Nyår

Gott nytt år allihopa!
Själv r jag sjuk, och jag vill bara vara hemma och dra täcket övr huvudet men ska istället ta en alvedon och gå på en nyårsfest... iaf ett tag. Kommer troligtvis hem innan tolv.

Men jag är som sagt sjukoch kommer däför inte orka blogga mer på några dagar.Så nu vet ni varför jag försvunnit!


Ha ett gott nytt år!!!


Akrylnaglar

Tjao!
Igår fick ajg ju manikyr. Har inte lagt upp någon bild för jag har inte tilgång till kamera just nu men det kommer snarast :)

Eftersom akrylnaglar kostar en del pengar tänkte jag berätta bästa sättet att få dom att hålla så länge som möjligt:

Utsätt inte händerna för onödigt mykcet vatten
Ta på topplack på naglarna och massera in lite nagelolja ungefär en gång om dagen
Pilla inte på naglarna för mycket
Försök att använda händerna på ett sätt så att du inte använder naglarna för mycket (övning ger färdighet!)
Bit inte på naglarna!
Fila inte och klipp inte dina akrylnaglar! Vill du bli av med dom så dränk en bommullstuss i aceton och ta på nageln.
Återfukta händer och nagelband ofta med hand- och nagelbandscreme (gärna flera gånger om dagen)

Trots att man är jätteförsiktig och sköter om sina naglar kan det ändå hända att de bryts av efter bara några veckor, men det är ganska individuellt. Tänk även på att akrylnaglar håller inte för alltid. oavsett om man betalat tusenlappar för dom. Naglarna behöver göras iordning hos en manikyrist med jämna mellanrum om man vill fortsätta ha akrylnaglar.


Akrylnaglar är utmärkt att använda om man vill vara extra fin till nyår, bröllop. bal etc. men är lika fint till vardags! Dessutom är det extra bra för oss som har tunna och sköra naglar som skivar sig lätt - men akrylnaglar blir de riktiga naglarna lite starkare och tåligare.



Dagens outfit


Vit stickad bolero, svart löst sittande linne med mudd nertill, stentvättade jeansleggins.

Slänger upp en bild på de nya naglarna sen! :)

Vi ses!

Idag, måndag

godmorgon!
Ska nu ner och äta frukost, sen ska jag och en vän få manikyr - lyx. Det blir första gången för mig =) Tar 4,5timmar innan det är klart. Ikväll blir det 20årsfest. Lägger strax upp dagens outfit!


Vi ses!



Mellandagsshopping!



En svart tunika med mudd på nederdelen följde med hem från JC - den är min stil!


Nyårsblåsan följde med hem! Helt otippat kommer den från Carlings




Två fynd från Gina tricot. En alldeles för stor men ack så mysig grå stickad tröja och en lila kofta.


Och till sist en oversized t-shirt från Lindex (tror det är det första plagget från Lindex i min garderob.)

Tittade även på stövlar och nyårsskor. men hittade konstigt nog inga alls...


vi ses!

Dagens outfit


Svart tunika med paljetter, grönt långt linne, svarta ribbade strumpbyxor, svarta skinnstövlar med spänne

Idag har jag varit och spenderat pengar på mellandagsrean. Svinroligt, lagom mkt folk var det dessutom! Lägger upp mina fynd strax!


vi ses!



Lite choklad gör mig på glatt humör!



Att mysa till det mde lite lyxigare choklad är en riktig humörshöjare för min del! =)

Dagens outfit



blå/grön/turkos tunika, svarta lackleggins.

Har shoppat lite inredningsgrejer till mitt rum idag tillsammans med mormor och morfar. Jättehärligt :)

Nu ska jag spela nitendo 64 (roligare än alla de nya konsollerna) och äta godis!

Ha en trevlig lördagskväll!


Nyårsklänningar

Nu när julen är avklarad är det dags at få lite panik över vilken nyårsklänning man ska ha. Min ska vara svart(såklart!) och gärna med lite krås eller spets tillsammans med stilettklackar och silversmycken.


Klänningar från bikbok & nelly.se

Vilken är eran favorit?



För övrigt hade jag en väldigt trevlig jul och har under dagen idag varit på jakt efter en tv som skulle bli billigare under mellandagsrean - ¨kte runt i minst fyra affärer varav alla hade sålt slut tvapparaterna fem över tio (affären öppnade tio) kassa jävla ONOFF! Hur har er jul varit? :)


Vi ses!


Christmas outfit


Dagens outfit:
Stickad svart klänning - Victoria of Sweden
Stickad vit kofta - Mango
Lacktights - bikbok


Och julklapparna är inslagna med tillhörande rim och julhälsningar.

Sista inlägget för idag. Nu ska jag till släkten och fira jul.


Ha en riktigt god jul, så hörs vi i morgon!

Kram på er alla <3

Vem väljer ni?



Vem ser ni på i morgon? Anna anka eller kalle anka. Själv bojkottar jag Anna totalt och ser på Kalle som vanligt (dock aldrig sagt att jag inte kommer kolla på anna anka på tv3play senare =D)


God jul allihopa!!!

Missade "en sång för hemlösa"!

Attans, jag missade en sång för hemlösa som gick klockansju, trodde det gick klockan åtta! Men men, bara att gå in på tv3Play och titta =) ynd att jag inte kunde bidramed några kronor "/






Flera timmar senare...



NU: ansiktsmask, efter det: vörtbröd och julskinka - MUMS!


Storstädning på G


Bloggtips

En gammal vän till mig har en superbra blogg. Kolla in den! Jag lovar, du kommer inte ångra dig :D

Julstämning hittade hit tillslut



Dagen kommer spenderas med massor av julsysslor: storstädning, julbakning och paketinslagning (och lite julpyssel som ovan)


Ha en fin och snöig dag
Vi ses!


Nivea pure diamond



Nieva har startat en sminkkolektion som innehåller äkta diamantpuder med highlighter, ögonskugga, nagellack och läppstift. Det ger ett glittrigare och en piggare look - toppen att använda på nyår!


Helt däckad!

Hej! Förlåt att jag uppdaterar först nu, men vad kan man förvänta sig när man går upp klockan fem.

Tänkte passa på att mobilblogga på morgonen men hade glömt vilket nummer man skickar till så det sket sig :P
Har ju inventerat idag, gick hemifrån 20 över fem och kom hem igen halv två. Däckade direkt när jag kom hem och vaknade först nu. Men men, så är det.

Idag har några släktingar kommit hit som ska sova över här och fira jul ihop. Så får passa på att umgås lite med dom sen :)  

En ensam bil svischade förbi på den annars trafikerade vägen, endast två fönster lyste från hyreshusen. Det kändes som att jag nästan var ensam på jorden i morse när jag gick hemifrån!


Happy aquarium

Är det någon mer än jag som blivit helt tokberoende i spelet Happy Aquarium som finns på faceebook? För mycket av min tid går åt till att städa akvarium, mata mina fiskar, samla pengar till att köpa fler fiskar, träna mina fiskar och allt annat man kan göra!

Här ser ni mina akvarium (har faktiskt tre men kunde av nån anledning inte ladda in det tredje kortet...



Rip Brittany Murphy!



Sorgligt! Först Michael Jackson och nu Birttany Murphy. Jag tyckte hon var fantastisk skådis och älskade filmerna 8 mile och Just married. Sorgligt att hon nu har försvunnit. Men nåt jag inte förstår är varför media passar på att kasta skit på henne! Jag tycker det är så vidrigt, så äckligt, att utnyttja situationen så. Som ni ser på bilden ovan står det "32åringen magrare än någonsin på röda mattan", vad har det ens med saken att göra? Hon dog ju inte av svält, right?! Jag blir så frustrerad och bara undrar vart världen (eller de som styr median) är påväg!

Brittany Murphy, vila i frid!

Nu har äntligen snön lagt sig på marken även här!



Dock ingen speciellt djup snö men hoppas den stannar kvar över jul, så får jag se om barnasinnet väcks till liv och om det blir snögubbar och pulkaåkning för min del :)

Har precis kommit hem efter att ha varit och köpt de sista julklapparna, dregglat(nästan iaf) vid en disk full med chokladpraliner och ätit en sallad på Paprika. Nu sitter jag framför datorn med en handduk om mina axlar och en intensivverkande hårinpackning i håret som kommer få sitta där i drygt en timma innan jag sköljer ur den. Ni vet väl hur viktigt det är med hårinpackningar?



UPDATE: har nu sköljt ur inpackningen efter att den suttit i en timma och OMG vad mitt hår blev lent och lätt attt reda ut. Detta ska upprepas - OFTA!

Upp klockan fem i morgon!

I morgon blir det minsann ingen sovmorgon för mig inte.. Har ställt klockan på 04.55 och ska gå hemifrån tjugo ver fem i morgon bitti. Ingen tid för att fixa sig och sminka sig i morgon inte. Som jag skev i föregående inlägg ska jag inventera på nåt företagför att få in pengar till klasskassan och vi börjaromänskligt tidigt. Så ikväll komemr jag väl lägga mig vid tio - har nog inte lagt mig så tidigt på år och dar men det är väl smällar man får ta!



Måndag

Tjao! Fick hjärnsläpp förut, i morgon så ska jag jobba (börjar kvart i sju.. suck!), vi i klassen ska inventera för att få in pengar till klasskassan, men jag trodde det var flera dagar kvar. Så mitt humör blev genast lite smäre "7

well, well.. Vad händer idag då? Själv ska jag köpa de sista julklapparna och bara slappa så mycket som det går..


Vi hörs!!

Vad tycker vi egentligen om Lady gaga?

Lady gaga måste vara 2009års nya fenomen eller vad tycker ni?

Själv gillar jag hennes musik, den är riktigt svängig och skön. Men kläderna kan ju diskuteras, är det nyskapande mode eller bara... äckligt?






Ny partyväska



En liten söt svart partyväska med rosett från Indiska följde med hem idag. Perfekt att ha på fest nä man bara ska ha med sig mobil och pengar typ.

Iaf, måste berätta en lite lustig sak om denna. Gick in på Indiska för att kolla på julklapp till min mamma och såg denna väskan men tänkte att jag skulle gå tillbaka senare. Två timmar senare gick jag tillbaka till afären och kroken där väskorna hade hängt på var helt tom. Så jag frågade en personal om de fanns kvar och hon svarade att "nej de tog slut väldigt fort men den sista hänger på skyltdockan, den kan du få om du vill" så jag fick den allra sista. Pust, vilken tur! Det är sällan jag har sånt flyt faktiskt :)




Äntligen hemma med trötta fötter


Fjantar mig lite vid webkameran  :P

Har precis installerat om den, så var tvungen att testa den lite - ovan ser ni resultatet =D


Har storsshoppat julklappar och intagit föda på ett supergott crepescafe i Vasastan. Har nu bara två julklappar kvar innan jag är helt klar, men de ordnar jag snabbt i morgon :)

Kunde såklart inte motstå att köpa en liten julklapp till mig själv, lägger upp bild på det snart!

Och vad jag har gått idag, flera tusen steg, garanterat! Nu blir det att lägga fötterna i högläge och smörja in fötter och smalben med en "cooling foot gel"från Oriflame!

Vi ses!

Julklappsinhandling

Godmorgon!

Nu ska jag göra iordning mig och sedan ska jag och min syster till stan och köpa julklappar - vi har det som en tradition att göra det tillsammans varje år. Jag har faktiskt bara köpt en enda julklapp så jag har börjat få lite julklappspanik, men efter dagens slut borde allt vara i sin ordning :)


Vi hörs!

Ut i kylan!

Nu är det sju minusgrader här i Göteborg men jag ska ändå ut. Tillsammans med min pojkvän ska vi till jul på Liseberg. Men innan dess ska vi kolla in glasburen vid Storan - tre radiopratare sitter där i sju dagar och sju nätter utan mat och sänder radio och tv dygnet runt för att samla in pengar till kampen mot malaria. Håll utkik efter mig ;)





Godmorgon!

Blev en lång sovmorgon idag, men det är man värd första dagen på jullovet (och för det sista jullovet i mitt liv!) Ska väcka min älskling, gå en powerwalk i den härliga, frostiga kylan och äta nån god frukost av nåt slag - nåt förslag?


vi ses!

Nu har min favorittrend landat!

När framgångsrika kändisar har på sig nått visst klädesplag brukar jag klassa det som "inne", för att då är inte steget långt från att vi vanliga människor börjar använda det. Jag tror att många ser catwalks som att för vågat och att många av de outfits som visar där är allt för extrema. Därför blev jag mer än glad när jag såg att Blake Liverly, från Gossip Girl, bar ett par skor av det stuket som jag suktat efter i månader.





Djurmönstrade skor - Vad tycks?



Julavslutningsoutfit :D


grå och vitmönstrad tunika och svarta jeans med slitning samt spetsmönstrade strumpbyxor


Nu ska jag sminka mig, föna håret, äta frukost och slå in present. Allt det på en halvtimma! Sen ska jag dra till skolan där vi har julavslutning idag =D


ett minihemmaspa


Efter ansiktsskrubb från Swedish spa, återfiktande ansiktsmask från Pure nature och ansiktscreme från Estelle & Thild är jag fit for fight igen!



Blondinbellas Classified - hiss eller diss?



De tre ovanstående bilderna är några av de kläderna som blondinbella har i sin nya klädkollektion Classified som släpptes på bubbleroom.se nyligen.
Vad tycker ni om kläderna?

Själv tycker jag att det är för mycket bussiness woman och för lite nytänkande, det känns som att det finns hur många kopior som helst. Det är ju tidslösa plagg, men ganska tråkiga sådana tyvärr. Efter det som jag sett hittills kan jag säga att inga av plaggen är riktigt min stil, eller jo, möjligtvis klänningen, men man ka köpa en likadan i närmsta klädaffär. Tyvärr var Classified inte riktigt min kopp te.



Min julklappslista


Skönhetsprodukter från lush och Bodu Shop, armband från Humanity, Elsas mode, spikmatta, eau de toilette från Gucci, Digitalkamera med skäm på framsidan från Samsung.

En utresardag!

Pust! Har hållt på och rensat ut kläder, smink och skor i princip hela dagen idag! Och jag försökte vara rätt sträng och kritisk och valde att slänga hellre än att brra spara på sig - då kan jag ju shoppa med gott samvete sen ;)

Det bästa är ju om man försöker att rensa i garderoben varje säsongsstart och då passa på att lägga undn och ta fram säsongskläder (lägga undna stickade tröjor och ta fram tunikor och klänningar på sommaren tex.).

Det är bra att rensa ut på många sätt! Man får bättre överblick vad för kläder man äger och har, man har större chans att använda allt, man får en överblick vad det är man behöver och på så sätt får man en mer användbar garderob! Så från och med nu ska jag börja rensa i garderoben för varje säsong och skriva en lista på allt jag behöver köpa inför den säsongen. Gör det du också :)




Såhär såg golvet ut. En hög att slänga, en hög att spara och en kanskehög.

Lite av det sminket jag slängde, papperskorgen är helt full med smink!


Dagens outfit


Vit stickad tjocktröja och svarta stuprörsjeans blev det idag.



Dagens outfit



Svart tunika med paljetter vid rigningen, midjehög kjol i jeanslegginstyg, svarta ribbade strumpbyxor

Nu ska jag rusa till skolan. Ikväll blir det jul på liseberg, så vi får se hur mkt bloggande som hinns med idag! :)


Vi ses!

Nu är det dags för förkväll



Nu har jag varit duktig och pluggat. Ska belöna mig med att se förkväll, jag tror jagär lite tantig inombords för jag diggar det programmet starkt! Nästan så att jag inte vill boka in eftermiddagarna för att jag vill titta på detta ;)

Och efter det så blir det baddags!


Ska ni se på svenska hjältar ikväll?


Tjao!

Har precis kommit hem, har varit på körskolan och gjort riskettan - så nu har jag den avklarad :D

nu blir det plugg resten av dagen och får se om jag hittar på nåt annat senare :)


vi hörs!!

Läsarfråga

hej hej! jag har jättesvårt att komma igång med skolarbetet. skulle inte du kunna lägga upp lite pluggtips här så att man får lite inspiration och hjälp? :)


Hej!
Jag har länge haft en dålig studieteknik som inte passat mig samtigti som jag suttit vid datorn, med tv:n på och pratat i telefon samtidigt. Detta har gjort att ett tiominutersarbete har tagit timmar att göra och tiden bara flugit iväg.
Fär att komma igång med sitt skolarbete gäller det att vara effektiv med sin tid. Stäng av dator och tv och ge dig fan på att du ska plugga effektivt. Tänk att du bara ska plugga i en begränsad tid tex i två timmar, och sen har du ju flera timmar på dig att göra vad du vill.

Ha någon slags "mental träning" innan du ska börja plugga. Det blir inte roligare av att du tänker hur tråkigt och jobbigt det är att behöva sätta sig med skolböckerna direkt när man kommit hem från skolan. Vänd på dina tankar och tänk att "gör jag denna uppfiten får jag bättre betyg vilket gör att jag kommer in på den gymnasielinjen/högskolan/får det jobb som jag vill" eller vad som nu passar dig. Försök att tänka motiverande tankar. Ta gärna även någon minut där du sitter och blundar och tänker igenom att du gör ditt skolarbete och att det blir jättebra, tänk hur du lämnar in det till läraren och att du får tillbaka det med ett mvg i kanten.
Ät nåt litet innan du börjar (en frukt eller macka blir bra, blir du för mätt så är det jobbigt att koncentrera sig), kolla din mejl eller va det nu är du känner att du måste göra - men se till att inte fastna vid datorn! Skaffa dig nåt gott pluggsnacks, saltade och rostade cashewnötter är min favorit.

Och glöm inte att ta pauser. Men gör dom korta, annars tappar du lätt koncentrationen! Passa då på att hämta nåt att dricka, sträcka på dig, gå utanför dörren/balkongen och andas lite frisk luft, ta på dig lite mysigare kläder... Men återigen, se till att inte fastna vid datorn eller tvn!



Stickat och festklädd

MQ har just startat en kampanj med Laila Bagge & Niklas Wahlgren som man kommer kunna se nu under december månad. Personligen tycker jag det är lite roligt av MQ att fotografera kändisar tillsammans för att visa upp deras vintermode.



Det börjar med mysigt stickat och gosiga halsdukar...

...och avslutar året med snygga festkläder!

Vad tycker ni om MQs val av att ha Laila Bagge och Niklas Wahlgren som årets modeller?


Söndagens...


Pojkvänströja och jeansleggins


Måste först och främst faktiskt be om ursäkt för att jag inte uppdaterat på mer än en vecka, jag skäms, men har inte haft tid och faktiskt inte speciellt någon ork eller lust heller eftersom jag blir så himla trött av skolan. Men på fredag får jag jullov och då blir det oftare uppdateringar, det lovar jag :) Men tills dess har jag en hel del skolarbete så denna veckan ut blir det eventuellt rätt glest med bloginlägg också...


Iaf, idag är det lucia. Vad har ni hittat på? Själv tog jag mig en lång sovmorgon och en lång frukost hemma hos min kära. Tiden efter det har faktiskt spenderats med stallmys, hästuppvisningar, agility, luciatåg på häst och lussefika. Jag är ju ingen sån som brukar hänga i stallet direkt men följde med för systerns skull :)


En liten resume om vad som hänt i helgen: (detta nedan är mest för min skull, för att jag sa komma ihåg =D)
fredag: myskrök hos en klasskompis tillsammans med min kära pojkvän och kollade på idolfinalen (Erik vann, men jag höll på Calle!)
Lördag: åkte in till stan och strosade runt. På kvällen var det artonårsfest.

Dagens mysoutfit


Idag har jag nästan varit olagligt mysklädd i vit lång stickad kofta, svart linne, jeansleggins och uggs. Och med håret på sniskan ;)



Nu har vintern äntligen landat i Göteborg!


Man måste vara glad för det lilla :) trots att marken är tom på snö och att det termperaturen säkert kommer att flyga upp till massor av plusgrader blev jag glad över synen jag fick när jag titade ut i morse. Fullt av frost som täckte träden och ett vackert snölandskap bredde ut sig (nåja..). Framåt dagen försvann det vita förstås undan för undan men jag hoppas det kommer tillbaka!

Jag tycker egentligen ingenting vidare om vintern alls, det är kallt och halt och mörkt. Men dock så vill jag att årstiderna ska synas, att det inte ska regna igenom alla vintermånader utan att det är kallt och snö - för det är så det ska vara nu i början av december!


Dagens sminkpartyoutfit


Svart tröja med rosett fram och mörka stuprörsjeans

Har precis varvat ner lite efter en hektiskt dag. Har haft sminkparty nu under kvällen vilket gick bra, därför av min färglösa outfit - har nämligen fått tipset om att man ska ha enfärgad tröjor eftersom kundena kanske hellre fokuserar på det man har på sig än på det man säger. Är det sant elelr inte vet jag inte, men ajg vill göra vad jag kan för att få folk intresserade :)

Men det var roligt, det var med mamma och hennes vänner och jag passade på att lägga en make-updemo på henne samtidigt som jag berättade steg för steg vad jag gjorde.

Men denna dagen har varit rolig, nu ska jag ta och plugga lite. Är tre veckor kvar till jullovet och tills dess blir det bara en massa plugg, plugg och åter plugg!! Men snart är jag äntligen fri så jag får väl stå ut det sista =D


Vad har ni gjort idag?


Vill du beställa oriflameprodukter av mig? eller vill du börja sälja oriflames produkter själv? Vill du bläddra i den aktuella periodens katalog? Vill du veta mer om vad det innebär att arbeta med Oriflame? Hör av dig på mejl([email protected]) eller lämna en kommentar så kommer jag hjälpa dig uppfylla dina önskemål så gott jag kan.


Två enkla steg till strålande fin och mjuk hy

Det är egentligen löjligt lätt att få en fin hy och man behöver inte speciellt många produkter. Det enda man egentligen behöver är en bra veckorutin då man hinner göra allt man behöver.

Egentligen finns ju hur många olika varianter av hudvård som helst - ansiktsmasker, inpackningar... Men det enda som egentligen behöver göra är att skrubba kroppen regelbundet, för att skrubba bort alla döda hudceller och gammal hy och för att ta fram den nya, friska, strålande hyn och att sedan återfukta sig med återfuktningscreme efteråt för att bevara den strålande fräscha hyn längre.



Ansiktsskrubb, handskrubb, fotskrubb, kroppsskrubb. Jag brukar skrubba hela kroppen med ovanstående produkter drygt två gånger i veckan,



Handcreme, bodycreme, fotcreme, ansiktsmist, ansiktscreme, overnight handkur

Återfuktning är A och O, framförallt nu i den råa kylan på vintern! Ovanstående produkter använder jag. handcreme applicerar så fort jag får chansen, flera gånger om dagen!
body creme som jag applicerar på ben, armar och dekolage(stavning?) morgon, kväll och efter dusch,.
Jag använder även en fotcreme några gånger i veckan
Ansiksmister sprutar jag på ansiktet någon gång om dagen - den svalkar huden och låser in fukten
Ansiktscreme applicerar jag på varje kväll och efter dusch
och till sist har jag en extra fet handcreme som ger en dunderfuktkur på händerna varje natt.

Och mer än så behövs egentligen inte!