Kämpa för de svaga, reagera och agera!

Jag ramlade in på en blogg igår. En fruktansvärd blogg som handlar om ett par tjejer från Sverige som jobbat på ett barnhem och adoptionscenter i Indien. Där dessa ca 100 barn dagligen blivit utsatta för misshandel, både psykisk och fysisk och sexuella övergrepp.

Tjejerna till bloggen Lotusbarnen beskriver bland annat om en flicka med en sned fot. "Hon snubblade fram med skon hängades runt foten och la krokben på sig själv, föll framåtstupa och han precis få tillbaka balansen innan händerna tog emot i betongen. Bortgjord trippade hon barfota iväg efter sina vanliga skor. När hon kom tillbaka skulle hon med tårar i ögonen skulle hon än en gång bevisa att hon kunde gå. Hon gick några steg, släpandes med ena foten i marken. Mammu hånlog. " Flickan blev tvingat av "Mammu" att gå på en rak linje mitt framför ögonen på de andra barnen. Dagens förnedringsdos.

De beskriver en händelse om en pojke som lider av epilepsi samt har en svår brännskada i ansiktet vilket gör att han är lite långsammare än alla andra "När M blir slagen sa blir hans ögon helt tomma och han kryper ihop till en liten boll som ligger och kvider mellan slagen. Jag orkar inte se det här mer nu. Inte ett enda slag till. Jag är inte stark nog att hantera det här längre. Det ända jag vill är att skrika och slita i mig själv tills något gar sönder i mig istallet for i honom. Fattar de inte vad de gör med själarna? "


Detta är bara två händelser av alla händelser de skriver om i bloggen. Detta barnhem drivs bland annat av Svenska medel och av en adoptionsbyrå i Sverige som inte tar sitt ansvar och ser till att barnen lever i en bra miljö!
100 spädbarn trängs och slåss om två "mammor". Barnens utveckling både motorisk och intellektuell försenas drastiskt. På lotusbarnen beskriver de svenska tjejerna att vissa barn inte ger ifrån sig ett ljud trots att de är över ett år gamla. Om andra barn som visar att de vill ut ur spjälsängen för att kunna krypa och lära sig gå men ingen som bär upp dom. Om spädbarn som bajsar på golvet och tvingas rulla i sitt eget och andras bajs för att ingen torkat deras rumpa. Om att denna brist på hygien gjort att barnen lider av skabb och andra hudsjukdomar samt mask i magen.

De äldre barnen sover på betongsängar under den kalla vintern, vissa utan filtar och madrasser och de är kontakt förskylda och febriga.



De beundransvärda tjejerna i bloggen som vågar reagera och agera även på hemmaplan har försökt nå en rad berörda människor samt olika medier för att upplysa missförhållandena men med ljummet gensvar.
Vissa av barnen från detta barnhem adopteras till Sverige och Sverige har därför en stor del med detta barnhem att göra samt deras ekonomiska bistånd.



Låt oss reagera och agera. Besök bloggen, skriv om deras upplevelser i din egen blogg eller på Facebook. Kontakta olika medier, rädda barnen, uppdrag granskning. Vägra tiga när det är barn som lider!!!




Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback