "jojobaolja" "arganolja" eller vad det nu är som marknadsförs som huvudingrediens.

Kommentarer
Postat av: Ingrid - Mamma till Zelda

Båda de två översta har man ju sett massor med reklam för och särskilt Wen ska ju vara såå himla bra. Intressant att läsa att det faktiskt inte är det!

Svar: Wen är ett typiskt märke som marknadsför sig som god fast de inte är alls bättre än slitsamt shampo och balsam. Och det är skrämmande att man måste djupdyka och skaffa sig massor av information och kunskap för att få reda på hur det egentligen står till..

2012-10-29 @ 13:03:12
URL: http://p0llys.blogg.se
Postat av: Ida

Åh, sånt där gör en så sjukt irriterad! Man borde skicka boken Badskumt till alla brevlådor i Sverige ;P

Svar: ja och matrevolutionen kan man samtidigt läsa. Fruktansvärt hur skönhetsindustrin grundlurar oss enbart för ekonomiskt intresse!!

2012-10-29 @ 22:01:16
URL: http://aidu.blogg.se
Postat av: Gabbi

Snygg blogg du har och bra inlägg! =)

Svar: tack <3

2012-10-30 @ 15:45:08
URL: http://therescue.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback