Skyltfönstret hos Gina Tricot



Att människor (framförallt tjejer, som har störst press) ska få se ut hur de vill sålänge man är hälsosam har diskuterats längre. Men då och då är det vissa företag som tar tre steg bak för varje steg fram olika medier har gjort. I detta fall Gina Tricot. Denna supersmala skyltdocka sett i ett skyltfönster i Gina Tricot gör att normen att revbenen ska synas och höftkulorna ska sticka ut kommer leva kvar ännu längre.

Dock aldrig sagt att människor som ser ut som denna skyltdocka inte ser ut så naturligt, nej, kolla bara in Victoria Törnegren eller mig för ett par år sedan. Självklart är det vanligt med naturligt smala och vackra tjejer men det är också vanligt med tjejer med stora rumpor, stora lår och bred mage utan markerande midja - även det en helt naturlig kroppsform. Men inte har man sett en sådan skyltdocka i ett av Gina Tricos skyltfönster? Nej, för där inkluderas bara vissa människor. Och kläderna faller ju inte lika fint på större människor...

Låt dig inte påverkas av att vara pinnsmal eller kurvig. Var ditt naturliga jag. Ät hälsosamt, träna regelbundet, gå ut i solen, shoppa snygga kläder, ta en fika på en uteservering, dansa hela natten lång i höga klackar, ut och res, se världen, borsta tänderna, le åt alla du möter, pussas och kramas så mycket du kan, var lycklig. På så sätt krossar vi alla kroppsideal och visar därmed att alla tjejer och kvinnor är vackra som vi är och framförallt att livet handlar om så mycket mer än att fixera sig vid sin fullt normala och otroligt vackrakropp! Oavsett om vi har storlek 24 i jeans eller 44. Oavsett om vi är en xs eller xl. Oavsett om vi har blont eller svart hår, bruna eller blå ögon, vit eller brun hy. Vi är alla vackra, och så jävla bra!!
Kram

Kommentarer
Postat av: ingrid - mamma till zelda

Otroligt bra skrivet!

2012-04-07 @ 11:51:58
URL: http://p0llys.blogg.se/
Postat av: neli

grymt bra skrivet!! och den där jävla dockan i skyltfönstret kan ta sig nånstans HAHA.

2012-04-07 @ 13:51:43
URL: http://iamsofashion.blogg.se/
Postat av: Julia (Fotoblogg)

Superbra inlägg :)



och hemskt att de använder den dockan!

2012-04-07 @ 14:33:24
URL: http://kindofjulia.blogg.se/
Postat av: Linnéa

jättebra inlägg!

alla är olika och det bör klädkedjor etc. uppmärksamma och visa mer! hur ofta ser vi en rundare tjej på bikinireklamer tex.? det finns minst lika många, ja mer kanske som inte har den "perfekta" (vem kom på detta ordet?) kroppen, men ändå är lika fin! nej, mer variation på kroppar bör finnas i kataloger etc.

Alla är vi fina!

2012-04-07 @ 22:18:45
URL: http://justliinnea.blogg.se/
Postat av: Sara

Sjukt bra skrivet hörru!! Håller med till hundra procent.

2012-04-08 @ 02:23:15
URL: http://sasssys.blogg.se/





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback