Tävling!

Jag har kommit på att göra en tävling. Passa på att delta!

Tävlingen går till på följande sätt:
Det är inte svårt att gå med och tävla. Det du behöver göra är att lägga till mig på Bloglovin och skriva en kommentar i detta inlägg om att du lagt till mig. Och sen är du med och tävlar! En vinnare utnämns i morgon (1 juli) klockan 21.00

Priset:
Som en person vinner är ett helt inlägg tillägnad den människans blogg. Du får knåpa ihop en presentation och  bild (frivilligt) om din blogg som jag sedan lägger till i ett inlägg här.

OBS: Mina besökare varierar väldigt mycket dag till dag så därför går tävlingen igenom om det är minst fem som deltar. Det betyder att om du vill vinna så måste du sprida tävlingen till andra!


Så passa på, gå med och tävla nu!

Tävling avslutad!

Jag är en vinnare :D

Jag var med i en tävling som Gabbifreak anordnade där man kunde vinna ett silverhalsband. Och jag vann :D Grattis till mig!


Detta halsband är nu mitt!

Jag blev inspirerad och ska också anordna en tävling (en liten sådan) så titta in hit om några timmar för mer info om min tävling. Tipsa gärna andra sålänge.
Vi ses

Är du solberoende?

Läste i senaste numret av Glamour att UV-strålarna är beroendeframkallande.

Svara på frågorna nedan för att ta reda på om du är solberoende:
Har du känt att du borde minska på solandet eller använda mer skydd?
Har du blivit irriterad när någon ifrågasatt ditt solande?
Har du ljugot om hur mycket du solat?'
Är solande det första du tänker på när du vaknar?
Känner du att du "bara måste" sola om du inte gjort det underdagen?

Desto fler frågor du svarat ja på, desto större chans är att du är beroende av solen. Motionera istället för att nå samma välbefinnande och smörj in dig med brun-utan-sol som ger dig färg samt ha solskyddsfaktor när du solar.
Sola gärna, men sola med måtta.

För alla smarta tjejer vet att det inte är bra att vara beroende av någonting, ellerhur!?


Lägger du till mig, så lägger jag till dig

Det finns ju en himla smart hemsida som heter Bloglovin.se som de flesta bloggare och bloggerskor säkert hört talas om. Där kan man prenumerera på olika bloggar man tycker om. Många brukar fråga om man ska lägga till varandra på bloglovin och det vill jag gärna! Lägg till mig på bloglovin och informera det genom att skicka en kommentar så lägger jag till dig så fort jag sett!
Follow Beautyboxen

Några tips för ett friskt och fint hår


Halloj. Efter en hel dags stekande i solen ska jag skriva ett par hårtips till dig. Efter det så ska jag käka glass, mums.

Några av mina bästa hårtips:
Föna håret upp och ner för ökad volym
Häll i några droppar citrosaft i håret och sitt i solen. Citronsaft gör att håret bleks
Använd hårinpackning. När du har i hårinpackning så se till att håret är varmt genom att tex sitta ute i varmt väder eller  bastu.
Är du blondin? Ersätt ditt vanliga schampo med ett silverschampo som drar ut de gula pigmenten.
Gör huvudmassage genom att trycka fingertopparna med cirkulerande rörelser i hela hårbotten. Även nacken och bakom öronen. Blodcirkulationen ökar och håret blir blankare.
Utnyttja saltvattnet när du badar i havet! Blöt ner håret, kamma ut, rufsa till, spraya och du har kvällens partyhår! (det går lika bra att köpa saltvattenspray)
Glöm ej att fixera din frisyr med en lätt hårspray för längre hållbarhet.
De finaste lockarna får du genom att ha stora spolar i håret.
När du plattar, lockar eller fönar ditt hår. Glöm ej att använda en värmeprodukt.
Klipp håret cirka var sjätte månad för att undvika kluvna hårtoppar!

Vill ni dela med er av era bästa hårtips? Skriv en kommentar :)

Sveriges snyggaste tjej?



Improveme.se har utsett sveriges 99 snyggaste tjej. Malin åkerman (skådis) blev etta.
Vad tycker ni, är hon den snyggaste svenska tjejen eller ej?



Personligen tycker jag att Mini (på bilden), Marie Sernehold eller Elin Lanto skulle vinna.


Kolla in alla 99 här.

Make-up & hudvård i sommar

Här kommer en guide som jag har pysslar ihop där jag skriver mina tips om produkter att använda i sommar. Både på fest och på strand. Samt produkter man ska undvika att använda nu i sommar. Läs med nöje!

Perfekt att använda både på fest och strand nu i sommar:

På bilden: hårinlpackning med UVskydd från Sunsilk, Hårborttagningskräm från Veet, Återfuktande hudkräm från Vaseline, Solpuder från Isadora, knallrosa nagellack från Isadora

Hårinpackning med UV-skydd: skyddar håret mot solens strålar och gör håret mindre slitet och undviker att färgen bleks. Tips: använd även schampo och balsam med uv-skydd och använd hatt, keps eller skarf på huvudet för extra skydd på stranden
Hårborttagningskräm: rekomenderar jag då det håller länge och det är lätt att det blir ett jämt reslutat(med tex rakhyvel är det lätt att missa hår)
Hudkräm: återfuktar huden och gör solbrännan intensivare. Tips: använd fuktighetskräm som gradvis ger en tydligare solbränna.
Nagellack: på naglar och tånaglar är ett enkelt sätt att se fräschare ut. Tips: använd en stark färg på nagellacket som ger ilusion av brunare fötter och händer
Solpuder: appliceras på samma ställen som du har rouge plus lite på pannan och hakan för att göra att ansiktet ser brunare (och fräschare) ut.

Perfekt att använda på stranden:

På bilden: after sun från Aco, läppglans med uvskydd från Loreal, Vattenfast mascara från Maybelline

After sun: används efter att du varit på stranden för att svalka av och lugna huden om du bränt dig.
Läppglans med UV-skydd: skyddar mot uv-strålar samtidigt som du ser snyggare ut.
Vattenfast mascara: gör att ansiktet inte ser lika blekt ut och håller trots att du badat och svettats.

Perfekt på sommarfesterna:


På bilden: hudkräm med shimmereffekt från h&m, brun mascara på loreal, vit eyeliner,
läppglans med plumping effekt från Yves rocher, rosa och lila ögonskuggor från Italien

Hudkräm med shimmereffet: appliceras på armar och urigning. Din hud glänser i det svaga kvällsljuset. Tips: ett doftande hudlotion kan användas för att ersätta parfym
Brun mascara: ger ett mjukare intryck än vad svart mascara gör. Brun mascara gör att fokusen hamnar på din solbrända kropp istället för dina hårt sminkade ögon.
Vit eyeliner: användas innanför den nedre framsraden för att få en illusion av att ögonen är större och piggare
Läppglans med plumpingeffekt: för att göra läpparna fylligare
Rosa och lila ögonskugga: färgersom är heta nu i sommar att ha på ögonlocken! Tips: använd vilka korallfärger du vill på ögonlocken. Använd tre ögonskuggor där den ljusaste går upp till ögonbrynet, färgen mellan den ljusa och mörka läggs på hela ögonlocket och den mörkaste färgen läggs precis intill ögonfransarna

Bonus: styla håret med mousse som är volymgivande och som skyddar håret mot värme.

Big nono:s!


På bild: foundation från isadora, parfym på puma, deodorant från dove.

Foundation: gör att ansiktet ser kakigt ut. Dessutom svettas ansiktet mer med foundation vilket gör att de sitter dåligt. Foundation täpper till porerna och ökar risk för finnar och plitor (framförallt när det är varmt!) Undvik att använda foundation när det är varmt!
Parfym och deodorant: gör att man får eksem i form av röda fläckar där man tagit parfym och deodorant. Det kliar och svider. Undvik att använda parfymerade produkter i direkt solljus!


Hoppas denna guide var uppskattad!

Vi ses!


Vad det innebär att vara säljkonsulent inom Oriflame


jag är säljkonsulent i kosmetikföretaget Oriflame och tänkte i detta inlägg berätta mer om vad det innebär.



Hudvårdprodukter med blomster

Att vara säljkonsulent innebär att man har sin egen kundkrets att sälja produkterna till. Till sin hjälp har man kataloger med extrapriser i som kommer ut 18 ggr/år. Man kan arrangera sminkvisningar, öppet hus mm. Men även ge sina kunder en chans att bläddra i katalogen hemma i lugn och ro. Personligen sysslar jag mest med sminkvisningar då jag tycker det är det rolgaste sätett att möta sina kunder på.

Som medlem i Oriflame handlar det inte bara om att sälja produkter. Man får även ta del av massor av olika aktiviteter som nagel och handvårdskvällar, kickoffdagar, fotvårdskvällar med mera. Man deltar även i massor av tävlingar där man kan bland annat kan vinna resor, pengar och gratisprodukter. Dessutom så får man massor av utbildningar inom hudvård, make-up, kosttillskottsprodukter och mycket mycket mer. men oriflame innebär inte bara detta - när man säljer för 1000 kr. så får man en produkt som släpps två perioder senare. Det gör att man hinner prova produkten och därmed ge ärliga tips. Dessutom träffar man massor av nya vänner, man får själv tillgång till billiga produkter (för medlemmar kostar allt i sortimentet 20% mindre än för köpare), man ökar sina kunskaper inom kosmetik och hudvård samt att man (eller i alla fall jag) får syssla med någonting som jag har ett stort intresse av samtidigt som jag tjänar pengar!

oriflame har inget fuffelns för sig att man måste sälja för en speciell summa då man tjänar en viss procent av det man säljer för. Det innebär att säljer man för mindre i en period så tjänar man mindre under den perioden, tjänar man mer i nästa period så tjänar man alltså mer.
 Aloe veraserie.


Vill du beställa oriflameprodukter av mig? eller vill du börja sälja oriflames produkter själv? Skriv till mig på min mejl([email protected]) eller lämna en kommentar så kommer jag hjälpa dig för att uppfylla dina önskemål. Vill du bläddra i den aktuella periodens katalog? gå in på www.oriflame.se.



Mina kvällsysslor:


Plugga körkortsteori och läst boken "Min far hade en dröm" av Barack Obama

Samt ätit papaya.
Bästa sättet att äta papaya: Skär den i två delar genom att slära den på mitten, Gröp ut kärnorna och ät med sked. mums.

Michael Jackson - Vila i frid

Ingen har väl kunnat undgå att Michale Jackson "The king of pop" har dött?! Själv har jag aldrig lyssnat på honom speciellt mycket men hans låtar spelades alltid på discon och fester man varit på genom åren. Och jag uppmärksammade honom när han blev dömd för pedofileri (eller vad det var) för några år sedan.

Han dog av hjärtstillestånd inatt. Vad det berodde på är oklart men det är ju mycket tragiskt om jag får säga det själv!

Jag tror att det är först nu han fått frid i sitt liv. Då han udner sitt liv gjort massor av galna saker (färgat sig vit men gjort låten "it don't matter if you are black or white" men det finns nog en hel del naturluga orsaker till det - efter att ha levt i rampljuset från att man varit elva till femtio år går det inte att inte bli galen. Men nu, äntligen, har han fått frid och rätten till att bli lämnad ifred.


Michael Jakcson som soloartist   Michael Jakcson i bandet "Jackson 5"

För att läsa mer om nyheten:
http://nyheter.se.msn.com/noje/article.aspx?cp-documentid=148188028
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5436361.ab
http://www.expressen.se/noje/1.1620661/jag-fick-kyssa-honom-och-saga-farval


Vad har ni haft för relation till Míchael Jackson?

Att behålla brännan på bästa sätt

Halloj!
Jag har ett konstigt pigment som jag inte är unik om - jag bränner mig, det röda blir brunt och sedan försvinner min bruna färg efter löjligt kort tid (en vecka eller så).

Hit vill jag just nu, fast Sveriges väder iofs gott och väl under dessa dagar!

Så därför tänkte jag berätta om de bästa tipsen för att behålla den fina bruna färgen längre!

G
e huden en massa fukt! Smörj in huden med fuktighetskräm två gånger om dagen (morgon och kväll) Varför? När huden blir torr (vilket den blir av för mycket sol) så torkar den ut och flagnar. Det är det översta hudlagret som flagnar bort - dvs det hudlagret med brännan. Tips: smörj in ansiktet med en dagkräm på morgonen och en fet nattkräm på kvällen så att huden hinner bygga upp sig under natten.

T
räna! Träning gör tt blodcirkulationen sätts igång och huden får starkare lyster.

Skrubba huden(och ansiktet) med peelingkräm eller peelinghandske. Eller torrborsta huden med en torr frottéhandduk. Detta gör att döda hudceller går bort och den fina "nya" huden träder fram. Och det är ju bättre att brännan sätter sig på hude än på döda hudceller, ellerhur?!

Ett förebyggande tips är att se till att aldrig bränna sig. Det tar tid för huden att läka en röd hud och man får svårare att bli brun.

Få den perfekta stranddagen

Jag ber så hemst mycket om ursäkt för dagens otroligt dåliga uppdatering! Men som ni ser har vädret varit strålande och jag har haft en heldag med solande och badande(nåja). Tillsammans med vänner och pojkvän satt jag med solglasögon på en filt och läste glamour.

Men nu tänkte jag ge er ett litet skönhetsinlägg för en gångs skull (var ju några dagar sen sist)

Mina tips på en perfekt heldag på stranden
För att undvika bränd hud och skadat hår:
Sitt i skugga av ett träd eller under en parasoll när solen är som mest stark (klockan 11-14)

Ha solglasögon!

Smörj in med solskyddsfaktor. Vet du inte vilken spf du ska ha för din hudtyp? köp hellre för hög än får låg och ha minnesregeln att ju ljusare hyd desto högre spf. Tips: Glöm ej att smörja in näsa, öron, axlar och knän som många ofta bränner.

Ha en hatt eller keps på huvudet för att skydda mot solsting och torrt, solblekt hår.Tips:  Vill du bleka håret i solen? Blöt ner håret genom att spraya med vanligt vatten eller doppa håret i vattnet. Blött hår gör att håret snabbare bleks och gör att du är avsvalkad. OBS: Glöm ej att använda hårinpackning i håret flera gånger i veckan!
Att ha slokhatt på stranden är supersnyggt och supertrendigt!
Slokhattar finns att köpa i de flesta kläd- och smyckesaffärer till exempel h&m, glitter och Åhlens.
För att få brun hud snabbt:
Använd solskyddsfaktor - du blir brun istället för röd om du har bra pigment

Använd sololja eller kokosolja som drar till sig solens strålar. Glöm ej att svalka av dig ibland då oljan kan göra dig mycket varm.
Sololja
Jag har hört att man kan äta morötter och spraya huden med hemmagjort saltvatten. Jag har testat detta men för mig gav det ingen effekt alls. Dock aldrig sagt att det inte kan fungera för andra.
Smörj in dig med brun utan sol.
Andra tips:
Kvällen innan man ska till stranden kan man hälla upp en flaska vatten eller blanda saft och lägga in i frysen. Varför? Då fryser vattnet vilket gör att det håller sig kallt även efter några timmar med varm sol.

Ta med mycket att dricka! Varför? Dels för att hålla dig pigg och för att undvika värmeslag och dels för att kiosker som finns vid stränder ofta har överpriser.

Ta med liten matsäck i form av tex pastasallad eller baguette.

Lägg i all mat och dryck i en frysväska.

Ta med minst två bikinis för att ha möjlighet att alltid kunna sola i torra kläder.

Avsluta din soldag med at smörja in dig med after-sun produkter Varför? för att behålla färgen och lindra brännan längre.Tips:  Anväd gärna en after-sunprodukt med aloe vera i som verkar extra lindrande
Aloe veraväxt
Smörj in hela kroppen med vanlig fuktighetskräm på kvällen (glöm ej ansikte och fötter!). Varför? Solbränna gör huden torr med fuktighetskräm gör huden fin och frisk igen.



Ha en fin dag på stranden, mina vänner!

Ny bloggdesign (äntligen)

har hållt på och mixtrat med designen nu ikväll. Själva huvuddesignen har jag fått från en designsida men jag har pysslat med länkar, funktioner, färger och sådant.

Anyway

Jag kikade runt lite och hittade en hemsida som gör att man får flera besökare till sin blogg (det tar typ tre minuter).
Gå in här och bli medlem genom att gå in på sex hemsidor (fem bloggar och en sponsor) Till varje hemsida får du en kod som du ska kopiera för att bli medlem. På så sätt blir det nåt slags pyramidsystem om jag fattat det rätt.

Det man behöver göra när någon besökt din blogg är att få dom att vilja besöka den igen - men nu utan kod då.


Ha det så bra allesammans!

Ett inlägg om mitt liv (för en gångs skull)

Idag har jag varit i stan med en kompis. V åt på cafe och strosade runt blnd gator och torg i Göteborg. Efter det åkte vi tillsammans med bland annat min pojkvän ivän och solade och badade och fikade. Supermysigt!

Nu sitter jag här och ska gå ut på balkongen och läsa en bok som jag köpte idag. Min far hade en dröm av Barack Obama. Nån som läst den?

Ursäkta att inläggen från idag saknar bilder samt den dåliga uppdateringen, men det är fint väder!

Ha det bra allihopa!

Update om design (igen!)

ursäkta min för tillfället konstiga design här på bloggen. Försökte göra den snyggare då jag tyckte den såg ut som en tapet i ett pojkrum men då försvann hela menyn. Ja ja, jag är inte speciellt bra på deisgner men nån dag framöver ska jag ta mig tid och försöka göra en snygg design till bloggen som skriker "skönhet" istället för "pojkrum" men man har ju ingen lust att göra det när det är så fint väder ellerhur?!

Idag ser iaf min dag ut på följande sätt: ska åka till stan (göteborg) och fika med en kompis. Sen blir det kvällsbad och grillning på kvällen och till sist blir det att plugga teori till körkortet. Kommer därför inte kunna uppdatera så mycket idag som jag egentligen vill, men vad ska man göra när tiden inte räcker till?

Nu ska jag ut i det soliga vädret  :D

Vikten av att använda hårinpackning



För att håret ska hålla sig friskt, för att man ska slippa kluvna hårtoppar och slippa gå till frisören ofta och för att få glansigt hår måste man använda hårinpackning.

Hårinpackningar finns i alla prisklasser en har man inte råd att köpa kan man använda rapsolja - detta gör att hårinpckningar finns för alla.

Bästa tipsen för att nvända en hårinpackninghårinpackning:
Tvätta håret rent med schampo (balsam är ej nödvändigt)
lägg i hårinpackningen i fuktigt hår (alltså inte blött!)
Ta mest inpackning i topparna och längder och bara "klappa" lätt på huvudet om din hårbotten har en tendens att bli fet.
Trä en plastpåse över håret och vira en handduk som du lagt i mikron över huvudet. Det är i värme som håret suger upp mest näring från inpackningen. (Det går bra att sitta i solen eller i en bastu med inpackningen)
Låt verka så länge som möjligt. Tar du i den på dagen så ha i inpackningen minst 30 minuter. Allra helst tar du i den på kvällen, sover med den över natten och sköljer ut på morgonen.
Skölj håret noggrant!

Tips: nu på sommaren är det bra om du använder inpackning minst två gånger i veckan då sol och saltvatten torkar ut håret.
Om man blekt sitt hår är de extra viktigt att använda hårinpackning, året runt!
För att undvika att skada håret ska du undvika att föna, platta, locka och spraya håret. Dessutom ska du så ofta som möjligt ha utsläppt hår så det får vila från hårsnoddar och hårspännen.
Kamma ut hårinpackningen i håret med en bredtandad kam för att få inpackningen på alla hårstrån.

Lycka till!


Update om design

försöker mixtra med bloggen och med headern men det vill inte fungera. Försöker mer i morgon, ursäkta stöket som existerar på bloggen nu!

Någon som har lust att hjälpa mig?

Dagens outfit

Halloj allihopa!

Som jag sa tidigare så var mitt gym stängt så jag kunde inte träna där som jag hade tänkt.
Så istället för att gymma låg jag i solen och solade som bara den! Sen tog jag en cykeltur för mig själv och sen gick jag och pojkvännen en långpromenad. Så jag tycker jag har fått min motion någorlunda idag iaf ;)

Detta blev min promenadoutfit:

Slitna halvbaggy jeans och orange-vitrandigt linne tillsammans med marinblå tygskor och silverringar i öronen.
Härligt att jag inte ens behövde ha långärmad tröja på mig när jag skulle gå promenaden!


Ny design

Jag har mixtrat lite med en ny design nu som ni ser!

Ska dock finslipa lite med typsnitt och texter och sånt senare ikväll så den är inte riktigt klar än.

Men vad tyckte ni? Dög den?


Få en fin solbränna med Brun Utan Sol

Halloj!
Nu får jag skynda på detta inlägg så att jag snbbt kan gå ut i solen!
Gick till gymmet förut men dom hade stängt. Dom hade tydligen ändrat sina öppettider nu på sommaren så dom stängde redan klockan ett (!).Jättetrist nu när ga faktiskt hade lust att träna(för en gångs skull), men jag får väl gå en superlång promenad ikväll antar jag :)

Här kommer de bästa tipsen på hur ma får en fin solbränna med hjälp av brun utan sol. (idag känns det som att detta tips är lite överflödigt eftersom det är så varmt ute men det svenska vädret kan ju ändras snabbt som vi alla vet)
1. Peela huden ofta både innan och efter du hde BUS-at dig. Tips: Peela framförallt armbågar, knän och fötter eftersom de områden ofta är torrare än resten av kroppen.
2. Smörj in kroppen med ett hudlotion efter peelingen och låt torka ordentligt
3. Massera in din BUS ordentligt i huden och var noggran med att applicera jämt. Tips: ta bort överflödig kräm med en bomullstuss och tvätta händerna efteråt
Ytterliggare tips: vänta i minst tio minuter med att klä på dig efter din BUS:ning. Gå in för att lägga dig att sova direkt efter att den torkat och duscha inte förren minst en timma efter BUS-applicering.

Brun utan sol från Aco (köps på apoteket)

Svårt att få ett jämt resultat av brun utan sol?
använd en hudlotion och en ansiktskräm som gravis bygger upp en färg i huden vilket gör att det är lättare att få en jämnare färg.
Sola i solarium eller i solen.
Det finns BUS-servetter och BUS-spray som det är lättare att få ett jämt resultat
Dove summer glow som gradvis ger en brunare hud

OBS: brun utan sol ger inget solskydd så det är viktigt att du smörjer in huden med solskydd när du solar!

Nu ska jag ut i solen. Lycka till!

Lockigt hår VS Rakt hår

Man kan få lockigt och rakt hår utan vare sig plattång eller locktång som dessutom inte är allt för tidskrävande. Det enda som behövs är en hårfön.




Bästa tipsen för att få rakt hår:
Kamma fuktigt hår med en hårborste med många strån. Föna håret genom att rikta fönen neråt samtidigt som du kammar ner håret ytterliggare en gång tills håret är helt torrt. Spraya lätt med fixeringsspray

Bästa tipsen för att få lockigt hår:
Tar lite längre tid än att få rakt hår. Tvätta håret (gärna på kvällen innan du ska lägga dig). När håret är lite fuktigt samlar du det och gör en boll på huvudet. Sov med bollen på huvudet och ta ut på morgonen. Kamma ut lätt med en kam.
Ett annat tips om man bara vill få bort sitt annars raka och platta hår är att krama in mycket mousse i håret när det är blött och föna håret upp och ner. Spraya håret och rufsa till. Föna håret ännu en gång för att sprayen ska stelna.

Tips:
Använd hårspray som stelnar snabbt.
Spraya med hårspray i hårbotten om du vill få volym
Använd en hårfön med avtagbart munstycke som gör att det är lättare att rikta "blåsten".

Lycka till!

Testar Nivea turbo color goldpink nagellack

Jag har testat nagellacket nivea turbo color med färgen goldpink (06)


Såhär gick testet till: Jag målade endast ett lager nagellack utan underlack eller överlack och jag tog tiden för att se hur lång tid det tog innan nagellacket torkat
Pris och inköpställe: Kicks cirka 100 kronor
Såhär säger hemsidan: NIVEA Make-up Turbo Colour är ett snabbtorkande nagellack som torkar fantastiskt snabbt: på bara 45 sekunder! Den unika och innovativa formulan, inspirerad av avancerad billackeringsteknologi, ger högblanka naglar med slät finish.
Mitt resultat:


Före                         Efter

Det tog inte 45 sekunder innan nagellacket torkat, snarare en minut. Men det är visserligen ett snabbtorkande nagellack ändå. Jag upplevde att färgen på detta nagellack höll bra mot vardagens alla tester.
 Det blev ingen stark färg på naglarna, men det är inte alltid önskvärt. Är man ute efter ett täckande nagellack är nog inte denna färg den rätta. Dock ser jag ingen större skillnad i kvalitet på detta dyrare nagellack om man jämför med 50kronorsnagellack, vilket jag jag förväntade mig att jag skulle.
Sammanfattningsvis: Helheten i detta nagellack var mycket bra med ett omdöme som är bara snäppet bättre än ett billigare nagellack.

Gå in på hemsidan för att läsa mer om produkten.

Fotnot: då ljuset och bakgrunden varierar på fotona kan det göra att bilderna inte ger en rättvis bild av nagellacket! Beautyboxen ber om ursäkt för detta.

Min sko-önskelista

Friis & Company Atla  i gruppen  hos  (ATLA-BRUN-36_OLr) Bruna lädersandaler från Friis & co

 Sandaler. Från Mellow Yellow (visst var dom urfräcka!?)

 Sandaler från la redoute

Ballerinaskor från Camper

Brooker Sandaler med kilklackSandaler med kilklack från Brooker.


Det läckraste är ett par neutrala högklackade sandaler med ljusa jeanstights och en lång ljus tunika tillsammans med stora smycken och somrigt smink. Lovely!

Att binda en midsommarkrans

På midsommar bör man ju ha en midsommarkrans(om inte annat så för traditionens skull) och det är inte svårt att göra!

Jag ska försöka förklara hur man ska göra.
1. Plocka blommor och lägg i olika buketter om cirka fyra blommor per bukett
2. ta en bukett och lägg en annan bukett där själkarna börjar på en första. Vrid med ståltråd runt skälkarna
3. fortsätt så bukett för bukett tills den är lika stor som ditt huvud
4. till sist tar du ändarna på kransen och binder ihop så att den blir rund.

Tänk på att kransen behöver inte vara helt perfekt - du ska ju bara ha den i en dag!

Ha en fin midsommar.

Midsommarafton!

Halloj!

Idag är det midsommar och det innebär femkamp, dans kring midsommarstång, tårta och alkohol, för de flesta i alla fall.

Vad ska ni göra idag? Festa eller vara hemma?


PS: är det någon mer än ajg som tkr det är otroligt roligt att midsommarstången ser ut som en snopp?

Vad ska man göra på en regnig och blåsig sommarlovsdag?

Idag är det så tråkigt väder där jag bor, det är blåsigt och regn. Det är med andra ord inte direkt något sitta-ute-och-sola-väder.

Men då har jag en lösning på vad man kan göra(såklart). Nämligen annordna ett eget hemmaspa

På bilden nedan ser du vad du kan behöva för ett hemmaspa.

På bilden: från vänster: badskum med apelsinarom (från yves rocher), ansiktsmask för torr hy(från yves rocher), havssalt, fotkräm (från aco), hudkräm med aloe vera och gurka (från vaseline), lila nagellack(från depend), kroppsskrubb(från nivea) rosa badsvamp (från yves rocher), fotfol (från apoteket), guldigt ljus(från lagerhaus) hårinpackning för skadat hår(från Keune), nagelfil (från depend)

Såhär får du ut mest av ditt hemmaspa:
I badet:
Förbered genom att tända fina ljus och lägg runt badkarskanten tappa upp ett varmt skumbad (har du inget badkargår det lika bra med en lång varm dusch). Läs en rolig bok eller tidning. Ha i hårinpackning och ansiktsmask under tiden du badar. Såhär får du ut ännu mer: sätt på lugn och rofylld musik att lyssna på medan du badar. Ta i några droppar aromaolja i badvattnet.

Efter badet:
skölj ut hårinpackning och ansiktsmask ordentligt. Peela kroppen, raka benen och tvåla in kroppen med en showergel. Avsluta med attsmörja in kroppen med ett väldoftande lotion.. Såhär får du ut ännu mer: köp showergel och lotion med samma eller liknande doft. Vira in kroppen i en skön badrock och gör iordning ett stort glas isvatten och en frukttallrik.

Manikyr och pedikyr:
gör manikyr medan du äter frukttallriken. Fila och måla naglarna. Avsluta med topplack och handkräm. Såhär får du ut ännu mer: måla naglarna med tre lager nagellack för en starkare färg eller gör fransk manikyr

tappa up ett varmt fotbad och häll i en deciliter havssalt per liter vatten. Fila fötterna och klipp och måla naglarna. Avsluta med en fet fotkräm och t på dig ett par tjocka strumpor. Såhär får du ut ännu mer: Det finns fotbad med massagefunktion som är skönt att använda om man har trötta fötter.


Såhär får du ut ännu mer: be din älskling att massera dig på ryggen. Har ni ingen massageolja går det lika bra att använda rapsolja eller hudkräm. Om du inte har någon som kan ge dig massage så kan det vara skönt att ta en vetedyna på axlarna.


Världens bästa frisyrtips!

Den enklaste, skönaste och coolaste frisyren att ha när håret är otvättat, ansiktet osminkad och outfitten ogenomtänkt är att sätta upp håret i en knut på huvudet med hjälp av en hårsnodd a la  teskedsgumman. Småhår som sticker fram sätts upp med hjälp av hårnålar. Bästa resultatet får du om du skippar hårborsten och kör på den rufsiga looken.

Tack vare denna geniala frisyr slipper man hår i ansiktet och håret ser stylat ut även om man vaknade upp med en bad hair day.


teskedsgumman?       jag?

Det kom ett paket...



...med massor av grejer från Oriflame, hurra!

Paketet innehöll: spot pen för finnar, nagelfilar som ger glansiga naglar, duoögonskugga, hudlotion samt en aloe vera serie med ansiktsrengöring, ansiktstvätt, ansiktslotion, läppbalsam samt ögonkräm(ej med på bild).

Alltid roligt med uppfräschning bland sina skönhetsprodukter, ellehur?!

Det är sånt här man ska göra på lovet



äta glass och blogga!

Gud vad jag ätit glass idag haha! Men tror man måste få njuta av det goda här i livet ibland för att må bra, sålänge man för övrigt har en sund livsstil. Annars mår man nog inte bra om man aldrig får äta det man tycker är gott, eller göra något man tycker om bara för att det inte är hälsosamt. Genom att ha sina laster och frossa i onyttigheter mår man bra i själen. Och det är en förutsättning för att kunna bli lycklig! Det är en tanke man borde ha i bakhuvudet.
Så genom att jag äter glass blir jag lyckligare!

Testar Loreal paris Dermaq Expert make-upservett

 

Pris och inköpsställe: ca 70 kronor på Åhlens
Utseende: svart förpackning och en praktisk återförslutning så servetterna håller sig fuktiga.
Detta står på förpackningen: Gör make-up rengöringen professionell med Dermaq expert intensive make-up remover wipes. Dermaq expert är raktiska och lätta att använda. Med en hög koncentration av rengörande egenskaper än i klassisk rengöringsservett avlägsnas mke-up omedelbart, äve vattenfast och extra hållbar makeup.

Detta tycker jag: Det gick snabbt att ta bort allt smink men efteråt blev det någon slags hinna på ansiktet sm jag var tvungen att skölja av med vatten (på anvisningarna står det att man ej behöver skölja efteråt). Har länge varit väldigt skeptisk mot make-upservetter pga att de jag använt ej tagit bort lika mycket smink som om jag skulle använda en vanlig servett, men fick en glad överraskning av denna produkt eftersom det gick så snabt och enkelt. Dock tog det lite tid att få bort all ögonmake, dessutom hade den en lite underlig doft som fanns kvar trots att man sköljt ansiktet. Men trots det var det en superbra produkt som jag var väldigt nöjd med.

Sammanfattningsvis: väl värt pengarna. Rekomenderar varmt denna produkt!

Dagens outfit

Har försökt få in inlägg på bloggen hela dagen men det har inte fungerat av någon anledning... Hoppas allt är fixat nu i alla fall!


Ljuslila lång t-shirt, svarta leggins med hålmönster (efter att bilden togs pryddes min outfit även av svart sidenband knutet runt midjan, svarta pumps samt solglasögon)

Denna dag har varit en riktigt mysig sommarlovsdag! Jag har ätit glass på ett glasscafe med en vän, jag har tait en lång cykeltur, jag har myst på balkongen med tidningar och strax ska jag iväg och träna. Jag ska träna ett pass som heter indoor walking vad nu det betyder...

Ikväll blir det bland annat ett test på en skönhetsprodukt.

Vad har ni gjort dag?
Vi hörs!

Vilken hudtyp har du?

Hudtyp, ansiksvård, hudvård, normal hy, torr hy, blandhy, fet hy

Har varit runt på internet, bläddrat i tidningar och letat efter olika inledningar av hyn. Här är resultatet, precis som jag lovade. Mycket nöje!

Man kan kalla det att människans kvalitet på ansiktets hy delas in i fyra kategorier.
Dessa kategorier är:
Normal hy
Torr hy
Blandhy
Fet hy

För äldre finns även en extra kategori, mogen hy, denna kategorin tas dock ej upp i detta inlägg..

Normal hy har man om man inte har problem med sin hy. Man har inga finnar och är inte torr. Men dock är det inte vanligt att ha normal hy. De flesta med normal hy är barn som änu inte kommit upp i puberteten samt ett fåtal ungdomar och vuxna.

Behandla normal hy: Men trots att man inte har problem med hyn behöver den ändå underhållas för att "hålla sig" normal. Använd hudvårdsprodukter som är avsedd för alla hudtyper eller normal hy.

Torr hy kännetecknas av att man lätt blir röd och fnasig om man till exempel badat i varmt vatten eller varit ute när det varit minusgrader. Man kan känna att ansiktet stramar efter att man tvättat ansiktet. Man har sällan synliga pormaskar eller finnar. Man kan till och med flagna.

Behandla torr hy: torr hy kan inte själv bilda fett. Därför måste man ge huden fett utifrån. Smörj in ansiktet med en fet kräm och sov gärna med en speciell nattkräm.Tänk på att använda ögonkräm, en återfuktande ansiktsmask(helst minst två gånger i veckan) samt att skydda ansiktet från starkt solljus.  Istället för rengöringskräm kan man använda rengöringsmjölk. Det är av största vikt att man använder produkter avsedd för torr hy!

Fet hy: har man fet hy så glänser t-zonen (panna, näsa, haka.) Man har synliga porer och får ofta finnar. Många med fet hy lider av akne.

Behandla fet hy: lider du av akne finns bra produkter på Apoteket, är det riktigt besvärligt kan du boka tid hos läkare som kan skriva ut medicin man tar via munnen. Man måste pyssla om sin hy dagligen! Använd gärna en djuprengörande ansiktsmask. Det finns ansiktskrämer med mattande effekt som mattar ner t-zonen. Så lider man av glansighet är det ett bra tips!

Blandhy: är den vanligaste hudtypen men kan tyvärr även klassas som den besvärligaste. Man har fet t-zon, har benägenhet att få finnar (eller akne) samtidigt som man är torr (eller normal) på kinder och resten av ansiktet.

Behandla fet hy: använd gärna ansiktsvatten endast i t-zonen.Växla mellan att använda ansiktsmasker som är djuprengörande och fuktgivande. Använd produkter avsedd för blandhy.



Kan också tillägga
att har man torr hy brukar besvären öka på vintern(då luften ofta är väldigt torr) och har man akne kan det lindras på sommaren, vid solljus.


Fotnot: När jag ger tipsen på hur man ska behandla hyn skriver jag det som är extra viktigt att tänka på, men man ska utgå från de olika "ansiktsvårdssteg" jag skrev i ett tidigare inlägg idag. inlägget ligger inne på kategorin ansiktsvård, under detta inlägg)

Sköt om din hy!
Hoppas vi ses snart igen!

Detta inlägg är intressant


Är medlem på blogglista.se

Jag kikar runt på olika bloggsajter som finns och hittade blogglista.se
Tycker ni att min blogg är bra och vill ni att den ska n ut till andra som är intresserade av skönhet? Klicka på länken nedan! (ju fler länkar desto högre upp hamnar jag på listan)
Blogglista.se

Tack på förhand! Vi ses!

Var ekonomisk med trestegsserier

 

Många stora hudvårdsmärken som Clinique och Biotherm har arbetat fram trestegsserier (som innehåller rengöring, ansiktstvätt och fukt). Dessa kostar i regel en slant.

På senare tid har båda ovanstående märken haft prova-på-kampanjer på sina 3stegsserier. Man får en mindre mängd produkt för cirka 100 kronor. På så sätt kan man testa om det är värt att lägga ut pengar för att köpa den fulla storleken.

Eftersom originalflaskorna är stora (ofta ca 200ml) och produkterna är dryga så håller flaskorna i 6-12 månader.

Jag har alltid haft plitor och pormaskar i ansiktet som aldrig gått bort men efter två veckors användning av Cliniques 3stegsserie var de borta!

Att köpa en trestegsserie är någonting som jag verkligen rekomenderar!

Få len och ren hy med enkla medel

För att få en len hy krävs en del produkter och en del tid samt dagliga rutiner. Men när man väl vet hur man ska göra så går det av bara farten och tar lika lång tid som att borsta tänderna. Det är värt att lägga ner lite extra energi på sin hy. Bland annat ser man friskare ut och sminket ligger på längre och ser finare ut om man har en hälsosam hy.

På bilden: fuktighetskräm med mattande effekt från Nivea young, ansiktsskrubb från Nivea visage, makeupremover servetter från loreal paris, rengöringskräm från ACO, ansiktsvatten från Biotherm, engångförpackningar av ansiktsmasker.

Man behöver dagligen använda: make-upremover (om man haft smink), rengöringslotion, ansiktsvatten och fuktighetskräm. Detta används innan sänggående i den ordning som det står skrivet. Av många hudvårsspecialiser rekomenderas även att man rengör ansiktet på morgonen innan man sminkar sig.

Man behöver använda 1-2 gånger i veckan: ansiktsskrubb och ansiktsmask

OBS: man bör inte smörja in ansiktet med fuktighetskräm på morgonen om man ska lägga foundation och puder efteråt då ansiktet kommer ha olika bruna fläckar och pudret kommer göra att det ser kakigt ut. Satsa på en fuktbomb under natten istället.

Nedan står hur man steg för steg ska göra med sina produkter för bäst resultat:
1. Ta bort ditt smink
2. använd rengöringslotion i hela ansiktet med undvik läppar och ögon
3. fukta en bommullspad med ansiktsvatten och badda på ansiktet med. Skölj ej av!
4. Använd ansiktsskrubb i ansiktet  Arbeta in med fingertopparna. Använd peelingen främst i t-zonen. Skölj av med ljummet vatten och badda torrt. OBS: använd endast en ggr/vecka
Det som är markerat med rött är t-zonen!
5. Smörj in ett tjockt lager ansiktsmask på ansikte och hals (undvik ögon- och läppområdena). Läs anvisningar på förpackning hur länge det ska verka och hur den ska tas bort.  OBS: använd endast en ggr/vecka
 
 såhär kan det se ut när man använder ansktsmasker :P
6. Avslutningsvis smörjer du in riktigt med fuktighetskräm i ansiktet.

Och här kommer mina tips för en ännu bättre ansiktsvård:
A
nvänd endast produkter avsedd för din hudtyp. Här kan du läsa om vilken hudtyp du tillhör.
Smörj in ansiktet med ansiktsvattnet och ansiktspeelingen med cirkulerande rörelser för att öka blodcirkulationen
Sätt upp långt hår i tofs så slipper du att håret kladdas ner av dina podukter.
Har du torr hy? använd rengöringsmjölk istället för rengöringslotion.
Köp engångförpackningar av ansiktsmasker med olika egenskaper. På så sätt kan du till exempel tillföra mycket fukt om hyn behöver det eller använda en ansiktsmask med rengrande egenskaper om hyn behöver det osv.
Det allra viktigaste vad gäller ansiktsvård är att aldrig sova med smink, det är rena döden för din hy!

Lycka till!

vardagslyx tll 1000!

Har varit hemma hos min pojkvän i några dagar och kom nyss hem. Och då fick jag en fin överraskning!
 
Det hade nämligen dimpit ner hela tre (3) magasin i min brevlåda idag! Så nu blir det vardagslyx med tidningar, läsk och vattenmelon, det får man vara värd ibland :)


Tidningarna solo, Cosmopolitan och Glamour. Oh yeah!
Hurra för sommarfrukter!



 I en tidning fick jag presenter, armband och lipgloss



Vad gör ni för att sätta guldkant på vardagen?



Senare kommer tips på superrengöring som gör ansiktet babylent, vi ses då!

Mina kvällssysslor

Ikväll har jag haft en mysig kväll på restaurang med min pojkvän. Det blev en mongolisk restaurang, Bamboo, nära Järntorget. Anledningen var att vi skulle fira att vi fått sommarlov men skulle egentligen åkt dit i torsdags (det var då vi fick sommarlov) men i brist på pengar blev det idag istället.


Idag är det förresten våran 21månadesdag :) Jag älskar dig <3


Vad har ni gjort ikväll?

Dagens outfit


Svart lång tkrotärmad tröja, lila linne, mörkblå jeansleggins, brunt flätat skärp, svarta högklackade pumps


Din hudtyp påverkar ditt solande!

Många nordbor har ljus eller mycket ljus hud vilket gör att man inte kan vistas i solen en längre tid utan att bli bränd. Det innebär att man måste smörja in huden med solskyddsfaktor förm att undvika att bli bränd.

Har man blivit bränd för många gånger ökar risken för hudcancer!

Karaktärsdragen för en:
mycket ljus hudtyp är att de första dagarna bränner man sig och blir knallröd, man har blont eller röd hårfärg, man har ljus hy med fräknar under vinterhalvåret
mellanljus hudtyp är att man bränner sig och blir röd innan man får färg, man har blont eller ljusbrun hårfärg och man har ljus hud under vinterhalvåret
olivhudtyp är att man blir brunröd och sen brun under de första soldagarna, man har brunt eler mörkbrunt hår, man har mellanmörk hud som är svagt olivfärgad under vinterhalvåret
mörk hudtyp bränner sig aldrig utan får färg direkt, hårfärgen är svart, har alltid en mörk hud

Ju ljusare hud man har desto mer försiktig måste man vara att vistas i solen. Man bör ha hög solskyddsfaktor, inte vara för länge i solen och täcka huden med t-shirt, short och keps.

För ljus hud rekomenderas spf 20
För mellanljus hud rekomenderas spf 15-20
för olivfärgad hud rekomenderas spf 15-20
för mörk hud rekomenderas spf 10-15
Se hela bilden
Man bör smörja in huden varannan timma om man solbadar en hel dag, dessutom måste man bättra på skyddet efter varje gång man badat.

Tips: solskyddsfaktor är inte bara till för att undvika solbränna och hudcancer utan gör också att den bruna färgen håller längre. Används solskyddsfaktor om du vill bli brun länge alltså!


Är dina skönhetsprodukter slut? - Gör egna!

Att göra egna skönhetsprodukter är inte svårt och de flesta ingridienserna kan köpas i vanliga mataffärer.

Det finns olika skäl till att göra egna skönhetsprodukter:
man vet att produkterna inte innehåller några onödiga (och farliga) tillsatser
man vet att produkterna inte är testade på djur eller skadar naturen
det är mycket billigare än att köpa färdiga
det är lätt att göra om ens skönhetsprodukter tagit slut

Nedan står mina bästa skönhetsrecept!

Ansiktet:
Ansiktsmask 1: smölj in ansiktet med flytande honungoch låt verka i 20 minuter. Varför? honung är rengörande. fuktbindande och mjukgörande.
Ansiktsmask 2: mosa en avokado och smörj in ansiktet. Låt verka i 20 minuter.
(avokado)
Ansiktsmask 3: mosa en banan och blanda med honung. Låt verka i 20 minuter. Varför? banan är återfuktande och ger len hy.
Tips: alla ansiktsmasker smörjs in på rengjord hy och tas bort med ljummet vatten
Ansiktsskrubb: hacka mandel och olja (olivolja, rapsolja osv.) och skrubba ansiktet. Varför? ansiktsskrubb tar bort döda hudceller och ger ansiktet en klarare och friskare ton. Tips: smörj in med cirkulerande rörelser för at sätta igång blodcirkulationen.
Ansiktsvatten: koka upp vatten och lägg i en knippe persilja. Låt det dra i minst tio minuter och svalna i ett kylskåp. Doppa en bommulspad i vattnet och stryk på rengjort ansikte. Varför? Ansiktsvatten skall användas efter rengöring för att ta bort rengöringsresten samt reglera ansiktets ph-värde. Tips: smörj in ansiktet med en återfuktande ansiktskräm. Om ansiktsvattnet förvaras i kylen håller det i cirka en vecka.
(persilja)

Håret:
Hårinpackning: Häll i olja i håret. Kamma ut oljan så den är i både hårtopparna och hårbotten. Sov med oljan hela natten och tvätta ut på morgonen. Varför? olja gör håret friskt och glansigt Tips: Använd madelolja eller rapsolja. OBS: inte olivolja! Olviolja är svårt att få ut. Smörj in håret med schampoo innan du blötlägger håret, använd schampo och inget balsam, schamponera håret två gånger för att få ut så mycket olja som möjligt.
(rapsolja)

Kroppen:
fotbad: häll upp varmt vatten och lägg i en dl salt per liter vatten.Varför? salt öppnar porerna och gör fötterna mjuka
kroppsskrubb: blanda olja, halvssalt, citron, myntablad och några matskedar honung. Massera in i kroppen i samband med duschning. Varför? skrubb avlägsnar döda hudceller vilket gör att huden blir lenare, ser friskare ut och blir solbrun lättare. Tips: Smörj in med cirkulerande rörelser och börja med vänster fot och ben. Smörj in nerifrån och gå upp mot hjärtat.
Nagelkur: Häll upp olja (så som rapsolja, olivolja, matlagningsolja) i en skål och lägg i händerna så det täckernaglar och nagelband. Varför? oljan stärker naglarna och gör att dom inte flisar sig eller går av. Tips: massera nagelbanden med oljan.
After sun 1: blanda kokosfett och vegetabilisk olja och smörj in på de brända hudområdena.
(kokos)
After sun 2: smörj in de brända hudområdena med naturell yoghurt eller grönt te.
Varför? solbrännan lindras och färgen håller längre med after sun produkter.

Lycka till!

Dagens (skolavslutnings!) outfit




Jeanstights, svart top, svart skärp, pärlarmband (och halsband och örhängen men de är ej på bild), pastelfärgade platåskor.

Var det en okej outfit  för en sommaravslutning? (har nu fått mitt SISTA sommarlov!)

Paris Hilton - my new BFF



Tittar på Paris Hiltons my new BFF som går på tv3. Gå in på www.tv3.se/play för att titta du också!

Vad tycker ni om serien, är den fjantig eller underhållande?

att ta på lösnaglar

Jag använde mig av "depend french design" färgen pearl. I paketet ingick nagelfil, orangepinne, 36 lösnaglar i olika storlekar och nagellim.

1. Ta bort eventuellt nagellack, peta ner nagelbanden med orangepinne och fila ner naglarna så mycket det går

2. Leta efter lösnaglar som passar dina naglar. Är de för långa så kan du fila ner dom med nagelfilen. OBS! fila ner nageln på nersidna och ej toppen. 3. Ta limmet på dina naglar, ej på nagelbanden, och tryck ner nageln i cirka 10 sekunder

Klart! svårare än så är det inte!

Lycka till!

Testar Nivea Volume Nanodefinition mascara



Pris och inköpsställe: 120 kronor på Kicks
Utseende: Söt rosa färg på flaskan. Ingen speciell form flaskan. Sticker inte ut från mängden. Tjock applikationsborste
Finns i färgerna: svart och brun
Detta säger reklamen: Den nya mascaran VOLUME NANODEFINITION ökar ögonfransarnas volym med 300 % med nanometrisk precision. Nanoprecisionsborsten har en unik, tvärvinklad form som ger fransarna 300 % mer volym och separerar stråna perfekt med nanometrisk precision.

Resultatet: Glamorös volym utan klumpar eller fransar som klibbar ihop. Källa
Mitt resultat:
 

Man behövde inte fylla på mascaraborsten så många gånger pga att det kom mycket färg från början. Jag har väldigt svårt för att få långa och fylliga ögonfranskar pga att de är så himla korta. Men denhär blev jag riktigt imponerad över! Dock behövde jag borsta på lite för länge och fransarna blev inte så tjocka som jag ville för att jag skulle vilja köpa mascaran igen. Men är man bara ute efter långa ögonfransar som ger en fyllig svart färg så är denna mascaran helt perfekt!

Sammanfattning: En helt godkänd mascara som rekomenderas för personer som är ute efter att bara få volym och färg. Dock tar den lite lång tid att applicera och dessutom ger den ingen tjocklek.


Gör fransk manikyr - hemma!

Jag har snickrat ihop en liten guide för hur man ska göra fransk manikyr på bästa sätt. Mycket nöje!


Du behöver: underlack, vitt nagellack, Beige/brunt eller rosa nagellack, topplack, nagelfil, nagelmallar, orangepinne, handkräm, nagelolja.



1. Fila naglarna i den form du önskar och peta ner nagelbanden med en orangepinne.
2. Lacka på nagelolja på naglarna och låt verka cirka tio minuter innan du torkar bort den överflödiga oljan med en bommulstuss.
3. Lacka på underlack och låt torka innan du klistrar på nagelmallar för att bestämma gränsen för nagelspetsen ( se på bilden ovanför)



4. Ta på den vita lacken ovanför nagelmallarna och ta bort nagelmallarna. Låt torka väl innan du fortsätter!



5. Pensla på det bruna, beiga eller rosa nagellacket på hela nageln alltså även på den vita tippen!
6. Slutligen penslar du på topplack på hela nageln.
7. Avsluta med att smörja in händerna med en fet handkräm. Klart!

Tips:
för att få bäst resultat bör nageln vara några centimeter lång.
Du bör använda nagelolja då den stärker nageln och gör att den inte flisar sig eller går av.
Spara gärna en millimeter på nageln nere vid nagelbandet. Det gör att nageln får luft och växer fortare.
Topplack gör att nageln ser glansigare och därmed friskare ut plus att nagellacket håller längre när man penslat nageln med nagellack.

Rengör dina make-upborstar



Med jämna mellanrum (cirka en gång i veckan) bör man rengöra alla sina make-upborstar. Om man inte rengör sina borstar riskerar man att få finnar, plitor och andra orenheter i sin hy. Och det är ju rätt äckligt, ellerhur?

För att rengöra sminkborstar med hår:
1. Blöt ner borstenmed ljummet vatten
2. Ta en klick schampo i handen och arbeta in det i borsten
3. Skölj ut noggrant och låt torka på en bit papper

För att rengöra svampar och dyligt:
1. Fyll handfatet med varmt vatten och lite tvättmedel.
2. Lägg svamparna i blöt och låt ligga i några timmar
3. skölj ut noggrant och låt torka på en bit papper

TIPS: tvätta borstarna och svamparna på kvällen så hinner de torka tills du ska använda de på morgonen igen.

Lycka till!


Jag - en datanörd!?

Hittade världens smartaste blogg igår där html-koder och allt står! Den är erkligen räddaren i nöden för mig!


  (klicka på bilden för att komma till sidan!)


Så nu har jag suttit i timmar och pysslat med bloggens utseende. Ändrat utseendet på bland annat menyn, kommentarsfältet och rubriken. Dessutom har jag lagt in "dagens skönhetstips" som jag uppdaterar varje dag, roligt va!  Hoppas ni tycker att jag lyckades bra, det tycker i alla fall ja' (rim).

Hade tänkt ta itu med bakgrunden och headern i morgon om jag lyckas. Önska mig lycka till!


Jag, en datanörd!?

Lite spontanshopping är aldrig fel!



I morse när jag stod i busshållplatsen i väntan på att bussen skulle ta mig till skolan märkte jag till min fasa att jag hade glömt headsetet till mobilen hemma! Jag hatar att åka buss utan musik (hata är ett starkt ord men passar in i meningen). Eftersom jag var desperat i att ha n[gonting att g;ra s[ köpte jag "veckans nu" i pressbyrån. Sedan spontanköpte jag lösnaglar och mascara från KICKS i samma vända. Lösnaglar (depend french design) 110 kronor, Mascara (Nivea volume nanodefinition) 120 kronor.

Hade tänkt ha lösnaglarna på skolavslutningen på torsdag. Kommer upp en guide om hur man ska göra i morgon. Det låter väl som en bra ide!

Dagens outfit



Randig ziphood, långt vitt linne, svarta leggins

Hej nya besökare!

Roligt att du hittat hit!

Den här bloggen är kort sagt en skönhets- och hälsoblogg och handlar därför om allt som ryms inom ämnet skönhet och hälsa. Denna blogg passar alla oavsett tjocklek på plånbok, tidsåtgång och ålder.

Vitkigt att veta om mina tester: Testerna av produkterna bloggen visar endast min upplevelse av produkten. Din upplevelse kan därmed bli en helt annan!  Om inget framgås tydligt i texten får jag inte betalt för att berätta att en viss produkt är bra och inte heller får jag gratisprover av produkter.




Men vem är jag då?
Jag är en  artonårig tjej som bor sju minuter från Göteborgs innerstad. Jag går i barn & fritidsprogrammet på gymnasiet och går mitt tredje och därmed sista år på gymnasiet. . Parallellt med skolan har jag ett extraarbete som säljkonsulent för Oriflame Cosmetics. Det arbetet finns att läsa mer om i bloggen. Skönhet, hälsa och skor (av någon anledning) är stora intressen som jag inte kan få nog av. Och därför startades denna blogg - jag vill dela med mig av mina kunskaper och mitt intresse till andra!


Tycker du om min blogg kulle det vara snällt om du lockade fler läsare hit.. Det kan du göra genom att klicka på ikonen: Blogglista.se eller tipsa din vänner om denna blogg.
att tipsa dina vänner.

Vill du vara säker på att inte missa några av mina inlägg? Då rekomenderas att du börjar prenumerera på min blogg på blogglovin.se Det gör du genom att klicka på denna ikon:
 Follow Beautyboxen
Värt att veta är att du kan informera mig att du lagt till mig på bloglovin så lägger jag till dig med!
Dessa ikoner finns även till höger i menyn och man kan klicka på dom när som helst!

Har du en läsarfråga rörande skönhet, hälsa eller träning? Har du en fråga rörande mig, skribenten? Har du ett önskemål på någon produkt jag ska testa? Eller vill du helt enkelt fråga mig någonting annat? Skriv en kommentar i något inlägg eller skicka ett mejl så svarar jag på din fråga i form av ett inlägg!


Vill du kontakta mig? Skicka ett mejl till [email protected]

Jag hoppas ni som läsare tycker att detta är en inspirerande och rolig blogg.

Trevlig läsning!