Lite tankar om matmissbruk och välgörenhet

Jobbar just nu på en förskola med egen mathantering och har jobbat i diverse olika storkök. Jag har sett vilka äckliga mängder mat man slänger varje dag - medan maten fortfarande är varm - för att det var maten som blev över.

Mängder med matbläck varje dag. En gång slängde jag ett helt bläck med pannkakor (inte en enda pannkaka hade tagits från bläcket!), idag slängdes två skålar potatismos och massor av korvar och tre skålar med orörd sallad som bara legat på matvagnen. Snitta ut det på alla skolor, förskolor, äldreboenden och andra ställen som äter i matsalar i hela Göteborg/västra götaland/Sverige.


När du går hem från krogen ligger ursvultna frusna människor på kartonger och sover, de ligger i din trappuppgång för lite värme, värmer sig på vintrarna med hembränt, säljer Faktum eller Situation Stockholm för att få lite pengar i egen ficka. Hela samhället har svikit dom på alla olika nivåer i alla instanser och de har definitivt inte mat för dagen.


Om man startar en organisation i skolor, förskolor och äldreboenden i Storgöteborg med omnejd. Efter avslutad måltid ställs all överbliven mat in i värmeskåp (eller kylen, men det kanske inte funkar med tanke på bakterier etc), man ringer organisationen och berättar om man har någon mat över. En bil kommer och hämtar all mat. Maten serveras på härbärgen, Stadmissionen och andr uppsamlingsplatser för hemlösa, missbrukare och utslagna för fem kronor

Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback